RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
Ja ne znam o cemu vi pricate?!
Ja mislim da cemo mi za 6 kola, polovinom treceg dijela sezone, pricati o drugom mjestu.
Evo, zapamtite sta rekoh, mozda cete misliti da sam preoptimistican, ali vidjet cemo.
Ja mislim da cemo mi za 6 kola, polovinom treceg dijela sezone, pricati o drugom mjestu.
Evo, zapamtite sta rekoh, mozda cete misliti da sam preoptimistican, ali vidjet cemo.
Misliš? Igman kući bi morali dobiti u svakom pogledu, a onda ide gostovanje Želji gdje su neugodni, bez obzira na stanje u momčadi. Borac nama dolazi, te “gostovanje” konama
Svaka čast majstore,nasmija me zoromElimGarak je napisao/la: ↑15 mar 2024, 00:29Ja imam par primjedbi na našu pas igru i što glumimo Wengerov Arsenal i Pepov City. Milion kratkih pasova stalno se teren gazi i uništava a imali smo najbolji travnjak u ligi. Neki će reći kiša al pogledajte ispred samih golova blato. Klub nema para na bacanje stalno da to sanira. Treba insistirati na engleskoj igri s dugim loptama jer ovo igranje od noge do noge će uništit travu do ljeta i onda džaba i tribina i svs. A i ne ide nam to s kratkim pasovoma tu smo tanki bolje onda čuvati travu.

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Nisu duge lopte po Durakovićevom projektu.ElimGarak je napisao/la: ↑15 mar 2024, 00:29Ja imam par primjedbi na našu pas igru i što glumimo Wengerov Arsenal i Pepov City. Milion kratkih pasova stalno se teren gazi i uništava a imali smo najbolji travnjak u ligi. Neki će reći kiša al pogledajte ispred samih golova blato. Klub nema para na bacanje stalno da to sanira. Treba insistirati na engleskoj igri s dugim loptama jer ovo igranje od noge do noge će uništit travu do ljeta i onda džaba i tribina i svs. A i ne ide nam to s kratkim pasovoma tu smo tanki bolje onda čuvati travu.
Da brzinski sumiramo ovo do sada...
Pozitivna stvar u svemu ovome je što smo ostali da igramo samo na jednom frontu i cijeli fokus treba staviti na konačnu poziciju u ligi. Da međugorci nisu doveli katastrofalnog trenera, smatrao bi da je druga pozicija nedostižna, ali ovako je sve otvoreno. Nama je prioritet da završimo drugi ili treći i da nam Europa ne zavisi od osvajača Kupa.
Evidentno je da smo pali u formi kao ekipa, ali i pojedinačno su u drugom dijelu na nivou samo Hrkać i Hadžikić. Raduje me što je Oreč napokon jučer odigrao utakmicu na svom nivou i nadam se da će tako nastaviti. Javno sam bio za to da se Suljić ohladi, ali smo jučer proigrali kada se sa krila prebacio iza napadača i bio je baš opasan sa svojim ulascima u sredinu. Neko je postavio da su papiri za Iranca gotovi i da može igrati u nedjelju. Malo je problem da nam cijela sezona zavisi od toga u kakvom će stanju on stići. Treneri govore da je 100% spreman, ali koliko sam upratio jako dugo nije igrao, a prije toga je imao teške povrede oba koljena, tako da na njega ne trebamo stavljati preveliki teret. Po meni je rješenje za poziciju drugog stopera sada Dino Halilović. To je nešto što smo probali sa Zeljkovićem i što nam je upalilo. Hrkać je dovoljno kvalitetan da mu pomogne, a Dino je na puno većem trkačkom nivou od Zvonića i Domića. Nažalost, nemamo baš neki preveliki izbor. Što se tiče rostera, jako je bitno da Haskić pronađe formu. Haskić u formi bi jučer zabio 2 glavom i što je najvažnije otvorio bi dodatni prostor za ulazak igrača sa krila jer bi pritisak na njemu bio još veći.
Što se tiče zadnje trećine prvenstva, svaka utakmica nam je kao finale i treba ući maksimalno ozbiljno. Loš teren nam neće moći biti izgovor jer od pet gostovanja, četiri igramo na hibridnim terenima (Željo, međugorci, Sarajevo i Tuzla). Osim toga imamo još gostovanje Širokom u Čitluku. Ako pristup utakmicama bude kao jučer, smatram da će sa trkom i zalaganjem doći i forma.
U nedjelju Igman napasti svim silama. Znali su odigrati dobro na našem terenu, ali ako njih ne možemo rutinirati, onda je upitno da li smo za treće pozicije. Protiv Igmana bi volio vidjeti nešto ovako:
___________Hadžikić
Oreč - D.Halilović - Hrkać - Šturm
__________Čaić - Pršeš
___Guliashvili - Suljić - Peco
____________Haskić
Pozitivna stvar u svemu ovome je što smo ostali da igramo samo na jednom frontu i cijeli fokus treba staviti na konačnu poziciju u ligi. Da međugorci nisu doveli katastrofalnog trenera, smatrao bi da je druga pozicija nedostižna, ali ovako je sve otvoreno. Nama je prioritet da završimo drugi ili treći i da nam Europa ne zavisi od osvajača Kupa.
Evidentno je da smo pali u formi kao ekipa, ali i pojedinačno su u drugom dijelu na nivou samo Hrkać i Hadžikić. Raduje me što je Oreč napokon jučer odigrao utakmicu na svom nivou i nadam se da će tako nastaviti. Javno sam bio za to da se Suljić ohladi, ali smo jučer proigrali kada se sa krila prebacio iza napadača i bio je baš opasan sa svojim ulascima u sredinu. Neko je postavio da su papiri za Iranca gotovi i da može igrati u nedjelju. Malo je problem da nam cijela sezona zavisi od toga u kakvom će stanju on stići. Treneri govore da je 100% spreman, ali koliko sam upratio jako dugo nije igrao, a prije toga je imao teške povrede oba koljena, tako da na njega ne trebamo stavljati preveliki teret. Po meni je rješenje za poziciju drugog stopera sada Dino Halilović. To je nešto što smo probali sa Zeljkovićem i što nam je upalilo. Hrkać je dovoljno kvalitetan da mu pomogne, a Dino je na puno većem trkačkom nivou od Zvonića i Domića. Nažalost, nemamo baš neki preveliki izbor. Što se tiče rostera, jako je bitno da Haskić pronađe formu. Haskić u formi bi jučer zabio 2 glavom i što je najvažnije otvorio bi dodatni prostor za ulazak igrača sa krila jer bi pritisak na njemu bio još veći.
Što se tiče zadnje trećine prvenstva, svaka utakmica nam je kao finale i treba ući maksimalno ozbiljno. Loš teren nam neće moći biti izgovor jer od pet gostovanja, četiri igramo na hibridnim terenima (Željo, međugorci, Sarajevo i Tuzla). Osim toga imamo još gostovanje Širokom u Čitluku. Ako pristup utakmicama bude kao jučer, smatram da će sa trkom i zalaganjem doći i forma.
U nedjelju Igman napasti svim silama. Znali su odigrati dobro na našem terenu, ali ako njih ne možemo rutinirati, onda je upitno da li smo za treće pozicije. Protiv Igmana bi volio vidjeti nešto ovako:
___________Hadžikić
Oreč - D.Halilović - Hrkać - Šturm
__________Čaić - Pršeš
___Guliashvili - Suljić - Peco
____________Haskić
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Sta je banka radila?ElimGarak je napisao/la: ↑15 mar 2024, 00:29Ja imam par primjedbi na našu pas igru i što glumimo Wengerov Arsenal i Pepov City. Milion kratkih pasova stalno se teren gazi i uništava a imali smo najbolji travnjak u ligi. Neki će reći kiša al pogledajte ispred samih golova blato. Klub nema para na bacanje stalno da to sanira. Treba insistirati na engleskoj igri s dugim loptama jer ovo igranje od noge do noge će uništit travu do ljeta i onda džaba i tribina i svs. A i ne ide nam to s kratkim pasovoma tu smo tanki bolje onda čuvati travu.
-
- Kontakt:
Moje mišljenje je da bi nam u nastavku sa 7 pobjeda,2 remija i 2 poraza bilo dovoljno za tu treću poziciju.
6 utakmica igramo kući od toga direktna sa Slogom.
Od gostujućih red je ove sezone da napokon uzmemo Širokog,ima i Tuzla u zadnjem kolu pa što da ne i derbi napokon na strani.
Vidjeti ćemo iduće sedmice šta će biti sa Sarajevom i hoće biti kakve kazne.
Uglavnom bit će gutavo do kraja.
Pod hitno nam treba Haskić,ne samo sa golovima nego i igrom,nije ni na 30 posto one forme.
Sad šta je bilo na zimu gotovo je sad,ovih 11 utakmica se mora odraditi sa ovim igračima.
Na kraju šta god bude ja dajem podršku Klafuriću i nadam se da će ostati trener.
Ja bih lično volio da se dovede sportski direktor,neko ko poznaje fudbal i ko bi dao i svoje stručno mišljenje i sugestiju treneru šta po njemu fali ekipi i koga bi trebalo dovesti.
6 utakmica igramo kući od toga direktna sa Slogom.
Od gostujućih red je ove sezone da napokon uzmemo Širokog,ima i Tuzla u zadnjem kolu pa što da ne i derbi napokon na strani.
Vidjeti ćemo iduće sedmice šta će biti sa Sarajevom i hoće biti kakve kazne.
Uglavnom bit će gutavo do kraja.
Pod hitno nam treba Haskić,ne samo sa golovima nego i igrom,nije ni na 30 posto one forme.
Sad šta je bilo na zimu gotovo je sad,ovih 11 utakmica se mora odraditi sa ovim igračima.
Na kraju šta god bude ja dajem podršku Klafuriću i nadam se da će ostati trener.
Ja bih lično volio da se dovede sportski direktor,neko ko poznaje fudbal i ko bi dao i svoje stručno mišljenje i sugestiju treneru šta po njemu fali ekipi i koga bi trebalo dovesti.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
ra1981 je napisao/la: ↑15 mar 2024, 06:50Nisu duge lopte po Durakovićevom projektu.ElimGarak je napisao/la: ↑15 mar 2024, 00:29Ja imam par primjedbi na našu pas igru i što glumimo Wengerov Arsenal i Pepov City. Milion kratkih pasova stalno se teren gazi i uništava a imali smo najbolji travnjak u ligi. Neki će reći kiša al pogledajte ispred samih golova blato. Klub nema para na bacanje stalno da to sanira. Treba insistirati na engleskoj igri s dugim loptama jer ovo igranje od noge do noge će uništit travu do ljeta i onda džaba i tribina i svs. A i ne ide nam to s kratkim pasovoma tu smo tanki bolje onda čuvati travu.

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Nema se šta kome zamjeriti, svi pušu u isti pravac.
Jedino se (možda) moglo poraditi bolje na pojačanjima, mada mi nemamo kapacitet da se borimo sa tolikim brojem plata. Predpostavljam da je bilo nemoguce riješiti se Džafićevog ugovora pa je to bio razlog za nedovođenje adekvatnog rezervnog napadača. Nadati se da se Haskić neće povrijediti, to bi tek bio haos
Jedino se (možda) moglo poraditi bolje na pojačanjima, mada mi nemamo kapacitet da se borimo sa tolikim brojem plata. Predpostavljam da je bilo nemoguce riješiti se Džafićevog ugovora pa je to bio razlog za nedovođenje adekvatnog rezervnog napadača. Nadati se da se Haskić neće povrijediti, to bi tek bio haos
Mi nemamo širinu da igramo kvalitetno na oba fronta, a trenutno je puno sigurnije ići na ligu. Zamislite sada dvomeč sa recimo Borcem, pa dvomeč sa Zrinjskim u finalu. Nas bi to uništilo i nema šanse da bi se održali u ligi na trećem mjestu, a teško da bi uzeli kup. Nadat se da ćemo izgurati bez povreda i izboriti Evropu, a na ljeto se riješiti nekih igrača. Nadam se i povratku Hasanovića, te ako se Iranac pokaže dobar ne bi trebao biti problem napraviti dobar prelazni rok na ljeto. Nadam se da ćemo uspjeti zadržati Guliashvilia.
-
- Kontakt:
Da li neko zna zašto je Duka morao braniti kup utakmice? Mislim da nas je u velikoj mjeri koštao prolaza dalje i da bi Hadžikić koji je u vrhunskoj formi odbranio barem 2 gola od ukupno 4 koje je Duka primio. Također mislim da Duka samo zauzima mjesto našim mladim golmanima koje bi bilo puno korisnije forsirati umjesto njega.
-
- Kontakt:
U vecini klubova postoji "dogovor" da npr kao u nas Hadzikic brani ligaske utakmice, a drugi golman kup utakmice tj Duka. Proslih sezona je Slavisa branio ligaske, iako je i dosta kup utakmica branio sjecam se protiv Sirokog 4:0 da je on branio, a uzvratnu JovicicRodjenimostar je napisao/la: ↑15 mar 2024, 11:13Da li neko zna zašto je Duka morao braniti kup utakmice? Mislim da nas je u velikoj mjeri koštao prolaza dalje i da bi Hadžikić koji je u vrhunskoj formi odbranio barem 2 gola od ukupno 4 koje je Duka primio. Također mislim da Duka samo zauzima mjesto našim mladim golmanima koje bi bilo puno korisnije forsirati umjesto njega.
Sve u svemu trazili smo golmana koji zna igrati nogom, ovaj desnjak a obe mu lijeve.. promasen transfer
-
- Kontakt:
Nisam vecu nesigurnost na golu vidio od Volodera i Kacavende. Gdje ovoga nadjose ne moze u Gorazdu branit
Slažem se, Hadzikic je za njega Oliver KahnCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑15 mar 2024, 11:26Nisam vecu nesigurnost na golu vidio od Volodera i Kacavende. Gdje ovoga nadjose ne moze u Gorazdu branit
Domić isto jako nesiguran, a Šturm igra preko qrca. Ostali su jučer bili jako dobri. Naročito Oreč Gulaš i Edo
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Znam da postoji dogovor da jedan brani ligu, a drugi kup međutim Duka samo zauzima mjesto našim mladim golmanima i apsolutno nikakve koristi od njega nema. Jednostavno, nije smio braniti u revanšu jer i u utakmici u Čitluku kod prvog gola morao je bolje reagovati. Njega staviti da brani u revanšu u najmanju ruku bila je velika nedogovornost. Nadam se da će ovo krenuti nabolje.
ra1981 je napisao/la: ↑15 mar 2024, 10:28Mi nemamo širinu da igramo kvalitetno na oba fronta, a trenutno je puno sigurnije ići na ligu. Zamislite sada dvomeč sa recimo Borcem, pa dvomeč sa Zrinjskim u finalu. Nas bi to uništilo i nema šanse da bi se održali u ligi na trećem mjestu, a teško da bi uzeli kup. Nadat se da ćemo izgurati bez povreda i izboriti Evropu, a na ljeto se riješiti nekih igrača. Nadam se i povratku Hasanovića, te ako se Iranac pokaže dobar ne bi trebao biti problem napraviti dobar prelazni rok na ljeto. Nadam se da ćemo uspjeti zadržati Guliashvilia.
Potpuno si u pravu , veći je problem što je Široki prošao već što smo mi ispali.
Široki će sve dati da probaju izborit evropu kroz kup i to bi mogao biti problem jer nisu uopste losa ekipa iako su naravno Borac i Zrinjski prvi favoriti.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
-
- Kontakt:
Gulaš je naš ubjedljivo najbolji igrač i na sve načine trebali bismo ga pokušati zadržati.
-
- Kontakt:
Upravo tako, iz tog razloga utakmica protiv Širokog imala je duplu važnost jer samom eliminacijom Širokog povećala bi se šansa za tim da 4.mjesto vodi u Evropu. Nažalost, ovako je sve pod velikim upitnikom. Najgore od svega je da smo mi i Sarajevo trenutno najgori u ligi u proljetnom dijelu. Baš za nepovjerovati kako olako sve prokockamo ali eto opet se nadam da ćemo se trznuti i početi ličiti na klub iz prvog dijela.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Nema šanse, Sarajevo može zaraditi veliku cifru za njega na ljeto. Mi se tu ništa ne pitamo.Rodjenimostar je napisao/la: ↑15 mar 2024, 11:51Gulaš je naš ubjedljivo najbolji igrač i na sve načine trebali bismo ga pokušati zadržati.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Puna podrška Upravi,Stručnom štabu i igračima
Sve pohvale dječacima iza gola koji navijaju bez incidenata.
Samo da se nekako riješiti kauč stručnjaka, analitičara, roncatora, ranjenih egotripova, tkz.navijača....nije to samo oko Veleža, sve primitivne sredine su ih pune. Kad treba kupiti kartu,člansku, podržati ma ko će to ali čim se barka zaljulja evo štakora. Dosadni ko komarci na pikniku. Deratizacija pod hitno!

Samo da se nekako riješiti kauč stručnjaka, analitičara, roncatora, ranjenih egotripova, tkz.navijača....nije to samo oko Veleža, sve primitivne sredine su ih pune. Kad treba kupiti kartu,člansku, podržati ma ko će to ali čim se barka zaljulja evo štakora. Dosadni ko komarci na pikniku. Deratizacija pod hitno!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.