ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Jos je i fascinantna razlika u ponasanju izmedju njega i Dinare.
Agassi je kvalitetno vracao lopticu prilikom servisa, ali je imao problem sa citanjem servisa pa zbog toga su mnogi igraci imali jako veliki broj aseva protiv njega.
Agassi je kvalitetno vracao lopticu prilikom servisa, ali je imao problem sa citanjem servisa pa zbog toga su mnogi igraci imali jako veliki broj aseva protiv njega.
Agassi je jedini covek koji je star WB osvojio riternom. Mogao je da ima ne znam kakve probleme sa citanjem servisa, ali no way da je 33/0 rezultat toga. Bice da je Safin tada bio zver. Sto nije to bio u kontinuitetu, jbga - mental case.Begonja je napisao/la:Jos je i fascinantna razlika u ponasanju izmedju njega i Dinare.
Kakve veze dupla greska ima sa returnom? U nekom slucaju je stvarno moguce da igrac u strahu od dobrog returna ide na rizicniji drugi servis pa napravi duplu. Mrzi me da trazim podatke, ali se Agassi uvijek patio sa serverima. Znam da mu je Goran znao odservirati u prosjeku 3 asa po gemu, Sampras 2.MaGiCa je napisao/la:Agassi je jedini covek koji je star WB osvojio riternom. Mogao je da ima ne znam kakve probleme sa citanjem servisa, ali no way da je 33/0 rezultat toga. Bice da je Safin tada bio zver. Sto nije to bio u kontinuitetu, jbga - mental case.Begonja je napisao/la:Jos je i fascinantna razlika u ponasanju izmedju njega i Dinare.
Kad smo kod Wimbledona, i Lendl je popljuvao travu kakva je danas. Inace Lendl nikad nije osvojio Wimbledon bas zbog prebrze trave koja mu nikako nije odgovarala.
bold - upravo to.Begonja je napisao/la:Kakve veze dupla greska ima sa returnom? U nekom slucaju je stvarno moguce da igrac u strahu od dobrog returna ide na rizicniji drugi servis pa napravi duplu. Mrzi me da trazim podatke, ali se Agassi uvijek patio sa serverima. Znam da mu je Goran znao odservirati u prosjeku 3 asa po gemu, Sampras 2.MaGiCa je napisao/la:Agassi je jedini covek koji je star WB osvojio riternom. Mogao je da ima ne znam kakve probleme sa citanjem servisa, ali no way da je 33/0 rezultat toga. Bice da je Safin tada bio zver. Sto nije to bio u kontinuitetu, jbga - mental case.Begonja je napisao/la:Jos je i fascinantna razlika u ponasanju izmedju njega i Dinare.
Kad smo kod Wimbledona, i Lendl je popljuvao travu kakva je danas. Inace Lendl nikad nije osvojio Wimbledon bas zbog prebrze trave koja mu nikako nije odgovarala.
Lendl je bio veliki igrac, ali samo sa baselinea, WB su osvajali Borg i Agassi. Lendl ipak nije ta kategorija.
Negova "trava je za krave, a ne za tenis" ostaje i dalje najjaca izjava u tenisu ikada.

Znao je i Joahim Johannson zvani Pim Pim odservirati protiv Agassia 51 as u cetri seta na Australian Openu.
Inace prije nekoliko dana je i zvanicno zavrsio karijeri, nije mogao da nastavi sa pacenjem ledja i ramena.

Inace prije nekoliko dana je i zvanicno zavrsio karijeri, nije mogao da nastavi sa pacenjem ledja i ramena.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
-
- Kontakt:
Kada sam bio klinac moj zet teniski trener nikada nije mogao da prihvati da je Agasi osvojio Vimbldon jednostavno to za njega nije normalno jednostavno bilo ali mi je rekao secam se dobro da ce Krajicek da osvoji Vimbledon i on osvoji one godine kada je igrao finale sa Vasingtonom koji se vise niogde nije pojavio nikad. Posle Agasija jos linijasa osvaja Wimbledon pocev od Hjuita pa Nadala sad sa tim sto je Nadal mnogo bolji i kompletniji igrac od Hjuita i Agasija
[/quote]
Lijepo ti obrazlozis, al' po meni doneses pogresan zakljucak. Vavrinka ima sve udarce, odigra cesto kvalitetnije protiv slabijih protivnika nego Federer, al' nema onaj 'x faktor' koji razdvaja dobrog od najboljeg,.. Kada je na drugoj strani najbolji, on dobije neku mentalnu blokadu i odigra ispod svojih mogucnosti. Njega ne treba petljati u ovu pricu. Nije relevantno njega uzimati kao primjer.
Kompletnost je presudna kada udari najbolji na najboljeg. Vavrinka radi svoje ogranicenosti ne moze iskoristiti nekompletnost Federera, ali Nadal svakako moze. Pa Nadal je skoro svaki mec dobio jer je forsir'o Rozerov bekend, sto je dovoljan pokazatelj koliko ga je kostala ta 'nekompletnost'. Da Federer ima bekend kao Vavrinka, Nadal bi ga tesko mog'o pobjediti na bilo kojoj podlozi. Federer ima ogroman nedostatak u svojoj igri, a Nadal je stroj bez greske.[/quote]
Često ste spominjali da su u vrijeme Federerove dominacije igrali igrači koji su bili kompleksaši tj. imali mentalnu blokadu i gubili i prije nego izađu na teren. Možda da, a možda i ne. Može biti i da je to zbog toga što Roger na jake i ravne udarce može dobro odgovoriti i ofanzivno i defanzivno, a takve udarce je imala ta kompanija koja je bila konkurencija sa njim. Dobro znaš kako je teško odgovoriti jednoručnim bekendom na duboke lopte sa velikim spinom koje šalje Rafa. Nadal taktikom pobjeđuje Rogera i to uopšte Rafu ne čini boljim igračem od ovog drugog.
[/quote]Pa dajte vise odgovorite koliko to Davidenko ima vise pobjeda od Nadala!?? 14 - 8 je ogromna razlika da bi se to moglo zanemariti.[/quote]
Davydenko - Nadal 6:4
Zašto onda Davydenko koji je po mnogima bio loša konkurencija Rogeru bolji u međusobnom omjeru od Nadala za kojeg ti tvrdiš da najbolji svih vremena, što je po meni veliki apsurd barem dok Samprasa ne prestigne po broju GS titula. Da odgovorim. Niko ne igra čiste i ravne udarce kao Davydenko i uz to se jako dobro kreče. To Rafi ne odgovara, jer ako mu napadne bekend ovaj uzvrati jakom dijagonalom iz istog (puno se lakše braniti dvoručnim bekendom nego jednoručnim, to je svima jasno ) dok sa takvim udarcima Davy Federeru ne može ništa jer ovaj na ravne udarce ima dobar odgovor. Ukratko, Rogerova igra leži Rafi i bilo kakve slabosti spominjati, obična je glupost.
[/quote]Jos jedan dokaz Rozerove nekompletnosti. Rafa je na pocetku bio klasicni sljaker, al' je pokaz'o nevjerovatnu moc prilagodbe. Od izrazito defanzivno igraca, post'o je jako opasan kao ofanzivac i takvom igrom potuko Federera u Vimbldonu i Melburnu. Federer se pokusav'o prilagoditi Nadalu, al' je pokaz'o da nema tu moc, da ne moze promjeniti svoju igru. Sjecam se njegovog eksperimenta u Parizu, kada je u pocetnim mecevima turnira trc'o za svakom mogucom lopticom da bi se sto vise prilagodio Rafi i na taj razbio njegovu igru
. Na kraju je bilo 'uzalud vam trud sviraci', Nadal mu u finalu prepusti svega 4 gejma
. Federer u igru ne unosi nista novo, uvijek je isti,.. Dok Nadal ima neogranicen prostor za nepredak i sto je najvaznije, veoma veoma brzo uci.
Sljaka iz igraca izvlaci maksimum,... Zahtjeva brzinu, snagu, izdrzljivost, preciznost, snazne udarce, vrhunsku defanzivu i ofanzivu,... Sljaka zahtjeva apsolutno sve. Nadal ima apsolutno sve i zato je ubjedljivo najbolji na najzahtjevnijoj podlozi.
Na brzim podlogama su dobre rezultate ostvarivali neki izrazito limitirani igraci,... Nekim je bio samo dovoljan jak servis, forhend (jak, ne posebno precizan i 'obradjen' udarac), servis volej i igra na mrezi da bi ostvarili znacajne rezultate. Najbolji primjer je Tim Henman. Pa za njega je David Ferer profesor tenisa. Ako bi pravio poredjenje sa fudbalerima, Henman bi bio Gatuzo, a Ferer Iniesta
. Mislim da znate sta sa ovim hocu reci. Ferero je profesor tenisa za Ivanisevica. Koria je profesor tenisa za Rodika i Safina. Jednostavno, za sljaku je potrebno neuporedivo vise razlicitih kvaliteta nego za brzu podlogu.[/quote]
Puno se haveru lakše prilagoditi sa sporije na brze podloge uzimajući u obzir da ni brze podloge nisu ni približno brze kao što su bile. Svaka čast Rafi na toj sjajnoj moći prilagodbe ali ovo je činjenica. Svako ko je malo duže trenirao tenis može ovo potvrditi.
[/quote]A pitas li se zasto Federeru ne odgovaraju spore podloge!? Mozda sto nema tako dobre i precizne udarce za Rafaela Nadala!??
Dere Federer sve ostale na sljaci, al' Nadalu ne moze pera odbiti. Zasto? Zato sto nije dovoljno raznovrstan, zato sto nema dovoljno jake i precizne udarce,.. Soderling je u Parizu cistio linije ubitacnim forhendima, pa je uspjeo pobjediti Nadala. Federer to ne moze. Zasto!? Njegova ofanzivna igra nije dovoljno jaka i precizna za Nadala.
Onda se ponovo vracamo na njegov bekend. Kako neko moze biti najbolji ako ima prosjecan bekend!?? Da on ima los 'drop sot', moglo bi se reci da je to zanemarivo u moru pozitivnosti,.. Ali beeeeekeeeeeend
. Pa to je vjerovatno najvazniji udarac u tenisu, a njegov bekend nije na vrhunskom nivou. Nadal, Djokovic, Soderling, Del Potro, Gaske, Vavrinka, Ferer,... Svi oni i mnogi drugi imaju bolji bekend od Federera, posebno defanzivni bekend. Rozeru to nije predstavljalo toliki problem protiv iskompleksirani i limitiranih igraca, ali predstavlja ogroman hendikep kada naleti na velikog sampiona. Nadal jede svaku njegovu kracu lopticu iz bekenda, a takvih bude previse u jednom mecu.[/quote]
Igra na kratke poene a takvih na šljaci nema a da Rafu može dobiti na toj podlozi, može a to je i pokazao tako što ga je 2 puta pobijedio. (Mizeran broj sa obzirom na broj mečeva koji su odigrali, ali šta je tu je. Rafa je ipak pravi kralj šljake)
[/quote]Da me neko pogresno ne shvati,.. Federer je najbolji ofanzivac svih vremena, igra najljepsi tenis u njegovoj istoriji, milina je gledati njegovo elegantno kretanje, gracioznost koju unosi u svaki udarac,... Unjeo je nevidjenu ljepotu i prefinjenost u tenis. Najbolja ofanzivna igra je vise nego dovoljna protiv prosjecnih igraca i kompleksasa, ali nikako nije dovoljna protiv najboljeg od najboljih. To je pokazala sljaka kao najzahtjevnija teniska podloga, to su pokazali Vimbldon i Melburn.[/quote]
Ako Pete Sampras kaže da je Roger Federer najbolji teniser svih vremena onda to dovoljno govori. Svaka čast Nadalu, ali opet kažem, sve dok barem Samprasa ne dostigne po GS titulama za mene neće biti ni drugi najbolji igrač koji je igrao ovaj gospodski sport. Da li će to dostići ostaje da se vidi, a ovako možemo diskutovati do sutra !
EDIT: Nisam baš vješt sa ovim citiranjem zato se izvinjavam na tome. Ono što sam napisao boldovao sam kako bi lakše mogao pročitati !
Lijepo ti obrazlozis, al' po meni doneses pogresan zakljucak. Vavrinka ima sve udarce, odigra cesto kvalitetnije protiv slabijih protivnika nego Federer, al' nema onaj 'x faktor' koji razdvaja dobrog od najboljeg,.. Kada je na drugoj strani najbolji, on dobije neku mentalnu blokadu i odigra ispod svojih mogucnosti. Njega ne treba petljati u ovu pricu. Nije relevantno njega uzimati kao primjer.
Kompletnost je presudna kada udari najbolji na najboljeg. Vavrinka radi svoje ogranicenosti ne moze iskoristiti nekompletnost Federera, ali Nadal svakako moze. Pa Nadal je skoro svaki mec dobio jer je forsir'o Rozerov bekend, sto je dovoljan pokazatelj koliko ga je kostala ta 'nekompletnost'. Da Federer ima bekend kao Vavrinka, Nadal bi ga tesko mog'o pobjediti na bilo kojoj podlozi. Federer ima ogroman nedostatak u svojoj igri, a Nadal je stroj bez greske.[/quote]
Često ste spominjali da su u vrijeme Federerove dominacije igrali igrači koji su bili kompleksaši tj. imali mentalnu blokadu i gubili i prije nego izađu na teren. Možda da, a možda i ne. Može biti i da je to zbog toga što Roger na jake i ravne udarce može dobro odgovoriti i ofanzivno i defanzivno, a takve udarce je imala ta kompanija koja je bila konkurencija sa njim. Dobro znaš kako je teško odgovoriti jednoručnim bekendom na duboke lopte sa velikim spinom koje šalje Rafa. Nadal taktikom pobjeđuje Rogera i to uopšte Rafu ne čini boljim igračem od ovog drugog.
[/quote]Pa dajte vise odgovorite koliko to Davidenko ima vise pobjeda od Nadala!?? 14 - 8 je ogromna razlika da bi se to moglo zanemariti.[/quote]
Davydenko - Nadal 6:4
Zašto onda Davydenko koji je po mnogima bio loša konkurencija Rogeru bolji u međusobnom omjeru od Nadala za kojeg ti tvrdiš da najbolji svih vremena, što je po meni veliki apsurd barem dok Samprasa ne prestigne po broju GS titula. Da odgovorim. Niko ne igra čiste i ravne udarce kao Davydenko i uz to se jako dobro kreče. To Rafi ne odgovara, jer ako mu napadne bekend ovaj uzvrati jakom dijagonalom iz istog (puno se lakše braniti dvoručnim bekendom nego jednoručnim, to je svima jasno ) dok sa takvim udarcima Davy Federeru ne može ništa jer ovaj na ravne udarce ima dobar odgovor. Ukratko, Rogerova igra leži Rafi i bilo kakve slabosti spominjati, obična je glupost.
[/quote]Jos jedan dokaz Rozerove nekompletnosti. Rafa je na pocetku bio klasicni sljaker, al' je pokaz'o nevjerovatnu moc prilagodbe. Od izrazito defanzivno igraca, post'o je jako opasan kao ofanzivac i takvom igrom potuko Federera u Vimbldonu i Melburnu. Federer se pokusav'o prilagoditi Nadalu, al' je pokaz'o da nema tu moc, da ne moze promjeniti svoju igru. Sjecam se njegovog eksperimenta u Parizu, kada je u pocetnim mecevima turnira trc'o za svakom mogucom lopticom da bi se sto vise prilagodio Rafi i na taj razbio njegovu igru

Sljaka iz igraca izvlaci maksimum,... Zahtjeva brzinu, snagu, izdrzljivost, preciznost, snazne udarce, vrhunsku defanzivu i ofanzivu,... Sljaka zahtjeva apsolutno sve. Nadal ima apsolutno sve i zato je ubjedljivo najbolji na najzahtjevnijoj podlozi.
Na brzim podlogama su dobre rezultate ostvarivali neki izrazito limitirani igraci,... Nekim je bio samo dovoljan jak servis, forhend (jak, ne posebno precizan i 'obradjen' udarac), servis volej i igra na mrezi da bi ostvarili znacajne rezultate. Najbolji primjer je Tim Henman. Pa za njega je David Ferer profesor tenisa. Ako bi pravio poredjenje sa fudbalerima, Henman bi bio Gatuzo, a Ferer Iniesta

Puno se haveru lakše prilagoditi sa sporije na brze podloge uzimajući u obzir da ni brze podloge nisu ni približno brze kao što su bile. Svaka čast Rafi na toj sjajnoj moći prilagodbe ali ovo je činjenica. Svako ko je malo duže trenirao tenis može ovo potvrditi.
[/quote]A pitas li se zasto Federeru ne odgovaraju spore podloge!? Mozda sto nema tako dobre i precizne udarce za Rafaela Nadala!??
Dere Federer sve ostale na sljaci, al' Nadalu ne moze pera odbiti. Zasto? Zato sto nije dovoljno raznovrstan, zato sto nema dovoljno jake i precizne udarce,.. Soderling je u Parizu cistio linije ubitacnim forhendima, pa je uspjeo pobjediti Nadala. Federer to ne moze. Zasto!? Njegova ofanzivna igra nije dovoljno jaka i precizna za Nadala.
Onda se ponovo vracamo na njegov bekend. Kako neko moze biti najbolji ako ima prosjecan bekend!?? Da on ima los 'drop sot', moglo bi se reci da je to zanemarivo u moru pozitivnosti,.. Ali beeeeekeeeeeend

Igra na kratke poene a takvih na šljaci nema a da Rafu može dobiti na toj podlozi, može a to je i pokazao tako što ga je 2 puta pobijedio. (Mizeran broj sa obzirom na broj mečeva koji su odigrali, ali šta je tu je. Rafa je ipak pravi kralj šljake)
[/quote]Da me neko pogresno ne shvati,.. Federer je najbolji ofanzivac svih vremena, igra najljepsi tenis u njegovoj istoriji, milina je gledati njegovo elegantno kretanje, gracioznost koju unosi u svaki udarac,... Unjeo je nevidjenu ljepotu i prefinjenost u tenis. Najbolja ofanzivna igra je vise nego dovoljna protiv prosjecnih igraca i kompleksasa, ali nikako nije dovoljna protiv najboljeg od najboljih. To je pokazala sljaka kao najzahtjevnija teniska podloga, to su pokazali Vimbldon i Melburn.[/quote]
Ako Pete Sampras kaže da je Roger Federer najbolji teniser svih vremena onda to dovoljno govori. Svaka čast Nadalu, ali opet kažem, sve dok barem Samprasa ne dostigne po GS titulama za mene neće biti ni drugi najbolji igrač koji je igrao ovaj gospodski sport. Da li će to dostići ostaje da se vidi, a ovako možemo diskutovati do sutra !
EDIT: Nisam baš vješt sa ovim citiranjem zato se izvinjavam na tome. Ono što sam napisao boldovao sam kako bi lakše mogao pročitati !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Agassi je jedini koji ga je osvojio cistom baseline igrom u eri brze trave.patriota44 je napisao/la:Kada sam bio klinac moj zet teniski trener nikada nije mogao da prihvati da je Agasi osvojio Vimbldon jednostavno to za njega nije normalno jednostavno bilo ali mi je rekao secam se dobro da ce Krajicek da osvoji Vimbledon i on osvoji one godine kada je igrao finale sa Vasingtonom koji se vise niogde nije pojavio nikad. Posle Agasija jos linijasa osvaja Wimbledon pocev od Hjuita pa Nadala sad sa tim sto je Nadal mnogo bolji i kompletniji igrac od Hjuita i Agasija
Ova trava sada je sporija trava i normalno je sto baselineri dominiraju na istoj.
Ivanisevic je poslednji koji je uzeo WB na brzoj travi, koja je jako favorizovala S&V igru.
Na brzoj travi su brojni baselineri bili jaki - Borg, Connors, Agassi, Lendl, Wilander... ali, samo je Agassi igrao cistu baseline igru. Verovatno se zbog toga tvoj zet cudio tome.
Kad se već spominje odnos Rafe sa Koljom onda treba navesti i period zadnje 4 pobjede koje Kolja ima nad Rafom a to su kraj 2009 i početak 2010 odnosno zadnja pobjeda je bila u Dohi ove godine.To su dakle dvije pobjede u Dohi ( 2010 i 2011 ), te pobjede u Shagnhaiu 2009 i Londonu 2009.Dakle to je period kada se Rafa vraćao nakon povrede i kada ga je i Čilić razvaljivao.
Navoditi Hrbatyja i njegov H2H sa Rafom je neozbiljno.Većina mečeva je odigrana 2003 i 2004.
I da budem jasan smatram da su njih dvojica ( Fed i Rafa ) pored Samprasa najbolji teniseri koje sam ja gledao a Pit je najveći za mene,subjektivno naravno
Navoditi Hrbatyja i njegov H2H sa Rafom je neozbiljno.Većina mečeva je odigrana 2003 i 2004.
I da budem jasan smatram da su njih dvojica ( Fed i Rafa ) pored Samprasa najbolji teniseri koje sam ja gledao a Pit je najveći za mene,subjektivno naravno
Inače od svih aktivnih tenisera mene boli najviše podcjenjivanje Hewitta. Momka koji je Samprasa doslovno isprašio u finalu USOpena, momka koji je dvije godine zaredom završavao kao najbolji teniser svijeta, onog koji i kad je van forme može dobiti svakog tenisera. Baš me zanima da li će Novak ili Murray ikad doći do broja 1, a kamoli da završe godinu kao najbolji svjetski teniseri.
Miami zaprepaštujuće spor zbog preteškog zraka zbog kojeg loptica putuje sporije, iako je podloga za tri razine brža od Indian Wellsa. Ivan Bosanac se pokazuje kao najborbeniji dečko na Touru i ostvario je prvu pobjedu u svom prvom meču na Mastersu.
Miami zaprepaštujuće spor zbog preteškog zraka zbog kojeg loptica putuje sporije, iako je podloga za tri razine brža od Indian Wellsa. Ivan Bosanac se pokazuje kao najborbeniji dečko na Touru i ostvario je prvu pobjedu u svom prvom meču na Mastersu.
Ko ga potcenjuje?Begonja je napisao/la:Inače od svih aktivnih tenisera mene boli najviše podcjenjivanje Hewitta. Momka koji je Samprasa doslovno isprašio u finalu USOpena, momka koji je dvije godine zaredom završavao kao najbolji teniser svijeta, onog koji i kad je van forme može dobiti svakog tenisera. Baš me zanima da li će Novak ili Murray ikad doći do broja 1, a kamoli da završe godinu kao najbolji svjetski teniseri.
Decko se nije sastavio 6-7 godina. Zasto bi on bio nekakav faktor danas?
U svoje vreme je on bio jedan od najboljih u svetu, ako ne i najbolji. Iskoristio je vakuum posle Samprasovog pada, a pre Federerovog ustolicenja i pobrao lovorike. Tvoj idol ga je prizemljio za sva vremena u WBu.
Nevjerovatno je kako Hewitt nikad ništa nije uradio na zemlji, imao je par finala, polufinala, osvojio je Hjuston, ali to je 'najbrža' zemljana podloga. Imao je sve predispozicije, sjajno kretanje, odličan ritern, sjajnu igru sa osnovne linije, ali ništa od toga mu nije pomoglo. Sjećam se da je jednom zamalo pobijedio Nadala na zemlji, a Rafa je tada bio u velikoj formi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Bogami Novak počeo harat.Nisam baš optimista da će on do kraja sezone nastavit u istom tempu,nije ljludski očekivat,kad tad dodje do pada,ali zaista čovjek djeluje pa bar 20% bolji nego prošle godine.
Isto tako nekako sam mišljenja da Roger nije onaj stari,jbg godine čine svoje,a možda i zasićenje,mada ko će ga znati tim švajcarcima nikad dosta para,a i Mirka je tu ko će puvat obraze ako para ne bude.
Isto tako nekako sam mišljenja da Roger nije onaj stari,jbg godine čine svoje,a možda i zasićenje,mada ko će ga znati tim švajcarcima nikad dosta para,a i Mirka je tu ko će puvat obraze ako para ne bude.

Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
Murray opet izgubio, sad od Bogomolova šta se to dešava sa tim momkpm??
Povreda zgloba šake.Mister No je napisao/la:Murray opet izgubio, sad od Bogomolova šta se to dešava sa tim momkpm??
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kakvo sranje od podloge u Majamiju. Prvo su ukinuli travu, a sad ukidaju tvrdu podlogu. Uslovi u Majamiju su uslovi šljake. Očekujem polufinala Berlocq - Cuevas i Grannollers - Andujar
Inače gledao sam Čilića i Tipsarevića i prava je šteta što je jedan od njih morao proći. Kakvi klocevi
Inače gledao sam Čilića i Tipsarevića i prava je šteta što je jedan od njih morao proći. Kakvi klocevi

Sve podloge postaju prakticno jednake, sve sporije, tako da danas imamo i dobijamo igrace istog profila. Ubijanje sa osnovne i to je to.
Trava nije kao nekada.
Hard na pocetku sezone je nevjerovatno spor, pogotovo ovaj u Miamiu, iako je ove godine trebao biti brzi, zbog najsusnije zime u proteklih 50 godina.
Tepih vise ne postoji.
Berlocq, Andujar, Granollers, Cuevas u trecem kolu Miamia, igraci ovakvog tipa nekada ne bi ni prvo kolo prosli.
Trava nije kao nekada.
Hard na pocetku sezone je nevjerovatno spor, pogotovo ovaj u Miamiu, iako je ove godine trebao biti brzi, zbog najsusnije zime u proteklih 50 godina.
Tepih vise ne postoji.
Berlocq, Andujar, Granollers, Cuevas u trecem kolu Miamia, igraci ovakvog tipa nekada ne bi ni prvo kolo prosli.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Slazem se. Homogenizacija podloga je losa po razlicite stilove, ali je dobra jer eliminise panjeve koji samo znaju da serviraju. Begonjavi se napati ziv.retro je napisao/la:Sve podloge postaju prakticno jednake, sve sporije, tako da danas imamo i dobijamo igrace istog profila. Ubijanje sa osnovne i to je to.
Trava nije kao nekada.
Tepih vise ne postoji.

Del Potro samljeo Soda. Izgleda da se ''mali'' vraća u staru formu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Mnogi ne prate Nadala i njegov nacin igre a laprdaju nesta...
nadalu odgovaraju super SPORE i Super BRZE podloge...Ove podloge izmedju mu dosta slabije pashu...
Npr: Monte Carlo i Roland Garros od Super Sporih i npr Wimbledon i proslogodisni beton na US openu...
Podloge tipa Londona Masters Cupa , Miamija , Shangaja mu ne leze...Igra dobro ali osjeti se razlika.
nadalu odgovaraju super SPORE i Super BRZE podloge...Ove podloge izmedju mu dosta slabije pashu...
Npr: Monte Carlo i Roland Garros od Super Sporih i npr Wimbledon i proslogodisni beton na US openu...
Podloge tipa Londona Masters Cupa , Miamija , Shangaja mu ne leze...Igra dobro ali osjeti se razlika.