BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
Kad smo Pukkija ozivjeli, ozivit cemo i Mudryka 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Zatvorit se i probat na kontre, sve ostalo je pucanje sebi u koljena
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- baboedindzeko09
- Kontakt:
I opet se neće suzdržat da ne izađe u Tavernu noć prije, amaterčina
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Izašao, ne izašao, on u nogama ima 15-ak minuta fudbala jakog intenziteta, nakon čega će izdahnuti.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑13 mar 2024, 00:47I opet se neće suzdržat da ne izađe u Tavernu noć prije, amaterčina
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Kao da gledam sredina koju ce Savo izvesti Krunic-Pjanic-Hajradinovic
-
- Kontakt:
Veće šanse bi imali da igramo sa Njemačkom, ovoliko jaki Ukri plus naš mentalitet, dodaj na to savez i selektora koji će opszruirati na sve načine državu...
Ovdje se stvorio narativ kao da igramo protiv Francuske - i to na 4 utakmice, pa kako biti bolji u 360 minuta, majcin sine.
Na jednu dobijenu utakmicu, i jos na domacem terenu mozes dobiti bilo koga, a ne prosjecnu Ukrajinu. Ok, mi jesmo u uzasnom nizu i igramo los fudbal vec godinama, ali jos uvijek na tu jednu utakmicu kod kuce i u najjacem sastavu mozemo parirati skoro svima, a uz malo srece i pobijediti. Kod Ukrajinaca je vecina igraca iz domaceg prvenstva koje je nedavno pocelo, Zinchenko je dugo bio povrijedjen i tek se vratio, Mudryk vecinom rezerva u Chelseaju i nije u nekoj formi, Malinovsky u Italiji takodjer, ova dvojica u Spaniji u padu forme (ovaj krilni je nesto i povrijedjen) itd, itd. Naravno, favoriti su protiv nas i to niko ne spori, ali ne vise od 60-40 u njihovu korist.
Mislim da ce kljucno biti da preuzmemo inicijativu na sredini terena i da im ne dopustimo da razviju svoju igru, tj. da ne budu u mogucnosti tek tako razigravati svoja krila. Oni u veznom redu nemaju ni previse kvaliteta ni previse iskustva, tako da bismo tu morali traziti svoju sansu.

Mislim da ce kljucno biti da preuzmemo inicijativu na sredini terena i da im ne dopustimo da razviju svoju igru, tj. da ne budu u mogucnosti tek tako razigravati svoja krila. Oni u veznom redu nemaju ni previse kvaliteta ni previse iskustva, tako da bismo tu morali traziti svoju sansu.
-
- Kontakt:
Mi sebi dajemo neku šansu zbog domaćeg terena, a realnost je da uvijek bolje igramo u gostima, nego kući, bar protiv ovih jačih reprezentacija.
Portugal - BiH 3:0
Na prvu rezultat izgleda kao da smo deklasirani, ali itekako smo se dobro drzali.
Nesretno primimo gol u 44.minuti, a zadnji gol u 93.
Pri tome Barisic imao onaj odlican sut sa distance, Džeko imao zicer, hladno smo mogli povesti protiv njih.
U Zenici debakl bio, 5 komada u prvom poluvremenu.
Francuska - BiH 1:1
Odlična utakmica, vodili protiv njih, a ekipa nam bila daleko slabija nego sad. Ćivić i Sušić igrali na bekovima, zadnji pola sata Cipetić igrao.
Na Grbavici 0:1 izgubili, tu smo se dobro držali, penal nad Krunićem nije sviran.
Ukrajina - BiH 1:1
Isto dobra utakmica, drugo poluvrijeme smo bili bolji od njih.
U Zenici 0:2 izgubili.
Italija - BiH 1:1
I tu smo odlično odigrali, čak je Ara Hodžić pogodio i stativu.
Na Grbavici nas natamburali 0:2, jos smo dobro i prosli koliko su se napromašivali.
Portugal - BiH 3:0
Na prvu rezultat izgleda kao da smo deklasirani, ali itekako smo se dobro drzali.
Nesretno primimo gol u 44.minuti, a zadnji gol u 93.
Pri tome Barisic imao onaj odlican sut sa distance, Džeko imao zicer, hladno smo mogli povesti protiv njih.
U Zenici debakl bio, 5 komada u prvom poluvremenu.
Francuska - BiH 1:1
Odlična utakmica, vodili protiv njih, a ekipa nam bila daleko slabija nego sad. Ćivić i Sušić igrali na bekovima, zadnji pola sata Cipetić igrao.
Na Grbavici 0:1 izgubili, tu smo se dobro držali, penal nad Krunićem nije sviran.
Ukrajina - BiH 1:1
Isto dobra utakmica, drugo poluvrijeme smo bili bolji od njih.
U Zenici 0:2 izgubili.
Italija - BiH 1:1
I tu smo odlično odigrali, čak je Ara Hodžić pogodio i stativu.
Na Grbavici nas natamburali 0:2, jos smo dobro i prosli koliko su se napromašivali.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Malo duže o ovoj, kako bih rekao, pripremi za Ukrajinu, stavio sam u spojler da ne spamam.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Goalgetter
- Kontakt:
Vidi se da je proslo nekoliko mjeseci od ovih blamaza poput 5 komada na poluvremenu protiv Portugala i 1:4 protiv Luxemburga pa su mnogi i zaboravili da se u medjuvremenu nista nije promjenilo i da ce protiv Ukrajine istrcati 8 ili 9 istih igraca koji su zasluzni za ove neuspjehe kao i selektor, koji isto ne ostavlja utisak da ima ijedno rjesenje za ovu ekipu. Ne znam stvarno onda na cemu zasnivati optimizam - totalni smo autsajder protiv Ukrajine.
Nasa jedina sansa lezi u tome da ce Pjanic nekako uspjeti izdrzati vecim dijelom tempo utakmice, da cemo vidjeti napokon Demirovica iz Augsburga i u dresu reprezentacije, a i da Dzeko ima svoj dan, a da u veznom redu barem imalo pokazu neku pozrtvovanost, volju i dinamiku. Previse faktora koji bi se morali poklopiti.
Nasa jedina sansa lezi u tome da ce Pjanic nekako uspjeti izdrzati vecim dijelom tempo utakmice, da cemo vidjeti napokon Demirovica iz Augsburga i u dresu reprezentacije, a i da Dzeko ima svoj dan, a da u veznom redu barem imalo pokazu neku pozrtvovanost, volju i dinamiku. Previse faktora koji bi se morali poklopiti.
Istina. Mi bi mastali o polufinalu eura da imamo ovakav sastav.

Ali u jednoj utakmici je sve moguce i treba momcima pruziti podrsku. Vrijeme je da nas jednom i sreca pogleda.
- Gumistucna
- Kontakt:
kad je spisak?
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
-
- Kontakt:
@Raonffa je sve u pravu i iz toga poizilazi da nema smisla debatovati o formacijama i taktici, jasno je da ovi ljudi ne znaju jesu li pošli ili došli. Treba se opustiti, zavaliti u fotelju i nadati se da će ćorava koka taj dan ubosti zrno.
Mi imamo domaću publiku i nadu da će faktor sreće biti na našoj strani. Sve drugo je na njihovoj strani, igrački kvalitet, struka, motivacija, sudije, politički momenat.
Mi imamo domaću publiku i nadu da će faktor sreće biti na našoj strani. Sve drugo je na njihovoj strani, igrački kvalitet, struka, motivacija, sudije, politički momenat.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Sve zavisi od toga da li će nas Ukri podcijeniti, da uspijemo zabiti neki odbitak i da se možda branimo 90 minutaHoroz je napisao/la: ↑13 mar 2024, 20:07@Raonffa je sve u pravu i iz toga poizilazi da nema smisla debatovati o formacijama i taktici, jasno je da ovi ljudi ne znaju jesu li pošli ili došli. Treba se opustiti, zavaliti u fotelju i nadati se da će ćorava koka taj dan ubosti zrno.
Po meni je nemoguće da nas podcijene, moguće je da izgore u želji i da dožive neku blokadu. Inače imaju loša iskustva sa baražima čini mi se.Iceplayer je napisao/la: ↑13 mar 2024, 20:33Sve zavisi od toga da li će nas Ukri podcijeniti, da uspijemo zabiti neki odbitak i da se možda branimo 90 minutaHoroz je napisao/la: ↑13 mar 2024, 20:07@Raonffa je sve u pravu i iz toga poizilazi da nema smisla debatovati o formacijama i taktici, jasno je da ovi ljudi ne znaju jesu li pošli ili došli. Treba se opustiti, zavaliti u fotelju i nadati se da će ćorava koka taj dan ubosti zrno.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Trenutno korisnika/ca: dedo26, HariTz, Imajednabrigada i 11 gostiju.