NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

redbull93
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la redbull93 » 04 apr 2024, 00:00

Mozda i njih neki fudo sabotira haha

Citao sam o njima i kako su propali, nevjerovatno. Imali su toliko novca i pogresno ga ulozili, da je to za nepovjerovati. Ono gdje su najvise fulali, sa vlastitim pogonom i skupim pojacanjima.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 04 apr 2024, 00:03

redbull93 je napisao/la:
04 apr 2024, 00:00

Citao sam o njima i kako su propali, nevjerovatno. Imali su toliko novca i pogresno ga ulozili, da je to za nepovjerovati. Ono gdje su najvise fulali, sa vlastitim pogonom i skupim pojacanjima.
Lako je biti socios sa amaterima, ne možeš puno promašiti sa ugovorima od 5 stoja :kafa: Ovdje nema ljudine da pokrije minus nakon loše sezone.

Mislim da sam negdje naletio da su u minusu od 300 milki eura :rol:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 04 apr 2024, 00:09

Uhljupi imaju plan da prodaju stadion i namire kes. Pa ti sad vidi...hahaha
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 04 apr 2024, 00:12

Šta je ovih skoro 200 milja članova radilo na skupštini, dizali rukice i usvajali negativne finansijske izvještaje :rol:

Kad vidim ove debile, neka nas još u prvoj ligi par godina :kafa:
Zadnja izmjena: Truhlo, dana/u 04 apr 2024, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 apr 2024, 00:14

Truhlo je napisao/la:
04 apr 2024, 00:03
redbull93 je napisao/la:

Lako je biti socios sa amaterima, ne možeš puno promašiti sa ugovorima od 5 stoja :kafa: Ovdje nema ljudine da pokrije minus nakon loše sezone.

Jesi siguran? :mrgreen:

Imali su takav ugovor sa gasprom, imali su jednu generaciju sa Ozilom, Draxler, Boateng, Kolasinac... sve ih fino unovcili i pogresne, a skupe igrace doveli. Svaku utakmicu pun stadion, navijacku bazu ogromnu i uspijes propasti. Jbga, zato nazdorni odbor ne smije da izda, jedan od najvaznijih organa u socius modelu.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 04 apr 2024, 00:18

redbull93 je napisao/la:
04 apr 2024, 00:14
Truhlo je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Imali su takav ugovor sa gasprom, imali su jednu generaciju sa Ozilom, Draxler, Boateng, Kolasinac... sve ih fino unovcili i pogresne, a skupe igrace doveli. Svaku utakmicu pun stadion, navijacku bazu ogromnu i uspijes propasti. Jbga, zato nazdorni odbor ne smije da izda, jedan od najvaznijih organa u socius modelu.
Jesam. Ovo 5 stoja je bilo prošle sezone, rahatluk za upravu :mrgreen:

Naš problem je što smo ovim amaterima od 5 stoja dali milju i milju i po, a nismo ih zamijenili adekvatnim poluamaterima od milje i po :mrgreen:

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 04 apr 2024, 07:54

Truhlo je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

To je tačno. Nama za nešto više i za iskorak trebaju pojačanja u upravi kluba. Bez struke i stručnih ljudi u upravi teško će biti postići nešto više.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 apr 2024, 08:00

Ma dobro, lahko je sad kakit i reci "dali smo ovo ovome, ono onome, trebali smo ovo, trebali smo ono" kad smo vidjeli da ovo sto smo uradili nije dobro.

Ostavio si dobre amatere, doveo jos dobrih amatera i poluamatera, pa ih cak i platio i ispostavilo se da ni amateri ni poluamateri nisu dobri. Jedina pozicija gdje smo zakazali jeste centralni vezni gdje smo se oslanjali na kuhara, ali ako imas drugih 10 dobrih igraca, onda i kuhar moze proci.

Durmo
Sivac-Horic-Vardo-Davud
Mehic - Zuna
Saric-Ali-Hrelja
Masic

Realno, ekipa nije losa, s tim da se ispostavilo na kraju da ipak ne igraju samo imena, vec da treba to i na terenu pokazati. Dodas jos Duvnjaka i njegovo guranje Karalica i Durmisa i dobijes to sto dobijes. Gurao je i Alija, koji je bio jednako los kao i ovi, samo na njegovoj poziciji nismo imali bas neku alternativu. Saric je sjedio na klupi. Piljug je sjedio na klupi. Bez obzira koliko se na kraju ispostavilo da to nisu igraci za Celika, nije trebao krenuti sa Karalicem i Durmisom kao clanovima prvih 11.
Celik!3,2,2.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 04 apr 2024, 09:56

laudrop je napisao/la:
03 apr 2024, 23:05
slika

Steelmane objasni :crazy: :urnebes:
A sta se ima tu objasniti... Niko nije imun na lose poslovanje. Sistem treba da sluzi da se poslovanje usmjerava i zato se od starta uspostave sistema kod nas naglasavalo racionalno poslovanje kao nesto krucijalno odnosno da se pozitivno posluje kako bi se suficit sredstava koristio za vracanje dugova. I zato i ne treba poletjeti tamo gdje se objektivno ne moze. To je ta prica o Premijer ligi i hljeba preko pogace. Klubu je cilj svakako najvisi rang i da osvaja trofeje, ali s obzirom u kakvom je neredu bio i kakve su okolnosti onda treba i vremena da klub dodje tu gdje ga zelimo. Nema nista bez mudrih odluka, pametnog rada i podrske svih nas. Sve mora imati svoju pripremu i stepenicu po stepenicu.
redbull93 je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Radom naseg Nadzornog odbora nisam nesto zadovoljan. Vjerujem da ne zele stavljati dodatni teret Upravnom odboru, jer ovi ionako imaju dosta obaveza. Medjutim, postoje mogucnosti da vise afirmisu taj organ u sklopu sistema. Taj organ je itekako bitan za zdrav rad kluba i njegov rad mora biti vidljiv. Trenutnim nacinom rada uloga tog organa je degradirana. Nisu imali nijedno obavjestenje prema javnosti na klupskim kanalima. Njihovo obavjestavanje clanstva je iskljucivo na skupstini jednom godisnje. Nedovoljno.

Evo recimo i u slucaju da se slazu s onim sto UO radi opet je na njima da iskoriste klupske kanale, glasila, mailove i sredstva kojim se klub sluzi, te da obavjestavaju svoje clanstvo o svom radu. Vjerujem da svaki clan kluba zeli da vidi kako postoji taj organ koji pazi na poslovanje kluba. Iako su u tom organu dobri i iskreni momci koji zele najbolje svom klubu i vjerujem da pomazu radu kluba na svoj nacin, ali njihova uloga je da nadziru u skladu s onim sto im statut propisuje, te da sistemski djeluju i ojacaju upravo taj sistem rada, a samim tim i funkcionisanje kluba. Kad se preuzme odgovornost da se bude u tom organu onda to mora biti bolje u interesu kluba. Obavjestavanje clanstva, pa svakako i javnosti o svojim aktivnostima mora biti ucestalije. Primjera radi, NO u vrijeme Memisevica je pokazao svoju aktivnost. Sad su drugacije okolnosti, ali rad tog organa mora biti aktivniji i vidljiviji da prvenstveno clanovi kluba mogu jasnije pratiti stanje u klubu. To je taj nivo transparentnosti koji sigurno ima jos dosta prostora da se podize.
RubikovaKocka je napisao/la:
04 apr 2024, 07:54
Truhlo je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

To je tačno. Nama za nešto više i za iskorak trebaju pojačanja u upravi kluba. Bez struke i stručnih ljudi u upravi teško će biti postići nešto više.
Ovo je apsolutno tacno. Nasoj Upravi svaka cast na svemu sto su uradili, vjerujem da su se zrtvovali i povukli cak i previse naustrb sebe. Medjutim, mislim da su svjesni da im trebaju konkretna "pojacanja" u tom organu ako zele . Ne mislim tu na nase klasicno misljenje o nekom "seiku" nego na ljude koji imaju znanja, sposobnosti i konekcije, te mogu pomoci da rad Uprave bude jos efikasniji. Najbitnije je da ko god novi dodje u Upravu da slijedi ono sto je navedeno u klupskom dokumentu Deklaraciji o razvojnim ciljevima kluba i da se vodi racionalnim poslovanjem. Oni koji bi bili dio UO cisto radi samopromocije, nekog iskljucivo svog interess i imaju nacin razmisljanja da idu u smjeru zaduzivanja kluba i nekog rizika kojeg klub ne moze podnijeti, takvi ne zasluzuju da budu u UO bez obzira koliko su "jaki". Ako se nekad dese takvi, zasluzuju da ih Nadzorni organ raskrinka i da snose legalne posljedice. Valjda nam je Turcin pokazao da mi vise nemamo prostora za takve greske. Tesko je graditi, a greske koje nas mogu kostati lako napraviti i zato treba biti oprezan da se klub konstantno drzi zdravog kursa.

Trenutno dok pozitivno posluje i vraca dugove na dobrom je putu. To ce ga nekad dovesti do situacije da se moze vise posvetiti onom sto mnogi prizeljkuju, a to su rezultati na terenu. Ipak, mnogo se pita i sve nas, a to opet zahtijeva strpljenje i da podrzavamo zdrav rad kluba!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 04 apr 2024, 10:53

. Kemal Islambegović – Predsjednik Nadzornog odbora

2. Almir Rekanović

3. Emir Talam

4. Adnan Ibreljić

5. Adi Hadziosmanović

6. Mirsad Selimović

7. Amar Vejzagić

8. Mirza Mulić

Pola ljudi iz NO ne zivi u Zenici sto je nebitno, Kemo je kaomi Talam na svakoj utakmici tu su uz klub pomazu. Ne znam da li NO ima sastanke kakve, ali sigurno da se trebaju ponekad oglasit i opravdat svoj rad i ono zbog cega su postavljeni u NO
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 apr 2024, 11:21

Oni pravdaju svoj rad onom organu kojem i moraju opravdati svoj rad - Skupstini.
Celik!3,2,2.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 04 apr 2024, 11:39

RubikovaKocka je napisao/la:
04 apr 2024, 07:54
Truhlo je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Bravo,bravoo davno sam o ovome pisao ,mora se momcima pomoc da bi se sve drzalo pod kontrolom i da bi se poslovanje a i sportski segment digao na jos veci nivo

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 04 apr 2024, 11:43

Srce, čast i ponos!

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 04 apr 2024, 11:59

redbull93 je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Umjesto sto su ganjali igrace oko stadiona za ne zalaganje trebali su upravu ganjati cim su ispali u cvajtu prije ovog ispadanja.Placati masno igrace i dovoditi ranga naše PL ne mogu da shvatim takvu upravu.Hajduk ih opuca prijateljsku prošle godine, a Zrinjski Hajduka na Poljudu.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 04 apr 2024, 12:28

Venom je napisao/la:
04 apr 2024, 11:43
Voditelj teška neznalica. Dugo gori podcast nisam poslušao što se tiče vođenja istog. Voditelj isto isprepadan i samo užurbano postavlja pitanja.

Vidi se koliko Damjanoviću znači ovaj posao u Čeliku. Zagrizao je za to, s puno emocija i volje i želje. I dalje sam pri stavu da mu treba pružiti punu podršku do kraja ove sezone jer teško je iz ovakvih pojedinaca izvući neki maksimum...Na ljeto razgovarati o obostranim željama i ambicijama, te vidjeti da li se tu poklapa zajednički interes.

Čelikovce čeka jedno uzbudljivo ljeto. Izborna godina, novi/stari UO i NO, novi planovi, novi četverogodišnji mandat, ambicije za narednu sezonu, presjek prvog tima, juniori i borba za PL, plandilo...
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 apr 2024, 13:01

Ovo je najbolje vrijeme biti navijac Celika. Toliko pozitivnih stvari se desava i toliko stvari smo unaprijedili da je to nevjerovatno. Dovoljno je pogledati 2020. godinu, pa godinu kasnije dolazi Fan shop i koliko je taj isti Fan shop napredovao.

Nazalost, prosjecnom "navijacu" je igre na terenu=stanje u klubu. Nikako da vide da je klub mnogo vise od onoga sto ovi pokazuju na terenu.
Celik!3,2,2.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 04 apr 2024, 13:12

Ma izgurat ovu sezonu opstanak mirno izvuc maximum.sto se moze ,podrzat sto imamo,bolje nemamo, valjda ce bit bolje u ljeto i ta famozna deblokada i nastavit sa Sarajevom oko posudbi igraca. Dugo mi necemo bit neki konkurenti klubovima iz vrha tako da nema one price filijala bla bla ,mi smo konkurenti samo u glavama a realno miljama daleko.Da je dobit sad ove 2 u Zenici i puno bi bilo lakse dalje ali strah me kiksa jer bgm mi smo slabi.
STELMAN uvijek to dobro sve napise teoretski ali prakticno nije to tako kao napisat i ne ide to tako.
Shalke ovo ne kontam samo na kartama mogu zivit cini mi se oni su mi poput Hajduka taj mentalitet.
Za ovaj krov na Istoku vala nakaradno su ga i napravili i bog im sve vratio sirotinja nek kisne a njima krov ,jedan od najglupljih krovova onaj poput Koševa ,ili natkrij cijelom duzinom da lici na nesto ili nemoj nikako.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 04 apr 2024, 13:39

Ako 4 grad u BiH ne može imati nogometni klub koji će se boriti za vrh PL,onda ne trebamo ni postojati. Što se tiče stadiona sve dolazi na naplatu,dati savezu stadion 10g a da ne ulozi nista je samoubistvo. Svi klubovi dobivaju milione za ulaganje u infrastrukturu samo mi ništa.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 04 apr 2024, 16:43

laudrop je napisao/la:
04 apr 2024, 12:28
Venom je napisao/la:
04 apr 2024, 11:43
Voditelj teška neznalica. Dugo gori podcast nisam poslušao što se tiče vođenja istog. Voditelj isto isprepadan i samo užurbano postavlja pitanja.

Vidi se koliko Damjanoviću znači ovaj posao u Čeliku. Zagrizao je za to, s puno emocija i volje i želje. I dalje sam pri stavu da mu treba pružiti punu podršku do kraja ove sezone jer teško je iz ovakvih pojedinaca izvući neki maksimum...Na ljeto razgovarati o obostranim željama i ambicijama, te vidjeti da li se tu poklapa zajednički interes.

Čelikovce čeka jedno uzbudljivo ljeto. Izborna godina, novi/stari UO i NO, novi planovi, novi četverogodišnji mandat, ambicije za narednu sezonu, presjek prvog tima, juniori i borba za PL, plandilo...
:bow: :bow:
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Beledija, hondas, NeRi_K, Rimes87 i 16 gostiju.