Postao/la kako da ne » 22 mar 2011, 14:10
Ja sam za suspenziju ali samo u slucaju da Uefa i Fifa budu dosljedne i istrajne u svojim odlukama,pogotovo u onim odlukama koje ce se direktno odnositi na period i sva moguca desavanja poslije suspenzije....isto tako i ako je istina da ce u novi savez ili sadasnji doci istinski i dokazani fubalski radnici, kojih, ruku na srce, nasa zemlja ima,a ne anonimusi i kriminalci tipa ovih sto sada sjede u "nasem" savezu,onda podrzavam napore gore navedenih organizacija,u suprotnom......ali ja ne vjerujem bas puno ni Uefa- i niti Fifa-i,godinama oni odobravaju sve negativne i kriminalne stvari "naseg" saveza,odobravaju na nacin da za sve ove godine nisu to na vrijeme presjekli i ucinili nesto konkretno da bi se stvari promjenile,sta ako se desi da nam kazu da poslije suspenzije sami moramo izabrati nove ljude a da ce nam oni samo pomoci nekim savjetima i da ce pratiti postuje li se procedura,u tom slucaju to bi bila katastrofa po nas jer nema sanse da mi to sami odradimo i da se dogovorimo,obicna raja bi se nekako i dogovorila ali mi se,nazalost,tu nista ne pitamo........oni nam mogu reci,sto prije to uradite to bolje za vas,u protivnom,mi mozemo da cekamo na vas........nismo mi jedna Francuska ili Engleska da oni ne mogu bez nas,toga moramo biti svjesni,ja sebi ovdje postavljam jos jedno pitanje,zasto oni nisu nametnuli drugaciji statut kada se radilo na tome da se igra zajednicka liga,zasto su pristali na ovakvo nakaradno uredjenje saveza po smrdljivom Daytonu...ja sam misljenja da je tadasnja inicijativa i ideja o zajednickoj ligi dosla vise od strane "nasih" politicara iz sjene i preko svojih poltrona u savezu nego od Uefa-e i Fifa-e jer je politika kod nas skontala kako preko fudbala da pere novce,kako da se na stadionima siri nacionalizam i ostala sranja,svjesni da ce se to sa stadiona najlakse prenijeti na sire narodne mase