Samo sam se osvrnuo na opasku kako si predstavio da Slobodi ne treba grad, jer pobogu čaršija unijela pola milionasimonknows je napisao/la: ↑25 mar 2024, 10:14Dvoličan si stručnjak. Kad Aco kaže 250 hvališ ga ovdje, a kad nakon toga uračunam novog, jednog od većih sponzora Ytong, izmirene obaveze iz privatnih džepova, ostale prihode i još 10ak novih sponzora onda ti je to priča mrtve čaršije. I obzirom na to kako ne poznaješ osnove matematike, jasno mi je zašto ne možeš da shvatiš da se ovakav vid unošenja novca u klub ne može održati na ovom nivou, iz prostog razloga što ne postoji toliko firmi da se konstantno potpisuju kao sponzori i da se tako generiše prihod.Truhlo je napisao/la: ↑25 mar 2024, 09:59Za dva mjeseca pola milionasimonknows je napisao/la: ↑25 mar 2024, 09:34
Pričaš hipotetički. Grad nikad neće ukinuti tranšu a ova garnitura je za 2 mjeseca unijela cca. pola miliona u klub, platila ljetne i zimske pripreme, izvršila nabavku opreme od oko 50 hiljada, isplatila ekipu i stručni štab u potpunosti (sš je sam 15 hiljada u mjesec dana), isplaćena je kazna za pdv od skoro 20 hiljada, plaćeni su svi doprinosi itd... I ta redovna tranša nije ni blizu miliona.![]()
![]()
![]()
Ako nastave tim tempom do kraja godine unijet će 3 miliona. Odakle unose te milione da i mi sebi unesemo![]()
![]()
Kakva priča mrtve čaršije, ovo ni najveći šaban sky ne bi popušio.
Od tih pola, od grada 200k i 100k posudili
Pohvala čaršiji za plaćanje onih doprinosa, pdv-a i zaostalih obaveza. Rekao sam vidjet ćemo koliko će izdržati, pogotovo kada dođu na naplatu zaostale rate reprograma
Brzo će april i update porezne za prvi kvartal