Premijer liga BiH - aktuelno

Komercijala19
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Komercijala19 » 14 mar 2024, 21:29

Glupi Bosnjo se prepucava,jedni drugima zlo mislimo dok nam pravi dusmani zele da sruse ovu zelmlju ,pocevsi od sporta.Nikad nam nece biti dobro dok se ne ujedinimo protiv ovih sto nam kroje sudbinu ,pocevsi od Repke i klubova.Otvori oci Bosnjace,zanemari malo komsiju jedno vrijeme nego gledaj ove Cetalje sta rade.Razbice nam zemlju,nismo se ni okrenuli :bih: :bih:
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 mar 2024, 21:29

Uzeli pare od Vice ba. Sva priča u to stane. Pusti medije i šuplje. I vaše indicije. Otišli zamoli , isprosili nazovi kako hoćeš i dao vam frajer pare.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 14 mar 2024, 21:29

jurisicduska je napisao/la:
14 mar 2024, 21:27
Prica se o uvlačenju Vici i kako nekom valja Vico od strane navijača kluba koji su otišli u BL sa svom delegacijom na noge Vici i zamolili ga da im da 200.000 km za spas kluba i on im dao i oni moralisu i nešto supljiraju. Jedini Bh klub koji je uzeo pare od Vice Zeljkovica. Nema drugi niko da je to uradio.

Iz razgovora s vama izlazim jer ste operisani od stvarnosti. Čuj neko se uvlači Vici a ono otišlo uzelo pare hahahahahahahahhaha
Ne vrijedi se s budalama raspravljati, imamo svoj kurs ispravan i to je to. Ne žele, dobrobit bh fudbalu, pa ne bih ni ja da nemam prebijene marke, ko bi onda gledo Sarajevo, Velez, Tuzla City, Mladost dk u vrhu? Pa boli to plavu pascad, oni su vec dotakli dno pa daj povuci i komsiju, e nece da moze!!!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Devils021
Kontakt:

Post Postao/la Devils021 » 14 mar 2024, 21:30

ledesma je napisao/la:
Samo Horde, samo Sarajevo, samo država Bosna i Hercegovina!

Pobjeda je uskoro naša :bih:
Prekosutra protiv goška? Biće borba.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 14 mar 2024, 21:30

Kako ste samo bezobrazni. Mirvic nista nije znao, evo na ovom klipu ispod jasno se vidi kako prilazi Vici i govori "Spasit cu BH fudbal"

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 14 mar 2024, 21:30

Nakon što su detektovana dva krivca za rezultatski neuspjeh u vidu Ziljkića i Saveza, sada su pitari pronašli i trećeg krivca tj. Željkana koji je uzeo pozajmicu od saveza.

Pitari :bow:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 mar 2024, 21:31

Ma uzeli pare od Vice Zeljkovica sve ostalo je ubleha.

Nama vi niste ništa krivi. Samo istine radi Vico vas kupio sa 200.000 km . I to je to.

Hole82
Kontakt:

Post Postao/la Hole82 » 14 mar 2024, 21:32

Ima da ih Vico i Adnan bordo prijatelj vise isamaraju nego sto su fasovali u Taverni... Fks i postenje, a najeftinija drolja u BiH...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 mar 2024, 21:33

Truhlo je napisao/la:
14 mar 2024, 21:30
Nakon što su detektovana dva krivca za rezultatski neuspjeh u vidu Ziljkića i Saveza, sada su pitari pronašli i trećeg krivca tj. Željkana koji je uzeo pozajmicu od saveza.

Pitari :bow:
:rol: :rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 mar 2024, 21:33

Imao sam i ja kriznih trenutaka u životu pa nisam kod onih sto su mi porodicu pobili išao da posudim pare. I ne bih kad umro od gladi. Toliko o vašem patriotizmu i nekim vašim fiks idejama. Najgori soj ljudi su ljudi koji prodaju princip za pare. S takvim ljudima možeš šta hoćeš. Može vas sad Vico ispisati samo kaže valjao sam vam kad sam vam pare davao i popisa vam se usta.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 14 mar 2024, 21:35

14 mar 2024, 21:31
Ma uzeli pare od Vice Zeljkovica sve ostalo je ubleha.

Nama vi niste ništa krivi. Samo istine radi Vico vas kupio sa 200.000 km . I to je to.
Keru pitarski, a dje je Mirvic, dje ste vi ?

https://www.klix.ba/sport/nogomet/ameri ... /210715129

slika

https://meridi.anbetsport.ba/fudbal/ini ... jerligasa/

slika
Zadnja izmjena: RatoborniMrmot, dana/u 14 mar 2024, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 14 mar 2024, 21:35

Prica se o uvlačenju Vici i kako nekom valja Vico od strane navijača kluba koji su otišli u BL sa svom delegacijom na noge Vici i zamolili ga da im da 200.000 km za spas kluba i on im dao i oni moralisu i nešto supljiraju. Jedini Bh klub koji je uzeo pare od Vice Zeljkovica. Nema drugi niko da je to uradio.

Iz razgovora s vama izlazim jer ste operisani od stvarnosti. Čuj neko se uvlači Vici a ono otišlo uzelo pare hahahahahahahahhaha
Kakav jad, nemoc i spin. :sick:
„Kad god se pošalje zahtjev, kad god su potrebe klubova… Ako postoji finansijska mogućnost da se pomogne klubu, bilo kojem, ako ima sredstava na računu koja su operativna, a nisu u tom trenutku za nešto potrebna, pomoći će se. Stajalo na računu ili pomoglo se klubu, ja mislim da je logičnije da se pomogne klubu, jer će ta sredstva biti vraćena.“

„Neko traži da se pomogne da se plati struja. Evo, konkretno Čelik. Puno puta smo pomagali u onim trenucima kada je Čelik bio u toj situaciji – jer tamo ima ugovor za stadion. Mi smo pomagali da se ne isključi struja, voda…“, otkriva on.

Pored banjalučkog Borca, još su i Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar dobijali pozajmice od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 mar 2024, 21:36

Napusite se Vici kurca drolje prodane

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 14 mar 2024, 21:36

"Ovo nije bitka Sarajeva, već bitka svih poštenih ljudi i klubova protiv korupcije, nepravde i monopolizma u sportu uopšte. Jedino zajedno možemo vratiti ponos i osmijeh na lica navijača svih klubova u Bosni i Hercegovini što nam treba biti ultimativni cilj."

:twisted: :twisted: :twisted:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 mar 2024, 21:37

Možete 45 telegram grupa upregnuti.
Uzeli ste od Vice Zeljkovica novac drolje prodane. Nek vam pisa Vico u usta sad za tih 200 k. Ja bih vam dao da ste rekli da je opcija Vico ili gašenje.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 14 mar 2024, 21:38

14 mar 2024, 21:36
Napusite se Vici kurca drolje prodane
Sad si vec malo nervozan, nisi uspio sa spinom.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 14 mar 2024, 21:41

14 mar 2024, 20:50
100% smo za da nas vi i vama slični i ne podržavate. Počet će kačit vaše lakrdije i onda će nam samo gore bit. Svaki navijač Sarajeva je protiv toga da željezničar sudijeluje u ovom. Neka sami ćemo. S vama ne treba isti vazduh udisati a ne nešto drugo. Tu se bar slažemo da se ne lažemo i to je pošteno i jedino na osnovu čega imate poštovanje je taj stav. I ne trebate s nama nikad ništa nit mi s vama. Nismo ista priča i to je to. Svakom svačije.

Sto se vas tiče ja vam želim da vam svirnu penal na grbavici u zadnjem kolu nepostojeći i da vas izbace iz lige i onda da se žalite i da dobijete isti odgovor. Jel to fer ? Jest :D

Protiv tebe onako ništa licno , ali treba se znati da mi i vi nikad ništa skupa ne trebamo raditi. Ja bih to u statute stavio. Makar mi ispali ali s vama ništa.
E, cuj, mi i vi NIKAD nista skupa ne trebamo raditi. Kamo puste srece da ste tako razmisljali kada su vas osnivali, nego su Udbasi kucali na vrata nasih igraca sa prijedlogom o sportskoj saradnji tipa " Ili ces u torpedere ili na Goli otok, do tebe je ". Nikada zaboraviti, nikada oprostiti !

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 14 mar 2024, 21:42

Bivši predsjednik Upravog odbora FK Velež Šemsudin Hasić govorio je za N1 o jučerašnjim dešavanjima na premijerligaškim terenima i skandaloznim sudijskim odlukama u Banjaluci i Mostaru.

Zašto je začarani krug priča o PL i sudijskim odlukama?

“Ja ne govorim u ime Veleža nego u svoje lično ime. Ova događanja sa sudijama, sudijskom organizacijom i Savezom su jedan kontinuitet koji traje otkada sam ja došao u FK Velež pa sve do danas, a to je sedam godina. Vjerovatno je to trajalo i prije, ali nisam bio toliko uključen. Po meni, na djelu je dirigovanje rasporeda fudbalskih klubova na tabeli dobrim dijelom od strane sudijske organizacije delegiranjem i suđenjem određenim klubovima na način koji se može vidjeti svaki dan.”

Kako pričati o ovome? Klubovi ne mogu pričati o tome jer mogu biti sankcionisani. Podsjetimo, Velež, Željezničar, Sarajevo, Tuzla City, Sloboda htjeli su krenuti u borbu za pravednije suđenje i bolje uslove svima, a to je brzo utihnulo.

“Mi smo pokrenuli inicijativu 4R. Jedna od stvari o kojoj smo pričali je bilo suđenje. Klubovi zbog raznoraznih razloga, neko zbog licence, neko zbog donacije od Svaeza, pristaju na raznorazne stvari koje nisu ljudske i korektne već spadaju u sferu korupcije. Prvi klub koji je izašao zbog straha i pritiska da će se nešto desiti bila je Sloboda, pa potom Željezničar, onda je smijenjen predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum, i na kraju smo ostali mi i Tuzla City i samim tim je inicijativa izgubila smisao. Ugasili su nas i time su sebi dali vjetar u jedra da mogu raditi šta hoće. Tu se ne radi samo u sudijskoj organizaciji već o sprezi najvišeg rukovodstva Saveza i sudijske organizacije i naravno klubova koji uživaju u tim blagodetima.”

Zanimljivo je da se od jutros samo Velež oglasio zbog jučerašnjih odluka na Grbavici. Šta nam to govori kad je samo jedan klub izdao saopštenje?

“To je bio razlog zašto sam ja sa grupom ljudi pokrenuo inicijativu. Htjeli smo se boriti za promjenu uslova koji važe u PL. Da ne kukamo kad smo mi oštećeni, a smijemo se kad je neko drugi oštećen. To nije dobar put generalno. Mi moramo uspostaviti sistem jednakih prava i odgovornosti za sve klubove. Sve dok neko može raditi šta hoće, sve dok Gigović sudi svaku drugu utakmicu Borca i sve dok to radi na način koji rade u našoj ligi nema sreće. Nekad će se riješiti, ali šteta koja je napravljena bit će nenadoknadiva.”

Klubovi šute i ne žele se boriti sa Savezom jer imaju beneficije.

“Imaju beneficije i prijetnje. Dobiju pozajmicu da malo prebrodite finansijski problem kao Željezničar pred stogodišnjicu i onda su oni izašli iz inicijative. Pristanete na to i postanete dio ekipe koja radi to što radi. Dok sam ja bio u Veležu mi smo se svim silama borili da se nama ne sudi na taj način.
Ono na Grbavici sinoć je smiješna situacija. U finalu možemo sve očekivati, samo ne nešto pošteno. Nije fudbal samo fudbal u BiH, to je globalni sport. I želim da ovdje bude dobrog fudbala, da djeca imaju uslove za razvoj.”

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 14 mar 2024, 21:45

Nemoguce da je Mirvic znao za inicijativu. Niko mu nije rekao 100%. Inace bi on spasio fudbal u BiH.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 mar 2024, 21:46

@ CampobelloDiMazara

Upravo tako.

I zauzvrat ih Vico pripazi za lojalnost tako sto ostavi Velež bez europe , da bi mu mogli vratiti pozajmicu. I to je sva priča.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, AvantiBL, Balorda, hazarder, Kapetan i 20 gostiju.