Sociosi vs Jak čovjek

Moderator/ica: GracanicaAA
Sociosi vs Jak čovjek
Sreca pa je omrazen kako kod nase Uprave tako i navijaca. Samo.pobjeda dolazi u obzir, inace igraci i Damjanovic noga iz kluba. Nismo mi bas u komotnoj situaciji da si mozemo priustiti dalje kikseve na domacem terenulaudrop je napisao/la: ↑18 mar 2024, 15:08Vodio je Mušija i neformalno klub i kad smo prvu utakmicu igrali. Bio je i na toj utakmici prisutan. Ne vjerujem ja da će se on sad previše inatit. Treba im pobjeda to je sigurno, bore se za opstanak. Premirani su svaku utakmicu. Ali namazana je to persona koja želi mjesto u savezu, idu izbori, ne bi me čudilo da je zvao predstavnike našeg kluba na neki sastanak ili da će se na utakmici pokušati dodvoriti upravi.
Bit ce uskoro +100
Druze ova dva pasusa su u koliziji, jer ti nije po volji sto ljudi insistiraju na takmicarskom dijelu, ali ti je drago sto se ne trubi o svakoj vracenoj marki. U stvari, upravo i insistiraju na tome, jer je puno veci fokus informisanja na igracima nego na trenutnim prioritetima.habuba je napisao/la: ↑18 mar 2024, 17:17Raduje cinjenica da se klub rijesava dugovanja, a jos mi je draze sto ne trube o svakoj marki koju otplate. Mislim da bi bilo pozitivno da kada otplate sva dugovanja UIO da to objave, da kada se otplate sva dugovanja ovim s kojim su reprogramirana da se i to objavi jer se time zavrsava jedna era poslovanja kluba u koji bi neki da nas ponovo uvuku, ili da objave kada se napokon odblokiraju racuni. Osim toga ja licno nebi puno nesto objavljivao sve izmedju toga.
U suprotnom, ovakve stvari nakon dvije decenije devastacije i skoro 10 godina napora i borbe za oporavak kluba su porazne.Asimdemineri je napisao/la: ↑17 mar 2024, 08:41Onda pored mentaliteta koji jest problematičan naročito u Zenici, treba postaviti pitanje da li je taj projekat održiv obzirom da se već 4 godine skoro pa i ne vidi napredak? Vraćanje dugova je nažalost nevidljivo ne vidi se na terenu, ne priča se među navijačima.
Iskren da budem ne vidim kako su ta dva pasusa u koliziji niti kako je relevantno 80% ovog sto si ti napisao iznesenom u ova gore dva pasusa. Ako sam dobro shvatio tvoj argument je da posto nemamo rezultata i na njih se ne koncentrisemo trebamo umjesto timskih postova na socijalnim medijima da ih zamijenimo sa organizaciono/finansijskim postovima koji ce se koncentrisani na te uspjehe kluba?! Mislim da nema potrebe za tim stvarima. Ljudima kojim moras objasnjavati do dana danasnjeg zasto je se otislo u kantonalu ligu i zasto se stvari rade na nacin na koji se rade nema pomoci da im 100 hodza i popova dovedes. To je samo gubljenje dragocjene energije na neki Don Kihotski posao. Ja sam misljenja da jedan udarni PR naboj, presica ili nesto slicno nakon rijesavanja krupnijeg problema vrijedi vise nego sjeckanje i prikazivanje malih uspjeha. Mali uspjesi su dobri za menadzment kluba i nas koji bas aktivno pratimo klub kao podstrek za jaci i bolji rad, ali prosjecnim ljudima ce sluziti samo da kazu "a zasto nije i ovo, ili ono."Steelman je napisao/la: ↑19 mar 2024, 12:18Druze ova dva pasusa su u koliziji, jer ti nije po volji sto ljudi insistiraju na takmicarskom dijelu, ali ti je drago sto se ne trubi o svakoj vracenoj marki. U stvari, upravo i insistiraju na tome, jer je puno veci fokus informisanja na igracima nego na trenutnim prioritetima.habuba je napisao/la: ↑18 mar 2024, 17:17Raduje cinjenica da se klub rijesava dugovanja, a jos mi je draze sto ne trube o svakoj marki koju otplate. Mislim da bi bilo pozitivno da kada otplate sva dugovanja UIO da to objave, da kada se otplate sva dugovanja ovim s kojim su reprogramirana da se i to objavi jer se time zavrsava jedna era poslovanja kluba u koji bi neki da nas ponovo uvuku, ili da objave kada se napokon odblokiraju racuni. Osim toga ja licno nebi puno nesto objavljivao sve izmedju toga.
Razumijem da ti se svidja kako to klub kulturno radi i po ps-u jest kad se proces zavrsi da se tad i objavi vijest. Ipak, to bi bilo sasvim u redu u normalnim okolnostima kad je klub vec stao na zdrave noge. Medjutim, u trenutnoj situaciji je bolje sto vise naglasavati apsolutno svaki uspjeh po pitanju oporavka i biti konstantan u tome. Koristiti svaku ukazanu priliku i prostor da se djeluje na javno mnijenje. Svaki put kad klub vrati neki dug ili postigne bilo kakav organizacijski napredak onda treba da te vijesti budu u eteru i da o tom nasa zajednica prica. Takve stvari bi morale biti u fokusu i nije ih dovoljno jednom objaviti kao svakodnevnu prolaznu vijest, a s druge strane, primjera radi, stancati stotine slika ekipe. U tom slucaju podilazis masi i stavljas fokus na sportski segment. Neka slika ekipe, jer klub mora uredno pratiti sportski segment, ali i trenutni prioriteti zasluzuju mnogo veci fokus. Iz svih uglova koristiti svaku dobru informaciju da se ljudima priblizi sto vise put ka oporavku i napredak kluba kako bi bili sto vise osvijesteni i zbog tog motivisani da dolaze na stadion, te da doprinose u tom dizanju kluba. Sto vise objasnjavati i ponavljati moze biti samo dobro za budjenje svijesti da ljudi dolaze na stadion prije svega zbog kluba i da stavljaju njegov interes na prvo mjesto.
Mogu razumjeti da su ocekivanja da ljudi valjda shvate sami nakon jednog obavjestenja kako stoje stvari, ali nista u toku borbe nije na taj nacin postignuto. Tek kad su se stvari ponavljale i pojacano djelovalo onda su se dovoljno priblizile ljudima i bili su postizani rezultati, jer je tad masa to prihvatala. Brojni su primjeri i za ovo sto govorim. Kako ono kazu, prosjecnom Balkancu treba ponoviti 7 puta jednu te istu stvar, ima nesto u tom. Daleko od tog da potcjenjujem ljude, ali u danasnje vrijeme treba dokuciti do ljudi i to zahtijeva mnogo vise informisanja. Svaki moguci prostor da se prezentuje zdrav put kojim klub treba koristiti da stvara vjernu zajednicu kojoj je interes kluba na prvom mjestu i s tim zdrav sistem vrijednosti. Naravno, da neko ne pomisli da pricam o vjernoj zajednici kao o jednoumlju sto je upravo suprotno od svih vrijednosti koje clanski sistem mora da gaji. Sve se mora bazirati na argumentima i svaka konstruktivna kritika uvijek mora biti dobrodosla. Medjutim, na ovu temu oko budjenja svijesti kod ljudi za ljubav o klubu neminovno je ponavljati i iz vise uglova priblizavati sve dobre stvari vezane za klub kako bi to bio najveci motiv za podrsku klubu djelima u svojim mogucnostima.
Ako se ne ponavlja, ljudi zaboravljaju i onda dolazi do ovakvih misljenja koje cu postaviti u nastavku. Momak ima pravo na njega kao i svako. Ipak, i mimo ukupnog rada za klub neke stvari ne dopiru, ali upravo zato treba konstantno buditi svijest i ponavljati da se vidi prava slika svega ucinjenog i onog cemu klub stremi.
Relevantno je, jer ako zelis da ljude prestane demotivisati takmicarski dio onda im trebas konstantno trubiti o uspjesima kluba na drugim poljima. Nazalost, jos uvijek je takva situacija, ali blizi se vrijeme kad ce i tome doci kraj. Ipak, treba i dalje biti strpljiv.habuba je napisao/la: ↑19 mar 2024, 13:49Iskren da budem ne vidim kako su ta dva pasusa u koliziji niti kako je relevantno 80% ovog sto si ti napisao iznesenom u ova gore dva pasusa. Ako sam dobro shvatio tvoj argument je da posto nemamo rezultata i na njih se ne koncentrisemo trebamo umjesto timskih postova na socijalnim medijima da ih zamijenimo sa organizaciono/finansijskim postovima koji ce se koncentrisani na te uspjehe kluba?! Mislim da nema potrebe za tim stvarima. Ljudima kojim moras objasnjavati do dana danasnjeg zasto je se otislo u kantonalu ligu i zasto se stvari rade na nacin na koji se rade nema pomoci da im 100 hodza i popova dovedes. To je samo gubljenje dragocjene energije na neki Don Kihotski posao. Ja sam misljenja da jedan udarni PR naboj, presica ili nesto slicno nakon rijesavanja krupnijeg problema vrijedi vise nego sjeckanje i prikazivanje malih uspjeha. Mali uspjesi su dobri za menadzment kluba i nas koji bas aktivno pratimo klub kao podstrek za jaci i bolji rad, ali prosjecnim ljudima ce sluziti samo da kazu "a zasto nije i ovo, ili ono."Steelman je napisao/la: ↑19 mar 2024, 12:18Druze ova dva pasusa su u koliziji, jer ti nije po volji sto ljudi insistiraju na takmicarskom dijelu, ali ti je drago sto se ne trubi o svakoj vracenoj marki. U stvari, upravo i insistiraju na tome, jer je puno veci fokus informisanja na igracima nego na trenutnim prioritetima.habuba je napisao/la: ↑18 mar 2024, 17:17Raduje cinjenica da se klub rijesava dugovanja, a jos mi je draze sto ne trube o svakoj marki koju otplate. Mislim da bi bilo pozitivno da kada otplate sva dugovanja UIO da to objave, da kada se otplate sva dugovanja ovim s kojim su reprogramirana da se i to objavi jer se time zavrsava jedna era poslovanja kluba u koji bi neki da nas ponovo uvuku, ili da objave kada se napokon odblokiraju racuni. Osim toga ja licno nebi puno nesto objavljivao sve izmedju toga.
Razumijem da ti se svidja kako to klub kulturno radi i po ps-u jest kad se proces zavrsi da se tad i objavi vijest. Ipak, to bi bilo sasvim u redu u normalnim okolnostima kad je klub vec stao na zdrave noge. Medjutim, u trenutnoj situaciji je bolje sto vise naglasavati apsolutno svaki uspjeh po pitanju oporavka i biti konstantan u tome. Koristiti svaku ukazanu priliku i prostor da se djeluje na javno mnijenje. Svaki put kad klub vrati neki dug ili postigne bilo kakav organizacijski napredak onda treba da te vijesti budu u eteru i da o tom nasa zajednica prica. Takve stvari bi morale biti u fokusu i nije ih dovoljno jednom objaviti kao svakodnevnu prolaznu vijest, a s druge strane, primjera radi, stancati stotine slika ekipe. U tom slucaju podilazis masi i stavljas fokus na sportski segment. Neka slika ekipe, jer klub mora uredno pratiti sportski segment, ali i trenutni prioriteti zasluzuju mnogo veci fokus. Iz svih uglova koristiti svaku dobru informaciju da se ljudima priblizi sto vise put ka oporavku i napredak kluba kako bi bili sto vise osvijesteni i zbog tog motivisani da dolaze na stadion, te da doprinose u tom dizanju kluba. Sto vise objasnjavati i ponavljati moze biti samo dobro za budjenje svijesti da ljudi dolaze na stadion prije svega zbog kluba i da stavljaju njegov interes na prvo mjesto.
Mogu razumjeti da su ocekivanja da ljudi valjda shvate sami nakon jednog obavjestenja kako stoje stvari, ali nista u toku borbe nije na taj nacin postignuto. Tek kad su se stvari ponavljale i pojacano djelovalo onda su se dovoljno priblizile ljudima i bili su postizani rezultati, jer je tad masa to prihvatala. Brojni su primjeri i za ovo sto govorim. Kako ono kazu, prosjecnom Balkancu treba ponoviti 7 puta jednu te istu stvar, ima nesto u tom. Daleko od tog da potcjenjujem ljude, ali u danasnje vrijeme treba dokuciti do ljudi i to zahtijeva mnogo vise informisanja. Svaki moguci prostor da se prezentuje zdrav put kojim klub treba koristiti da stvara vjernu zajednicu kojoj je interes kluba na prvom mjestu i s tim zdrav sistem vrijednosti. Naravno, da neko ne pomisli da pricam o vjernoj zajednici kao o jednoumlju sto je upravo suprotno od svih vrijednosti koje clanski sistem mora da gaji. Sve se mora bazirati na argumentima i svaka konstruktivna kritika uvijek mora biti dobrodosla. Medjutim, na ovu temu oko budjenja svijesti kod ljudi za ljubav o klubu neminovno je ponavljati i iz vise uglova priblizavati sve dobre stvari vezane za klub kako bi to bio najveci motiv za podrsku klubu djelima u svojim mogucnostima.
Ako se ne ponavlja, ljudi zaboravljaju i onda dolazi do ovakvih misljenja koje cu postaviti u nastavku. Momak ima pravo na njega kao i svako. Ipak, i mimo ukupnog rada za klub neke stvari ne dopiru, ali upravo zato treba konstantno buditi svijest i ponavljati da se vidi prava slika svega ucinjenog i onog cemu klub stremi.
Ne mozes ti probuditi nekog ko se ne zeli probuditi. Mozes ga samo ostaviti da spava i nakon sto se sam probudi moze da se ukljuci na nacin na koji zeli, a probuditi se moze samo ako ga dobro trznes, a ne da ga ljuljkas svako malo (nadam se da razumijes analogiju).
Et super da smo makar saznali da se pomjerila brojka na minimum 480 da nas ima članova.
Ja bih prije pokusao sa rombom u veznom redu, jedna sestica, dvije osmice i desetka. Nemamo mi optimale igrace 3-5-2, nismo Inter jbg
Joj romb bi bio sex
Vjerovatno će se tako i igrati samo sa nekim izmjenama, bar po mom mišljenju.Truhlo je napisao/la: ↑20 mar 2024, 20:23Joj romb bi bio sexali nema Dario muda za to
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.