Imajući u vidu da je ovaj događaj nešto nezabilježeno na sceni u BIH, a Boga mi i šire

, različita su onda i tumačenja sta i kako poslije

Da postoji sud koji tumaci grupe i gasenje grupa ni oni ne bi mogli dati precizan stav sta da se radi…
Akcija RA za divljenje, pohvale i duboke uzdisaje

snimali, upratili, oduzeli… iskoristili opusteno i lezerno ponasanje Ultrasa…
Cinjenica da nije oduzet veliki udarni i glavni transparent, ali je i cinjenica da je oduzeta cijela ograda sa domace utakmice, redom sve bitni i istaknuti transparenti koji kad nema velikog glavnog mijenjaju isti, a kada ga ima odmah su kaceni do njega, mislim prije svega na onaj 19Z05. Sad ispade da se grupa spasila s tim sto nije nosila veliki udarni transparent.
Mislim sa se nece ugasiti Ultrasi kao grupa, ali da ce sve ove ekipe raspustit sto su stojali iza ostalih krpa. Ugasili se ili ne, bit ce predmet sprdnje svih, a prije svega RA.
I da se ne ugase, popisali ste im se i usrali na rodjendan, proslavu, grupu, osramotili istu kao nikad niko i trebat ce dosta stoljeca da se to zaboravi. Nervira me sto se odma ide na taj nacionalni kontekst i nadam se da obicni gradjani koji nisu clanovi grupa RA i Ultras nece nastradati. Bilo kako bilo, jedno je sigurno, Ultrasi vise nece pjevati RA da su njihova Severina