Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Horoz
Kontakt:

Re: Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Horoz » 22 mar 2024, 12:36

Dvije najgore moguće odluke, Čivić i Kovačević. Čivić koji je došao kao naknadni poziv i Kovačević koji nikada nije ni trebao biti na spisku.
Milošević se potrudio da upropasti sve što su uradili igrači u 70 minuta. :thumbdown:
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 22 mar 2024, 12:46

Nije on ni toliko dobro postavio utakmicu koliko je Rebrov ofiran. Ozbiljniji trener bi ga popišao od starta.

Vođenje utakmice i izmjene su samo dokaz njegove (ne)kompetentnosti. Ne mislim da bilo šta radi namjerno, niti mislim da će ikad biti ozbiljan trener. Neki sportski radnik, scout - okej. Trener - nikad, veze on nema o tome, još uvijek razmišlja kao igrač.

Kakogod, nema se šta zamjeriti ni njemu ni momcima (barem većini). Odigrali su koliko su mogli.
The saddest thing in life is wasted talent.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 mar 2024, 12:48

Idi, idi neznalice.

Zamisli da se u odlucujucoj utakmici oslanjas na igrace koji igraju amatersku ligu maltene. Cim je presao u Aziju, od njeg nema vise nista. Nije ni Turska puno bolja, ali je za ove lige, liga petice.

Koliko god da smo limitranog kvaliteta, imali smo drugih, bicu slobodan pa reci boljih, opcija od onih koje su igrale na pojedinim pozicijama i onih koje su usle kao zamjene. Ovu utakmicu takticki nije lose postavio, ali izgubiti od Luxemburga je nedopustivo. Ok, mi nemamo ekipu, Luxemburg ima? Jednostavno treba ici. Poseri kontinutet, kad je los trener u pitanju. Kontinuitet je dobar kad imas solidnog trenera i koji ima neke rezultate pa mu se desi par losijih utakmica. Savi se desi par dobrih utakmica, ostalo je samo kontinuitet LOSIH igara.
Celik!3,2,2.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 mar 2024, 12:54

DamirT je napisao/la:
22 mar 2024, 08:49
FoSte95 je napisao/la:
22 mar 2024, 08:06
Čuj promijeniti selektora a vcrs konačno ličili na reprezentaciju. Postava igre, zalaganje igrača sve top. Sad što si na klupi imao obični škart, pogotovo u zadnjoj liniji jbg to nije Savo kriv
+1
Mislim da je preciznije reći da je ovo prva utakmica kako se nismo obrukali na terenu te da stvarno jesmo dobro izgledali prvo poluvrijeme bez obzira na bezidejnost Ukrajine. Međutim, izgubili smo direktno njegovom greškom i to za 3 minute, znači sve što si dobro i uradio je palo u vodu.

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 mar 2024, 12:55

Rekao je na pocetku da ce otici ako ne prođemo baraž prema tome red je da održi riječ.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 22 mar 2024, 12:56

Nakon 10 godina smo izgledali kao savremena ekipa, puna podrška.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 22 mar 2024, 13:01

Tracy3McGrady je napisao/la:
22 mar 2024, 12:56
Pa Savo rece na pressu pred utakmicu sta ih on ima motivisati. Utakmica prevazna, igraci sami svjesni toga i nema sumnje u voljni momenat.
Nije on mastermind nikakav, uostalom imao je svojih 5 minuta i razorio nas je.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 22 mar 2024, 13:02

Savo je izgubio utakmicu i niko drugi. To je i sam svjestan. Imam par dilema: pozivi nekim igracima - neznanje ili nesto drugo (ne daj Boze korupcija). Jer pozivi Kovacevicu, Civicu, izostanci Stevanovica, Bicakcica, slanje Tahirovica na tribine djeluju kao: 1. Sabotaza; 2. Apsolutno neznanje. Trece opcije nema.
Ne svida mi se sto Savo silji k na najmladem Benji. Mozda momak ima bubica sa 20 Al imaju ih i mnogo stariji igraci pa im ne smije pisnuti. Sta ne pokusa na Dzeki, Sehicu..
Glavni trener koji izjavi da se ne razumije u golmane i da ih bira po osjecaju ne zasluzuje to biti. Savo jednostavno ne moze biti glavni trener, mozda pomocni, jer covjek nema ni znanja ni iskustva. Sa 50 godina ima 2 sezone kao glavni trener u losim ligama i klubovima. Bolji izbor je bio Jakirovic, tad je bio dostupan, a bar je nesto postigao pa makar to bila nasa Liga. Savo nema osjecaja u realnom vremenu za voditi utakmice, a to je manjak iskustva i manjak utakmica, pa mu zbog toga potezi u toku utakmice kasne. Dok on primjeti sta se desava prosao voz. Sinoc jako lose odluke. Samo neznalica moze ocekivati da Cimirot i Krunic mogu 90 min odigrati. Samo neznalica moze povjeriti Civicu i Kovacevicu zadnjih 10 minuta tako vazne utakmice (s obzirom na njihovu formu i znanje). Bicakcic bi ga spasio sinoc sa svojim iskustvom zadnjih 10 minuta.
Savo izgleda kao da nikad nije gledao nase igrace i njihove mogucnosti, tako se ponasa, a tu je vec pola godine. Za biti selektor nekog tima mora se prvo ispeci zanat u klupskom fudbalu, jer u reprezentativnom fudbalu nemas vremena za to, jer igras svakih 6 mjeseci sto je premalo. Ostalih 6 mjeseci on pijanci i pjeva po klubovima. Dakle, ovim poslom se bavi rekreativno a za to uzima ozbiljne novce.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 22 mar 2024, 13:05

Milošević je upropastio utamicu i šansu da odemo dalje, s obziriom na glupost i naivnost bosanaca, ne bi me čudilo da za to bude nagrađen.
Ekipa odigra jednu dobru utakmicu pod njegovom palicom, utakmicu baraža za koju i ne treba priprema i motivacija. Onda upravo Milošević zajebe stvar, ali ovi počnu da ga hvale kao velikog stručnjka. :roll:
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 22 mar 2024, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 22 mar 2024, 13:19

Sta dobijamo sa novim selektorom koji ce biti isti ili losiji nego Savo?

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 22 mar 2024, 13:19

Tracy3McGrady je napisao/la:
22 mar 2024, 12:56
Par utakmica dok je petev bio trener je jedini put kad smo izgledali moderno i prihvatljivo u zadnjih deset godina. Nemojte da vas zavarava ova sinocnja utakmica, jedva da smo prilike napravili. Postavka je bila ultra konzervativna, sto je ok s obzirom na to da se igrala jedna utakmica i nas generalni kvalitet, al eto ni to nije bio dovoljno za prolaz.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 22 mar 2024, 13:24

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
22 mar 2024, 11:05
Madafaka je napisao/la:
22 mar 2024, 11:00
Ubleho amaterska sto nisi pozvao Stevanovica? Mogao si ga uvesti umjesto Dedica i onda bi Gazibegovic ostao lijevo, ne bi morao ulaziti Civic.
10 ljudi u i oko strucnog staba da dozvole isto kao u kvalifikacijam da smo primorani Gazibegovc - Dedic rokadu napraviti. Nisu mogli predvidjeti :urnebes: :mrgreen: Iznevjerovo :urnebes:
Šta očekivati od amatera koji je u Olimpiji dobio otkaz nakon 4 mjeseca.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 mar 2024, 13:26

Ovdje se poceo praviti mit od Savine postavke za sinocnju utakmicu. Pa, 95% forumasa (osim Nodija :mrgreen: ) bi izvelo 10 istih igraca, osim sto bi neki umjesto Cimirota stavili drugog veznjaka. Jedina moguca formacija i postavka koja se sinoc mogla izvesti je upravo ono sto je on uradio. Problem je ono sto nije uradio, a to je za pocetak nepozivanje Stevanovica koji bi bio idealan kao zamjena za Dedica u zadnjih 25 minuta. Takodjer, bio bi idealan i za zadnjih 15 minuta da ode skroz u napad i da pokusa centarsutevima pronaci Dzeku ili vec nekoga. Umjesto Demirovica je trebao uci Tabakovic zbog visine i igre glavom. Stevanovic je to vec ranije igrao u reprezentaciji i apsolutno mu nije strana ta uloga.

I svi ostali selektori su znali odraditi bar po jednu utakmicu kako treba. Hadzija nam je bio Klopp nakon Islanda, Petev Guardiola nakon Lige nacija itd. Ne treba se zavaravati.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 22 mar 2024, 13:28

dobro realno ovo i jeste Petev u amanet ostavio. Eto docekasmo mart i po starom i to prokockasmo :D Covjek je ipak osvojio grupu lige nacije, nije jedna utakmica bila u pitanju. Po do sad vidjenom, lik je nesto i napravio iako prvi od njega nisam imao ocekivanja.

@moj Madafaka brate po boji, amaterski nema sta. Savo gledaoc :mrgreen: :mrgreen:
- 1 9 4 6 -

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 mar 2024, 13:39

Imao je dosta vremena da obidje sve nase igrace. Imao je dosta vremena da pogleda sve nase utakmice u proslim kvalifikacijama.
Ocito da to nije radio inace nebi stavljao Kovacevica, Civica u igru.
Jednino sto je dobro rekao da su momci motivisani sami od sebe .
100% u pravu za ove sto su bili u prvih 11.
Zato su se povrijedili Amar i Anel i zato smo izgubili.
I Civic je rinaka, kao igrac i kao covjek. Denis i Anel placu a on kaze nemam ja tu sta, i jos osmijeh.
Nama treba trener koji je voljan raditi, ne mora biti neki kvalitet jer za takvog nemamo para.
Savo, drzi se svog obecanja i pokupi se sam.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 22 mar 2024, 13:42

Mogao je Savo dogovoriti utakmicu s Zeljom u utorak kad vec nema Zidova, da neki igraci napokon zaigraju i osjete reprezentaciju.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 mar 2024, 13:47

Savin poraz. Postavio je dobru igru, formaciju i bilo je to dobro ali sve je prosuo lošom selekcijom igrača i nepravovremenim izmjenama. Očigledno je bilo da je vezni red već oko 60. min pao i da je moralo da se to osvježi. Savo ne radi ništa i nešto čeka. Nema znanja da u toku meča promjeni formaciju i da tako ritam promjeni. Ali sam opet da ostane, jer neće niko bolji doći, može samo gori.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 22 mar 2024, 13:56

Bosniak10 je napisao/la:
22 mar 2024, 13:19
Sta dobijamo sa novim selektorom koji ce biti isti ili losiji nego Savo?
Ako će se biti dosljedno, nema potrebe da se Savi nastavlja saradnja, ako se otkaz dao Mehi i Faruku zbog loših rezultata, ne vidim čime je on to zaslučio nastavak saradnje? (osim što priča ekavicom)
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 22 mar 2024, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 22 mar 2024, 13:58

covjek je rekao dati ostavku ako ne uspije proci baraz. Posteno bi bilo
- 1 9 4 6 -

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Mostarska i 20 gostiju.