Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Re: Chat
Ma ja to je odavno poznato samo te muslimani mogu zaebat, ostali su ciste postenjacine
- BosniaBoston
- Kontakt:
Svako ko ti tako krene udarat na emociju u biznisu te hoće zajebat, bilo selam, elham, hrist se rodi, dogodine u prizrenu, brate moj itd
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Meni kad se obrati neko sa mojim prezimenom znam da će me zaјebati.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
- Kontakt:
Re: Chat
Sad se furas na tudje ratne domete. Ko fol branis islam na forumu, a zivis u dijaspori, gdje vladaju hriscani i daju ti ljudska prava, koja ljudi iz tvog rodnog mjesta samo mogu sanjati.Federer17 je napisao/la: ↑05 apr 2024, 00:07samoposmatram je napisao/la: ↑04 apr 2024, 23:56Ko tebe kolje? Ti si ona obicna ckapi, koja se kiti tudjom zalosti. U maminom stanu i na ovom forumu je tvoj plafon dometa. Ti glumis muslimana drugima, a u dusi si slabic i soreman izdati najrodjenijeg da spasis svoju guzicu.![]()
Pitaj ove s cija tri prsta poistovjecujes selam kako im je bilo kad su nalijetali na mu'mine![]()
I nemoj se ba bojat selama, nece ti niko nista![]()
Promjeni barem nick. Ofirno se poistovjeciti sa Rogerom Federerom konzervativnim katolikom a ovdje prosipati supacki patriotizam.
Grüß Gott je jedan od dva glavna pozdrava u Austriji, pogotov Koruškoj te pofino po Švabiji. Rodica radi na recepciji jednog velikog hotela i kaže da im je pomenuti pozdrav na vrhu liste, a za Švabe mogu reći na osnovu ličnog iskustva rada na kruzeru.samoposmatram je napisao/la: ↑04 apr 2024, 22:01
U svakom vecinski srpskom gradu na teritoriji Republike Srpske naletit ces na pozdrav Pomoz Bog ili dizanje tri prsta u javnom prostoru. E sad ako je nepotrebno to komentarisati onda razumijem da je nepotrebno komentarisati nazivati selam na javnom mjestu ili dizanje jednog prsta.
U oba etnicka slucaja je u pitanju niski sloj drustva.
Paaa, ne bi rekao da je u pitanju niski sloj tamošnjeg društva.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
Postovanje za sve profesije, ali recepcija nisko tarifnih hotela i kruzeri nije visoki sloj vec radnicki sloj.Asteriks je napisao/la: ↑05 apr 2024, 07:53Grüß Gott je jedan od dva glavna pozdrava u Austriji, pogotov Koruškoj te pofino po Švabiji. Rodica radi na recepciji jednog velikog hotela i kaže da im je pomenuti pozdrav na vrhu liste, a za Švabe mogu reći na osnovu ličnog iskustva rada na kruzeru.samoposmatram je napisao/la: ↑04 apr 2024, 22:01
U svakom vecinski srpskom gradu na teritoriji Republike Srpske naletit ces na pozdrav Pomoz Bog ili dizanje tri prsta u javnom prostoru. E sad ako je nepotrebno to komentarisati onda razumijem da je nepotrebno komentarisati nazivati selam na javnom mjestu ili dizanje jednog prsta.
Dobar dan je formalni pozdrav na svim mjestima njemackog govornog podrucja.
Govorim za goste raznih profila među kojima imaš doktora, profesora itd.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Jbg nije nikakav hejt, al dzaba je kad vecina ljudi nazalost ima takva iskustva.
Primjera radi, ja prvo auto kupio kod nekog vehabije iz visokog, drugo od hrvata, trece od srbina iz dervente. Pogodi ko me najvise zajebao

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Da li se vozacka i licna mogu produziti zajedno u isto vrijeme. Ili prvo moram licnu pa vozacku? Zna li neko? 

Mom prijatelju je istekla vozačka i kad je krenuo da je zamijeni skonta da mu je istekla i lična, pa je prvo morao izvaditi ličnu, pa onda predati za novu vozačku. Nije mogao odjednom.
E sad, u slučaju da tebi još uvijek nije istekla lična/vozačka karta možda da probaš prvo sa starom ličnom/vozačkom predati za novu vozačku dozvolu, pa poslije toga predaj i za novu ličnu.
Ok. Hvala
Stvarno ne znam odakle ti ta kategorizacija pozdrava po slojevima društva. To ispada da postoje pozdravi za normalnu šatro cool raju, specijalni zaostali za kokuze među religijskim fanaticima.. vjerovatno neki ekskluzivni za one guštere što upravljaju svijetom, i šta znam šta još.samoposmatram je napisao/la: ↑05 apr 2024, 08:18Postovanje za sve profesije, ali recepcija nisko tarifnih hotela i kruzeri nije visoki sloj vec radnicki sloj.Asteriks je napisao/la: ↑05 apr 2024, 07:53Grüß Gott je jedan od dva glavna pozdrava u Austriji, pogotov Koruškoj te pofino po Švabiji. Rodica radi na recepciji jednog velikog hotela i kaže da im je pomenuti pozdrav na vrhu liste, a za Švabe mogu reći na osnovu ličnog iskustva rada na kruzeru.samoposmatram je napisao/la: ↑04 apr 2024, 22:01
Baš niđe veze.
Evo, ovo Grüß Gott, apsolutno nikakve veze sa društvenim staležom. Isključivo sa geografskim područjem i starosti osoba.. jer je to prvenstveno pozdrav starije generacije Švaba u južnim dijelovima zemlje. Kod mene se na sastancima uprave regularno tako pozdravlja, a kokuza ili vjernika ni u tragovima. Slično se daju objasniti i drugi pozdravi ove vrste.
Okej, postoji formalni pozdrav i slažem se da bi se njega moralo držati u javnom prostoru, ali po meni je baš bezveze raslojavati ljude samo na osnovu pozdrava koji koriste. Poznajem nepismene stočare koji furaju pozdrav sa kojim su odrasli i na koji su navikli (u ovom slučaju Selam), a kad izvale ške Bgm teško da bi neko rekao da se tu radi o nekom nižem staležu.
Isto tako poznajem nadobudne akademske građane s onim hinjavim "Dobar dan" koji nemaju za cigara. Džaba im pozdrav, uglađenost i fol intelektuala, oni su kokuzi pa su kokuzi. Neće se ništa promijeniti ni ako počnu nazivati Selam.
The saddest thing in life is wasted talent.
Upravo to, msm da si ovim zakuc'o. Također kako sam pomenuo i po dijelovima Austrije.scholsey je napisao/la: ↑05 apr 2024, 14:02
Evo, ovo Grüß Gott, apsolutno nikakve veze sa društvenim staležom. Isključivo sa geografskim područjem i starosti osoba.. jer je to prvenstveno pozdrav starije generacije Švaba u južnim dijelovima zemlje. Kod mene se na sastancima uprave regularno tako pozdravlja, a kokuza ili vjernika ni u tragovima. Slično se daju objasniti i drugi pozdravi ove vrste.
Diskreditiranjem hotela, iako ne zna o kojem se radi, želio je etiketirati i njegovu klijentelu, da bi ih mogao svesti na nivo potreban za opravdati svoj stav.
U tom hotelu, svako tri sedmice izmijeni se preko 200 gostiju. Radi se lječilištu i reha centru, koje posjećuju svi slojevi društva.
Kruzer također, tamo si mogao vidjeti penzionisane milionere, ličnosti iz javnog života kao i onaj obični živalj itd. 2000 gostiju po kruzu (7 do 10 dana) je sigurno dovoljan uzorak da vidiš barem način kako pozdravljaju. Grüß Gott je bio svakodnevica.
Što se tiče pozdrava među crew, neka druga priča, max klimeš glavom ako i to. Mnogo različitosti, upitnog engleskog itd.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 05 apr 2024, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Niski sloj nije uvreda. Drugi je par gaca sto je diskriminacija kroz socijalni status ogromna kod nas. Pa se ljudi uvrijede. Nevjerujem da je diskriminacija na istom nivou na zapadu, gdje mozes biti bezkucnik a da nije sramota.scholsey je napisao/la: ↑05 apr 2024, 14:02Stvarno ne znam odakle ti ta kategorizacija pozdrava po slojevima društva. To ispada da postoje pozdravi za normalnu šatro cool raju, specijalni zaostali za kokuze među religijskim fanaticima.. vjerovatno neki ekskluzivni za one guštere što upravljaju svijetom, i šta znam šta još.samoposmatram je napisao/la: ↑05 apr 2024, 08:18Postovanje za sve profesije, ali recepcija nisko tarifnih hotela i kruzeri nije visoki sloj vec radnicki sloj.Asteriks je napisao/la: ↑05 apr 2024, 07:53
Grüß Gott je jedan od dva glavna pozdrava u Austriji, pogotov Koruškoj te pofino po Švabiji. Rodica radi na recepciji jednog velikog hotela i kaže da im je pomenuti pozdrav na vrhu liste, a za Švabe mogu reći na osnovu ličnog iskustva rada na kruzeru.
Baš niđe veze.
Okej, postoji formalni pozdrav i slažem se da bi se njega moralo držati u javnom prostoru, ali po meni je baš bezveze raslojavati ljude samo na osnovu pozdrava koji koriste. Poznajem nepismene stočare koji furaju pozdrav sa kojim su odrasli i na koji su navikli (u ovom slučaju Selam), a kad izvale ške Bgm teško da bi neko rekao da se tu radi o nekom nižem staležu.
Isto tako poznajem nadobudne akademske građane s onim hinjavim "Dobar dan" koji nemaju za cigara. Džaba im pozdrav, uglađenost i fol intelektuala, oni su kokuzi pa su kokuzi. Neće se ništa promijeniti ni ako počnu nazivati Selam.
Moja namjera nije bila da vrijedjam kroz spominanje niskog sloja. Samo konstatujem po vidjenom.
-
- Kontakt:
https://www.heute.at/s/gruess-gott-vs-g ... -100242525Asteriks je napisao/la: ↑05 apr 2024, 14:38Upravo to, msm da si ovim zakuc'o. Također kako sam pomenuo i po dijelovima Austrije.scholsey je napisao/la: ↑05 apr 2024, 14:02
Diskreditiranjem hotela, iako ne zna o kojem se radi, želio je etiketirati i njegovu klijentelu, da bi ih mogao svesti na nivo potreban za opravdati svoj stav.
U tom hotelu, svako tri sedmice izmijeni se preko 200 gostiju. Radi se lječilištu i reha centru, koje posjećuju svi slojevi društva.
Kruzer također, tamo si mogao vidjeti penzionisane milionere, ličnosti iz javnog života kao i onaj obični živalj itd. 2000 gostiju po kruzu (7 do 10 dana) je sigurno dovoljan uzorak da vidiš barem način kako pozdravljaju. Grüß Gott je bio svakodnevica.
Što se tiče pozdrava među crew, neka druga priča, max klimeš glavom ako i to. Mnogo različitosti, upitnog engleskog itd.
IzvorManfred Glauninger, lingvista sa Univerziteta u Beču i Austrijske akademije nauka (ÖAW), u Hamburgu na nepromišljeno „Grüß Gott“. Međutim, naglašava vještak u intervjuu, u ovom konkretnom slučaju je “pogrešno upotrijebljen”. U izvornom smislu, pozdravna formula znači “Bog te pozdravio”, u smislu blagoslova, a ne “Pozdrav Bogu”.
„U suštini to je katolički pozdrav“, objašnjava Glauninger. Inače, u cijeloj južnonjemačkoj regiji. “Nije se uhvatilo u sjevernoj Njemačkoj.
https://kurier.at/leben/gesellschaft/gr ... /402249120
I da, selam nije zadrti pozdrav nekih neukih talibana, već znači mir s vama, tj. neko ti poželi ugodan dan. Tako fin je utkan u našu tradiciju i logično da ćemo ga koristi. Uveo bi ga kao službeni pozdrav na sjednicama Vlade FBiH.

Grüß Gott je, lupam, ovoj Gertrude iz ankete i njenoj generaciji isto što je mojoj Moin ili Servus, ili ovim današnjim Ejj, was geht - običan pozdrav, rezultat mjesta porijekla, vremena, navike i mali milion drugih stvari, koje u suštini ne mogu reći ništa ozbiljno o osobi.
The saddest thing in life is wasted talent.
-
- Kontakt:
Uvesti pritom Pomoz Bog, Bog i Shalom Aleichem i sve ovce na broju.Asteriks je napisao/la: ↑05 apr 2024, 14:55IzvorManfred Glauninger, lingvista sa Univerziteta u Beču i Austrijske akademije nauka (ÖAW), u Hamburgu na nepromišljeno „Grüß Gott“. Međutim, naglašava vještak u intervjuu, u ovom konkretnom slučaju je “pogrešno upotrijebljen”. U izvornom smislu, pozdravna formula znači “Bog te pozdravio”, u smislu blagoslova, a ne “Pozdrav Bogu”.
„U suštini to je katolički pozdrav“, objašnjava Glauninger. Inače, u cijeloj južnonjemačkoj regiji. “Nije se uhvatilo u sjevernoj Njemačkoj.
https://kurier.at/leben/gesellschaft/gr ... /402249120
I da, selam nije zadrti pozdrav nekih neukih talibana, već znači mir s vama, tj. neko ti poželi ugodan dan. Tako fin je utkan u našu tradiciju i logično da ćemo ga koristi. Uveo bi ga kao službeni pozdrav na sjednicama Vlade FBiH.![]()
-
- Kontakt:
Meanwhile in Dubai. https://www.visitdubai.com/en/articles/ ... concierges.
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 44 gosta.