Virtu4l je napisao/la: ↑06 apr 2024, 23:24
HordasOdMalena je napisao/la: ↑06 apr 2024, 23:17
Pazi ovo, nikakva kompilacija utakmica. Sve ovo u 90 minuta. Vjerovatno presedan u fudbalu. Oni će o penalima pričati.
Nemam ja problem sa tim, posebno jer je samo jedna utakmica, što znači da nije sistematsko guranje jednog kluba.
Ono o čemu ja pričam je sistematska protekcija jednog kluba, konstantna, jer ne znam šta treba da se desi pa da se dosudi penal protiv Sarajeva.
Znam ja da je tebi sad najlakše da se braniš okretanjem priče na Želju, ali to neće promijeniti apsolutno ništa. Jer moraš da shvatiš ono što je poenta moje priče, a siguran sam da shvataš -
protiv Sarajeva se cijelu sezonu niko ne usuđuje dosuditi penal.
Kao što rekoh, nisu to polovične situacije, diskutabilne, pa da se može pravdati i braniti, ovo su čovječe očigledne situacije, igranje rukom u svim varijantama, odbrane rukom na gol liniji, itd.
Virto, pametan si ti lik, znaš o čemu pričam.
Bilo je grešaka u korist Sarajeva, ali su nas dobro klali tokom sezone. Nepostojeće ofsajde ti dižu, penale sviraju protiv tebe. Pogledaj penal Igmana na Koševu prošlu utakmicu, tada je bilo smiješno.
Danas isto tako, penal Igmanu, dva Sarajevu nesvirana.
Prošle sezone izađete u Evropu direktnim sudijskim pogurancima. Dakle, ne da ti je svirao neki faul na centru, dosudio sumnjiv slobodni udarac blizu šesnaesterca. Hodžić ponese loptu u rukama i zabije gol, u stilu Henryja. Beganović raznese Hadžikića. Sve ciljano. Čim se namirisala šansa za Evropu.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."