FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

vatrogasac21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vatrogasac21 » 31 mar 2024, 17:59

Dragi moji ŽELJOVCI samo me interesuje koji je razlog pa se sa tribina ne cuje UPRAVA NAPOLJE, ako me sjecanje služi, a dobro me jos sluzi, prije smo nakon dva poraza trazili smjenu, neka nam bude na cast ako pojedini navijaci a znaju oni ko su imaju svoje razloge da šute na ovu blamažu

DzemoSmjecanin
Kontakt:

Post Postao/la DzemoSmjecanin » 31 mar 2024, 18:14

Samo jedno pitanje, šta Minela Jašar Opardija može doprinijeti u radu FK Željezničara, pa zenska je TV voditeljica, zaboga?

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 31 mar 2024, 18:20

DzemoSmjecanin je napisao/la:
31 mar 2024, 18:14
Samo jedno pitanje, šta Minela Jašar Opardija može doprinijeti u radu FK Željezničara, pa zenska je TV voditeljica, zaboga?
Ma sta vecina ljudi moze doprinijeti u radu FK Zeljeznicara to je pitanje.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 31 mar 2024, 19:12

BarbareZeljin je napisao/la:
31 mar 2024, 16:27
Svjesni smo svi da su nama u upravi teske ublehe. Ali nas najveci problem je nasa skupstina.
E tu sjede istinske ublehe.
Sjecam se kada su dolazili,najavljani su kao veliki Zeljovci,koji nemaju nikakvu jaku zaledjinu,koji su anonimusi,nista spektakularno ali ce da rade posteno i da gledaju da urade sve da se ne ugasimo.
Najavljeni su tada kao ograniceni spasioci,i evo nista se od tada promijenilo nije. Javna je tajna da su sve moguce opcije sa investitorima,opstrujirane i propale iskljucivo od nas i zbog nas.
Mi nemamo ni u skupstini ni u upravi ni jedno jako ime iz privrednog,ekonomskog ili sportskog zivota.
Za ozbiljne stvari,potrebni su ozbiljni ljudi.
Gledao sam onaj podcast sa Amarom.
Nekako sam malo ohladio po pitanju njega,zbog sve one price u vezi njega. Iako sam negdije u dubini duse vjerovao da on voli Zelju. Cinjenjca da je njegov ego pravio dosta problema i doveo nas u mnoge probleme.
Ali ne pominjem njega iz aspekta neke zelje za povratkom,nego da je u sustini upravu za one stvari kad je rekao,ko nam i kako vodi klub.
Klub nam vodi hrpa nesposobnih ljudi. Zato smo tu gdje jesmo.
Ako su investitori odbijeni ili propali zbog zelje pojedinaca da se ugrade,onda dolazimo do zakljucka da su isti kao i Amar,kojeg prozivaju za te stvari.
Uvijek sam kritikovao Amara kada je cjepidlacio i usrao brojna pojacanja sa svojim tvrdim pregovorima.
Cini mi se nikad mu nisam halalio Zorana Rajovica.
Ali kad slusate ovako neke stare igrace,kolilo puta je njih zajebao,da bi zastitio Zelju,pa u krajnjem slucaju i sebe u tom Zelji,ne mogu da ga ne postujem zbog tih stvari. Trofeje necu ni da pominjem.
I sad se vracam na sustinu tog podcasta. Kaze haj nabroj ko se bori za osptanak.
Kalav smo mi luzeraj postali. Velez te 9 puta dobio u Premijer ligi . Od toga 6 puta u zadnje 3 ili 4 godine.Prije toga 3 puta u 18 ili 19 godina..
Borac,Zrinjski sve te to svelo da su favoriti protiv tebe i kad igras na Grbavici.
Jedini tim koji nam je godinama bio bara bara u medjuosbnim omjerima je bio Siroki.
A pamtilo smo tezih godina i losijih sastava od ovog.
Ova skupstina,ova uprava ovi igraci,uvukli su takav luzeraj u svaku poru naseg kluba. Da smrdimo na luzerstvo.
Postali smo seljacka ekipa.
Bijemo se sa Igmanom, Velez ( ne mislim na onaj prijeratni)koji je godinama unazad bio sinonim za seljacku ekipu,zajedno sa Slobodom,su gospoda za nas postali. Uzimaju nas tako lako,onako kako smo mi njih godinama. Kad igras sa Velezom i Olimpikom upises vec 3 boda unaprijed.
Svukli smo se u jednakost sa rijeci nemoc. Ekipa nam i nije toliko losa,koliko smo mi postali luzeri.
Zato sto smo truhli iznutra i unutar kluba.
Imamo jos samo tu navijacku bazu,da smo i tu bar malo pametniji,ali to nam je najmanji problem sada.
Skupstina i uprava nam je za kantonalnu ligu. Ne znam kako i mozemo ocekivati visi nivo u sportskom segmentu.
Od prvog tima do omladinskog pogona.
Nekako sam uvjeren da cemo ostati u ligi. Ova nasa sramota od igraca ima srece da nam jos uvijek neki rezultsti drugih idu na ruku.
Ali mi se necemo rijesiti belaja dok u skupstinu i u klub ne dovedemo finansijski jake i strucne ljude.
Ovi ne mogu voditi svoje privatne biznise a kamoli klub kakav je Zeljo.
Istina sve. Nesposobni ljudi na bitnim funkcijama plus nezainteresovani za uspjeh kluba ali im primamljivi neki talovi sa strane pa su pustili sve i svakog u klub. Zasto sudija peljto trazi izuzimanje sudjenja nama i kitarima? Zar je ta mafija toliko ojacala ili i peljto zna nesto sto mi ne znamo pa ne zeli da prlja ime?

Mi smo samo sebi krivi u ovom slucaju i sami smo sebe doveli.

A za ove vecinom uhljebe koji prozivaju amara zbog nekih stvari a i sami su takvi imam jednu zanimljivu pricu. Nekad davno sam bio sudionik jednog druzenja na kojem je bio i Ivica Osim. On je tad rekao, onaj mali (amar) nije normalan, daje svoje pare, dobro ce ga lupiti po glavi.

Sve sto je rekao bio je u pravu ali za nas je kamatar i svasta nesto a covjek najtrofejniji trener u ligi a sve osvojio sa nama sto znaci da smo mi najteofejniji klub BILI zbog njega.

Al haj nebitno, i njegov ego je nekad prevelik ali da je on kao persona veci od ovih ameba sto su sad u klubu, jeste i tu je kraj price. I Zeljo mu bar nesto znaci za razliku od ovih kojima je stranka sve.

Mi se i dalje hvatamo za slamke kao da je tesko da cemo ispasti a eto samo cekajte derbi. Ako izgubimo slogu i derbi (a to je vrlo vjerovatno trenutno) bice svega.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 mar 2024, 19:49

Za sve kritike upravi se slazem i govorim ih i sam ima 2g skoro..jednostavno se vidi kuda to vodi

Ne treba sutiti i pustiti...al iskreno u ovoj situaciji se uprava sigurno nece promjenit a i da odu, sta onda...da kao za 2 mj sredi sve nova i mi ostaneo ...ja mislim da bi to bio samo dodatni ekser..sad treba pokusat ostat u ligi i sve u to usmjerit...kad zavrsi sezona onda vidjeti sta i kako

A i da niko nista ne uzvikuje mislim da uprava vrlo sobro zna sta navijaci misle o njoj...a stvarat jos pritiska moze samo u jos gore odvest ..

Mozda grijesim al eto mislim da sad nije vrijeme niti mjesto(na tabeli)..za neke bune
=\_1921_/=

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 31 mar 2024, 20:13

ExBlueone je napisao/la:
31 mar 2024, 11:47
drzgemboadislic je napisao/la:
31 mar 2024, 11:36
U kakvim vi zabludama živite i prizivate Amara ili Senada?

Jedini spas za naš klub je privatizacija u narednih pola, godinu, dvije. Da svi navijači izađu iz kluba, da se prekine trenutni ugovor sa 'generalnim sponzorom' i da se očisti uprava i stručni štab, restrukturiše OP. Šef stručnog štaba i igrači su samo prva linija odbrane koji uvijek prvi pucaju, a koji su rezultat svega ovog pobrojanog prije.

Ako uspijemo izboriti opstanak to je samo dodatni plus, ali to neće ništa značiti dugoročno kao što nije ni izborena evropa prošle sezone. Kao što nije ni dolazak Amara Osima, kao što nije ni dolazak Senada, Arapa, petog - desetog. Prvo privatizacija, očistiti klub od uhljeba, navijača i 'generalnog sponzora', a onda sve ostalo.
Apsolutno.
Svaka čast svakome, ali pogrešno je stalno se okretati prema prošlosti i tamo tražiti rješenje.
2024. godina je i ono što je bilo prije 5 ili10 godina treba da ostane iza nas.
Uvijek za privatizaciju,vratitit Vukotica u klub, ovo ostalo 10ak ljudi sto priziva je smijesno.
Fk Željezničar.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 31 mar 2024, 20:19

Noga iz kluba i upravi i skupštini, pa mi navijaci vam drzimo guzice i spašavamo vas od korone jos, mi cemo vas i skinuti uhljebi nesposobni
Curva Sud

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 31 mar 2024, 20:23

O kakvoj ti privatizaciji pišeš bilo je pet ljudi koji su bili spremni uložiti pare koji su otjerani iz kluba. To vi kod megamixa pa prodajite maglu. Od kad je fiktivno otišao Misimovic do dana danas je prošlo 6 godina i sve se isti ljudi vrte po skupštini i na to sve smo dočekali da ispadamo iz lige. To na lobotomiju pa prosipajte price.

Bili smo mi navijaci pomozi.ba. Učlanimo se, plaćamo najskuplje karte i na to sve nisi doveo generalnog za sve te godine.

Mrs iz kluba nesposobni lopovi.

Za 3 godine si mogao napraviti nesto od kluba. A ne da ispadamo iz lige. Svi napolje iz kluba!

Joj Lakija :rol: :rol: laki je malo.lood
slika
Zadnja izmjena: BIZMARK66, dana/u 31 mar 2024, 21:20, ukupno mijenjano 3 puta.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 31 mar 2024, 20:40

Ti se nešto učlanjuješ i plaćaš :rol:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 31 mar 2024, 21:08

anonimni je napisao/la:
31 mar 2024, 20:40
Ti se nešto učlanjuješ i plaćaš :rol:
A stipu njega ba, nego sta ti mislis na ovo sve?
Živ mi ti, imal nam izlaza iz krize :(
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 31 mar 2024, 21:25

Ma pomirio sam se ja s tim da su male šanse da ostanemo, ali ne bih ašćare dao ovima da idu sad. Uvalili su nas u g0vna pa bi se bezbolno vadili, da me se šta pita ostali bi do kraja sezone kako god završilo i odgovarali za događaje tokom nje, isto tako kako god završila pa bi onda išli i ako ostanemo ali ovako...

Biće ovo sve kako i jeste dok smo nijemi posmatrači, koliko je kriv jug toliko su i sjever i istok po mom mišljenju i taj pritisak fali, Manijaka u Modriči nema a sljedeća domaća je derbi pa će svakako doći i kunto i panto, samo ostaje da dovimo da bar to urodi nekim plodom :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 31 mar 2024, 21:30

Pije ti prica vode ono tako je kako je ali nehljebovici moraju ici, nema smisla da su tu jer pod njihovom palicom tabela dovoljno govori.

Treba da ostanu i onda 100% posto idemo u cvajtu.
Ovako barem malo sanse ako odu nek nas vodi dama iz londona samo ne ovi.

Keslaju nam se svi, vri mi krv ali…
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 31 mar 2024, 22:07

Ja kada cujem ''ja njima ne bi dao da idu" jezim se .Pa njima je i cilj da ne idu. Jbt koliko su navijacima isprani mozgovi na forumu mozes vidjeti :( Prvo su nas navikavali da nece biti titula ,pa onda nece biti ni kupova ,navikli nas da mozemo bez Evrope , pa nas navikli da budemo sredina tabela , ove sezone nas navikavaju da se borimo za opstanak ,pa ce nam biti normalno da ispadnemo, bice nam normalno da u federalki budemo sredina tabela , bice nam normalno kad budemo igrali sa Unisom i Vrbanjusom, na kraju ce nas ugasiti i to ce nam biti normalno.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 31 mar 2024, 22:18

Cuj treba ih ostaviti do kraja sezone pa neka onda odgovaraju ccc. Kome da odgovaraju? Idioti su trebali dobiti nogu poslije onog fijaska sa Arapima. Onda je slijedila skupstina i zakljucak im bio, sta ces, pokusalo se, nije upalilo, idemo dalje.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 31 mar 2024, 22:31

Kad nemas pojma, nekad nemas nista konkretno da ponudis, onda idu neke teorije zavjere. A fakticki imas grupu ljudi koji vode klub, a nisu kadar da obavljaju te funkcije. Nista vise od toga. Eto saberes fino imena skupstine, imena uprave, uradis kratak research tih ljudi i mozes jednostavno zakljuciti da je to nizak nivo.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 31 mar 2024, 22:33

Kolko ste sigurni da je uopste bitno kako cemo igrati do kraja, ima nesto sto se zove licenca.🙂

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 31 mar 2024, 22:56

Bojudaosinebu je napisao/la:
31 mar 2024, 22:33
Kolko ste sigurni da je uopste bitno kako cemo igrati do kraja, ima nesto sto se zove licenca.🙂
Ne bi me cudilo i to da se desi pa da neko mora otici vici liznuti genitalije al vala ne bi nam ni ja dao da ostanemo. Ako su toliki amateri treba ih gownjivom motkom otjerati i ganjati kad god se pojave blizu stadiona. Bolje nikog da nemamo u upravi nego ove nehljebe.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 31 mar 2024, 23:20

MocMahale444 je napisao/la:
31 mar 2024, 21:30
Pije ti prica vode ono tako je kako je ali nehljebovici moraju ici, nema smisla da su tu jer pod njihovom palicom tabela dovoljno govori.

Treba da ostanu i onda 100% posto idemo u cvajtu.
Ovako barem malo sanse ako odu nek nas vodi dama iz londona samo ne ovi.

Keslaju nam se svi, vri mi krv ali…
Nema ovdje muhoni nas dobri nikakvog habera od carapara iz Londona do jul brinera sa grbavice nikad na zelenu granu necemo izaci

si dobar ti :salut:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 mar 2024, 23:24

Hansestadt je napisao/la:
31 mar 2024, 22:18
Cuj treba ih ostaviti do kraja sezone pa neka onda odgovaraju ccc. Kome da odgovaraju? Idioti su trebali dobiti nogu poslije onog fijaska sa Arapima. Onda je slijedila skupstina i zakljucak im bio, sta ces, pokusalo se, nije upalilo, idemo dalje.
Ali sta je alternativa tome ?

Sad daju ostavke, ispale se lagano, zavale ove iza njih koji dođu da oni budu krivci za ispadanje i pojeo vuk magarca. Jel to rijesenje ?
Pa u ovom klubu nikad niko nije odgovarao za javasluk i nerad. Samo pobjegnu i ostave probleme narednoj upravi i tako godinama ukrug.
Nekad se mora presjeci i neko poloziti racune.

Ovi jedva cekaju da ispale i da sa sebe skinu krivicu eventualnog ispadanja ;) ko je lud da sad ulazi u klub ? nađite tu budalu koja ce spasavati Titanik koji se vec nageo i tone. Nema je.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 31 mar 2024, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 31 mar 2024, 23:24

anonimni je napisao/la:
31 mar 2024, 21:25
Ma pomirio sam se ja s tim da su male šanse da ostanemo, ali ne bih ašćare dao ovima da idu sad. Uvalili su nas u g0vna pa bi se bezbolno vadili, da me se šta pita ostali bi do kraja sezone kako god završilo i odgovarali za događaje tokom nje, isto tako kako god završila pa bi onda išli i ako ostanemo ali ovako...

Biće ovo sve kako i jeste dok smo nijemi posmatrači, koliko je kriv jug toliko su i sjever i istok po mom mišljenju i taj pritisak fali, Manijaka u Modriči nema a sljedeća domaća je derbi pa će svakako doći i kunto i panto, samo ostaje da dovimo da bar to urodi nekim plodom :D
Ima li išta gore od derbi navijača... U kakov su nas sr4nj3 doveli, to je čudo. I sad dižu sidro. I okej, ali bi uzeo bijelo kamen i crnim slovima upisao njihova imena.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 44 gosta.