ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

MaGiCa
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la MaGiCa » 23 mar 2011, 01:37

@Begonjavi

Ako ti je fora da trollujes, OK onda. Ako ti je fora da diskutujes, onda nisi na pravom smeru.
Ivanisevic je produkt tenisa 80ih i 90ih - specijalista za samo jednu podlogu.
Njegova podloga je bila trava i on je van nje slabo igrao. Doduse, bio je dobar i u dvorani.
To je radio iskljucivo servisom, koji je pocetni udarac. Covek nije imao niti jedan udarac koji je imao kvalitet.
Toliko o njegovom tenisu.
Lepo ti rece @Valencia.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 23 mar 2011, 01:46

MaGiCa je napisao/la: To je radio iskljucivo servisom, koji je pocetni udarac. Covek nije imao niti jedan udarac koji je imao kvalitet.
Pobjedio je Corretju par puta na zemlji samo sa servisom. Napravio mu 5 brejkova sve servisom :D I Mustera je na zemlji tuko servisom :D Kažeš svaki baseliner bi ga dobio, eto navedi mi nekog iz tog perioda da ti postavim omjer :D Sa Agassijem ima 3:3, valjda je ova 3 meča Aggasi bio drogiran. Možeš misliti da Agassija nikad nije dobio na trav,al jeste na drugim podlogama. Kako to? Treba tebi još znanja i odlgedanih mečeva treba da bi mogao pričati sa mnom o tenisu. Čuj Ferrer profesor Goranu. Pa taj bi momak protiv Gorana osvojio 6 gemova u 12 mečeva.

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 23 mar 2011, 01:48

Ma kakv Ivanisevic on je smesan pa zmaisli kada bi on pobedio Djokovica Nadala ili Fedrerea nikada on je igrac tipa Krajiceka koga sam ja gotivio mnogo ali imao je samo servis danas bi bio kao Karlovic znaci ne bi imao sansi da uradi nesto vise ali takav je bio tenis tih godina danas nema takvih igraca, misli ima ih ali oni danas nemaju sansi protiv kompletnih igraca koji imaju sve kakvi su ova prva trojica..

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 23 mar 2011, 01:51

patriota44 je napisao/la:Ma kakv Ivanisevic on je smesan pa zmaisli kada bi on pobedio Djokovica Nadala ili Fedrerea nikada on je igrac tipa Krajiceka koga sam ja gotivio mnogo ali imao je samo servis danas bi bio kao Karlovic znaci ne bi imao sansi da uradi nesto vise ali takav je bio tenis tih godina danas nema takvih igraca, misli ima ih ali oni danas nemaju sansi protiv kompletnih igraca koji imaju sve kakvi su ova prva trojica..
Ti baš k´o padobranac ovdje. Objasni mi kako igrač sa .618 na zemlji, a .582 na hardu je samo servisom pobjeđivao pobjednike?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 mar 2011, 01:52

Begonja je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: To je radio iskljucivo servisom, koji je pocetni udarac. Covek nije imao niti jedan udarac koji je imao kvalitet.
Pobjedio je Corretju par puta na zemlji samo sa servisom. Napravio mu 5 brejkova sve servisom :D I Mustera je na zemlji tuko servisom :D Kažeš svaki baseliner bi ga dobio, eto navedi mi nekog iz tog perioda da ti postavim omjer :D Sa Agassijem ima 3:3, valjda je ova 3 meča Aggasi bio drogiran. Možeš misliti da Agassija nikad nije dobio na trav,al jeste na drugim podlogama. Kako to? Treba tebi još znanja i odlgedanih mečeva treba da bi mogao pričati sa mnom o tenisu. Čuj Ferrer profesor Goranu. Pa taj bi momak protiv Gorana osvojio 6 gemova u 12 mečeva.
Ma Ferrer bi na sljaci Ivanisevucu uzeo samo 2-3 gema po mecu. Budi malo objektivniji.
3 pilicarska turnira koje je na sljaci osvojio Ivanisevic za 15 godina karijere, dovoljno govore o njegovim kvalitetima.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 mar 2011, 01:55

Begonja je napisao/la: Ti baš k´o padobranac ovdje. Objasni mi kako igrač sa .618 na zemlji, a .582 na hardu je samo servisom pobjeđivao pobjednike?
Zato sto je igrao protiv istih takvih igraca - jednodimenzionalnih.
Kad je udarao na prave sljakase - gubio je. Kad je udarao na prave HC igrace - gubio je.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 23 mar 2011, 01:59

MaGiCa je napisao/la:
Ma Ferrer bi na sljaci Ivanisevucu uzeo samo 2-3 gema po mecu. Budi malo objektivniji.
3 pilicarska turnira koje je na sljaci osvojio Ivanisevic za 15 godina karijere, dovoljno govore o njegovim kvalitetima.
Misliš 5, i Roddick ima 5. Pa Nole ima 4 turnira na zemlji, Murray 0, Soderling 2. O čemu mi ti pričaš!? Koji su pravi šljakaši? Je li Muster kralj šljake pa ga je Goran naguzio. Je li Corretja fantastičan šljakaš pa ga je isto par puta dobro naguzio. Ne znam stvarno na koje šljakaše misliš?

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 23 mar 2011, 02:03

Ljudi nikad nije postojao pravi kralj sljake, dok Nadal nije dosao, ako cemo realno :)

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 23 mar 2011, 02:04

Dobio Brugueru, nekad 3. igrača svijeta. Na šljaci ga dobio u polufinalu Mastersa u Hamburgu, a na hardu ga gazio. Eto Stich je bio dobar šljakaš, pa ga je Goran dobio na RG-u u svojoj prvoj profi sezoni. Ja mogu ovako do ujutro.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 mar 2011, 02:20

Begonja je napisao/la:Dobio Brugueru, nekad 3. igrača svijeta. Na šljaci ga dobio u polufinalu Mastersa u Hamburgu, a na hardu ga gazio. Eto Stich je bio dobar šljakaš, pa ga je Goran dobio na RG-u u svojoj prvoj profi sezoni. Ja mogu ovako do ujutro.
Ti mozes, ali mi ne mozemo protiv tolike kolicine gluposti.
Ivanisevic je osvojio 3 turnira na sljaci u celoj karjeri: 2 su ATP250 - pilicarski, 1 je Stuttgart - respect za to.
Igrao je i 1 finale Rima i 1 finale Hamburga. Respect i za to.
I to bi bilo to.

Djokovic igra samo Masterse i RG. I na njima uglavnom gubi od Nadala. Da hoce pilicarske turnire da igra, uzimao bi ih kao od sale.

Soderling je igrao 2 finala RG i jedini je covek koji je ikada dobio Nadala na tom turniru. Toliko i o njemu.

To sto je Ivanisevic uspeo da iznenadi 1-2x sljakase - Boze moj, desava se. To je izuzetak, a ne pravilo.

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 23 mar 2011, 02:23

Begonja je napisao/la:
patriota44 je napisao/la:Ma kakv Ivanisevic on je smesan pa zmaisli kada bi on pobedio Djokovica Nadala ili Fedrerea nikada on je igrac tipa Krajiceka koga sam ja gotivio mnogo ali imao je samo servis danas bi bio kao Karlovic znaci ne bi imao sansi da uradi nesto vise ali takav je bio tenis tih godina danas nema takvih igraca, misli ima ih ali oni danas nemaju sansi protiv kompletnih igraca koji imaju sve kakvi su ova prva trojica..
Ti baš k´o padobranac ovdje. Objasni mi kako igrač sa .618 na zemlji, a .582 na hardu je samo servisom pobjeđivao pobjednike?
Necu vise da poredim neuporedivo Nole je odavno presisao Ivanisevica tako da nemam sta vise da dodam, Nole ce tek da osvaja a Ivanisevic je svoju karijeru odavno zavrsio, prema tome sta je uradio uradio je.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 23 mar 2011, 02:33

MaGiCa je napisao/la:
Begonja je napisao/la:Dobio Brugueru, nekad 3. igrača svijeta. Na šljaci ga dobio u polufinalu Mastersa u Hamburgu, a na hardu ga gazio. Eto Stich je bio dobar šljakaš, pa ga je Goran dobio na RG-u u svojoj prvoj profi sezoni. Ja mogu ovako do ujutro.
Ti mozes, ali mi ne mozemo protiv tolike kolicine gluposti.
Ivanisevic je osvojio 3 turnira na sljaci u celoj karjeri: 2 su ATP250 - pilicarski, 1 je Stuttgart - respect za to.
Igrao je i 1 finale Rima i 1 finale Hamburga. Respect i za to.
I to bi bilo to.

Djokovic igra samo Masterse i RG. I na njima uglavnom gubi od Nadala. Da hoce pilicarske turnire da igra, uzimao bi ih kao od sale.

Soderling je igrao 2 finala RG i jedini je covek koji je ikada dobio Nadala na tom turniru. Toliko i o njemu.

To sto je Ivanisevic uspeo da iznenadi 1-2x sljakase - Boze moj, desava se. To je izuzetak, a ne pravilo.
Ne bježi od teme. Koji su to šljakaši koje Goran nije dobio? Osvojio je 5 turnira na zemlji. Igrao je i par puta finala Mastersa na zemlji http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... .aspx?t=mr Nole je osvojio 4 računajući i Family turnir u Beogradu. Gore sam ti već napisao da je i Goran igrao Masterse na zemlji i to jako jako uspješno. Opet Murray nije ništa osvojio na šljaci, a kompletniji od Gorana?

I zamolio bih te da me više ne ispravljaš kad je u pitanju trio Ivanišević-Ančić-Karlović ili o nekom bosanskom teniseru.
Hvala

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 mar 2011, 02:56

Begonja je napisao/la: Ne bježi od teme. Koji su to šljakaši koje Goran nije dobio? Osvojio je 5 turnira na zemlji. Igrao je i par puta finala Mastersa na zemlji http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... .aspx?t=mr Nole je osvojio 4 računajući i Family turnir u Beogradu. Gore sam ti već napisao da je i Goran igrao Masterse na zemlji i to jako jako uspješno. Opet Murray nije ništa osvojio na šljaci, a kompletniji od Gorana?

I zamolio bih te da me više ne ispravljaš kad je u pitanju trio Ivanišević-Ančić-Karlović ili o nekom bosanskom teniseru.
Hvala
Necu da te ispravljam uopste. Tvoja glupost je neispravljiva.
Napisi kojih 5 turnira je to Ivanisevic osvojio. Ja znam za 3. I znam da ima 22 titule, a ne 24.
Ima Novak i Masters na sljaci, i Estoril, pored Family turnira. Ima i Masters finala i RG polufinala. I samo 3-4 igraca na svetu imaju pozitivno na sljaci sa njim. Dvojica od njih su Federer i Nadal, da ne bude zabune. I samo protiv Nadala ima ubedljivo negativan skor. Jel znas za nekog ko je mozda bolji od Nadala na sljaci?
Sa koliko top sljakera 90ih, Ivanisevic ima pozitivan skor?

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 23 mar 2011, 03:12

MaGiCa je napisao/la:
Begonja je napisao/la: Ne bježi od teme. Koji su to šljakaši koje Goran nije dobio? Osvojio je 5 turnira na zemlji. Igrao je i par puta finala Mastersa na zemlji http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... .aspx?t=mr Nole je osvojio 4 računajući i Family turnir u Beogradu. Gore sam ti već napisao da je i Goran igrao Masterse na zemlji i to jako jako uspješno. Opet Murray nije ništa osvojio na šljaci, a kompletniji od Gorana?

Hvala
Necu da te ispravljam uopste. Tvoja glupost je neispravljiva.
Ja sam tebi svoje rekao. Ivanišević veći procenat pobjeda ima na zemlji nego na tvrdoj podlozi. Ni uz pomoć Allaha, Isusa, Jude i Bude ne bi to mogao imati samo sa servisom.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 mar 2011, 12:49

MaGiCa je napisao/la:Manje-vise, slazem se sa tvojim postom.

Tacno je da sljaka izvlaci sve iz coveka, ali je tacno i da su sljakasi cesto dobri na njoj zbog atletskih sposobnosti, a ne zbog tehnike. Gledaj recimo Mustera - zver na sljaci zbog fizikalija, devojcica na travi, prosek na tvrdoj.

A SafinVsCoria ti ne stoji. Safin je imao sve udarce izuzetne i kretao se strasno za svoju konstituciju. Jedino sto je bio sa mozgom na "vi". Da nije tako bilo, Federer bi se ovajdio sa mnogo manje trofeja.

A glede prangijasa, nema niceg sladjeg nego ih videti kako ispadaju u prvim kolima RGa. :lol:
Atletske sposobnosti su vazan segment na sljaci, ali ne i presudan. Marej je fizicki superioran, jak ko konj, al' opet ne moze nista protiv dobrih ofanzivaca,.. Jednostavno, njegovi udarci nemaju dovoljno snage i preciznosti. DakleM, na sljaci su presudni thenika, preciznost i snaga koja se unosi u udarac. Soderlnig nema zavidnu tehniku, prefinjen i izradjen udarac, al' ima top u ruci koji pogadja dosta precizno zamisljenu metu. Preciznost i snaga su mu donjeli prednost protiv Nadala koji ima bolje apsolutno sve udarce, osim servisa i brzine udarca. Al' problem je u tome sto se jednom u 100 meceva desava da odigrate savrseno ofanzivan mec, da pogadjate snaznim udarcima svaku tacku koju zamislite. Nadal ce pobjedit Soderlinga u svome prosjecnom mecu, a Soderlinga trebaju pogledati svi Bogovi u isto vrijeme da bi dos'o do pobjede :mrgreen: . Slicno se moze reci i za Federera. Sljaka i najbolji 'sljaker' svih vremena zahtjevaju dobru ofanzivu I dobru defanzivu. Igraci kao Federer i Soderling nisu kompletni igraci, defanziva je na znatno losijem nivou, te zato ih moraju pogledati Bogovi da bi pobjedili, a Nadalu je dovoljna prosjecna igra da bi dos'o do pobjede.

Na travi je cesto dovoljan top u ruci koji ne mora biti narocito precizan,... Na travi je tehnika potisnuta u drugi plan u odnosu na snagu udarca. Na tavi sirova snaga ima prednost u odnosu na prefinjenu tehniku, dok je na sljaci situacija sasvim obrnuta. Henman, Ivanisevic, Rodik,... Pa oni su neotesani krkani za Tomija Robreda. Oni su Gatuzo a Robredo Iniesta :mrgreen: . Pa **** te, onaj 'kljast' Robert Kendrik ostvaruje zapazene rezultate na travi :mrgreen: :lol: . On nema apsolutno nista osim jakog servisa i jakog forhenda za kojeg nikad ne zna gdje ce zavrsiti :mrgreen: :lol: . Takvi tensiski 'antitalenti' padaju na sljaci koja zahtjeva apsolutno svo tenisko umijece.

Postoji citav niz cinjenica koje sljaku stavljaju ispred brzih pogleda kao mjerodavnu za procjenu kvaliteta i kompletnosti jednog tenisera. Sto je podloga sporija, slabiji i nekompletniji igrac ima manju sansu da dodje do pobjede. Sporija podloga zahtjeva VISE, zahtjeva VISE pokretljivosti, snage, brzine, tehnike, preciznosti, agresivnosti, strpljivosti, mentalne snage,.. itd, itd,.. Zahtjeva savrsenstvo, a trenutno je najblizi teniskom savrsenstvu Rafael Nadal. Na brzim podlogama igraci sa odredjenim nedostatcima se nekako mogu 'slepati', al' na sljaci ne mogu. Na najtezoj podlozi svaka slabost ispliva na povrsinu. Jos ako vam slabosti pronalazi 'predator' Nadal, onda vam nema pomoci :mrgreen: . Zna to Federer vrlo dobro :mrgreen: .

Na strani Safina je samo 'top u ruci', nista vise. Taj top je dovoljan na brzim podlogama, al' na sporijim, to mu ne moze pomoci protiv majstora kakav je Koria.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 mar 2011, 14:44

@Valencia

Opet ti teras neku svoju pricu. Safin je bio majstor tenisa. Sve je udarce imao, sve. Nemoj njega sa krkanima da stavljas u istu recenicu.
Slazem se da je Nadal na sljaci pobediv samo u izvesnim okolnostima i da je to najtezi zadatak ikada u tenisu, da ga se dobije na sljaci. Ali ipak je pobediv. A Federer, Djokovic i Coria su jedini koji su mu cesce davali "run for his money" na sljaci iako su atletski inferiorniji. Ali da bi ga se pobedilo ili da kazem: pobedjivalo, treba da se bude zver koja moze da trci 4-5 sati i koja je u stanju da razmeni 40-50 udaraca u poenu, izgubi ga i pristane na isti takav poen ponovo. To je jedini nacin, uz ovaj tvoj, naravno. Jer, sljaka je podloga koja iz Rafe izvlaci ono najbolje, svaku lopticu moze da stigne, svaki poen mora da se krvavo zaradi protiv njega. No, to nije dokaz da je sljaka jedino merilo kvaliteta igraca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 mar 2011, 14:48

MaGiCa je napisao/la:Opet ti teras neku svoju pricu. Safin je bio majstor tenisa. Sve je udarce imao, sve. Nemoj njega sa krkanima da stavljas u istu recenicu.
Jedan od najtalentovanijih igrača svih vremena. Imao je baš sve.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 mar 2011, 14:53

Virtu4l je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Opet ti teras neku svoju pricu. Safin je bio majstor tenisa. Sve je udarce imao, sve. Nemoj njega sa krkanima da stavljas u istu recenicu.
Jedan od najtalentovanijih igrača svih vremena. Imao je baš sve.
Nije se pojavio covek koji je sa obe strane u svojoj 18oj godini udarao kao lud, koji je sa 193-4 cm trcao kao da je 15ak cma nizi, koji je imao voleje i dropshotove na nivou travasa, a servis na nivou najboljih ikada.
Najtalentovaniji igrac ikada. Steta za mozak.

Inace, covek je Agassiju, koji je najbolji reterner svih vremena, odservirao 33 asa i to bez ijedne duple servis greske. :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 mar 2011, 15:10

Vlasnik je jednog rekorda, najviše slomljenih reketa u jednoj sezoni - 48.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 mar 2011, 15:17

MaGiCa je napisao/la:Najtalentovaniji igrac ikada. Steta za mozak.
Možda i nije šteta. Čovjek uživa, ne znima ga ništa više od života, zaradio je dovoljno novca i nije gloryhunter, možda je šteta za tenis, jer mogao je puno više, ali njegov izbor.

Ovako je izlgedao nakon jedne tuče u Moskvi

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.