Pantelija je napisao/la: ↑03 apr 2024, 10:40
Gdje su strucnjaci koji ismijavade hz zbog ajle?
Hz se nakače na kosti svakome ko radi protiv interesa kluba, za razliku od nekih koji doouste da se londonski klovnovi ili polupismeni sda kadrovi ispišavaju po klubu i vode ga u drugu ligu...
Hz istjeraše svoje, smjenise ajlu, dodje covjek sa imenom. Aferim.
Ja sam im to pisao prije par godina. Njihova borba za klub se svodi na to, hajmo puniti Grbavicu. Na sve nacine bildati cifre, brojke. Sto je ok, ali je samo "dimna zavjesa" i fulanje sustine. Bez da ulaze u kljucno rjesavanje strukture kluba, i stavljanja kluba na zdrave noge.
A klub im vodi ko i kako hoce, rade sta hoce, imenuju koga hoce, kod njih muk i tisina. A svima je jasno u kojem pravcu pojedinci vrlo izvjesno i namjerno zele strovaliti njihov klub.
Da mi je zao, nije. Da vam zelim da se dozovete, pa vala i ne zelim, zasto da se lazemo. Ali kao posmatrac sa strane, uvijek mi je bilo apsurdan pristup koji su imali i forsirali. Nisam mogao vjerovati da grupa nije prepoznala sustinu problema, i poput Hz kidali i borili se sa fundamentalnim problemima i stanjem. Pa i po sopstvenu stetu se zrtvovalo da bi se pojedini bitni segmenti kluba usmjerili u pravom i zdravom smijeru.
Mada, kasnije sam saznao o spletu raznih internih dogovora, talova, profita i sl na relaciji "generalni sponzor" - uprava, i onda mi je puno toga bilo jasnije.
Istina, vecina navijaca zeljeznicara je napokon progledala po tom pitanju, samo je upitno koliko je sada kasno, i na koji se nacin vratiti na pravi kolosjeka, bez da sama grupa vodi tu borbu.
Bio sam naivan, poreredio sam plasticno njih i nas, i zato mi nije bilo nista jasno. Tada je bio opsti napad na to moje pisanje i stav, i sve se svodilo na euforiju oko prodaje godisnjih ili pojedinacnih ulaznica. A ispod stola prolazili dogovori, talovi i razne stvari...planovi za sticanje licnih profita i sl.
Ok, svako ima svoju borbu, i nacin rjesavanjs problema u svojim klubovima. Ocito smo izabrali dijametralno drugacije puteve. Mozda bas iz razloga sto neki od kljucnih ljudi koji bi trebali usmjeravati te procese nisu, odnosno jesu, u licnim interesnim relacijama.