Odlican post, napkon je neko skotao da riba smrdi od glave pa nadalje, u ovom slucaju 1. April rjesava sve aBd.ne_znam_ko_sam je napisao/la:Jako si nevaspitan. Da su te roditelji ucili opstoj kulturi, ne bi napisao pola od tih gluposti koje si napisao kao "odgovor" na moj post. Ja nigdje nikoga od vas nisam uvrijedio nego iznosim cisto svoje misljenje i svoje stavove. Ako ti ne pasu i ako ih ne mozes lijepo prokomentarisati onda me blokiraj ili preskaci.Saban je napisao/la:I sta onda, treba da mu pop..... da bi branio za nas. Fala neka, sto se mene tice, ti ako hoces prinesi tu zrtvu za dobrobit BiH nogometa i reprezentacije.
Koje si ti mudo da ti neko nesto garantuje, da tebi specijalno raportira koliko je i da li je uopste zvao. Jesili citao izjave Begovica da je prije slovacke bio toliko bolestan da nije mogao dici slusalicu. I st kojim moj, treba da ga zove...Pozvao ga preko kluba u reprezentaciju na utakmicu...a valjda je na igracu da se javi na "zborno mjesto" ili u slucaju problema da kontaktira selektora. Yebo te kakvih blenta sve ima: cuj Pape njega trebao ganjati...Ako hoce nek igra, ako nece nek j sebi m.
E vala yebo te on, cuj profesionalnost sto se nije ni telefonom htio javiti selektoru, sto je angazovao suigraca da prica umjesto njega. Sta ima da kaze? Rekao je eto - "nije me puno pogodilo nepozivanje". Citaj - "dobro je sto ih nisam morao opet odyebavati, dobro je sto me nisu pozvali, sada imam razlog da kazem necu vise, a pricaju da su Bosanci tolike budale da ce me cak i herojem proglasiti kao sto su Sasju Papka". Eto, to ti on misli.
Pa valjda je bio pozvan i saslusan kad je trebao promjeniti sportsko drzavljanstvo. Cuj da ga pozove i pita sta ima u planu![]()
![]()
![]()
Ovo si debelo slagao...
Nemoj vise ili uradi ono sto sam ti gore savjetovao nece li doci da brani. Treba nama i Casiljas i Cheh i Van der Saar...ali nece da brane za nas. Znaci moramo se uzdati u ono sto imamo.
Aha...imamo, imamo kako da nemamo. Sve nam izgradjeni igaci zvijezde u velikim evropskim klubovima tako da ne treba experimentisati nego samo pozvati onoga lijevog beka sto igra....dje no igra? Pa onda onoga centarhalfa sto je zvijezda u hm, gm... Susicu, ako sa ovim rezervama izvuce dobar rezultat protiv Rumuna treba dati Nobelovu nagradu za improvizaciju.
Ja sam iznio svoje stavove i realno sam iznio stvari onakvima kakve su. Krivo je mnogima sto Begovic ne igra srcem za svoju domovinu (citaj "nije ulizica") kao vecina i sto se ne odaziva na pozive selektoru (samo dok se ne proda negdje dalje). Mnogi ce, dok se prodaju gdje dalje poceti da glume povredice neke i poceti traziti razloge da se ne odazovu. Sta je sa Hasagicem bilo prije par godina? Zar ni on nije bio jedan od "odmetnika" koji su potpisali famozno pismo da se nece odazivati dok se Savez ne ocisti? Sto je pogazio tu rijec? Sto se toga tice, svaka cast Papcu koji je jedini ostao iza onog sto je potpisao.
Fazon je najveci sto niko nece da prizna da nema garanta ni za Susicevu stranu price ni za Begovicevu. Meni ne treba ni to priznanje ni taj garant, vec sam samo realan. Ali, kako ona stara narodna kaze "Sto ljudi , sto cudi".
Begovic mu dao da prica sa nekim igracem koji zna francuski? Susic je izjavio da je "pricao sa jednim igracem koji zna francuski i preko kojeg su mu celni ljudi Stokea objasnili situaciju zbog cega se Begovic nije odazvao". Ja ne lupam neke informacije, vec se drzim za one intervjue sto sam procitao u nasim medijima.
Jedno si dobro rekao, a to je da se moramo uzdati u ono sto imamo. Imamo kvalitetnog golmana kojega reprezentacija treba da bi ostvarila uspjehe. Ali ocito je on na okupljanjima vidio u cemu je fazon i da prednost (uprkos ozljedama) imaju oni koji su "zaduzili" reprezentaciju. Susic je napravio najvecu gresku kad je protiv Albanije stavio od pocetka Hasagica na gol iako je on bio povrijedjen. Sta je Asmir trebao nakon toga? Da ljubi ruke Susicu sto mu se "smilovao" i dao mu priliku u drugom dijelu?
Mi moramo shvatiti jednu stvari, a to je da mi nismo Brazil i da nemamo toliko igraca na bacanje. Trebamo iskoristiti sve sto imamo. A imamo mnogo samo to treba malo bolje pregledati. Na nekoj temi citam da je Susic pitao "na kojoj poziciji igra taj Cocalic?". Da malo prati novine i medije, vidio bi da je jedan od najbolje ocijenjenih igraca u grckoj ligi i otisao bi ga pogledati. Ali ne, grcka liga nije bitna. Sto bi bezveze gledali igrace iz te lige, kad imamo igraca u turskoj ligi.
Ali hajde, sve je to manje bitno. Ako nas suspenduju 1. aprila, nadam se da nece vise biti posteda pred vazne utakmice ili otkaza uoci vaznih utakmica (ako bude "smijesnih" razloga nek odmah bude i suspenzija za igrace). Nadam se da napokon biti formiran kvalitetan stozer u U21 reprezentaciji.
Ako nekad budemo malo realniji i ako budemo svjesniji svoje situacije, tek tad cemo dobiti priliku da gledamo nasu reprezentaciju na nekom velikom takmicenju.
Dosta vise selektora sa razlicitim arsinima i miljenicima i dosta vise kabadahijskog ponasanja na pripremama repke pojedinih igraca.
Ukoliko se ne uklopis sa kapitenom i rajom, odmah si na udaru, a to se desilo Begi.
Nece da skace, cirkuza i pijanci, te ganja pi.cke po Sarajevu i odmah je na listi za odstrijel. Kada bude neki profesionalac kao selektor za kojeg ce igrati najbolji i najspremniji, onda cemo prestati i gubiti igrace i nerve i plasirat cemo se na neko prvenstvo.