FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
46%
3. Sredinu tabele
32
18%
4. Borbu za opstanak
26
14%

Ukupno glasova: 181

aldixon97
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la aldixon97 » 30 mar 2024, 12:04

Sta reci a ne opsovati ? Lijepa noc , 8 milja bolesnika , nada , volja , dolazak iz raznih gradova i nista ?
Jel imamo zelju i volju da mijenjamo ovo ili cemo i dalje pisat po forumu i zalit se ? Glupo je navesti primjer kad je livaja za hajduk promasio penal kako ispred torcide mu se suje i sve zivo a ne u nas mozete vi to ? Navijaci su tu da navijaju ne da se pitaju ko sta kako . Jel rjesenje najtrofejniji trener ? Ne znam nisam pametan , jedno znam razgranicit navijace- uprava . Kola su otisla nizbrdo gdje ce se zaustavit pitanje je vremena , i hocemol dopustit to je iskljucivo do nas ….

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 mar 2024, 12:05

Machak je napisao/la:
30 mar 2024, 11:39
Da li je pocelo prizivanje Amara da bude od portira do direktora - trenera ?
Iskljucivo Amar

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 30 mar 2024, 12:05

Orvel je napisao/la:
30 mar 2024, 12:00
BIZMARK66 je napisao/la:
30 mar 2024, 11:48
Tako to SDA radi. Nekad su davali 20 maraka glasačima. Sad kupe tribinu i svi sute. To je taj proces uništavanja kluba. A sta rade drugi dio navijaca ? Isto kao da gledas covjeka da umire a ti hladno prolaziš pored njega, to smo ostali navijaci.
Upravo tako. Politicke igre u politickoj godini a iza toga i mnogo veca prica oko zemljista i imovine koja je vec podijeljena samo se ceka pravi trenutak da se ozvanici kad nas rastjeraju sve ovim jadom.

Sta mislite zasto je sve na stadionu i oko kluba totalno neorganizovano? Sta mislite zasto imas jedna vrata za izlaz na sjeveru? Prica se o gradnji juga a dvije godine na ulazu u jug one lijane vise, tarzani se ljuljaju na njima dok ne udju na jug, znaci nisi sposoban iskrciti **** sumu iza juga a pricas o nekakvoj gradnji. Jasno je da i neki sa tribine imaju svoj nos u ovome upravo po politickoj liniji.

SRAMNO!

Nije rjesenje bojkot nego tjeranje ovih budala. Ako jug ne moze jer to vodja nece pocesti, sta je sa istokom i sjeverom? 6000 ljudi ne moze otjerati budale nego cekaju 500 djecaka sa juga od kojih je 50% njih koji nemaju pojma ni ko igra za klub. Ovdje je u pitanju Zeljo, klub, historija, ako se do sad tolerisalo, od sad vise ne smije.

Ja sam i poslije utakmice gledajuci prema jugu vidio koskanje kad su igraci dosli, jasno mi je da nista ne funkcionise jer ne mozes imati ovakav pogled na tabelu i biti nijem, to dosta raje i na jugu shvata. Mi smo navijaci kluba a ne politickih stranaka ili pojedinih ljudi shvatite to vise.
Bojkot jeste rješenje jer s njim nema prihoda od karata. Pa kad bude samo na jugu 500 ljudi vidjet cemo da li će se zapitati nesto.

Slažem se oko juga. Isto tako imaš napravljen istok. Ulazimo i izlazimo na maksimalno 2 ulaza/izlaza kao da smo stoka. Najskuplje karte u BIH. A najveći javasluk od tribina. Dodati na to tvoje!

aldixon97
Kontakt:

Post Postao/la aldixon97 » 30 mar 2024, 12:07

MrAmarOsim je napisao/la:
30 mar 2024, 12:02
Možda zvuči ludo, fanatično, djetinjasto i glupo, ali očigledno se na Manijake više ne treba računati.
Samim tim, predlažem da barem sa foruma krenemo, a sigurno svako ima po 1 prijatelja koji bi mogao doći sa njim, i da krenemo i skupimo ispred Zapada. Valjda se i malo stare garde skupi, pa onda da se uđe u prostorije i zaprijeti gospodi, jer informacije koje je kolega @mavi iznio su i više nego alarmantne.
U nekim drugim slučajevima bi možda mogli i čekati narednu domaću, ali ovo zahtjeva što bržu reakciju.
Apsolutno se slazem , podrska , ako treba evo i broj telefona u pp javi i ja dolazim , iako sam kratko na odmoru iz njemacke , tu sam i dat cu podrsku koliko god treba . Podrzajem ideju , Manijaci -0 nek se drze jointa i Zeljeznicar alee alee

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 30 mar 2024, 12:11

Sutra nedjelja 12h SVI ispred stadiona?

ZA SPAS KLUBA!

Urban90
Kontakt:

Post Postao/la Urban90 » 30 mar 2024, 12:13

Amar Osim je dio Želje, i uvijek će biti a mega mix jutro ne dočekao Amin. AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 30 mar 2024, 12:25

MrAmarOsim je napisao/la:
30 mar 2024, 12:02
Možda zvuči ludo, fanatično, djetinjasto i glupo, ali očigledno se na Manijake više ne treba računati.
Samim tim, predlažem da barem sa foruma krenemo, a sigurno svako ima po 1 prijatelja koji bi mogao doći sa njim, i da krenemo i skupimo ispred Zapada. Valjda se i malo stare garde skupi, pa onda da se uđe u prostorije i zaprijeti gospodi, jer informacije koje je kolega @mavi iznio su i više nego alarmantne.
U nekim drugim slučajevima bi možda mogli i čekati narednu domaću, ali ovo zahtjeva što bržu reakciju.
Definitivno DA, iako sam i sam dio tog juga i sa te tribine godinama bodrim Želju, međutim stvari su kristalno jasne.
Ako Manijacima ne smeta to što je Željo ovdje gdje jeste, onda je logično da su i oni dio toga i da imaju neki udjel u svemu tome. Priča da postanu generalni sponzor i sve ostalo je samo zamazivanje očiju javnosti. Neshvatljivo je to da se nekada upadalo na teren, na treninge, bojkotovale se utakmice, jer nisu bili zadovoljni 2. mjestom i osvojenim Kupom, a sad su kao zadovoljni kada nam je Željo predzadnja ekipa tabele…

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 30 mar 2024, 12:35

mavi je napisao/la:
30 mar 2024, 11:24
Nema se ovde više šta napisati nešto smisleno, nešto što većina vas već ne zna...
Onaj član skupštine mi prije par mjeseci napisa da ne pišem poluinformacije/neistine, pa, rekoh, neću, ne treba kvariti idilu.
Klub je otišao u hendek, u klubu više nema Željovaca, sve je rastjerano.

Miulalić, Adžem, Žerići, Žujo, Kozarić... niko ne može prići klubu, jer imaš predsjednika i potpredsjednika skupštine koji to ne daju. Misimovićevi ljudi, Cernica i Sijerčić.

Pa su tako odbili Diglisića, pa Mirvića mlađeg (ubjedljivo najbolje rješenje bi nam bio), zadnji put je Žujo zimus htio da uđe sa Kemom, Mustafom, Kasimom, Gredom.. ali mu je Cernica rekao da dostave plan i program, pa će skupština glasti o tome. Skupština koja se zna ko je i šta je. I čija je. I niko od njih ne može tri stoje mjesečno unijeti u klub, minimalno. I oni treba da odlučuju o nabrojanim ljudima. Naravno da se Zujo na sve to nasmijao...

Ćurić razvaljuje omladinski pogon, doveo ovog anonimusa u omladinski pogon, treninzi mu užasni, juniori gube sve redom, ostale omladinske selekcije bilježe slične rezultate. Raspad sistema. A u omladinskom pogonu skoro da niko nije ostao od starih Željovaca. Jer su neprijatelji kluba. I, zamisli, vole Amara. Neoprostiv grijeh... A navukao pitare u omladinski pogon.

U međuvremenu, upravu čine budžetski uhljebi, koji, umjesto da navlače pare u klub, utrkuju se ko će više stvoriti imaginarne neprijatelje (Amar, Žujo, Kemo, Zuban...). Minela Jašar Opardija ih pitala zašto Amara ne zovnu da im pomogne. Dobro žena ostade živa... Gdje ćeš to pitati...
Jer, samo su oni pravi Željovci. Jer, pobogu, po njima, Željo egzistira od 2015. godine.

Od momenta kad je veliki vođa ušao u klub. Pa ga zeteklo cirka 5 i po miliona na računu (Višća, Bajić, Hadžiahmetović, šeha...), za koje, naravno, on nije zaslužan, već oni što je nakon toga redom sve potjerao. Pravi Željovci. Kojih danas nema u klubu. I , zato jesmo tu gdje jesmo. Na kraju njegovog mandata bili smo u minusu. To su fakti... A zateklo ga 5 i po miliona na računu.

Za to vrijeme, Bekrić nije dobar s Adžemom, Mulalića ne vole, pa dovode Brunu kao spasioca. Iz Zenice. Jer je on pravi trener za naš klub. Ima tu, NEMAČKU disciplinu (ovo mi odnekud poznato). Bruno koji radi u talu s menadžerima. Pa je Kenana Muslimovića odveo u Bugarsku, bratića Halida Muslimovića. A sad nam uvaljuje polovnjaka Mijića iz četvrte hrvatske lige, koji je sinoć u prvih 11. I Bismark je tu, naravno, povrijeđen. A Jaber mu sjedi na klupi. Igra i Drljo, Džidićeva uzdanica, menadžerski igrač. Glavni menadžeri koji nam dovode igrače u klub, vedre i oblače su Avdija Vršajević i Jadranko Bajrić.
Zeničani...

I čemu mi da se nadamo...
:!: :!: :!:
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 mar 2024, 12:46

Zelji nema spasa sa ovakvim **** od navijaca pa do uprave. Zelju samo drzava moze zastiti.
Jer ovako uvijek ce malo malo kriminalci dolaziti za volan.
Ugasila se Jugoslavija, niko je ne priziva. Ugasit ce se i Zeljo, niko ga nece prizivati.

Smrt fasizmu, zatvor zlotvorima.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 30 mar 2024, 12:54

Momci ja idem svaku utakmicu na jug i dajem sve od sebe juce sam bio na onom istom betonu odakle je rekla grupa da se navija i postujem sve sto grupa kaze , ali ne mozemo gledati zeljo tone u 1 ligu federacije a grupa se ne odaziva treba ici protest ispred zapada ako treba uletit im kancelarije rijesit probleme istjerati iz kluba sve uhljupe a ne ovako imamo budale na kormilu . Sve su govororili kovacevic stedi ne da pare za igrace evo sad je on otisao ovi su krenuli davati gledaj gdje smo . Od novih pojacanja samo cavnic i karic su nesto pokazali . Bermin basic ljudi ga vole ali je on svakog mladog igraca unistio , dovodenja njega je bila mozda najveca greska kluba u zadnjih 15 godina . Sve sto je bilo mladih igraca pod mulalicem basic ih je otjerao ili izbacio iz ekipe isto kao da je bacio sihre na malde igrace da ne znaju igrati . Pa drina pod mulalicem bio dobar igrac nadali se da cemo ga dobro prodati sad eno sjedi na klupi . Beca ode iz kluba nije se svidao basicu . Krizevac otisao sa 19 godina . Hajdarevic nije vise toliko mlad igrac ima 25 godina ali on je zeljino dijete i jos uvijek je i vise nego dobar za sadasnji vezni red . Nije mu se svidao beganovic i on ode a rekao kako vise voli zelju nego svoju zenu . A zato su dovedeni biber turanjanin cosic rustemovic allyson koji niti su zeljina djeca niti znaju sta znaci igrati za plavi dres i koji su realno bili puno losije zamjene ali na papiru bolje sto se tice basica su bili bolji . I sad imamo situaciju gdje u prvih 11 koji su sinoc istrcali jedina zeljina djeca su cocalic koji ima 35 godina i vedad muftic koji je kao mlada nada na golu i usao je stilic u 75 minuti da igra koji isto ima 37 godina . Ne mozemo mi bez svojih igraca i cemu se nadati ali to ljudi ne shvataju .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 30 mar 2024, 13:03

A zašto još niko nije spomenuo Bernarda Buntića? Skaut koji je počeo raditi u klubu, koji je šta, Brunin jako dobar prijatelj, logično. Nakotilo se uhljeba u klubu, mali milion, a čim su uhljebi tu, tu je taljenje, ali šta? ŠUTIMO. Bitno je da ne puca.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 mar 2024, 13:10

Jos uvijek nema niti jedne ostavke. Umrite papci

Gargamel22
Kontakt:

Post Postao/la Gargamel22 » 30 mar 2024, 13:17

Jel neko zna kad ovi retardinjosi iz uprave maju sastanak
Očigledno oni ne vide alarmantnost situacije još ovi degeni sa juga će stat u njihovu zaštitu zbog lične koristi
Postoji li termin kada bi mi navijači koji nismo mariontete navijačke grupe Manijaci mogli napraviti neke proteste protiv uprave.
Stvarno mi je pun k ovog više. Mislim da ako bi postojao dan i vrijeme da se ode ispred stadiona na neki protest dok ovi ne podnesu ostavke, da bi nas sigurno bila fina brojka
Sjetite se protesta Manijaka ispred Mašinskog fakulteta prije par godina kada su tražili promjene. Sad ih boli ona stvar i očito to možemo samo mi kojima je ljubav prema Želji veća od bilo čega.
Tad je Šiljak bio na protestima ispred. Mislim da mu nisu dali da uđe a predstavnici grupe su bili na sastanku.
Ako bilo ko ima inf nek podjeli s rajom za Želju i zbog Želje
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 30 mar 2024, 13:21

Uprava je mirna sve dok ima pod kontrolom jug , sto mi po forumima trazimo ostavke to ne pije vode. Davno su trebali alarmi da se pale i da navijaci negoduju. Kao navijaci na tribinama smo nijemi promatraci.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 30 mar 2024, 13:22

Nabijem i Manijake i Upravu rak Željezničara!!!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 30 mar 2024, 13:29

Mnogi jos nisu skontali foru generalni sponzor Manijaci ;)
Zadnja izmjena: TMmanija2012, dana/u 30 mar 2024, 13:46, ukupno mijenjano 1 put.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 30 mar 2024, 13:36

Nikad nisam bio za podjele među navijačima, međutim mislim da je to u ovoj situaciji neizbježno. Ne smijemo dozvoliti da nam pojedinci radi ličnog interesa, unište ono što najviše volimo i zbog koga živimo.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 30 mar 2024, 13:37

Nama narkomani, kriminalci rade o budućnosti kluba, jer imaju koristi zajedno sa uhljebima iz uprave
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 30 mar 2024, 13:54

Urban90 je napisao/la:
30 mar 2024, 12:13
Amar Osim je dio Želje, i uvijek će biti a mega mix jutro ne dočekao Amin. AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
Dok je ovakvih debilcina nema nama hajra.
Pročepit će negdje.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 mar 2024, 14:03

MojaMalenkost je napisao/la:
30 mar 2024, 13:54
Urban90 je napisao/la:
30 mar 2024, 12:13
Dok je ovakvih debilcina nema nama hajra.
A ko si ti?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lokomotifa, MrkiMedo i 60 gostiju.