FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Turski Rizespor igra jako dobru sezonu u tamošnjoj Superligi nakon ulaska iz drugog ranga takmičenja prošle sezone, a možda i najveća zvijezda ovog tima je reprezentativac BiH Dal Varešanović, koji je prošlog ljeta stigao u klub.
Nekadašnji veznjak Sarajeva je postigao deset golova za svoj klub, od čega devet u ligi, a turski fanatik piše da za reprezentativca BiH postoji konkretan interes iz jačih liga.
Interes postoji iz Italije i Francuske, ali naročito iz španskog Real Sociedada, koji je spreman dobro ga platiti i tako ga učiniti drugim najskupljim igračem u historiji turskog kluba, nakon kosovskog reprezentativca Vedata Muriqija. Muriqi je prešao u Fenerbahce za 5.6 miliona eura i to je najveća zarada koju je Rizespor ostvario na jednom igraču, a drugi najskuplji transfer je napravio Iračanin Ali Adnan u Udinese. Njega je italijanski klub svojevremeno platio 2.2 miliona eura.
Nekadašnji veznjak Sarajeva je postigao deset golova za svoj klub, od čega devet u ligi, a turski fanatik piše da za reprezentativca BiH postoji konkretan interes iz jačih liga.
Interes postoji iz Italije i Francuske, ali naročito iz španskog Real Sociedada, koji je spreman dobro ga platiti i tako ga učiniti drugim najskupljim igračem u historiji turskog kluba, nakon kosovskog reprezentativca Vedata Muriqija. Muriqi je prešao u Fenerbahce za 5.6 miliona eura i to je najveća zarada koju je Rizespor ostvario na jednom igraču, a drugi najskuplji transfer je napravio Iračanin Ali Adnan u Udinese. Njega je italijanski klub svojevremeno platio 2.2 miliona eura.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
Jedino mi dugi niz godina proizvodimo igrace u ovoj ligi,klub je stabilan moramo sad opet na puteve stare slave medjutim sa ovim Dodinim gremlinom tesko ista vise od evrope. Da hoce Kova napraviti kakav dobar transfer.
Kad bi legli na ljeto procenti kakvi od Vladana i Dala uz to Gruzijca kome prodat, produžit Hasića i još dvojicu max dovest' al' da budu klasa.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Onaj Vladan nikad da ode jbt

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Bas hocu da napisem,steta sto ga nisu utopili kad je bilo ponuda.
-
- Kontakt:
Samo da nam postane praksa ili tradicija da se raja sa istoka i zapada vrate na sjever kad je derbi. Prosli derbi je bilo puno takvih koji su dosli pomoci i ako imaju sezonske za istok ili zapad i hvala im od srca. Na kraju je sve super ispalo i svi smo zajedno slavili.Morpheus je napisao/la: ↑31 mar 2024, 20:29Ja sam recimo prešao na istok, ali ne zbog toga, to mi je vazda bio smiješan razlog. Čuj prerastao, pa nije vrtić majku mu. Isto kao da je sramota biti na navijačkoj tribini, sramota pjevati, šta li.Torino je napisao/la: ↑31 mar 2024, 20:21E čuj otišao sa sjevera, ima li išta gore nego maticu napustiti, ja imam 40 godina i još 40 ne planiram da napustim sjever. Najgori su ovi što kao kažu nisma ja više za toga, prerasto
Kreneš od Hrvata i Srba ljudi na matičnim imaju ogromne brojke ljudi sa 40+, pa kreneš preko Italije vidiš porodice na matičnim tribinama, Njemačka, Francuska...
Samo Bošnjo prerasto![]()
Kud je počeo i primat golove kakve nije dugo primao... Al' eto, ne mora za 10, nek' ode za 8 miliona.

Nać kakvog štopera da zna lopte pa ga uparit s Đuričkovićem je pod moranje, za ostale pozicije nisam pametan, ovisi dosta od ostatka sezone, Simonovih planova, interesa za Renana, milion faktora nekih ima...
Vladen iako napusti Rokow to ce but kad mu istekne ugovor. Razlog jasan VISE NOVCA NJEMU , mi i rakow krompir.. prem da me nebi zacudilo da ostane u rakowu jos par godina odnosno do mementa dok je prvi golman..
Nije Vladen neka klasa golmana da se nelazemo, solidan golman i nista vise. Takodje on nemoze puno vise napredovat jer goavni i primarni cilj su mu pare. Radi toga je i uradio sa reprezentacijo to sto je uradio
Naravno da bi volio da sam u krivu i da ga rostok uvali za 10 mil eura
Nije Vladen neka klasa golmana da se nelazemo, solidan golman i nista vise. Takodje on nemoze puno vise napredovat jer goavni i primarni cilj su mu pare. Radi toga je i uradio sa reprezentacijo to sto je uradio
Naravno da bi volio da sam u krivu i da ga rostok uvali za 10 mil eura
-
- Kontakt:
Mi od Dala imamo ovu naknadu za trebiranje tj procenat plus 15 posto?
Zaboravio kolega sifru pa ga pustio malo sa mog profila da piseVanja8 je napisao/la: ↑31 mar 2024, 19:04@Samozdravlje, jesi li to ti...?fera je napisao/la: ↑31 mar 2024, 13:46S obzirom na okolnosti i "regularnost" sezone meni je svejedno hocemo li izaci u Europu. Treba pustiti trenera i SD da rade da se uspostavi sistem i nadam se sto vise akademaca koji kvalitetom zasluzuju promovisati u prvi tim i dati im minitazu.
U Europi se i onako kratko zadrzimo samo se stvori pritisak i poremeti atmosfera.
Proces je jos dug pred nama i bit ce do kraja sezone sigurno i losih partija ali treba istrpiti i graditi moderan tim cak nema potrebe bacati pare na neka velika imena dok je ova mafija u Savezu mi titule necemo vidjeti sigurno. Iskoristiti ovaj period da se napokon uspostavi hijerarhija i zdrav prelaz igraca iz juniora u prvi tim.
Trener je pokazao da nije toliko tvrdoglav i da se zna prilagoditi.
Bit ce sigurno i promasaja sa transferima sto je normalno svakom klubu i svijetu se desava. Mozda neki koje smo proglasili promasajima i proigraju period adaptacije je individualna stvar za svakog igraca.
Samo podrska i zajednistvo u borbi protiv mafije.
Daj nam neki znak...![]()

You are someone else I am still right here
Sevap je u ove Mubarek dane, pomoci starijem od sebe...fera je napisao/la: ↑31 mar 2024, 21:43Zaboravio kolega sifru pa ga pustio malo sa mog profila da piseVanja8 je napisao/la: ↑31 mar 2024, 19:04@Samozdravlje, jesi li to ti...?fera je napisao/la: ↑31 mar 2024, 13:46S obzirom na okolnosti i "regularnost" sezone meni je svejedno hocemo li izaci u Europu. Treba pustiti trenera i SD da rade da se uspostavi sistem i nadam se sto vise akademaca koji kvalitetom zasluzuju promovisati u prvi tim i dati im minitazu.
U Europi se i onako kratko zadrzimo samo se stvori pritisak i poremeti atmosfera.
Proces je jos dug pred nama i bit ce do kraja sezone sigurno i losih partija ali treba istrpiti i graditi moderan tim cak nema potrebe bacati pare na neka velika imena dok je ova mafija u Savezu mi titule necemo vidjeti sigurno. Iskoristiti ovaj period da se napokon uspostavi hijerarhija i zdrav prelaz igraca iz juniora u prvi tim.
Trener je pokazao da nije toliko tvrdoglav i da se zna prilagoditi.
Bit ce sigurno i promasaja sa transferima sto je normalno svakom klubu i svijetu se desava. Mozda neki koje smo proglasili promasajima i proigraju period adaptacije je individualna stvar za svakog igraca.
Samo podrska i zajednistvo u borbi protiv mafije.
Daj nam neki znak...![]()
![]()

Udjeljujte za ovaj sveti mjesec, sad će ljeto pa će biti %%%
Ma praksa treba biti da ae raja vrati na Sjever. Ja sam prvi ove sezone koji je to uradio. Nema psovanja navija se, malo sale zrzanja i lagano. Nadam se da ce poslije istoka se natkriti i sjever i ako mogne pribliziti nekako terenu to bi bio pun pogodak i da nikad vise nista ne urade. Dvije tribine skoro 15 milja ljepota... Samo Sjever..Tatamata1946 je napisao/la: ↑31 mar 2024, 21:23Samo da nam postane praksa ili tradicija da se raja sa istoka i zapada vrate na sjever kad je derbi. Prosli derbi je bilo puno takvih koji su dosli pomoci i ako imaju sezonske za istok ili zapad i hvala im od srca. Na kraju je sve super ispalo i svi smo zajedno slavili.Morpheus je napisao/la: ↑31 mar 2024, 20:29Ja sam recimo prešao na istok, ali ne zbog toga, to mi je vazda bio smiješan razlog. Čuj prerastao, pa nije vrtić majku mu. Isto kao da je sramota biti na navijačkoj tribini, sramota pjevati, šta li.Torino je napisao/la: ↑31 mar 2024, 20:21E čuj otišao sa sjevera, ima li išta gore nego maticu napustiti, ja imam 40 godina i još 40 ne planiram da napustim sjever. Najgori su ovi što kao kažu nisma ja više za toga, prerasto
Kreneš od Hrvata i Srba ljudi na matičnim imaju ogromne brojke ljudi sa 40+, pa kreneš preko Italije vidiš porodice na matičnim tribinama, Njemačka, Francuska...
Ma hajde razumijem ja da neko ode da pogleda fino neku manju tekmu, ali derbi i jače tekme, svi treba na maticu da idu, derbi se gleda snimak, komentariše se sutra detaljno, a ne on ode i gleda derbi i priča kako je tamo loše, kako je malo raje, a ništa ne radi na sebi.Morpheus je napisao/la: ↑31 mar 2024, 20:29Ja sam recimo prešao na istok, ali ne zbog toga, to mi je vazda bio smiješan razlog. Čuj prerastao, pa nije vrtić majku mu. Isto kao da je sramota biti na navijačkoj tribini, sramota pjevati, šta li.Torino je napisao/la: ↑31 mar 2024, 20:21E čuj otišao sa sjevera, ima li išta gore nego maticu napustiti, ja imam 40 godina i još 40 ne planiram da napustim sjever. Najgori su ovi što kao kažu nisma ja više za toga, prerasto
Zadnji derbi na Koševu haos bio, ludnica, najjači dernek ove godine. To treba da nam je tradicija da se prvo matična puni, pa onda ostale tribine. Haj raja sa ženama i djecom, ali njih petorica od 30ak godina odoše da gledaju.
🇵🇸
Ne znam, meni je mit da se nista ne vidi sa sjevera. Mozda eventualno kad se bas zadimi pa nakratko, ili kad se dize neki veliki transparent, ali 99 posto utakmice sve regularno vidis.Torino je napisao/la: ↑31 mar 2024, 22:51Ma hajde razumijem ja da neko ode da pogleda fino neku manju tekmu, ali derbi i jače tekme, svi treba na maticu da idu, derbi se gleda snimak, komentariše se sutra detaljno, a ne on ode i gleda derbi i priča kako je tamo loše, kako je malo raje, a ništa ne radi na sebi.Morpheus je napisao/la: ↑31 mar 2024, 20:29Ja sam recimo prešao na istok, ali ne zbog toga, to mi je vazda bio smiješan razlog. Čuj prerastao, pa nije vrtić majku mu. Isto kao da je sramota biti na navijačkoj tribini, sramota pjevati, šta li.Torino je napisao/la: ↑31 mar 2024, 20:21E čuj otišao sa sjevera, ima li išta gore nego maticu napustiti, ja imam 40 godina i još 40 ne planiram da napustim sjever. Najgori su ovi što kao kažu nisma ja više za toga, prerasto
Zadnji derbi na Koševu haos bio, ludnica, najjači dernek ove godine. To treba da nam je tradicija da se prvo matična puni, pa onda ostale tribine. Haj raja sa ženama i djecom, ali njih petorica od 30ak godina odoše da gledaju.
-
- Kontakt:
Ma na sjeveru duplo brze proleti vrijeme. Kad nekad povedem djecu idem na zapad i ispusim pola kutije i svo vrijeme gledam u sjever.
Ali opet kazem ne treba nikog nagovarati nek gleda s koje hoce tribine vecinu utakmica ali kad dodje taj derbi treba da se pomogne i da se vrate svi na sjever ko god je bio prije i ko misli da moze navijati 90 min
Ali opet kazem ne treba nikog nagovarati nek gleda s koje hoce tribine vecinu utakmica ali kad dodje taj derbi treba da se pomogne i da se vrate svi na sjever ko god je bio prije i ko misli da moze navijati 90 min
Bio zadnju na sjeveru.Tatamata1946 je napisao/la: ↑31 mar 2024, 21:23Samo da nam postane praksa ili tradicija da se raja sa istoka i zapada vrate na sjever kad je derbi. Prosli derbi je bilo puno takvih koji su dosli pomoci i ako imaju sezonske za istok ili zapad i hvala im od srca. Na kraju je sve super ispalo i svi smo zajedno slavili.

- luckystrike
- Kontakt:
Tamam se zaljubim... kad ona Fahreta 

Pa realno Bruno je sa ovim lupetanjem o dva penala obezvrijedio svu smisao kritike našeg suđenja. Na kraju se samo relativizirao sav kriminal. Niko da se realno pozabavi brojkama kad je suđenje u pitanju i ne sagleda cijelu sezonu hronološki. Dijete malo zna da se Borac ne gura kroz penale već kroz različite kriterije suđenja faula i zona u kojima se s sviraju fauli za njih i protivnike.Pitar6785 je napisao/la: ↑31 mar 2024, 16:03Dalije iko procitao ovu smijuriju na ss ba.. o nepriznavanju krivica odgovornosti na sve a kofol ne na sebe KOJA SMIJURIJA.
I onda samo citiraju bruna i rozmana, i kazu kako ti Vinko fino sve preuzme na sebe..
Kralju bolje da si napisao SUDJENJE U PL BH NAJBOLJE U EVROPI DRUGO NA SVIJETU
Sega sramota jos doda kako je Vinko i Klafuric gospodin kako preuzimaju odgovornost
Vinko konstantno radi isto prepricava sta je bilo na utakmici, SUDIJA MU DONIO 8-9 bodova 0 sudski pogreski nasta ce se zakit, jedino da je rekao sudija nam je pomogo ostetio je protivnika
Klafurnic neznam da je velez bio ostecen odkako je on tuj MOZDA protiv borca da je nesto bilo
Naravno nece nista napisat za vicu delegate ne kaznjavanje sudije-a itd.. kaze treneri kazu da su osteceni a ne provjere i kao bruno reko za dva penala bla bla
Mislim da trebamo kao klub javno sazvat pres konferenciju i izlistat portale kao sto je ss i slicne amatercine i javno raskinut UGOVOR
https://sportsport.ba/fudbal/sindrom-fu ... ene/471702
Sezona je sada gotova ne treba se plaho time ni zamarati.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Ni jedan sudija nije kažnjen za cirkus. Zabranjeno ti je komentarisati kriminal, drastične novčane kazne. Mi smo Palestina, a da toga nismo svjesni. Kad mi dignemo glas, drugi naši klubovi okreću glavu i smiju se.
Nema opuštanja, Ismir nije sam, uz njega smo, cilj se zna. Sarajevo na tronu.
Nema opuštanja, Ismir nije sam, uz njega smo, cilj se zna. Sarajevo na tronu.
🇵🇸
Trenutno korisnika/ca: amypitar, bhfanatic14, FRANK RIBERY, galia95, HordasFks, mnon46, ristagrad i 89 gostiju.