FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

Tempero
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Tempero » 01 apr 2024, 09:29

Mamba21 je napisao/la:
31 mar 2024, 23:28
Dok se klošari sa juga popularni Zemunci pitaju, nema nama hajra. Boli njih tuki za Željom, tu su da uzmu pare, dukserice, spid i ostalo. Njima je dobro imaju korist od Želje, odobravaju rezultate, dobro znamo šta se dešavalo kad se nisu pitali ništa.
Miran budi pitaru

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 apr 2024, 09:50

Ja kad bi napiso sta mislim i sta bi uradio nebi ni cia skontala.Cak sam u stanju svasta uradit ali imam još sabura ali sam na kraju zivaca.Nemogu dozvolit da mi pojedini papci ruse mog Zelju.A Zeljo mi je i mater i otac i sin i cerka i brat i sve.I onda dodju glave uzmu to sve i igraju se menadzera direktora legendi i trenera.Zato i spominjem Dzeku jer znam da nije papak foler i da nema zlih namjera.Eto zato i napišem sta mislim Remzine mi penzije.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 01 apr 2024, 09:56

Uskoro se treba sve predati za licencu, cak mislim do kraja ove sedmice, a pojedini skupstinari to i je znaju. To znaci da ljude ne zanina i da ce reci pa nije to moj posao.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 apr 2024, 10:03

MrkiMedo je napisao/la:
01 apr 2024, 09:56
Uskoro se treba sve predati za licencu, cak mislim do kraja ove sedmice, a pojedini skupstinari to i je znaju. To znaci da ljude ne zanina i da ce reci pa nije to moj posao.
Pojedini skupstinari ne znaju ni kad igra klub niti dolaze na tekme a kamo li o licenci sa brinu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 01 apr 2024, 10:21

irfo je napisao/la:
01 apr 2024, 10:03
MrkiMedo je napisao/la:
Pojedini skupstinari ne znaju ni kad igra klub niti dolaze na tekme a kamo li o licenci sa brinu
Mungosi, dizači ruku, blejači. Nemam riječi, nemam stvarno.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 01 apr 2024, 10:27

irfo je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
Znas i sam sta mislim o ljudima u nasoj skupstini ali o licenci treba da brinu uprava, direktorica i administracija kluba.

Ne znam zasto bi licenca uopste bila upitna. Svi dugovi, osim poreznog su reprogramirani i koliko znam, to se redovno placa. Isto vazi i za plate igraca koje su redovne. Kovacevic je pricao a to govore i ovi iz uprave, da se nismo dodatno zaduzivali i da nemamo neke nove dugove. Potpisali smo i saradnju sa onim zenskim klubom. Jedino ako nisu lagali pa da ispliva nesto sto ne znamo..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 apr 2024, 10:41

Kemal Kozarić je van sebe: Želju vode neznalice, a igrači koji se bore za opstanak ne naprave klizeći start na utakmici!
https://sport.bosnainfo.ba/kemal-kozari ... neznalice/

Toxin
Kontakt:

Post Postao/la Toxin » 01 apr 2024, 10:54

let3 je napisao/la:
01 apr 2024, 10:41
Kemal Kozarić je van sebe: Želju vode neznalice, a igrači koji se bore za opstanak ne naprave klizeći start na utakmici!
https://sport.bosnainfo.ba/kemal-kozari ... neznalice/
Cak je njegov komentar na instagramu lajkao i Miroslav Kruzik toliko dokazuje dokle smo dosli da i bivsi igraci i legende se slazu da Zelju vode neznalice

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 01 apr 2024, 10:58

Ja bih da se malo pokrene prica o OP.

Svi vidimo sta se tamo desava u zadnje vrijeme. Nasi mladi ne mogu vise ni da pobijede, nije to vise problem da nemamo igraca za prodaju, mi nemamo igraca koji bi mogao uci u igru 20 minuta. Normalno sad je i tesko vrijeme jer si pred ispadanjem pa bi eventualnom greskom mogao zakopati tog igraca.

Unazad nekoliko godina smo od mladih imali Drinu, Kocevica, Gasala, Becu. Kocevic pobjegao, Gasala otjerali a Drine nema ni na mapi nakon one jedne polusezone kad je stvarno dobro izgledao. Beca po mon mislienju nikad niie ni imao kvalitet ali je imao srecu da zabije velezu pobjednicki gol na grbavici i to je to. Uglavnom ako pogledamo sve te mlade (mozda sam zaboravio nekog) vidimo da tu i nije zavrsen posao sa afirmacijom u seniorski fudbal. Imalo je tu dosta materijala koji se mogao doraditi i upakovati za eventualnu prodaju ili bar mjesto u prvoj postavi ali nije.

Ako pogledamo godista sadasnjih juniora koji su losi u svojoj generaciji. To su sve djeca koja su pocela trenirati najkasnije 2015 godine. Tad nas klub i biljezi promjene u OP ali jos vaznije, sarajevo tad nekad pocinje sa akademijom.

Da li smo izgubili bitku sa mladim igracima u ovom gradu jer ja vidim da sarajevo trenutno ima puno bolje mlade igrace i puno bolie ih skoluje i afirmise u prvi tim gdje neki od njih cak naprave karijere sto u domacoj Premijer ligi (ne federalnoi) sto vani.

Je li moguce da mi imamo neke mlade igrace koji su tu zbog ljubavi (akademci placaju dobro i sve veca tendencija roditelja je da im djeca treniraju u sarajevu, ne kod nas), zar je mogice da takvi klinci koji su odlucili ostati ovdje nemaju mogucnost biti kvalitetnu afirmisani? Ne pricamo o 10 djecaka po sezoni nego 2, 3 u periodu od 5 godina.

Mi smo zivjeli i prezivljavali od tih transfera ali smo zaboravili totalno na to plus su nas rivali presisali u tome. Sta je nasa buducnost ustvari? Dolazit ce sve losiie i losije generacije koje su ocigledno isto tako i vodjene lose i na kraju cemo se morati ovako oslanjati na regionalne polufudbalere koji ce ti uzeti pare a nisu nista spektakularno talentovaniji od nasih mladih koje ne znamo usmjeriti.

Velik je ovo problem za buducnost i sad se vide rezultati vezani za promiene prije 10ak godina, ovo su te generacije na kojima se oslikavaju te promiene. Danas je jos gora situacija nego prije 10 godina meni se cini, sta onda ocekivati od tih djecaka kad za 10 godina postanu juniori ili budu trebali uci u seniorslo fudbal?

Gledajuci sve ovo, postali smo osrednji klub u svemu i tu smo gdje nam je i mjesto. Objektivno gledano.

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 01 apr 2024, 11:08

Zeljo se raspada iz xy razloga, al gore je ono sto smo nekad imali navijace,jug koji je znao sta je Zeljo i gdje mu je mjesto. S razlogom je sve ,puno struja puse...kao sto je neko rekao nema naseg upravq napolje, davali podrsku kad je tesko,uredu al sad kadni sljepac vidi da je vrag odnio salu tek sad ide ludnica i raspad. Niko ne podrzava dernecenje s cetnicima to svakako al to je najmanji problem koji je isplivo.

Kao i repka,nista dobro u i oko nje ,kako ces proc dalje po cemu si zasluzio?
Isto tako i kod nas,hiljade ruku svak malo sebi dok uzme,bez jasnih planova, rezultata... od Korone tj polusezona prije korone dok smo 2. Bili nismo nista napravili... prodje 4 godine...
Sportski duh umro davno, korona titula kao da nam je neko jaja odsjeko...
Mene samo zanima kad ce doc trenutak pa da izadjemo na neki protest, da nas dodje 10.000 , da otjeramo sve pa i Dinu Pekica , ili da krenemo od 3. Lige pa se bori, al s nasim duhom,nikad mi vise prve lige vidjet necemo.
Svi kolektivno u dzamije,crkve,sinagoge kome kako volja,ovde samo dragi Bog moze pomoc,mozda nam da neku viziju i nafaku.

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 01 apr 2024, 11:11

irfo je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
Ti imas info vazda. Zar nisu prosle sedmice sjedili zbog licence?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 01 apr 2024, 11:21

let3 je napisao/la:
31 mar 2024, 23:24
Hansestadt je napisao/la:
31 mar 2024, 22:18
Cuj treba ih ostaviti do kraja sezone pa neka onda odgovaraju ccc. Kome da odgovaraju? Idioti su trebali dobiti nogu poslije onog fijaska sa Arapima. Onda je slijedila skupstina i zakljucak im bio, sta ces, pokusalo se, nije upalilo, idemo dalje.
Ali sta je alternativa tome ?

Sad daju ostavke, ispale se lagano, zavale ove iza njih koji dođu da oni budu krivci za ispadanje i pojeo vuk magarca. Jel to rijesenje ?
Pa u ovom klubu nikad niko nije odgovarao za javasluk i nerad. Samo pobjegnu i ostave probleme narednoj upravi i tako godinama ukrug.
Nekad se mora presjeci i neko poloziti racune.

Ovi jedva cekaju da ispale i da sa sebe skinu krivicu eventualnog ispadanja ;) ko je lud da sad ulazi u klub ? nađite tu budalu koja ce spasavati Titanik koji se vec nageo i tone. Nema je.
Kako ti mislis da ti neko moze odgovarati za sportski debakl kad su legalno izabrani na svoje pozicije? Mislim nisu nista po zakonu pogresno uradili, vec su samo nesposobni. Zato i jeste bolje sto prije, znaci najradije danas da oni svi napuste, jer gore od ovoga ne moze. Plivaju u svakom segmentu, od onih cirkus ekskurzija do Zagreba i Dinama i slicno.... :facepalm:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 apr 2024, 11:28

Tempero je napisao/la:
01 apr 2024, 11:11
irfo je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
Prije da su radne grupe sjedile, to bi već bio skandal da se skupština održava a ne obavještavaju se članovi i navijači o istoj
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 01 apr 2024, 11:39

irfo je napisao/la:
01 apr 2024, 11:28
Tempero je napisao/la:
irfo je napisao/la:

Prije da su radne grupe sjedile, to bi već bio skandal da se skupština održava a ne obavještavaju se članovi i navijači o istoj
I ja sam načuo da se sjedilo, ali ne znam jesu li radne grupe ili skupština, što je u svakom slučaju sramtoa, jer se nije obavijestio niti jedan član, izuzev tih ljudi.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 apr 2024, 11:40

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 01 apr 2024, 11:46

Meni to dodje kao klasicni primjer petljanja gdje covjeku nije mjesto, sto nije bas strano nasim ljudima. Svi bi neke funkcije, a nisu za toga. Tako je u upravi kluba kao i vecinom skupstine. Kad ovaj moze, mogu i ja, ne moras nista da ulozis, nemas ni neke odgovornosti.
Zadnja izmjena: Hansestadt, dana/u 01 apr 2024, 11:47, ukupno mijenjano 1 put.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 01 apr 2024, 11:46

let3 je napisao/la:
01 apr 2024, 11:40
https://www.klix.ba/sport/nogomet/jusuf ... /240212136

Vidis mu na faci da je prevarant.
Kad vidim ko se sve mota u i oko kluba, imam osjećaj da će me moždani opalit.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 apr 2024, 11:55

Ma nije žurba za skupštinu, niste trebali prije 8.maja..

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 01 apr 2024, 12:11

irfo je napisao/la:
01 apr 2024, 11:28
Tempero je napisao/la:
irfo je napisao/la:

Tako sam i cuo radne grupe (skupstinari) da su sjedili zbog licence.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 01 apr 2024, 12:22

avalPacidoroP je napisao/la:
01 apr 2024, 11:55
Ma nije žurba za skupštinu, niste trebali prije 8.maja..
Situacija je stabilna. :kafa:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Grbavica786, perodeformero i 53 gosta.