Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

spielführer_21
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la spielführer_21 » 20 mar 2011, 22:54

Cartman je napisao/la:
KONGO je napisao/la:Ne razumijem bas najbolje sta zelis reci :? . Kazu da ako dodje do kreiranja novog saveza koje bi cinili kao Barbarez,Osim i ostali da bi tu ukljucili Bevandu,Kovacevica i jos neke koji otvoreno rade protiv BiH, i njenog sporta. Moja poenta je koji ce nam ..... novi savez kad ce tu biti ista mafija ?
Ma jarane mene boli neka stvar ko ce bit u savezu. Neka bude Mile Ronhill ako hoce, samo da repka igra. A cisto sumnjam da ce Bevanda i kompanija bit u savezu, jasno je reko Benz da niko od ovih tu nece bit. Iako po meni Bakovic jedini zasluzuje.
Jel to zbilja najvažnije? Mislim ako neće biti nikakvog napretka ni u radu s mladim reprezentacijama (pa ako ćemo istinu ni s A repkom- mislim na odabir struke i protivnika u prijateljskim), ako neće biti nikakvog plana kako da se liga poboljša, kako da se infrastruktura poboljša, kako da se sve podigne na veći nivo...
Pa je li onda zbilja važno samo da repka igra, pa da nam se sve svodi na hebanje mama ili branjenje igrača i selektora :?:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 20 mar 2011, 23:37

Savez treba mjenjat i ova suspenzija bi legla ko kec na 10 samo mi zao A reprezentacije,tu cemo se unazadit godinama.
Savez bez lopova i politike bi znacio da bi se za selektora mlade U21 reprezentacije(koja je najnajbitnija ona hrani i gradi A tim) izabrao najbolji trener-psiholog a ne srbin,hrvat,bosnjak zato jer je selektor U17 ove nacionalnosti,A tima ove......pracenjem igraca i ozbiljnim pristupom bi se uveliko smanjio odlazak igraca da igraju za druge reprezentacije.
Vidjet cemo sta ce se desit jos 10 dana nadam se najpovoljnijem za nas navijace BiH sta to konkretno znaci,neznam ni sam :?
RIP SALE VILENJAK

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 21 mar 2011, 00:57

Presusice ovi igraci iz dijaspore, sta cemo onda ? Ako nam razni kreteni rade u mladjim selekcijama, i zovu igrace ciji je babo vlasnik nekog kafica,restorana, benzinske pumpe itd...a ignorisu klince koji igraju u mladjim kategorijama nekih od najboljih klubova u Evropi onda je to veliki problem.

Ne mozes ocekivati da igrac kad napuni 19-20 godina da promjeni odluku i igra za nas samo zato sto nase ime ta osoba ima. Nema tu vise patriotizma, najbolji klinci sirom Evrope i svijeta trebaju da igraju za BiH vec kad imaju 16-17 godina, tako se stvara reprezentacija. Lako je bilo za ove koji su odrastali dok je babo sluso Merlina,Beslica,Montena,Jabuku itd...a sta cemo s ovima ciji babo slusa Lady Gagu i 50 centa ? Oni sigurno nemaju trunke patriotizma, ili neke posebne ljubavi za tamo neku BiH.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 21 mar 2011, 15:50

NEKA NEKA I TREBA NAM SUSPENZIJA DA SE SVE POČISTI I KRENE OD NULE, INAČE OVA BAGRA U SAVEZU NIKAD NEBI OTIŠLA. :evil: KOLIKO TRAJE SUSPENZIJA ?

Alipasino071
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino071 » 21 mar 2011, 15:52

Delegati Skupštine NS BiH najvjerovatnije će 29. marta odbiti usvajanje novog Statuta kojeg od njih zahtjevaju FIFA i UEFA i takva će odluka značiti suspenziju Saveza nekoliko dana kasnije nakon sjednice Odbora za hitna pitanja UEFA. Dužnosnici svjetske i evropske nogometne asocijacije otada će suspendirati i rasformirati NS BiH ovakav kakav sada imamo te imenovati privremeno rukovodstvo u kojem neće moći raditi nijedan od sadašnjih zvaničnika Saveza. I to je zapravo odlična vijest, budući da je nužno ukidanje ovakvog nakaradnog Saveza, koji godinama funkcionira kao zaseban entitet, sa dužnosnicima koji su u njemu sami sebi svrha. Tužno je što će zbog suspenzije trpjeti reprezentacija BiH i desetine vrijednih trenera koji se mukotrpno bore u našim klubovima, no zemlja u kojoj se igra smiješna liga pretencioznog imena na bijednim, blatnjavim stadionima i ne zaslužuje ništa bolje. Suspenzija Saveza jedini je način da se konačno iz sarajevske Ferhadije istjera gomila pitoresknih likova, „sportskih veličina“, kolekcionara krivičnih prijava i sudskih presuda. Zločinačka organizacija koja godinama uništava naš nogomet sama je sebe dovela u kal iz kojeg je jedini izlaz suspenzija i gradnja iz temelja novog Saveza. Jer dominkovićima, čolakovićima, ušanovićima do sada je bilo najvažnije ostati u foteljama, raspolagati reprezentacijom i novcima od televizijskih prava. Za ostalo ih nije bilo briga. Oni koji danas patetično kukaju o tome kako reprezentacija neće nastaviti kvalifikacije su Savez doveli u minus od šest miliona maraka, oni su krivi što povjerioci traže svoje novce a kamate na dugove dospijevaju iz dana u dan. Oni su krivi što smo zemlja bez ijednog stadiona, što reprezentacija igra na blatnjavoj poljani, što ne postoji sportski centar za pripreme, što se utakmice domaće lige igraju, kladioničarskim rječnikom kazano „tri za tri“. Što se treneri biraju po nacionalnom ključu a djeca već na prvu loptu bježe od ralja samozvanih menadžera i igraju za druge reprezentacije. Njima su važne samo fotelje. Čak i po cijenu međunarodne izolacije. Idemo na brzinu, „na prvu“ pobrojati samo neke od afera koji proteklih petnaest godina potresaju NSBiH. Muniba Ušanovića Sud BiH nepravosnažno osudio na pet godina zatvora zbog utaje poreza i prekoračenja službenih dužnosti. U vrijeme trajanja procesa Savez je Ušanoviću plaćao advokatske troškove u iznosu od 88 hiljada maraka. Meho Kodro otjeran je nakon svega četiri mjeseca na mjestu selektora jer nije htio igrati prijateljsku utakmicu protiv Irana za koju je Savez trebao na ruke inkasirati zvanično 120 dolara. Nakon Kodrine smjene Ušanović panično sazivao novinare kako bi pokušao amortizirati bijes javnosti i medija služeći se svojim oprobanim receptom, obilatom večerom u sarajevskom restoranu Aeroplan, plaćenom, naravno, novcem iz kase NS. Idemo dalje, tužba firme Kentaro od skoro pet miliona eura zbog potpisana dva ugovora o prodaji tv prava, za koje nikada nije razjašnjeno koji je „pravi“ iako se barem zna da je idejni tvorac drugog ugovora pokojni Milan Jelić. U prostorijama Saveza desila se krađa u stilu showa Davida Copperfielda. Kasa teška oko 300 kilograma u kojoj je bila važna dokumentacija ukradena je sa prvog sprata zgrade u centralnoj sarajevskoj ulici Ferhadija. Ima još. Elvir Bolić i Hasan Salihamidžić, tokom gostovanja reprezentacije BiH u Iranu, u hotelskoj sobi zatekli tadašnjeg direktora reprezentacija Ahmeda Pašalića kako sa iranskim domaćinima u plastičnoj vrečici broji novac plaćen za gostovanje. Pašalić je u deset godina vladavine sa svojim najbližim suradnicima i uz podršku neformalne, moćne grupe sarajevskih „uglednika“ okupljenih oko pokopnog društva Bakije, kroz reprezentaciju transferirao pedesetak nogometaša u inozemne klubove. Da ne zaboravimo još i suspenziju suca Nove Panića kojeg je UEFA doživotno kaznila zbog učestvovanja u namještanju utakmice U-21 reprezentacija Švicarske i Gruzije. Dakle, jasno je da ovakav Savez treba rasfornmirati, ma kakva odluka bila na njegovoj Skupštini. Patimo se u kvalifikacijama već petnaest godina, pričamo o historijskim utakmicama koje gubimo. Sada imamo najveću šansu do sada, jer ako su još jedne izgubljene kvalifikacije cijena boljitka, onda neka propadnu i ove. Možemo imati 11 Džeka u timu, ali samo sa novim ljudima u NS ova igra u Bosni ima nekakvog smisla.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 mar 2011, 16:03

Alipasino071 je napisao/la:Delegati Skupštine NS BiH najvjerovatnije će 29. marta odbiti usvajanje novog Statuta kojeg od njih zahtjevaju FIFA i UEFA i takva će odluka značiti suspenziju Saveza nekoliko dana kasnije nakon sjednice Odbora za hitna pitanja UEFA. Dužnosnici svjetske i evropske nogometne asocijacije otada će suspendirati i rasformirati NS BiH ovakav kakav sada imamo te imenovati privremeno rukovodstvo u kojem neće moći raditi nijedan od sadašnjih zvaničnika Saveza.

I to je zapravo odlična vijest, budući da je nužno ukidanje ovakvog nakaradnog Saveza, koji godinama funkcionira kao zaseban entitet, sa dužnosnicima koji su u njemu sami sebi svrha. Tužno je što će zbog suspenzije trpjeti reprezentacija BiH i desetine vrijednih trenera koji se mukotrpno bore u našim klubovima, no zemlja u kojoj se igra smiješna liga pretencioznog imena na bijednim, blatnjavim stadionima i ne zaslužuje ništa bolje. Suspenzija Saveza jedini je način da se konačno iz sarajevske Ferhadije istjera gomila pitoresknih likova, „sportskih veličina“, kolekcionara krivičnih prijava i sudskih presuda.

Zločinačka organizacija koja godinama uništava naš nogomet sama je sebe dovela u kal iz kojeg je jedini izlaz suspenzija i gradnja iz temelja novog Saveza. Jer dominkovićima, čolakovićima, ušanovićima do sada je bilo najvažnije ostati u foteljama, raspolagati reprezentacijom i novcima od televizijskih prava. Za ostalo ih nije bilo briga. Oni koji danas patetično kukaju o tome kako reprezentacija neće nastaviti kvalifikacije su Savez doveli u minus od šest miliona maraka, oni su krivi što povjerioci traže svoje novce a kamate na dugove dospijevaju iz dana u dan. Oni su krivi što smo zemlja bez ijednog stadiona, što reprezentacija igra na blatnjavoj poljani, što ne postoji sportski centar za pripreme, što se utakmice domaće lige igraju, kladioničarskim rječnikom kazano „tri za tri“. Što se treneri biraju po nacionalnom ključu a djeca već na prvu loptu bježe od ralja samozvanih menadžera i igraju za druge reprezentacije.Njima su važne samo fotelje. Čak i po cijenu međunarodne izolacije.

Idemo na brzinu, „na prvu“ pobrojati samo neke od afera koji proteklih petnaest godina potresaju NSBiH:
1. Muniba Ušanovića Sud BiH nepravosnažno osudio na pet godina zatvora zbog utaje poreza i prekoračenja službenih dužnosti. U vrijeme trajanja procesa Savez je Ušanoviću plaćao advokatske troškove u iznosu od 88 hiljada maraka.
2. Meho Kodro otjeran je nakon svega četiri mjeseca na mjestu selektora jer nije htio igrati prijateljsku utakmicu protiv Irana za koju je Savez trebao na ruke inkasirati zvanično 120 dolara. Nakon Kodrine smjene Ušanović panično sazivao novinare kako bi pokušao amortizirati bijes javnosti i medija služeći se svojim oprobanim receptom, obilatom večerom u sarajevskom restoranu Aeroplan, plaćenom, naravno, novcem iz kase NS.
3. Idemo dalje, tužba firme Kentaro od skoro pet miliona eura zbog potpisana dva ugovora o prodaji tv prava, za koje nikada nije razjašnjeno koji je „pravi“ iako se barem zna da je idejni tvorac drugog ugovora pokojni Milan Jelić.
4. U prostorijama Saveza desila se krađa u stilu showa Davida Copperfielda. Kasa teška oko 300 kilograma u kojoj je bila važna dokumentacija ukradena je sa prvog sprata zgrade u centralnoj sarajevskoj ulici Ferhadija.
5.Ima još. Elvir Bolić i Hasan Salihamidžić, tokom gostovanja reprezentacije BiH u Iranu, u hotelskoj sobi zatekli tadašnjeg direktora reprezentacija Ahmeda Pašalića kako sa iranskim domaćinima u plastičnoj vrečici broji novac plaćen za gostovanje. Pašalić je u deset godina vladavine sa svojim najbližim suradnicima i uz podršku neformalne, moćne grupe sarajevskih „uglednika“ okupljenih oko pokopnog društva Bakije, kroz reprezentaciju transferirao pedesetak nogometaša u inozemne klubove.
6. Da ne zaboravimo još i suspenziju suca Nove Panića kojeg je UEFA doživotno kaznila zbog učestvovanja u namještanju utakmice U-21 reprezentacija Švicarske i Gruzije.

Dakle, jasno je da ovakav Savez treba rasfornmirati, ma kakva odluka bila na njegovoj Skupštini. Patimo se u kvalifikacijama već petnaest godina, pričamo o historijskim utakmicama koje gubimo. Sada imamo najveću šansu do sada, jer ako su još jedne izgubljene kvalifikacije cijena boljitka, onda neka propadnu i ove. Možemo imati 11 Džeka u timu, ali samo sa novim ljudima u NS ova igra u Bosni ima nekakvog smisla.
Odličan post ili tekst.. Samo sam ga malo preuredio da je lakše za čitati, nemoj zamjeriti, druže.. ;)

P.s. obratiti pažnju na bold-ano..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Alipasino071
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino071 » 21 mar 2011, 16:05

nek si. nema ja bas iskustva s forumom, ne postam cesto, al sam ovo morao
znas kako ide ona recenica, na kraju spota zabranjenog pusenja, pocasna salva. ovo bi sve trebalo ispocetka. e tako i sa savezom, srusit pa iz temelja

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 21 mar 2011, 16:15

Bojim se da bi se ovi isti nakon nekoliko godina ponovo mogli ugurat u taj novi Savez, bagra je to, sa njima nikad nisi rahat... nadam se da su oni svoje odsvirali...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 21 mar 2011, 16:47

Alipasino071 je napisao/la:nek si. nema ja bas iskustva s forumom, ne postam cesto, al sam ovo morao
znas kako ide ona recenica, na kraju spota zabranjenog pusenja, pocasna salva. ovo bi sve trebalo ispocetka. e tako i sa savezom, srusit pa iz temelja
:lol: :lol:
nebrini bice njih opet u savezu 80% istih :oops:
Unistili su nam repku, klubove sa ovim tj. nas nogomet, nasu djecu/buducnost...ebem ti i UEFU, FIFU, i savez BIH, oni su pravili taj statu od 3 pred..trebali su da oni ga i sruse, a ne ovako gamadima da dadnu da nesto usvajaju..

Jao sranja, ma ebe se njima za nama, jos bolje necemo smetati francuzima i rumunima u grupi :) :cry:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 21 mar 2011, 17:14

1000 % tacna informacija je da je UEFA zvala Ivicu Osima i predlozila mu da bude glavni u novom savezu i on je odbio zbog nekih svojih razloga e sad ima ta mogucnost da on odabere ljude koji ce bit na tim mjesto sto u nekom slucaju nece bit losa!!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 21 mar 2011, 17:36

twisttm87 je napisao/la:1000 % tacna informacija je da je UEFA zvala Ivicu Osima i predlozila mu da bude glavni u novom savezu i on je odbio zbog nekih svojih razloga e sad ima ta mogucnost da on odabere ljude koji ce bit na tim mjesto sto u nekom slucaju nece bit losa!!
To sam mogao i ja napisati, daj nam šta konkretnije da nas uvjeriš da tu ima nešto...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 21 mar 2011, 17:50

Hawking je napisao/la:
twisttm87 je napisao/la:1000 % tacna informacija je da je UEFA zvala Ivicu Osima i predlozila mu da bude glavni u novom savezu i on je odbio zbog nekih svojih razloga e sad ima ta mogucnost da on odabere ljude koji ce bit na tim mjesto sto u nekom slucaju nece bit losa!!
To sam mogao i ja napisati, daj nam šta konkretnije da nas uvjeriš da tu ima nešto...
to su one informacije ''on mi je rođak'' i sl. :lol: treba prvo dočekati da se to dogodi a tek onda pričati i brinuti se o tome uglavnom meni ova problematika i nije pretjerano interesantna dok god ne odigramo meč sa Rumunima.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 21 mar 2011, 19:59

Jedini kompetentan čovjek za budućeg predsjednika BH Saveza je gospodin Čolaković. Dok su svi radili protiv saveza i repke, on je ginuo za nju! Ovo vam govorim sa 100% sigurnošću, a to je i Ćiro rekao!
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 21 mar 2011, 20:01

Chelsea_CBH je napisao/la:Jedini kompetentan čovjek za budućeg predsjednika BH Saveza je gospodin Čolaković. Dok su svi radili protiv saveza i repke, on je ginuo za nju! Ovo vam govorim sa 100% sigurnošću, a to je i Ćiro rekao!
Saćeš navuć najmanje 15 ljudi koji će ti reć sve i svašta... ja ću ti samo reći da se ne slažem sa tobom...

Glory glory Man United!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 mar 2011, 20:03

Chelsea_CBH je napisao/la:Jedini kompetentan čovjek za budućeg predsjednika BH Saveza je gospodin Čolaković. Dok su svi radili protiv saveza i repke, on je ginuo za nju! Ovo vam govorim sa 100% sigurnošću, a to je i Ćiro rekao!
Suljo je lijon zvani tajger.
Kako bi jedne prilike izjavio ''Nemamo mi ba kapac'teeeetaa'' :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 21 mar 2011, 20:04

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ti fakat postajes maskota,preko dana drzavnosti,dzeke kar-ine do sulje colakovica :lol:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 mar 2011, 20:05

Mora da se salis englezu :shock: :roll: :roll:

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 21 mar 2011, 20:06

niđe veze :oops:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 mar 2011, 20:08

[youtube][/youtube]

Suljo, Iljo, i ostala bagro, Bye Bye :D :D

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 21 mar 2011, 20:11

Kakav vas je Sulejman spopao, jeste li vi normalni ikako? Mislio sam na gospodina Denisa Čolakovića, izvršnog direktora Austria Investinga.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.