FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Sajoni
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Sajoni » 22 mar 2011, 19:58

Ti si pokazao ko je metuzalem.Ismijao si Španske velikane i kao svi ti velikani su krivi što Raul nije ništa osovjio za repku...Djeca ti se smiju i to grohotom. :D :mrgreen:[/quote]
Pa dobro, cim si ti dosao do takvog zakljucka mora da je tako :D Al aj, ako ti to smatras kakvom forom i spustanjem, okarakterisat cemo je kao takvu/og, al et, pokusaj to malo doraditi, ne stoji ti :D Cim li tebe hrane, koncetratom? :D[/quote]
Alena mi čitaj knjige...Ismiješ sve Španske velikane i još izvališ glupost da Raul nije igrao sa Zubizaretom...Pa moraju ti se sjeca smijati i to grohotom...Kao što rekoh pure i hape...Svako jutro i večer da osvježiš moždane ćelije...Historija je učiteljica života. ;) :mrgreen:
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 20:03

izzo je napisao/la:Kako ce frikovi koji prate Primeru od 2005 i koji misle da su Raul i juda Figo veci igraci od jednog Maradone znati ko su Ferrer,Goikoetxea,Begiristain,Guardiola,Bakero,Salinas,Sergi,Caminero,Alkorta,Miguel Nadal,Enrique,Aranzabal,Pizzi,Alfonso,Campo,Etxeberria,Celades,Amor,Kiko,Juanfran,Tristan,Baraja,Valeron, Helguera itd itd...kako ce znati?? ne mogu nikako :!:
Oni znaju za Galacticose i Pereza i tu je kraj price....i onda dođu pa sami sebe provaljuju i brukaju u svom ocajnom neznanju.
Pishas uz vjetar djaba :D Te fore prosipaj djeci oko zgrade.
Alena mi čitaj knjige...Ismiješ sve Španske velikane i još izvališ glupost da Raul nije igrao sa Zubizaretom...Pa moraju ti se sjeca smijati i to grohotom...Kao što rekoh pure i hape...Svako jutro i večer da osvježiš moždane ćelije...Historija je učiteljica života.

Pa eto, ako uzmemo u obzir cinjenicu da je sa njim igrao godinu u vr' glave dvije, nisam daleko od istine, ali eto, bukvalac kad nesto procita... :D Nisi ti los ko cojk, al je'be te nemogucnost razdvajanja realnog od ovog virtualnog svijeta, odmori malo ba
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 22 mar 2011, 20:07

Pa eto, ako uzmemo u obzir cinjenicu da je sa njim igrao godinu u vr' glave dvije, nisam daleko od istine, ali eto, bukvalac kad nesto procita... :D Nisi ti los ko cojk, al je'be te nemogucnost razdvajanja realnog od ovog virtualnog svijeta, odmori malo ba[/quote]
Paša moj solidni nisu za tebe ove apstraktne teme gdje se trebaju uključit moždane čelije! ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 20:15

Na El Mundu 65% citaoca reklo je da je Raul najbolji Spanac ikada :lol: De djecace dragi odvadi malo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2011, 20:22

E jbg ako se ne može lijepo diskutovati o veličini pojedinih fudbalera(bez da se posegne za teškim riječima). Za vas onda i nisu potrebne ankete. :mrgreen: (Dobro, nećemo ih ni koristiti više :lol: ). Btw, molio bih da sve one koji žele nastaviti sa tom diskusijom, pređu na temu o Primeri, da se ovdje ne zachatava previše(tamo je i otvorena anketa koju su pojedini forumaši inicirali).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 22 mar 2011, 21:34

Uopće je glupo raspravljati k'o je bolji Xavi ili Raul, jer igraju na različitim pozicijama. Ljudi će uvijek više pamtiti napadače koji zabijaju golove, nego igrače poput Xavia koji pripremaju golove. Meni je osobno svejedno ko je od njih dvojice bolji, jer je to samo dojam. Meni zanima nešto drugo: Xavi je trofejni s repkom, a biti će trofejni i s klubom ;)

Ne mislim se ubaciti u ovu raspravu detaljno, jer imam boljeg posla (košarka: FCB vs. PAO), kada već spominjete najboljeg Španjolca ikada, ubacite tu onda i Luisa Suareza, ne onog iz Liverpoola :mrgreen:

@Darkec
Canales je dobio pljesak u Santanderu jer je od tamo rodom i jer je igrao za Racing. Dobit će Iniesta standing ovation i na ESB-u. ;)
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 21:42

Leader je napisao/la: @Darkec
Canales je dobio pljesak u Santanderu jer je od tamo rodom i jer je igrao za Racing. Dobit će Iniesta standing ovation i na ESB-u. ;)
Ozbiljno? :D

Dobio je i Figo ovacije na Camp Nou 8-)

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 mar 2011, 22:33

Iniesta je vec dobio ovacije na ESB-u, u ovoj zadnjoj utakmici repke cini mi se :D
Don't hate what you don't understand.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 22:35

xaviesta je napisao/la:Iniesta je vec dobio ovacije na ESB-u, u ovoj zadnjoj utakmici repke cini mi se :D
Naravno da je Santa Iniesta dobio ovacije na ESB-u

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 22:37

xaviesta je napisao/la:Iniesta je vec dobio ovacije na ESB-u, u ovoj zadnjoj utakmici repke cini mi se :D
Atleti, Atleti, Atletico de Madrid :D Znas ima jos jedan klub u Madridu osim Reala, ciji navijaci dolaze na tekme repke. Kada bi izlazio u dresu Barce bilo bi 70-30 (70 bi ih zvizdalo). Al dobro, dobio je i Butragueno ovacije na Camp Nou, joj samo da i ovo ne ode daleko... :roll:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 mar 2011, 22:45

Portillo je napisao/la:
Atleti, Atleti, Atletico de Madrid :D Znas ima jos jedan klub u Madridu osim Reala, ciji navijaci dolaze na tekme repke. Kada bi izlazio u dresu Barce bilo bi 70-30 (70 bi ih zvizdalo). Al dobro, dobio je i Butragueno ovacije na Camp Nou, joj samo da i ovo ne ode daleko... :roll:
Bas ti znas da su navijaci Atletica, sigurno imas i neki dokaz da to potvrdis? Ja bih rekao da je logicnije da je vise bilo navijaca Reala na ovoj tekmi (iako su navijaci Atletica brojniji u Madridu)
Evo ti jedan banalan primjer, igra Argentina utakmicu na Monumentalu (stadionu Rivera) i citav stanion zvizdi Veronu, sta mislis zasto? Da nije zbog toga sto je igrao za Bocu?

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 23:00

xaviesta je napisao/la: Bas ti znas da su navijaci Atletica, sigurno imas i neki dokaz da to potvrdis? Ja bih rekao da je logicnije da je vise bilo navijaca Reala na ovoj tekmi (iako su navijaci Atletica brojniji u Madridu)
Evo ti jedan banalan primjer, igra Argentina utakmicu na Monumentalu (stadionu Rivera) i citav stanion zvizdi Veronu, sta mislis zasto? Da nije zbog toga sto je igrao za Bocu?
Pa ne mora znacit, nisam reko, ali sa sigurnoscu ti mogu reci (daj boze da to dozivimo uskoro) da Iniesta nebi bio ovako pozdravljen u dresu Barce kada bi izlazio.

I de ti meni kakav dokaz da Colchonerosa ima vise u Madridu, stipu Davida (i ja sam od njega cuo), al neki dan sam guglo i 35-65 ti je u Madridu u korist Reala, a ima i na ono podjeljeni gradovi, kazu da su blancosi u vecini.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 mar 2011, 23:08

Portillo je napisao/la:
xaviesta je napisao/la: Bas ti znas da su navijaci Atletica, sigurno imas i neki dokaz da to potvrdis? Ja bih rekao da je logicnije da je vise bilo navijaca Reala na ovoj tekmi (iako su navijaci Atletica brojniji u Madridu)
Pa ne mora znacit, nisam reko, ali sa sigurnoscu ti mogu reci (daj boze da to dozivimo uskoro) da Iniesta nebi bio ovako pozdravljen u dresu Barce kada bi izlazio.

I de ti meni kakav dokaz da Colchonerosa ima vise u Madridu, stipu Davida (i ja sam od njega cuo), al neki dan sam guglo i 35-65 ti je u Madridu u korist Reala, a ima i na ono podjeljeni gradovi, kazu da su blancosi u vecini.
E vidis, ja bas mislim da bi Iniesta dobio ovacije od vasih navijaca kada bi izlazio. Naravno to dosta ovisi i od niza okolnosti, kakav bi bio tok utakmice, jer logicno da ih nebi dobio u slucaju da potopi Real, doduse mozda bi dobio ovacije i u tom slucaju kao Dinho npr. :D

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 23 mar 2011, 00:26

"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 23 mar 2011, 00:28

Dobro je ovo...još 4 godine smo se osigurali na poziciji desnog beka, ustvari desnog krila :mrgreen: pošto Alves igra 80% utakmice na protivnickoj polovici...dobar potez uprave, u svakom slucaju.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 mar 2011, 01:06

Predobar potez ..... ali treba dalje trazit jos kojeg u odbranu ...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 23 mar 2011, 01:28

Ma **** Raula, bitno je da je Alves obnovio ugovor ;)

A poredit Raula i Xavija je nemoguce, Xavi je dosta kvalitetniji igrac od Raula.
Xavi je vodja najbolje reprezentacije svijeta i najboljeg tima svijeta.On je motor , on je snaga .
Raul je napadac koji po kvalitetima nikad nije bio poznat, tipa Ville.isti profil igraca.

On je veliki igrac , ali reci zato sto je on zabio 70 golova u Evropi da je bolji igrac od Xavija je suludo.Xavi je vjerovatno najbolji centralni vezni nogometas ikad.A Raul ni u top 10 napadaca.
Xavi ce biti 3 puta veca legenda kad pocne odapinjat kako je vec zadnje 3 godine odapeo Raul...

BIG
Kontakt:

Post Postao/la BIG » 23 mar 2011, 08:09

Mene interesuje da li ima išta od priče da cć se dovesti Gareth Bale? On igra na istoj poziciji kao i Maxwel?
http://www.youtube.com/watch?v=A4IRDnDrXac

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 23 mar 2011, 09:48

BIG je napisao/la:Mene interesuje da li ima išta od priče da cć se dovesti Gareth Bale? On igra na istoj poziciji kao i Maxwel?
govori se da smo zainteresovani za njeg. ne bi bilo lose ga dovest, samo je pitanje kako bi se uklopio u nas stil. slican je alvesu i mislim da bi se odlicno uklopio. onda bi abidal kad se oporavi aBd se rotirao sa piqueom i puyolom na poziciji stopera. ;)
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 23 mar 2011, 11:39

kivi je napisao/la:
BIG je napisao/la:Mene interesuje da li ima išta od priče da cć se dovesti Gareth Bale? On igra na istoj poziciji kao i Maxwel?
govori se da smo zainteresovani za njeg. ne bi bilo lose ga dovest, samo je pitanje kako bi se uklopio u nas stil. slican je alvesu i mislim da bi se odlicno uklopio. onda bi abidal kad se oporavi aBd se rotirao sa piqueom i puyolom na poziciji stopera. ;)
Moje misljenje da bi po Barcelonu dobro bolji bio Bastos.On je identican Alvesu i po psihi i po nacinu igre.
Bale je brz momak ,ali Barci to ne treba.Barca ne igra na kontre previse, gdje je najvaznija prodornost bekova.Treba neko ko moze odigrat dupli,stvorit visak pa gurnut lptu u sredinu.Mislim da Bale to ne moze,jer nema taj mentalitet i tu lucidnost...
Izuzetno je kvalitetan ali prije bi onog prvog.
Sve vise i vise mi se Adriano poceo svidjat.treba mu dati sansu ;)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.