Postao/la NisamInSajder » 17 mar 2024, 01:40
Nakon dugo vremena, ekipa izgleda kao ekipa. Imaš očito školovanog trenera koji je promjenom sistema večeras uprkos skraćenom rosteru izvukao maksimum maksimuma. Odlična igra, skupljanje samopouzdanja. U narednom kolu idemo Tuzli, što je odlična prilika za potvrdu večerašnje igre. Svaka čast, ekipi, SŠ.
Rogić, crazy man, to njegovo zabavljanje ispred gola, može biti super sve dok ne dođe prvi primljen gol. No, dobar golman što se mene tiče.
Zadnja trojka, vrlo dobra partija, dosta terena su nekada osvajali, jedina mana što Soldo i Aničić kao krajnji štoperi nisu potezali za.promjenama strane kada imaju loptu u nogama, često bi bio suprotni bek sam. Ako se ostane na ovom sistemu to se mora koristiti. Radović, dobar, kao i Beganović. Oni mogu profitirati preko ovog sistema, večeras je to bio Beganović sa dva gola, možda nekada bude Radović. Dva beka koja su za ovu ligu prema naprijed odlični, ali nazad štopka (labilni), a ovim sistemom sa 3 štopera to vrlo lako zamaskiraš. Buljubašić,.odličan. Govorim kako se on mora forsirati kao veznjak ispred štopera i to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Agresivan, dobro čitanje igre, u duelima vrlo dobar. Pišu pas igra mu loša. I to mu je vrlo dobro. Ima odličan pas, pa prošle polusezona vrhunska asistencija za Ziljkića protiv Posušja, nekada odlično pronađe saigrača (iz teških situacija, izmisli pas). Neko je spomenuo kako mu ja mana dinamika pasa (ubrzati/usporiti igru), to stoji. Ali, to diktiranje tempa jako teško možeš naučiti kod nas, iskustvom igranja će to sigurno doći kod njega. Sigurno, da je Buljubašić jedan od kompletnijih veznjaka, i njegovim forsiranjem i pravovremenom prodajom i izborom narednog kluba, i on i Sarajevo mogu profitirati mnogo. Julardžija i Mustafić dobri. Hasić, odličan, magija. Pod svaku cijenu treba zadržati ovog momka. Čataković,ma najbolji špic lige. Večeras i samo učestvovanje u igri u polju je odlično, nekad se spuštao i na našu polovicu. Ove sezone za 780 minuta 7 golova.
Večeras treba i pohvaliti i Francisa. Od svih pozicija krila jednog, krila drugog, beka, wingbeka. Ništa. Večeras, ta neka špic rola, gdje je bitno samo da ima prostora da.on može istrčati, iskoristiti brzinu i napravit višak je donijela nešto.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi