Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Judd
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Judd » 04 apr 2024, 12:48

A jesu se bili okomili na roditelje ove djevojčice. Srbija je najbolesnija država Evrope. Trebat će im desetljeća da se dozovu. :crazy:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 04 apr 2024, 13:06

Judd je napisao/la:
04 apr 2024, 12:48
A jesu se bili okomili na roditelje ove djevojčice. Srbija je najbolesnija država Evrope. Trebat će im desetljeća da se dozovu. :crazy:
Evropa inače odiše moralom pa je Srbija najbolesnija. Nigdje veze.

Slatinash_7
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 apr 2024, 13:31

Poznati su oni kao sakrivači tijela mrtvih, tako da me ovo uopšte ne čudi..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 apr 2024, 13:31

kako kod vas u lokalnoj zajednici funkcionise oko dozvola za gradjenje kuce?
kod mene u cazinu katastrofa. predao za urbanisticku dozvolu prije godinu dana, jos u ladici, niko ni prstom nije pomakao. necu da ih idem moliti, nije mi hitno ali koji javasluk vlada u urbanizmu, to je haos. sve sto valja su otjerali jer nisu stranacki podobni ili nece da klimaju glavom, a ovi novi ne smiju bez sefice ni otici na teren a kamo li sta vise.
a ona lagano u kancelariji prima stranke, ides, molis je (garant neko i podmaze, nisam vidio ali se prica), i bira koje predmete ce raditi.

jos sad i kanton poceo handriti oko pretvorbe zemljista (zahvaljujuci upravo gore navedenoj sefici koja se isla zaliti u kanton na neke gluposti i prosipala pamet) pa uzeli i striktno se drze nekakvih prostornih planova starih 30 godina...jbt, nidje se ne moze graditi po njihovom :lol: dzabe sto imas urbanisticki plana grada, kantonalni je bitniji :crazy:
dodje mi da odustanem i odlucim se na stan, na kraju...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 04 apr 2024, 14:27

Judd je napisao/la:
stanovnici cetaljistana su vjerovatno gori i od zidova

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 apr 2024, 14:34

Judd je napisao/la:
Pa koliko vidim i ovdje na forumu su se bili okomili na rodjitelje.Bice da mama ipak nije kucala na pretrazivacu granicne prelaze.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 04 apr 2024, 14:35

Fuerza je napisao/la:
04 apr 2024, 13:06
Judd je napisao/la:
Evropa inače odiše moralom pa je Srbija najbolesnija. Nigdje veze.
Zaboravio sam ipak da je Izrael na vrhu po gadostima i svemu ostalom.

Srbija je odmah ispod zahvaljujući izopačenoj vlasti koju, ruku na srce, biraju izopačeni građani Srbije.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 apr 2024, 14:40

muhamedhulk je napisao/la:
04 apr 2024, 13:31
kod mene u cazinu katastrofa. predao za urbanisticku dozvolu prije godinu dana, jos u ladici, niko ni prstom nije pomakao. necu da ih idem moliti, nije mi hitno ali koji javasluk vlada u urbanizmu, to je haos. sve sto valja su otjerali jer nisu stranacki podobni ili nece da klimaju glavom, a ovi novi ne smiju bez sefice ni otici na teren a kamo li sta vise.
a ona lagano u kancelariji prima stranke, ides, molis je (garant neko i podmaze, nisam vidio ali se prica), i bira koje predmete ce raditi.

jos sad i kanton poceo handriti oko pretvorbe zemljista (zahvaljujuci upravo gore navedenoj sefici koja se isla zaliti u kanton na neke gluposti i prosipala pamet) pa uzeli i striktno se drze nekakvih prostornih planova starih 30 godina...jbt, nidje se ne moze graditi po njihovom :lol: dzabe sto imas urbanisticki plana grada, kantonalni je bitniji :crazy:
Kod mene jaran predao nedavno taj zahtjev za izdavanje saglasnosti, tj urbanističku i građevinsku dozvolu, i dobio je brzo, možda desetak dana, imao je projekat od arhitekte prije toga i sve je prilično brzo završeno.

Al da košta to svakako, njega je možda 8-9 milja sve izašlo sa projektom, samo te dozvole. Sva sreća ima svoj plac pa nije kupovao, našao je majstore al kaže da su cijene baš žara.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 apr 2024, 14:44

numanumaye22 je napisao/la:
04 apr 2024, 12:07
Kaze Vucic da se nece vise kandidovat za predsjednika jer nije po Ustavu :rol:

Eto prilike za opoziciju :rol:
Saće parlament da mijenja ustav
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

GefufnaII

Post Postao/la GefufnaII » 04 apr 2024, 14:52

Mogli je napisao/la:
03 apr 2024, 17:21
03 apr 2024, 16:26
Izgleda stvarno Danka vidjena u Becu sa 2 zene, potvrdila austrijska policija. Valjda je nadju pa da vidimo sto je mama prodala rumunkama.

Googla zena granicne prelaze prije nestanka djeteta
Sta mislis koliko je uzela?
Mamu vam **** obojici. ;)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 04 apr 2024, 15:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:
04 apr 2024, 14:40
muhamedhulk je napisao/la:
04 apr 2024, 13:31

Kod mene jaran predao nedavno taj zahtjev za izdavanje saglasnosti, tj urbanističku i građevinsku dozvolu, i dobio je brzo, možda desetak dana, imao je projekat od arhitekte prije toga i sve je prilično brzo završeno.

Al da košta to svakako, njega je možda 8-9 milja sve izašlo sa projektom, samo te dozvole. Sva sreća ima svoj plac pa nije kupovao, našao je majstore al kaže da su cijene baš žara.
Ovdje moramo napraviti razliku izmedju urbanisticke saglasnosti i gradjevinske dozvole. Naime urbanisticku saglasnost za izgradnju objekta dobijas na osnovu idejnog projekta i geodetskog elaborata znaci tu su ugrubo dimenzije objekta i njegov polozaj na u odnosu na polozaj parcele. Sama urbanisticka saglasnost i idejni projekat te geodetski elaborat nisu skupi... za objekat oko 200 m2 otprilike od 600 do 1000KM.

Eh nakon dobijanja urbanisticke saglasnosti pristupa se izradi glavnog projekta ( koji je skup vise razlicitih faza arhitektonska, konstruktivna,hidrotehnicka elektro, masinska...) i na osnovu glavnog projekta ukoliko je sve u skladu sa zakonom dobija se gradjevinska dozvola i onda se pristupa gradnji objekta po datom projektu.
Nakon zavrsetka izgradnje ide zahtjev za upotrebnu dozvolu gdje izlazi opcinska komisija i ukoliko je sve okej izdaje istu, te nakon toga objekat se moze uplaniti.

Sto se tice cijene izrade glavnog projekta mislim da se ona krece od 10 do 15 KM po m2 u zavisnosti od kompleksnosti projekta i cjenovnika projektnog biroa. Znaci ako uzmemo neku srednju vrijednost od 12 KM po m2 za objekat bruto povrsine 200m2 cijena izrade glavnog projekta je 2400 KM. S tim da objekti povrsine ispod 300 m2 ne zahtijevaju reviziju projekta. Ukoliko je u pitanju objekat cija je bruto povrsina preko 300m2 onda treba platiti i reviziju cca 500-600KM.

Eh cijena izdavanja gradjevinske dozvole se sastoji od vise faktora odnosno renti koje zavise od opcine do opcine. Okvirno tu mogu spadati rente za pogodnost lokacije, pa za koristenje gradske infrastrukture, te zatim za izgradnju javnih sklonista itd...

Uglavnom sama cijena gradjevinske dozvole zavisi znaci od lokacije i renti koja data opcina naplacuje (bitno je naglasiti da se neke rente rente mnoze sa neto a neke sa bruto povrsinom objekta)... okvirno ako je recimo objekat u nekom prigradskom naselju u Zivinicama, tipa Sjever, Jezero ili Šarenjak cijena gradjevinske za bruto povrsinu od 200m2 bi bila oko 5000 do 6000 KM.

Upotrebna za objekat od oko 200m2 bi bila cca 800-1000 KM.
Svakako kasnije treba racunati na troskove prikljucka struje, vode i kanalizacije.
Sto se tice brzine izdavanja urbanistickih i gradjevinskih dozvola, u Zivinicama se ne ceka previse, mjesec do dva po podnosenju zahtjeva.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 apr 2024, 15:23

meho-medo je napisao/la:
04 apr 2024, 15:17
Sto se tice cijene izrade glavnog projekta mislim da se ona krece od 10 do 15 KM po m2 u zavisnosti od kompleksnosti projekta i cjenovnika projektnog biroa. Znaci ako uzmemo neku srednju vrijednost od 12 KM po m2 za objekat bruto povrsine 200m2 cijena izrade glavnog projekta je 2400 KM. S tim da objekti povrsine ispod 300 m2 ne zahtijevaju reviziju projekta. Ukoliko je u pitanju objekat cija je bruto povrsina preko 300m2 onda treba platiti i reviziju cca 500-600KM.
Mislim da je on platio 20Km po kvadratu za projekat i to je bilo "ko njemu" cijena, tako da ga je sam projekat izašao oko 5 milja :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 apr 2024, 15:48

Šta kaže Vučić nikada nije usvojena deklaracija da je Njemačka počinila genocid i to mu glavni argument :bow:

Pa ta ista Njemačka nikad nije ni poricala šta su ljudi koji su bili tadašnja vlast počinili

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 apr 2024, 16:04

Nadam se da mu ovog puta neće upaliti taktika potkupljivanja delegata
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 04 apr 2024, 16:29

GefufnaII je napisao/la:
04 apr 2024, 14:52
Mogli je napisao/la:
03 apr 2024, 17:21
03 apr 2024, 16:26
Izgleda stvarno Danka vidjena u Becu sa 2 zene, potvrdila austrijska policija. Valjda je nadju pa da vidimo sto je mama prodala rumunkama.

Googla zena granicne prelaze prije nestanka djeteta
Sta mislis koliko je uzela?
Mamu vam **** obojici. ;)
za leoreya me ne cudi s obzirom da je poznato da je u pitanju jedan veliki bolesnik i retard, opasnost za okolinu i propali abortus nazalost
ali me itekako cudi za justina koji vazi za jednog od inteligentnijih forumasa

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 04 apr 2024, 16:32

Iz KCUS-a o nedostatku lijekova za onkološke pacijente: Nabavka citostatika nije naša nadležnost
Gluho bilo. Pa čija je nadležnost? :crazy:

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 04 apr 2024, 16:33

Ovo oko Danke zaista sve čudno. 10 dana se hrpa murije vrtjela u tom krugu gdje su je ova dvojica udarila autom i da nisu vidjeli tragove krvi, slijedi kocenja, da niko nije cuo skripu guma, udarac ama bilo sta. Psi tragaci takodje nikakav slijed nisu našli.

Ovo mi sve vise lici na otmicu, pa kad su vidjeli, da se je cijela Evropa digla, da je nadje uhvatila ih prpa i ubili neduzno dijete.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 04 apr 2024, 17:01

“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 04 apr 2024, 17:11

Pogledaj malo gdje je Mioković bio dok su mnogi što selame nazivaju bili van države. :lolno:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 apr 2024, 17:23

Djeca su se igrala i majka fotografisala posljednju sliku i ocu poslala u 13:22 sati. Sin je tražio vodu i dok je majka uzela vodu shvatila je da Danke nema u 13:31.
Bože sačuvaj, za manje od 10 minuta ti se život okrene za sva vremena.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.