Asmir Begović

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

mirzza
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la mirzza » 22 mar 2011, 09:12

ne_znam_ko_sam je napisao/la:
Saban je napisao/la:I sta onda, treba da mu pop..... da bi branio za nas. Fala neka, sto se mene tice, ti ako hoces prinesi tu zrtvu za dobrobit BiH nogometa i reprezentacije.
Koje si ti mudo da ti neko nesto garantuje, da tebi specijalno raportira koliko je i da li je uopste zvao. Jesili citao izjave Begovica da je prije slovacke bio toliko bolestan da nije mogao dici slusalicu. I st kojim moj, treba da ga zove...Pozvao ga preko kluba u reprezentaciju na utakmicu...a valjda je na igracu da se javi na "zborno mjesto" ili u slucaju problema da kontaktira selektora. Yebo te kakvih blenta sve ima: cuj Pape njega trebao ganjati...Ako hoce nek igra, ako nece nek j sebi m.
E vala yebo te on, cuj profesionalnost sto se nije ni telefonom htio javiti selektoru, sto je angazovao suigraca da prica umjesto njega. Sta ima da kaze? Rekao je eto - "nije me puno pogodilo nepozivanje". Citaj - "dobro je sto ih nisam morao opet odyebavati, dobro je sto me nisu pozvali, sada imam razlog da kazem necu vise, a pricaju da su Bosanci tolike budale da ce me cak i herojem proglasiti kao sto su Sasju Papka". Eto, to ti on misli.
Pa valjda je bio pozvan i saslusan kad je trebao promjeniti sportsko drzavljanstvo. Cuj da ga pozove i pita sta ima u planu :lol: :lol: :lol:
Ovo si debelo slagao...
Nemoj vise ili uradi ono sto sam ti gore savjetovao nece li doci da brani. Treba nama i Casiljas i Cheh i Van der Saar...ali nece da brane za nas. Znaci moramo se uzdati u ono sto imamo.
Aha...imamo, imamo kako da nemamo. Sve nam izgradjeni igaci zvijezde u velikim evropskim klubovima tako da ne treba experimentisati nego samo pozvati onoga lijevog beka sto igra....dje no igra? Pa onda onoga centarhalfa sto je zvijezda u hm, gm... Susicu, ako sa ovim rezervama izvuce dobar rezultat protiv Rumuna treba dati Nobelovu nagradu za improvizaciju.
Jako si nevaspitan. Da su te roditelji ucili opstoj kulturi, ne bi napisao pola od tih gluposti koje si napisao kao "odgovor" na moj post. Ja nigdje nikoga od vas nisam uvrijedio nego iznosim cisto svoje misljenje i svoje stavove. Ako ti ne pasu i ako ih ne mozes lijepo prokomentarisati onda me blokiraj ili preskaci.
Ja sam iznio svoje stavove i realno sam iznio stvari onakvima kakve su. Krivo je mnogima sto Begovic ne igra srcem za svoju domovinu (citaj "nije ulizica") kao vecina i sto se ne odaziva na pozive selektoru (samo dok se ne proda negdje dalje). Mnogi ce, dok se prodaju gdje dalje poceti da glume povredice neke i poceti traziti razloge da se ne odazovu. Sta je sa Hasagicem bilo prije par godina? Zar ni on nije bio jedan od "odmetnika" koji su potpisali famozno pismo da se nece odazivati dok se Savez ne ocisti? Sto je pogazio tu rijec? Sto se toga tice, svaka cast Papcu koji je jedini ostao iza onog sto je potpisao.
Fazon je najveci sto niko nece da prizna da nema garanta ni za Susicevu stranu price ni za Begovicevu. Meni ne treba ni to priznanje ni taj garant, vec sam samo realan. Ali, kako ona stara narodna kaze "Sto ljudi , sto cudi".
Begovic mu dao da prica sa nekim igracem koji zna francuski? Susic je izjavio da je "pricao sa jednim igracem koji zna francuski i preko kojeg su mu celni ljudi Stokea objasnili situaciju zbog cega se Begovic nije odazvao". Ja ne lupam neke informacije, vec se drzim za one intervjue sto sam procitao u nasim medijima.
Jedno si dobro rekao, a to je da se moramo uzdati u ono sto imamo. Imamo kvalitetnog golmana kojega reprezentacija treba da bi ostvarila uspjehe. Ali ocito je on na okupljanjima vidio u cemu je fazon i da prednost (uprkos ozljedama) imaju oni koji su "zaduzili" reprezentaciju. Susic je napravio najvecu gresku kad je protiv Albanije stavio od pocetka Hasagica na gol iako je on bio povrijedjen. Sta je Asmir trebao nakon toga? Da ljubi ruke Susicu sto mu se "smilovao" i dao mu priliku u drugom dijelu?
Mi moramo shvatiti jednu stvari, a to je da mi nismo Brazil i da nemamo toliko igraca na bacanje. Trebamo iskoristiti sve sto imamo. A imamo mnogo samo to treba malo bolje pregledati. Na nekoj temi citam da je Susic pitao "na kojoj poziciji igra taj Cocalic?". Da malo prati novine i medije, vidio bi da je jedan od najbolje ocijenjenih igraca u grckoj ligi i otisao bi ga pogledati. Ali ne, grcka liga nije bitna. Sto bi bezveze gledali igrace iz te lige, kad imamo igraca u turskoj ligi.
Ali hajde, sve je to manje bitno. Ako nas suspenduju 1. aprila, nadam se da nece vise biti posteda pred vazne utakmice ili otkaza uoci vaznih utakmica (ako bude "smijesnih" razloga nek odmah bude i suspenzija za igrace). Nadam se da napokon biti formiran kvalitetan stozer u U21 reprezentaciji.

Ako nekad budemo malo realniji i ako budemo svjesniji svoje situacije, tek tad cemo dobiti priliku da gledamo nasu reprezentaciju na nekom velikom takmicenju.
Odlican post, napkon je neko skotao da riba smrdi od glave pa nadalje, u ovom slucaju 1. April rjesava sve aBd.
Dosta vise selektora sa razlicitim arsinima i miljenicima i dosta vise kabadahijskog ponasanja na pripremama repke pojedinih igraca.
Ukoliko se ne uklopis sa kapitenom i rajom, odmah si na udaru, a to se desilo Begi.
Nece da skace, cirkuza i pijanci, te ganja pi.cke po Sarajevu i odmah je na listi za odstrijel. Kada bude neki profesionalac kao selektor za kojeg ce igrati najbolji i najspremniji, onda cemo prestati i gubiti igrace i nerve i plasirat cemo se na neko prvenstvo.
Cuva Bog Zelju svog!

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 22 mar 2011, 13:29

Ma daj Mirza nemoj molim te,kakve su to teorije zavjere.Haj kontam sto je na strani Begovica onaj "ne znam ko sam" ,al sto i ti.Pogledaj mu samo nick.Pravo mu odgovara u opisu Begovica..

Mi pricamo o neodazivanju Begovica a vi o nekakvim pijancenjima Spahica i drustva..
Eto ja cuo da je Begovicu oba zadnja puta Spahic slao pozivnice za utakmice.Naizgled normalne,ali navodno je prva bila zarazena virusom gripe.Zaboravih koje ali bila je neka zajefrkana..
Nikad nisam saznao sta bi sa onom drugom.More bit Noname zna,jucer sam vidio da i njemu idu odlicno zavjere :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 mar 2011, 14:31

Sta kaze Begovic ja sam rekao treneru da kaze ovom drugom treneru nebili objasnio njihovom treneru a ovaj prenio glavnom treneru.I kako im sad nije jasno zasto ja ne mogu da igram. :lol:
''Sto jednostavno,kad moze komplikovano''
Eh da iako je to sve prenio trenerima,javnost naravno nije upoznao koji je razlog.
Zovi te me Djemsudin Djemsudin Bondic.Tajanstvenost je moj hir. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 mar 2011, 14:35

Begovic zeli da bude prvi golman Repke ali to kod Susica trenutno nemoze ostvariti tako da ce cekati drugog selektora nebili mu dao jedinicu u nacionalnom timu!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 22 mar 2011, 15:25

delija je napisao/la:Ma daj Mirza nemoj molim te,kakve su to teorije zavjere.Haj kontam sto je na strani Begovica onaj "ne znam ko sam" ,al sto i ti.Pogledaj mu samo nick.Pravo mu odgovara u opisu Begovica..

Mi pricamo o neodazivanju Begovica a vi o nekakvim pijancenjima Spahica i drustva..
Eto ja cuo da je Begovicu oba zadnja puta Spahic slao pozivnice za utakmice.Naizgled normalne,ali navodno je prva bila zarazena virusom gripe.Zaboravih koje ali bila je neka zajefrkana..
Nikad nisam saznao sta bi sa onom drugom.More bit Noname zna,jucer sam vidio da i njemu idu odlicno zavjere :D
Najlakse se baviti posljedicama a ne traziti uzrok. Treba naci uzrok sto iz godine u godinu gubimo kvalitetne igrace, a da sam sta slagao što se tiče kapitena i nisam. Spaha je glavni zagovornik nepozivanja Begovica i to je javno istakao, isto tako kao sto je bio glavni kada se tjerao Hasan.
Sjećam se samo ucjena, da hoce da se vrati samo ako će mu Miske predati kapitensku traku do ne pozivanja Papca i nagovaranja da dodje da igra za repku.

Il ce po Spahinom il nece nikako, nazalost to i Safet slijedi i zbog toga Bega nije pozvan.

A sto se tice pijancenja, licno sam bio svjedok kako on, Dzeko i ekipa se 'opusta' po Sarajevksim birtijama.
Cuva Bog Zelju svog!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 mar 2011, 15:41

:roll: Spahic je dakle stavio slabe baterije u Begovicev mobilni,kao i sto mu je prenio svinjsku gripu,krazamak itd koja djeluje samo u slucaju utakmica u repci.U klubu to prestaje da djeluje,isti moment.
Ebem te logiko.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 22 mar 2011, 18:59

Zaista je besmislena svaka daljnja "diskusija", tj. pokusaj da se diskutuje (sto i jest "zadatak" foruma).

Smijesno je citati mnoge postove i gledati kako mnogi od vas ne zele da razumiju sta je ko htio reci i sto ne zele da se pomire sa istinom koja je, nerijetko bolna, a slucaju nase reprezentacije i vise nego ocita.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 22 mar 2011, 19:26

Na stranu Asmirovi problemi oko statusa prvog golmana ekpie, vazniji su ponasanje, odnos, karakter pojedinca. I drugi su prolazili kroz neprijatnije stvari u svijetu nogometa pa se nisu svejedno ponasali kao on. Napravio je veliku halabuku oko fakticki minornog problema. Mada, ima tu i drugih. Ibricic je dokazao kakav je seljo, kao sto su mi i pricale osobe koje ga znaju iz S. Mosta. A, tu je i Nadarevic, kojeg je Ciro vec jednom procitao. Hasagic je ovu repku zaduzio, i Kanađanin bi barem malo trebao postovati tu cinjenicu. Jer, Hasagic nije bio tolika kanta ove kvalifikacije pa da bi se doticni zapitao, cemu takvo maltretiranje od strane Safeta. Nejavljanje Begovica na tel. ne treba uopste komentirati. Dokazuje, kako jos uvijek nije odrastao...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 mar 2011, 21:35

Jedini uz Ibricica koji je imao muda protestovat protiv diktatora Susica koji unistava nasu reprezentaciju. Bravo Asmire. Vidio sam i onaj Piplica nesto pametuje a svi se sjecamo njegove izjave da bi igrao za Hrvatsku da je dobio ponudu. Ali nisi je dobio kosati, jer si bio kloc. Ljubomora je velika stvar, zato mnogi i mrze Begovica. Vide da ce bit nas najbolji igrac uskoro.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 22 mar 2011, 21:46

Cartman je napisao/la:Jedini uz Ibricica koji je imao muda protestovat protiv diktatora Susica koji unistava nasu reprezentaciju. Bravo Asmire. Vidio sam i onaj Piplica nesto pametuje a svi se sjecamo njegove izjave da bi igrao za Hrvatsku da je dobio ponudu. Ali nisi je dobio kosati, jer si bio kloc. Ljubomora je velika stvar, zato mnogi i mrze Begovica. Vide da ce bit nas najbolji igrac uskoro.
A jesi navalio ko vlah u djehenem,posto ti smeta Pape stavit cu ga na avatar :mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 mar 2011, 22:05

Megamon je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Jedini uz Ibricica koji je imao muda protestovat protiv diktatora Susica koji unistava nasu reprezentaciju. Bravo Asmire. Vidio sam i onaj Piplica nesto pametuje a svi se sjecamo njegove izjave da bi igrao za Hrvatsku da je dobio ponudu. Ali nisi je dobio kosati, jer si bio kloc. Ljubomora je velika stvar, zato mnogi i mrze Begovica. Vide da ce bit nas najbolji igrac uskoro.
A jesi navalio ko vlah u djehenem,posto ti smeta Pape stavit cu ga na avatar :mrgreen:
Jedini ruzniji avatar na forumu je onaj sa Gadafijem.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 mar 2011, 22:06

Megamon je napisao/la:
Ditkatkor :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 mar 2011, 22:11

harishp je napisao/la:Spahic je dakle stavio slabe baterije u Begovicev mobilni,kao i sto mu je prenio svinjsku gripu
Nije to Spahic uradio. Nego naredio Oricu. Potom je Oric naredio sabotiranje Begovicevog mobilnog. Ma kakvog mobilnog, izvrsili diverziju na sve telefonske mreze i oborili satelite, da ni tako nemoze pricati sa Papetom.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 23 mar 2011, 00:59

Pape pozvao samo internacionalca Hasagica koji misli da je Alonso i lupa skupocijeni mercedes po sarajevu. :mrgreen:
Sta mislite da se povrijedio? Na golu ona krampa od golmana iz zelje ili Avdukic bez ni malo iskustva u medjunarodnim utakmicama.

PAPE UCINI PRAVU STVAR: ODLAZI

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 mar 2011, 10:01

Piplicu su novinari lista San pitali za mišljenje o nepozivanju Asmira Begovića.

"Ne plačemo za njim. Nije zaslužio da ga spominjemo. Razočarao me je, nisam to očekivao od njega. Ako neće da igra za reprezentaciju, mi ga nećemo moliti. On je dobar golman, ali ovo što je uradio nije korektno. Meni je žao zbog svega, ali mi idemo dalje. Nema razloga da budemo nezadovoljni ili tužni zbog Begovića. On je odabrao kako će se ponašati, nismo mi".
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 23 mar 2011, 10:17

mirzza je napisao/la:
delija je napisao/la:Ma daj Mirza nemoj molim te,kakve su to teorije zavjere.Haj kontam sto je na strani Begovica onaj "ne znam ko sam" ,al sto i ti.Pogledaj mu samo nick.Pravo mu odgovara u opisu Begovica..

Najlakse se baviti posljedicama a ne traziti uzrok. Treba naci uzrok sto iz godine u godinu gubimo kvalitetne igrace, a da sam sta slagao što se tiče kapitena i nisam. Spaha je glavni zagovornik nepozivanja Begovica i to je javno istakao, isto tako kao sto je bio glavni kada se tjerao Hasan.
Sjećam se samo ucjena, da hoce da se vrati samo ako će mu Miske predati kapitensku traku do ne pozivanja Papca i nagovaranja da dodje da igra za repku.

Il ce po Spahinom il nece nikako, nazalost to i Safet slijedi i zbog toga Bega nije pozvan.

A sto se tice pijancenja, licno sam bio svjedok kako on, Dzeko i ekipa se 'opusta' po Sarajevksim birtijama.
nije nego bega misli da ce bosna propast zbog njega i da je on nezamjenjiv a to mozes majci svojoj prosipat **** ga englezi i kanadzani
dabogda nikad neodigro ovakav supak za nasu reprezentaciju
HZSA87

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 23 mar 2011, 11:38

mirzza je napisao/la:

Daj ba jos ga samo optuzi za katasrofu u Japanu.
Pa mi se bas bavimo uzrokom i posljedicama odluka Begovica i bolan kako je Spaha glavni zagovornik nepozivanja Begovica kad je Begovic sam poziv odbijao ?

Ziv bio udario si po nasim najboljim igracima,pa i da se drogiraju ne mozes im "a" reci
Kad su na pripremama za Portugal napali naseg oruzara znas li ko je prvi stao da ga brani.Upravo ta tvoja ekipa.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 23 mar 2011, 11:48

delija je napisao/la:
mirzza je napisao/la:

Daj ba jos ga samo optuzi za katasrofu u Japanu.
Pa mi se bas bavimo uzrokom i posljedicama odluka Begovica i bolan kako je Spaha glavni zagovornik nepozivanja Begovica kad je Begovic sam poziv odbijao ?

Ziv bio udario si po nasim najboljim igracima,pa i da se drogiraju ne mozes im "a" reci
Kad su na pripremama za Portugal napali naseg oruzara znas li ko je prvi stao da ga brani.Upravo ta tvoja ekipa.
Mogu im reci ''a'' i hocu da kazem ne samo ''a'' nego i sve ostalo. Prva stvar, svi nesporazumi u timu ostaju unutar tima, a ne sire se po ekspresima i inim novinama kao sto to Pape i Spahic rade.
Druga stvar, Pape je prekrizio Asmira, kada je kapiten rekao svi smo kivni na njega okrenuo nam je ledja.
Pa majka mu stara, zar ne treba da ga on nazove pa kao kapiten izgladi probleme sto ima sa njim (naravno ukoliko postoje).
Naravno Ibricic mu nije okrenuo ledja, kao sto to nije uradio ni Dzeko, jer su to pajdasi sa kojima galami i pijanci po pripremama.
Previse je anarhije u repki a jadni smo kad nam je kapiten jos malo pa osudjen u Francuskoj.
Cuva Bog Zelju svog!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 mar 2011, 11:53

Nesporazum :shock: prazne baterije u mobilnom.Teska neizlijeciva bolest koja ipak nestane sad pa sad kad je u pitanju igra za klub.
Bas je nesporazum. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 mar 2011, 12:18

mirzza je napisao/la:Druga stvar, Pape je prekrizio Asmira, kada je kapiten rekao svi smo kivni na njega okrenuo nam je ledja.
Mislim da, kao mnogo drugih ovdje, zamjenjivas kauzalitete sa korelacijom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Goalgetter, HariTz, Laganini1986 i 33 gosta.