BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

samoposmatram
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la samoposmatram » 17 mar 2024, 17:51

RajvoSA03 je napisao/la:
17 mar 2024, 17:30
samoposmatram je napisao/la:
17 mar 2024, 15:21
RajvoSA03 je napisao/la:
17 mar 2024, 15:12

Jesi mozda razmisljao o stanju terena pred utakmicu i odrzavanju istog? Samo da je popuvljat nesto i izazvat negativu, pa makar to bila i najveca glupost
Haha pa budalo jedan trening nemoze unistiti hibrid vise nego sto je vec unisten. Smog ti izjeo mozak izgleda.
A sta mislis gdje ukri treniraju imbecilu?
Majmune odradit ce jedan trening pred utakmicu. Pripreme obavljaju u Spaniji.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 17 mar 2024, 18:04

17 mar 2024, 17:51
RajvoSA03 je napisao/la:
17 mar 2024, 15:21

Haha pa budalo jedan trening nemoze unistiti hibrid vise nego sto je vec unisten. Smog ti izjeo mozak izgleda.
Mrtva trka za najmanje inteligentnog forumasa izmedju tebe i Nodija
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 17 mar 2024, 18:27

RajvoSA03 je napisao/la:
17 mar 2024, 18:04
RajvoSA03 je napisao/la:

Da sam pametan mislis da bi visio ovdje godinama?

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 17 mar 2024, 18:42

17 mar 2024, 18:27
RajvoSA03 je napisao/la:
17 mar 2024, 18:04

Da sam pametan mislis da bi visio ovdje godinama?
I to sto kazes ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 17 mar 2024, 19:56

h1a2s3o4 je napisao/la:
17 mar 2024, 14:37
Šta hoće ovi navijači Sarajeva? Meni je FK Sarajevo drago i volio bih da dominiraju i proizvode svake godine po par igrača za reprezentaciju, ali ljudi koji tu rade očigledno nisu sposobni za to.

Loš sakuting, podcjenjivanje lige od Ibricica i Rozmana i onda kuknjava.
Istina jesu ih kasapili i to stoji, ali kasapili su i Velez pa su im se smijali. Kasapili su i Mladodost, pa niko hurcem nije mrdnuo. Ko im je kriv?!

Ne znam da li je karma, ali moglo bi da bude da ih stiže ona korona titula koju su uzeli. Znas se ko im je valjao. ;)

Ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju. :kafa:
Korona titula Amar je sve objasnio,nije prekinuto zbig Sarajeva vec zbog Borca koji nebi drugacije u evropu. Ne selimommi jista vec regularnu ligu i sudjenje,da mozes odigrati tekmu 90 min a ne cirkus. Kasapili su Mladost i ostale jel treba Sarajevo da izadje u javnost sa saopstenjem za njih ili da organizuje sastanak u njihovo ime? Trebali su da urade isto i poduzmu nesto kao sto mi radi sad,tako da prije nego se upustis u neku pricu barem malo logicno pricaj,nece Sarajevo izdavat saopstenja u ime drugih klubova niti nesto organizovat.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 mar 2024, 21:32

Tabaković i Demirović u napadu, Sofijin očuh nek uđe s klupe mahmuran zadnjih pola sata.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 mar 2024, 21:43

Povrijedit ce nam blesavi Turci kapitena i Krunu. :mrgreen:

Najbitnije od svega je da se za vikend niko nije povrijedio. Dedic, Ahmedhodzic i Kolasinac ce doci max odmorni, a cetvrti u defanzivnom redu bi morao biti Hadzikadunic. Ako se bude igralo s 3 stopera (a nadam se da hoce), onda ce peti igrac biti jedan od trojice: Mujakic, Gazibegovic ili moozda Civic (zato sto je Savo 50x ponovio da ce se potruditi da igraci igraju pozicije kao u klubovima, sto bi znacilo da ce Seo biti treci stoper, a da Juka nece ici na lijevu stranu). Vezni red me najvise zanima jer bi tu bas moglo biti iznenadjenja, a u napadu su Dzeko i Demirovic sigurni.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 17 mar 2024, 22:13

Iskreno nista spektakularno ne očekujem od ove utakmice baraza, potpuno sam ravnodušan i nema te neke euforije.

Vise me zanima i nestrpljenje ppjacano da vidim kako Ce skoro potpuno nova repka izgledati u ligi nacija i kako Ce se adaptirati novi igraci koji Ce doci.

To kako se pokazu uz par ovih mladjih sto su vec tu uveliko Ce pokazat nam i odrediti put repke narednih 10 godina,...odmah cemo znati otprilike da li da nesto ocekujemo ili ce i dalje ostati ovako sve isto.

Cinjenicaa je da Ce repka dozivjeti drastične promjene, mozda i najveće od osamostaljenja u igrackom a vjerovatno i trenerskom smislu.

Dzeko, pjanic, Krunic, stevanovic, cimirot , sehic, Kovacevic bilbija, ..konacno kraj jedne ere, vrijedi vidjeti sta mogu ponuditi mladje snage ili i dalje ostaje ona seljacko- narodna "kad se Dzeko i pjanic oproste mozemo ugasiti repku budemo rang San Marina".
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 17 mar 2024, 22:20

Imajednabrigada je napisao/la:
17 mar 2024, 22:13
Iskreno nista spektakularno ne očekujem od ove utakmice baraza, potpuno sam ravnodušan i nema te neke euforije.

Vise me zanima i nestrpljenje ppjacano da vidim kako Ce skoro potpuno nova repka izgledati u ligi nacija i kako Ce se adaptirati novi igraci koji Ce doci.

To kako se pokazu uz par ovih mladjih sto su vec tu uveliko Ce pokazat nam i odrediti put repke narednih 10 godina,...odmah cemo znati otprilike da li da nesto ocekujemo ili ce i dalje ostati ovako sve isto.

Cinjenicaa je da Ce repka dozivjeti drastične promjene, mozda i najveće od osamostaljenja u igrackom a vjerovatno i trenerskom smislu.

Dzeko, pjanic, Krunic, stevanovic, cimirot , sehic, Kovacevic bilbija, ..konacno kraj jedne ere, vrijedi vidjeti sta mogu ponuditi mladje snage ili i dalje ostaje ona seljacko- narodna "kad se Dzeko i pjanic oproste mozemo ugasiti repku budemo rang San Marina".
Rijetko dobar upis s tvoje strane
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 17 mar 2024, 22:28

Ocito da ne pratiš moje aktivnosti odnosno upise.

Probaj i ti jednom godišnje bar jedan dobar upis
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 mar 2024, 23:54

Ne postoji nova repka. Medju pozvanim igracima za baraz su i oni koji ce ciniti reprezentacije u narednih 10 godina. Dzeku ce za pocetak zamijeniti Tabakovic (ako gledamo stilski, a svakako da je Demirovic nas prvi napadac u buducnosti), Pjanica i Krunica ce zamijeniti Tahirovic i Huseinbasic, Cimirota ce zamijeniti Basic, Sehica ce zamijeniti Vasilj i to je otprilike to. Kolasinac ce ostati tu jos neko vrijeme jer novog lijevog beka nema ni na mapi, a i treba neko biti kapiten. Krunic isto moze jos dati, ali on nije davao previse ni kad je bio na vrhuncu i zato ne vjerujem da ce jos dugo igrati za reprezentaciju.

Od svih ovih momaka koji se dovode u kontekst reprezentacije, jedino mali Bajraktarevic moze donijeti nesto novo, ali tek za 2-3 godine - pod uslovom da se razvije kako se ocekuje (tj. da dodje u Evropu i pokaze kvalitet). Svi ostali: Jasic, Gigovic, Omic, Huskovic itd bi bili tu da prosire trenutni roster i naravno da su dobro dosli jer mi nismo ni Francuska ni Engleska, ali ne mislim da ce Jasic nadmasiti Dedica, Gigovic i Omic Tahirovica i Huseinbasica, Huskovic Demirovica itd.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 18 mar 2024, 01:45

Mozak kaže da će biti katastrofa do poluvremena i da su i naši igrači mentalni patuljci, ali opet moja emotivna strana se nada čudu.

BlackRiver1987
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver1987 » 18 mar 2024, 07:06

Gazimo lazne Ruse kao plitak potok!

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 18 mar 2024, 08:57

baboedindzeko09 je napisao/la:
17 mar 2024, 21:32
Tabaković i Demirović u napadu, Sofijin očuh nek uđe s klupe mahmuran zadnjih pola sata.
Svi igraci piju i izlaze kad dodju. Cak se i u Brazilu svaku noc pilo. Bukvalno svi, jedino mozda ovi vjernici Dedic i Tahirovic. Ostalo sve klosarija, zato je men zao ljudi sto ih gledaju i nerviraju se a oni noc prije Belvedere ispijaju.

Uh sreca sad je Ramazan, valjda nece i sad

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 mar 2024, 09:06

RollingPaper je napisao/la:
18 mar 2024, 08:57
baboedindzeko09 je napisao/la:
17 mar 2024, 21:32
Svi igraci piju i izlaze kad dodju. Cak se i u Brazilu svaku noc pilo. Bukvalno svi, jedino mozda ovi vjernici Dedic i Tahirovic. Ostalo sve klosarija, zato je men zao ljudi sto ih gledaju i nerviraju se a oni noc prije Belvedere ispijaju.

Uh sreca sad je Ramazan, valjda nece i sad
Cuj nece? Valja Dzekin rodjendan proslavit kako spada :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 18 mar 2024, 09:16

Savo je partijaner i pjevač, ali treba nam neko iskusniji kada je u pitanju mamurna igra.
Treba zvat Baku Sliškovića, ko konzultanta i vanjskog suradnika, da podijeli par savjeta iz bogate karijere.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 18 mar 2024, 09:19

CAGarfia je napisao/la:
18 mar 2024, 01:45
Mozak kaže da će biti katastrofa do poluvremena i da su i naši igrači mentalni patuljci, ali opet moja emotivna strana se nada čudu.
Mislim da sam od nezavisnosti BIH do prije godinu dana pogledao sve naše tekme i sa podjednakim emocijama podržavao reprezentaciju. Ali unazad godinu dana više ništa ne osjećam, nemam čak ni želju da gledam ovu utakmicu. I da kojim slučajem izbacimo Ukrajinu uzeće nas chifuti hladno,. jer kako reče mentalni patuljci, nemamo tu snagu odigrati dvije dobre tekme u 5 dana već 30 godina, ne znam što bi sad bilo drugačije.

Al eto im teren nek nas demantuju...samo da ja ne trošim više živce.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 18 mar 2024, 09:28

Iz dosade na poslu sam počeo uspoređivati cijene transfera na tržištu (Transfermarket; EUR/M) naših najčešće korištenih igrača (prema Wikipediji) s onima iz Ukrajine (većinom, ali ne svi, igrači koji vjerovatno mogu biti u prvom planu da igraju barem u nekom dijelu utakmice) pa sam odlučio podijeliti ovdje. Uključeni su oba golmana jer bi Vasilj mogao započeti utakmicu a i Ukrajina je koristila oba prva golmana sličan broj puta, šest najčešće korištenih iz odbrane, i sedam veznjaka s obje strane (sedam ovdje jer se je Mudryk morao uključiti, a 7 je po redu po broju igranih utakmica), te četiri najčešće korištena napadača (Ukrajina je pozvala samo četiri, zbog čega sam stavio isti broj naših). Tabaković je na listi umjesto Bilbije i Hamulića jer vrijedi više na t. marketu. A i vrijedi napomenuti da je u mislima Save, Hamulić vjerovatno ispred Prevljaka, al pošto nema više upisani utakmica od Smaila, nisam ga stavio na listu, da budem fer prema metodologiji.

Rezultati su interesantni bar kad se ovaj ograničeni pristup uzme: Ukrajinski igrači s liste vrijede 175.7 miliona (EUR) više od naših. Zinchenko sam vrijedi više od cijelog našeg veznog reda, dok se naš napad čini najmanje zaostalim - bar što se tiče ovi cijena ako one uopšte nešto znače - a ako išta znače, i petarda je realnost u četvrtak.

slika
Zadnja izmjena: denza, dana/u 18 mar 2024, 09:32, ukupno mijenjano 1 put.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 18 mar 2024, 09:31

denza je napisao/la:
18 mar 2024, 09:28
Iz dosade na poslu sam počeo uspoređivati cijene transfera na tržištu (Transfermarket; EUR/M) naših najčešće korištenih igrača (prema Wikipediji) s onima iz Ukrajine (većinom, ali ne svi, igrači koji vjerovatno mogu biti u prvom planu da igraju barem u nekom dijelu utakmice) pa sam odlučio podijeliti ovdje. Uključeni su oba golmana jer bi Vasilj mogao započeti utakmicu a i Ukrajina je koristila oba prva golmana sličan broj puta, šest najčešće korištenih iz odbrane, i sedam veznjaka s obje strane (sedam ovdje jer se je Mudryk morao uključiti, a 7 je po redu po broju igranih utakmica), te četiri najčešće korištena napadača (Ukrajina je pozvala samo četiri, zbog čega sam stavio isti broj naših). Tabaković je na listi umjesto Bilbije i Hamulića jer vrijedi više na t. marketu. A i vrijedi napomenuti da je u mislima Save, Hamulić vjerovatno ispred Prevljaka, al pošto nema više upisani utakmica od Smaila, nisam ga stavio na listu, da budem fer prema metodologiji.

Rezultati su interesantni bar kad se ovaj ograničeni pristup uzme: Ukrajinski igrači vrijede 175.7 miliona (EUR) više od naših. Zinchenko sam vrijedi više od cijelog našeg veznog reda, dok se naš napad čini najmanje zaostalim - bar što se tiče ovi cijena ako one uopšte nešto znače - a ako išta znače, i petarda je realnost u četvrtak.

slika
uporedi nase cijene i cijene luxemburga. vidjeli smo kako je to na terenu izgledalo

faruk993
Kontakt:

Post Postao/la faruk993 » 18 mar 2024, 09:59

Iako imam karte za utakmicu, ali kad sam vidio spisak, ne ide mi se. Neki Mujakic i Kovacevic, a nema Bicakcica standardnog u cvajti i Stevanovica koji se bori za titulu u Svicarskoj. Obojica u ovoj situaciji su kalibar za prvih 11. To su meni neshvatljivi potezi, mislim da ovo rade namjerno, nije Savo toliko glup da to radi, zna on vrlo dobro, bio je vrhunski napadac. Od novinara niko ni da upita za njih sto nisu pozvani, a kamoli da se neki pritisak napravi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.