FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

lakilone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lakilone » 04 apr 2024, 19:09

Ima Bismark pravo u ovome sto govori. Niko ne proziva Jug i Manijake u globalu. Sve to stoji i da su broj 1 u drzavi kada je u pitanju vjernost, podrska i ostalo. Ali sta je sa pojedincima? Odnosno onima koji stoje na celu i vode grupu. Kao sto rece, trebamo se zapitati zbog cega se nekad tjeralo nakon 2 poraza, a sad se pravimo da je sve u redu nakon 15 poraza. Pitanje je onda za koga ti ljudi navijaju? Za koga navijaju ako im je u redu da im klub tone, a oni ne poduzimaju nista povodom toga, jel navijaju za klub ili za rad nekih drugih interesa unutar kluba..
Zadnja izmjena: lakilone, dana/u 04 apr 2024, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 apr 2024, 19:09

Rukovodeće strukture, prije svega Skupština kluba na čijem čelu se nalaze Edin Cernica i Nedim Sijerčić, koja se često u kriznim trenucima krije iza ostalih organa, u tri godine je pokazala koliko zapravo ne zna rukovoditi fudbalskim procesima.

I nije riječ samo o rezultatima prvog tima, koji su s pravom u žiži interesovanja bh. sportske javnosti, nego i o ostalim stvarima vezanim za funkcionisanje fudbalskog kluba u današnje vrijeme.

Upravo je Skupština kluba na čijem čelu su Cernica i Sijerčić birala Upravne odbore u posljednje tri godine, davala im podršku i smijenjivala ih, zatim imala glavnu riječ po pitanju eventualnog ulaska investitora u klub, vodila glavnu riječ po pitanju saradnje sa danas već zaboravljenim "bogatim šeicima" iz Saudijske Arabije, te na kraju krajeva nedavno dala punu podršku aktuelnom Upravnom odboru, koji je prije par dana svoje mandate stavio na raspolaganje Cernici i društvu.

Drugim riječima, čelnici pod čijim rukovodstvom je Željezničar spao na tako niske grane da se prije odlaska na gostovanje u Doboj, samo razmišlja o osvajanju boda, ne osjećaju se odgovornim te shodno tome nisu ni podnijeli neopozive ostavke, nego su ih stavili na raspolaganje onima od kojih imaju apsolutnu podršku.

O ostavkama, bar prema informacijama dostupnim javnostima, nisu razmišljali ni u stručnom štabu prvog tima, kao ni direktorica Amira Uzunović, a ni sportski direktor Samir Bekrić. Valjda su svi zadovoljni trenutnom situacijom u Dolini ćupova.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 apr 2024, 19:12

slika
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 04 apr 2024, 19:19

Mamba21 je napisao/la:
04 apr 2024, 19:12
slika
Hajmo samo cv ova dva dečka sta mogu pomoći klubu i sta su pomogli? Da čujemo?

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 04 apr 2024, 19:52

lakilone je napisao/la:
04 apr 2024, 19:09
Kao sto rece, trebamo se zapitati zbog cega se nekad tjeralo nakon 2 poraza, a sad se pravimo da je sve u redu nakon 15 poraza. Pitanje je onda za koga ti ljudi navijaju? Za koga navijaju ako im je u redu da im klub tone, a oni ne poduzimaju nista povodom toga, jel navijaju za klub ili za rad nekih drugih interesa unutar kluba..
Poenta cijele priče. Nekad se ulijetalo na teren, skandidiralo, tjeralo, dijelili su se šamari, stopirao se bus i šta još ne. Najcrnja serija u gostima, na 12 utakmica nemaš boda, jednog jedinog znači.

Još pokušaj saradnje sa Saudijcima, da je ko normalan u toj skupšitini, ti koji su poletili na tu saradnju, letili bi odmah nakon te sramote. Pa sramote sa potencijalnim ulagačima, fol, hoćemo ih, a molimo Boga da niko ne pošalje pismo namjere.

Ma ja, slučajno je, niko od nas nije ništa pogrešno uradio, drugi griješe, mi ne.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 04 apr 2024, 20:28

Jasno ko dan. Niko od ovih botova nece napisati CV ove dvojice i šta su to oni uradili za klub.

Prosipanje iz šupljeg u prazno naše ćelave ublehe. Imao si sasvim dovoljno vremena da stabilizujes klub i ako nista da ne ispadas iz lige. Niko ti ne bi rekao riječ.

Godinu dana su pričali price oko Diglisica i na kraju šutnja. Ni riječi. Doveli su saudijcw bez ikakvog ugovora i bez icega.

Igraju se s imenom kluba. Zašto se igraju? Jer nemaju pojma o sportu,fudbalu, i nije njima interes klub nego samo lični interesi. Pri tome vrlo lako da čuvaju svoje guzice jer ako neko drugi udje vidjet ce kakav su javasluk i lopovluk napravili za sve ove godine.

Oni da nemaju oraha u džepu, rekli bi idemo mi boli nas. Probali smo nismo uspjeli nažalost idemo čistog obraza. Al ne, oni fol štite klub od vanzemaljaca. Svi su lopovi a oni su posteni. Zato su klub s takvom tradicijom, uspjesima, dovukli na dno ove jadne lige. To moraš biti toliko nesposoban da to uradiš, a napominjem svaku utakmicu dodje izmedju 6 i 9 hiljada navijača. Takve prihode je malo ko imao.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 04 apr 2024, 20:53

Mamba21 je napisao/la:
slika
Dobro ikako postojimo...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 04 apr 2024, 20:56

Internet vodjo, mozemo li igrati u kantonalnoj ligi s Vrbanjusom? Pitam za druga bez nicka, nisi mu odobrio registraciju pa da provjerim

Organizuj proteste u petak u 25:00, u tvom stilu :salut:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 04 apr 2024, 21:03

AjkulaCekicarka je napisao/la:
04 apr 2024, 20:53
Mamba21 je napisao/la:
slika
Dobro ikako postojimo...
Gledaj dva biznismena. Imaju zajedno 2000 maraka ... sve nam je u drzavi ovako nažalost! Imaju besplatne karte jedini njihovi prihodi za klub su članska karta maksimalno 100 maraka :rol:

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 04 apr 2024, 21:42

Ja ne znam sto nama se grupa vodi kao ne trebaju se navijaci petljati sta radi klub , a klub tone u prvu ligu federacije . Pa hajde navijat ce se za zelju i da igramo u 3 kantonalnoj ligi sjever ali ne mozemo mi samo sjediti i nista ne radit dok nam ruse klub sa svih strana nesposobne uprave koje ne znaju sta je zeljo i ne znaju sta znaci davati suze za ovaj klub i zivot svoj .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 04 apr 2024, 21:48

Mamba21 je napisao/la:
04 apr 2024, 19:09
Rukovodeće strukture, prije svega Skupština kluba na čijem čelu se nalaze Edin Cernica i Nedim Sijerčić, koja se često u kriznim trenucima krije iza ostalih organa, u tri godine je pokazala koliko zapravo ne zna rukovoditi fudbalskim procesima.

I nije riječ samo o rezultatima prvog tima, koji su s pravom u žiži interesovanja bh. sportske javnosti, nego i o ostalim stvarima vezanim za funkcionisanje fudbalskog kluba u današnje vrijeme.

Upravo je Skupština kluba na čijem čelu su Cernica i Sijerčić birala Upravne odbore u posljednje tri godine, davala im podršku i smijenjivala ih, zatim imala glavnu riječ po pitanju eventualnog ulaska investitora u klub, vodila glavnu riječ po pitanju saradnje sa danas već zaboravljenim "bogatim šeicima" iz Saudijske Arabije, te na kraju krajeva nedavno dala punu podršku aktuelnom Upravnom odboru, koji je prije par dana svoje mandate stavio na raspolaganje Cernici i društvu.

Drugim riječima, čelnici pod čijim rukovodstvom je Željezničar spao na tako niske grane da se prije odlaska na gostovanje u Doboj, samo razmišlja o osvajanju boda, ne osjećaju se odgovornim te shodno tome nisu ni podnijeli neopozive ostavke, nego su ih stavili na raspolaganje onima od kojih imaju apsolutnu podršku.

O ostavkama, bar prema informacijama dostupnim javnostima, nisu razmišljali ni u stručnom štabu prvog tima, kao ni direktorica Amira Uzunović, a ni sportski direktor Samir Bekrić. Valjda su svi zadovoljni trenutnom situacijom u Dolini ćupova.
Vidi gospode, i gospođe. Znaju da im se ništa neće desiti pa ko veli, još malo, maj blizu a plata redovna.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 apr 2024, 23:26

let3 je napisao/la:
04 apr 2024, 18:26
BIZMARK66 je napisao/la:
04 apr 2024, 17:57
let3 je napisao/la:
04 apr 2024, 17:41

Imamo potrebu pronaci krivce za ovo stanje i to je u redu.
Ali kako da manijake neko ubaci u tu pricu pored svih oni neradnika i parazita u upravi, u skupstini, u svim porama kluba gdje su se zavukli ?

Odakle ta bolesna potreba da se manijacima to pripisuje i podmece. Odavno se ovdje na ovoj temi manijaci targetiraju kao glavni krivci :thumbdown:
Jedni od krivaca sto klub ide u drugu ligu. Itekako. Jer ako si ti kao skupina skidao glave ranije svakome nakon poraza a sad sutis nakon 15 treba se dobro zapitati za koga oni navijaju. Za klub ili za fan shop i talove s upravom.

Znaš li ti uopće ko su nekad prije bili vodje a ko je sad? Znaš li ti kakvo je prije navijanjr je bilo a kakvo je sad? Druze uozbilji se molim te. Sutiti u ovom vremenu i podržavati ovo šutnjom je da si saučesnik. Sad su ti navijaci menadžeri igracima u klubu i da ne idemo dalje..
Kome su skidane glave nakon svakog poraza ?

Podrzavati sutnjom ? pa jesi li vidio sta su jug i manijaci porucili igracima i Bruni nakon Veleza ? koja sutnja ? okrenuli im leđa.

Vec neko vrijeme ovdje traje targetiranje manijaka, nije to od juce. Dolaze neki likovi samo da bi po navijacima pljuvali. Pored toliko parazita i neradnika iz uprvae i skupstine, bas njih konstantno pljuju. To je zaista odvratno :puke:
Manijaci su 5 nivoa iznad trenutnog kluba. Ovi sadasnji igraci, sadasnji treneri, sadasnja uprava, svi ti ublehasi zajedno - ne zasluzuju navijace kakvi su manijaci.
Ja da sam igrac ovog sadasnjeg Zelje, mene bi bilo stid igrati pred onakvim navijacima koji im daju bezrezervnu podrsku svaku utakmicu i imati rezultate kakve oni imaju, od bruke bi sam zatrazio ispisnicu iz kluba.
Meni fkt nije jasno sta ljudi ocekuju od navijaca...sta da ulete na teren prebiju pola zapada? Dobro i sta cemo onda...kako ce nam to tacno pomoc?

Sto je najgore svi ovi sto ih prozivaju tad bi rekli "bruka, primitivci,bla bla"...

Kako izgleda kad se navijaci pitaju mozes vidjet na primjeru Hajduka...

Uostalom poprilicno sam siguran da bi vecina iz uprave sad odstupila da ima iko drugi ko ce doc..al kao sto sam vise puta rekao: nema nikoga apsolutno nikoga..
=\_1921_/=

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 04 apr 2024, 23:31

Svi napolje iz kluba bagro!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 apr 2024, 23:31

invincible1921 je napisao/la:
04 apr 2024, 23:26

Meni fkt nije jasno sta ljudi ocekuju od navijaca...sta da ulete na teren prebiju pola zapada? Dobro i sta cemo onda...kako ce nam to tacno pomoc?

Sto je najgore svi ovi sto ih prozivaju tad bi rekli "bruka, primitivci,bla bla"...

Uostalom poprilicno sam siguran da bi vecina iz uprave sad odstupila da ima iko drugi ko ce doc..al kao sto sam vise puta rekao: nema nikoga apsolutno nikoga..
Pa to izgleda mnogi i prizeljkuju ovdje. Vidis i sam sta se pise ;)
Da manijaci kao torcida upadnu u teren, da razvale i pocupaju sve, da upadnu u svlacionicu, da na nalupaju igrace i trenera i sve u 3 pm da posalju.
I onda ce ekipa od toga proigrati, odjednom ce Haracic poceti zabijati a Drljo asistirati.

Nevjerovatno sta neki pisu ovdje.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 04 apr 2024, 23:33

let3 je napisao/la:
04 apr 2024, 23:31

Da manijaci kao torcida upadnu u teren, da razvale i pocupaju sve, da upadnu u svlacionicu, da na nalupaju igrace i trenera i sve u 3 pm da posalju.
I onda ce ekipa od toga proigrati, odjednom ce Haracic poceti zabijati a Drljo asistirati.

Opet vi spinujete priču. Manijaci ne treba da ulijecu na teren, niti da biju ikoga ne znam gdje si to pročitao? Manijaci treba da traže ostavke ljudi u klubu kao sto su ranije tražili kad smo bili 5 6 na tabeli. Imali niz 5 6 poraza i slično. Demagogiju ostavite za negdje drugo.

Jeste vi svjesno gdje se mi nalazimo ili se bas pravite budale.

Najmanje golova u ligi dali? Vi ako ste navijaci Zelje jadna nama majka.

slika
Zadnja izmjena: BIZMARK66, dana/u 04 apr 2024, 23:36, ukupno mijenjano 2 puta.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 apr 2024, 23:35

Hahah smijesno je sta pisete vas dvojica
Spineri pisete ko da se navijaci nikad nista nisu pitali
Baz zato nam i jeste ovako stanje zbog nekih “navijaca” i skupstine
Manijaci sute i to je problem
Izgleda da imaju liniju koju ne smiju da predju
Bez konretnih ljudi s parama i firmi tip Bingo
Ovim putem nas ceka velika propast
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 apr 2024, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 04 apr 2024, 23:40

BIZMARK66 je napisao/la:
04 apr 2024, 23:33
let3 je napisao/la:
04 apr 2024, 23:31

Opet vi spinujete priču. Manijaci ne treba da ulijecu na teren, niti da biju ikoga ne znam gdje si to pročitao? Manijaci treba da traže ostavke ljudi u klubu kao sto su ranije tražili kad smo bili 5 6 na tabeli. Imali niz 5 6 poraza i slično. Demagogiju ostavite za negdje drugo.

Jeste vi svjesno gdje se mi nalazimo ili se bas pravite budale.

Najmanje golova u ligi dali? Vi ako ste navijaci Zelje jadna nama majka.

slika
Upravo to,eto ne moraju ulijetati u svlacionicu,ali MORAJU se pitati ako se vec nosi ime The Maniacs na dresu.
Prije se zaustavljao bus na Bradini,pa se kuci jos popisaniji vrate.
Ali sada ocigledno veci interes imaju pojedini navijaci nego ikada prije(doba Violine,Naila,Adila).

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 apr 2024, 23:43

BIZMARK66 je napisao/la:
04 apr 2024, 23:33

Pa pricate ovdje danima kako se navijaci ne trebaju ni zasta pitati, kako je njihovo samo da navijaju.

Zasto paraziti i neznalice ne daju sami ostavke, kad vrlo dobro vidimo svi dokle su doveli klub ?
Zasto manijaci to moraju traziti to od njih ? imaju li ti ljudi imalo obraza da sami ponude ?

Sta hocete vise od manijaka ? da navijaci rijesavaju sve ove nagomilane probleme u klubu ? trebali li da oni biraju i upravu i trenere i skautiraju igrace ? jesu li oni dovodili te trenere i igrace ? pa koji ce nam onda qrc i skupstina i uprava.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 apr 2024, 23:48

Cuj zasto manijaci trebaju traziti ostavke
Pa nece sigurno red army traziti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 apr 2024, 23:51

NoDi80 je napisao/la:
04 apr 2024, 23:48
Cuj zasto manijaci trebaju
Pa nece red army trazite
A onda cete sutra pisati kako navijaci ne trebaju da se mijesaju u rad kluba, pa evo ne mjesaju se ;) kako je nedopustivo da su navijaci sponzori, kako je njihovo samo da navijaju itd.

De odlucite se, sta navijaci mogu, a sta ne mogu.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 04 apr 2024, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Meshko91 i 52 gosta.