BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DamirT
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la DamirT » 12 mar 2024, 20:31

Kad smo Pukkija ozivjeli, ozivit cemo i Mudryka :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 12 mar 2024, 23:09

slika
Sada ili nikada 🤣

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 12 mar 2024, 23:29

Zatvorit se i probat na kontre, sve ostalo je pucanje sebi u koljena
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 13 mar 2024, 00:47

1921ljoze je napisao/la:
12 mar 2024, 23:09
slika
Sada ili nikada 🤣
I opet se neće suzdržat da ne izađe u Tavernu noć prije, amaterčina
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 13 mar 2024, 11:32

baboedindzeko09 je napisao/la:
13 mar 2024, 00:47
1921ljoze je napisao/la:
slika
Sada ili nikada 🤣
I opet se neće suzdržat da ne izađe u Tavernu noć prije, amaterčina
Izašao, ne izašao, on u nogama ima 15-ak minuta fudbala jakog intenziteta, nakon čega će izdahnuti.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 13 mar 2024, 12:20

Kao da gledam sredina koju ce Savo izvesti Krunic-Pjanic-Hajradinovic

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 mar 2024, 12:33

Jaci nego kad smo mi u primu bili…

slika

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 13 mar 2024, 13:06

1921ljoze je napisao/la:
slika
Sto onda nisi igro u kvalifikacijama?

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 13 mar 2024, 13:16

Sindikat12 je napisao/la:
13 mar 2024, 12:33

slika
Veće šanse bi imali da igramo sa Njemačkom, ovoliko jaki Ukri plus naš mentalitet, dodaj na to savez i selektora koji će opszruirati na sve načine državu...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 13 mar 2024, 13:53

Ovdje se stvorio narativ kao da igramo protiv Francuske - i to na 4 utakmice, pa kako biti bolji u 360 minuta, majcin sine. :shock: Na jednu dobijenu utakmicu, i jos na domacem terenu mozes dobiti bilo koga, a ne prosjecnu Ukrajinu. Ok, mi jesmo u uzasnom nizu i igramo los fudbal vec godinama, ali jos uvijek na tu jednu utakmicu kod kuce i u najjacem sastavu mozemo parirati skoro svima, a uz malo srece i pobijediti. Kod Ukrajinaca je vecina igraca iz domaceg prvenstva koje je nedavno pocelo, Zinchenko je dugo bio povrijedjen i tek se vratio, Mudryk vecinom rezerva u Chelseaju i nije u nekoj formi, Malinovsky u Italiji takodjer, ova dvojica u Spaniji u padu forme (ovaj krilni je nesto i povrijedjen) itd, itd. Naravno, favoriti su protiv nas i to niko ne spori, ali ne vise od 60-40 u njihovu korist.

Mislim da ce kljucno biti da preuzmemo inicijativu na sredini terena i da im ne dopustimo da razviju svoju igru, tj. da ne budu u mogucnosti tek tako razigravati svoja krila. Oni u veznom redu nemaju ni previse kvaliteta ni previse iskustva, tako da bismo tu morali traziti svoju sansu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 mar 2024, 14:08

Mi sebi dajemo neku šansu zbog domaćeg terena, a realnost je da uvijek bolje igramo u gostima, nego kući, bar protiv ovih jačih reprezentacija.

Portugal - BiH 3:0
Na prvu rezultat izgleda kao da smo deklasirani, ali itekako smo se dobro drzali.
Nesretno primimo gol u 44.minuti, a zadnji gol u 93.
Pri tome Barisic imao onaj odlican sut sa distance, Džeko imao zicer, hladno smo mogli povesti protiv njih.
U Zenici debakl bio, 5 komada u prvom poluvremenu.

Francuska - BiH 1:1
Odlična utakmica, vodili protiv njih, a ekipa nam bila daleko slabija nego sad. Ćivić i Sušić igrali na bekovima, zadnji pola sata Cipetić igrao.
Na Grbavici 0:1 izgubili, tu smo se dobro držali, penal nad Krunićem nije sviran.

Ukrajina - BiH 1:1
Isto dobra utakmica, drugo poluvrijeme smo bili bolji od njih.
U Zenici 0:2 izgubili.

Italija - BiH 1:1
I tu smo odlično odigrali, čak je Ara Hodžić pogodio i stativu.
Na Grbavici nas natamburali 0:2, jos smo dobro i prosli koliko su se napromašivali.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 mar 2024, 14:14

Malo duže o ovoj, kako bih rekao, pripremi za Ukrajinu, stavio sam u spojler da ne spamam.
Već 15-ak dana kontam da sastavim neki post vezano za ovaj baraž, krenem pa se predomislim, obrišem sve jer nekako sam zijanio vjeru u ovu reprezentaciju i ovaj baraž doživljavam kao zadnji ekser u kovčeg repke koja će poslije njega (kad se oproste Edin i Miralem) definitivno krenuti od 0, što u konačnici neće možda biti ni loše ali će svakako biti nastavak bolnog procesa koji traje već godinama.

Što se tiče tekme sa Ukrajinom, iako je ostalo još samo osam dana nezahvalno je davati neke predikcije u smislu formacije i igre pogotovo što svi naši igrači imaju odigrati još jedan ili dva meča do Ukrajine i ko zna ko će se još povrijediti i ko će od igrača doći spreman na okupljanje.

Spisak k'o spisak je okej, samo me zanima šta u svojoj glavi ima Savo jer ono što je govorio i izvodio na jesen se apsolutno kosi sa onim što je pozvao sada. Jesenas nam je prvo pričao kako možemo igrati sa krilima, pa je u 3 od 4 tekme doživio fijasko sa takvim izborom, što je i logično jer mi krila nemamo i tužno je što to selektor nije znao.

Druga stvar, poslije Slovačke nam je isto tako govorio kako je vidio "ko može, ko ne može" i najavljivao je neke promjene za baraž, a realnost je da na spisku nije promijenio skoro apsolutno ništa. Ni u početnih 11 ne može mijenjati mnogo toga, jedino može izvesti najjaču moguću ekipu i to je to.

Interesantno je da na ovom spisku nema krila, što se također kosi sa njegovom pričom od jesenas. Sad je samo pitanje hoće li nastaviti forsirati Demirovića i Hamulića po krilima, što bi bilo užasno, ili će vratiti formaciju sa tri nazad i wingbackovima što bi bilo očekivano ali isto tako se kosi sa logikom od jeseni gdje smo se kao uigravali za baraž, i to sa totalno drugom taktikom. Al' avaj, ništa što prethodno nismo viđali u reprezentaciji, sve u skladu sa standardnim cirkusom.

Meni je ostala u sjećanju njegova izjava iz novembra gdje će razmisliti o angažovanju psihologa za baraž kako bi pomogao igračima i to mi je tada, a i sada, djelovalo kao odličan potez. Međutim, kako vidim, od toga nema ništa, on to ne spominje niti ga neko od naših novinara pita. Đe ćeš ba psihologa angažovati, pa nisu Džeko, Demir, Pjanić i ekipa ludi, to je ta mantra :crazy:

Vidim, također, pričao je nedavno o nekom velikom motivu igrača, kako ih ne treba motivisati jer eto ganja se Euro, kako ovi mlađi ginu od želje da se dokažu navijačima... Ja ne znam je li mu neko rekao, ali kod nas je godinama takva situacija i godinama pušimo qitu u najvažnijim mečevima.

Bilo bi iznimno glupo da i on popuši foru na isti fazon kao i prethodnih 5-6 selektora, a sve ide ka tome da hoće. Ili tipa kad pročitam Pjanićevu izjavu parafraziram "biti ili ne biti meč, daćemo sve od sebe, naši navijači, imamo šanse, želim na Euro sa BiH" automatski mi se vrate flešbekovi na prethodnih 5 neuspješnih kvalifikacionih ciklusa i diže mi se kosa na glavi. Još samo da on i Džeko nakon poraza u baražu izjave "mlada ekipa, treba nekim igračima iskustva, moramo naučiti iz grešaka" i da zaokružimo stanje reprezentacije u zadnjih 10 godina :)

O našoj formaciji, izboru igrača, taktici i svemu ostalom što se tiče konkretno meča protiv Ukrajine (a i o samoj Ukrajini) ću svoje mišljenje vjerovatno napisati sljedeće sedmice kad počne okupljanje i kad vidim čime raspolažemo, ako se stigne od posla. Halalite na dužem postu, znate da ne umijem kratko :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 mar 2024, 14:15

Vidi se da je proslo nekoliko mjeseci od ovih blamaza poput 5 komada na poluvremenu protiv Portugala i 1:4 protiv Luxemburga pa su mnogi i zaboravili da se u medjuvremenu nista nije promjenilo i da ce protiv Ukrajine istrcati 8 ili 9 istih igraca koji su zasluzni za ove neuspjehe kao i selektor, koji isto ne ostavlja utisak da ima ijedno rjesenje za ovu ekipu. Ne znam stvarno onda na cemu zasnivati optimizam - totalni smo autsajder protiv Ukrajine.

Nasa jedina sansa lezi u tome da ce Pjanic nekako uspjeti izdrzati vecim dijelom tempo utakmice, da cemo vidjeti napokon Demirovica iz Augsburga i u dresu reprezentacije, a i da Dzeko ima svoj dan, a da u veznom redu barem imalo pokazu neku pozrtvovanost, volju i dinamiku. Previse faktora koji bi se morali poklopiti.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 mar 2024, 16:58

Sindikat12 je napisao/la:
13 mar 2024, 12:33

slika
Istina. Mi bi mastali o polufinalu eura da imamo ovakav sastav. :D

Ali u jednoj utakmici je sve moguce i treba momcima pruziti podrsku. Vrijeme je da nas jednom i sreca pogleda.

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 13 mar 2024, 17:14

kad je spisak?
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 13 mar 2024, 18:25

Raonffa je napisao/la:
13 mar 2024, 14:14
Malo duže o ovoj, kako bih rekao, pripremi za Ukrajinu, stavio sam u spojler da ne spamam.
Već 15-ak dana kontam da sastavim neki post vezano za ovaj baraž, krenem pa se predomislim, obrišem sve jer nekako sam zijanio vjeru u ovu reprezentaciju i ovaj baraž doživljavam kao zadnji ekser u kovčeg repke koja će poslije njega (kad se oproste Edin i Miralem) definitivno krenuti od 0, što u konačnici neće možda biti ni loše ali će svakako biti nastavak bolnog procesa koji traje već godinama.

Što se tiče tekme sa Ukrajinom, iako je ostalo još samo osam dana nezahvalno je davati neke predikcije u smislu formacije i igre pogotovo što svi naši igrači imaju odigrati još jedan ili dva meča do Ukrajine i ko zna ko će se još povrijediti i ko će od igrača doći spreman na okupljanje.

Spisak k'o spisak je okej, samo me zanima šta u svojoj glavi ima Savo jer ono što je govorio i izvodio na jesen se apsolutno kosi sa onim što je pozvao sada. Jesenas nam je prvo pričao kako možemo igrati sa krilima, pa je u 3 od 4 tekme doživio fijasko sa takvim izborom, što je i logično jer mi krila nemamo i tužno je što to selektor nije znao.

Druga stvar, poslije Slovačke nam je isto tako govorio kako je vidio "ko može, ko ne može" i najavljivao je neke promjene za baraž, a realnost je da na spisku nije promijenio skoro apsolutno ništa. Ni u početnih 11 ne može mijenjati mnogo toga, jedino može izvesti najjaču moguću ekipu i to je to.

Interesantno je da na ovom spisku nema krila, što se također kosi sa njegovom pričom od jesenas. Sad je samo pitanje hoće li nastaviti forsirati Demirovića i Hamulića po krilima, što bi bilo užasno, ili će vratiti formaciju sa tri nazad i wingbackovima što bi bilo očekivano ali isto tako se kosi sa logikom od jeseni gdje smo se kao uigravali za baraž, i to sa totalno drugom taktikom. Al' avaj, ništa što prethodno nismo viđali u reprezentaciji, sve u skladu sa standardnim cirkusom.

Meni je ostala u sjećanju njegova izjava iz novembra gdje će razmisliti o angažovanju psihologa za baraž kako bi pomogao igračima i to mi je tada, a i sada, djelovalo kao odličan potez. Međutim, kako vidim, od toga nema ništa, on to ne spominje niti ga neko od naših novinara pita. Đe ćeš ba psihologa angažovati, pa nisu Džeko, Demir, Pjanić i ekipa ludi, to je ta mantra :crazy:

Vidim, također, pričao je nedavno o nekom velikom motivu igrača, kako ih ne treba motivisati jer eto ganja se Euro, kako ovi mlađi ginu od želje da se dokažu navijačima... Ja ne znam je li mu neko rekao, ali kod nas je godinama takva situacija i godinama pušimo qitu u najvažnijim mečevima.

Bilo bi iznimno glupo da i on popuši foru na isti fazon kao i prethodnih 5-6 selektora, a sve ide ka tome da hoće. Ili tipa kad pročitam Pjanićevu izjavu parafraziram "biti ili ne biti meč, daćemo sve od sebe, naši navijači, imamo šanse, želim na Euro sa BiH" automatski mi se vrate flešbekovi na prethodnih 5 neuspješnih kvalifikacionih ciklusa i diže mi se kosa na glavi. Još samo da on i Džeko nakon poraza u baražu izjave "mlada ekipa, treba nekim igračima iskustva, moramo naučiti iz grešaka" i da zaokružimo stanje reprezentacije u zadnjih 10 godina :)

O našoj formaciji, izboru igrača, taktici i svemu ostalom što se tiče konkretno meča protiv Ukrajine (a i o samoj Ukrajini) ću svoje mišljenje vjerovatno napisati sljedeće sedmice kad počne okupljanje i kad vidim čime raspolažemo, ako se stigne od posla. Halalite na dužem postu, znate da ne umijem kratko :mrgreen:
Kao i uvijek na nivou. :bih:

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 mar 2024, 19:35

Raonffa je napisao/la:
13 mar 2024, 14:14

Dobar tekst! 👍🏻

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 13 mar 2024, 20:07

@Raonffa je sve u pravu i iz toga poizilazi da nema smisla debatovati o formacijama i taktici, jasno je da ovi ljudi ne znaju jesu li pošli ili došli. Treba se opustiti, zavaliti u fotelju i nadati se da će ćorava koka taj dan ubosti zrno.
Mi imamo domaću publiku i nadu da će faktor sreće biti na našoj strani. Sve drugo je na njihovoj strani, igrački kvalitet, struka, motivacija, sudije, politički momenat.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 13 mar 2024, 20:33

Horoz je napisao/la:
13 mar 2024, 20:07
@Raonffa je sve u pravu i iz toga poizilazi da nema smisla debatovati o formacijama i taktici, jasno je da ovi ljudi ne znaju jesu li pošli ili došli. Treba se opustiti, zavaliti u fotelju i nadati se da će ćorava koka taj dan ubosti zrno.
Mi imamo domaću publiku i nadu da će faktor sreće biti na našoj strani. Sve drugo je na njihovoj strani, igrački kvalitet, struka, motivacija, sudije, politički momenat.
Sve zavisi od toga da li će nas Ukri podcijeniti, da uspijemo zabiti neki odbitak i da se možda branimo 90 minuta

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 13 mar 2024, 20:55

Iceplayer je napisao/la:
13 mar 2024, 20:33
Horoz je napisao/la:
13 mar 2024, 20:07
Sve zavisi od toga da li će nas Ukri podcijeniti, da uspijemo zabiti neki odbitak i da se možda branimo 90 minuta
Po meni je nemoguće da nas podcijene, moguće je da izgore u želji i da dožive neku blokadu. Inače imaju loša iskustva sa baražima čini mi se.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, HariTz, Imajednabrigada i 11 gostiju.