FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

fera
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fera » 10 apr 2024, 22:16

robertkosar je napisao/la:
10 apr 2024, 20:38
Red1946 je napisao/la:
10 apr 2024, 17:09
Pitarsam je napisao/la:
10 apr 2024, 16:43

… i 2 gola protiv želje,malo li je?!
Bio jednom jedan igrač Sarajeva po imenu Nihad Milak.
Najtalentiraniji odbrabeni iz te generacije Hadjibegic,
Ferhatovic Itd.
Milak je svaku tekmu ginuo za Bordo dres i sto je najvažnije
Nije štedio sebe.Na tekmi je znao po 5-6 puta klizećim startom
Izbiti loptu,Uzeti loptu ili izbaciti protivničkog igrača.Nikad ga
Niko nije mogao prediblati ili proći.
Zato su ga raja uvijek voljela,Al Nazalost,ovi drugi sto su se
Čuvali i kalkulirali napravise reprezentativnu karijeru.
Sada,po prvenstva prodje da neki uleti klizeći!
Definitivno, najborbeniji igrač generacije. Kada je Šestiću uletio klizeći "u stomak" na Koševu, sudija direktni crveni dao.
Imao preko 250 mečeva, osvojio titulu 1985.
Mislim da živi vani...
Nihad Milak zivi u Luxemburgu zet je Safeta i Seje Susica. 1984 god na Kosevu njegova zena Sena je gadzala flasom trenera Sarajeva jer je umjesto njega u prvih jedanaest uvrstio Senada Merdanovica brata tadasnjeg sekretara FK Sarajeva Nijaza Merdanovica:bih:
Pocetkom 2000tih je i Jasmin Milak upisao par nastupa za nas mislim da je od njegovog brata sin.
You are someone else I am still right here

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 10 apr 2024, 22:50

NazorUso je napisao/la:
10 apr 2024, 20:20
pitartz je napisao/la:
10 apr 2024, 19:58
Bajram Šerif Mubarek Olsun braćo
H8Z7 je napisao/la:
10 apr 2024, 10:14

Nemamo mi ništa trebali smo slušati malog. :mrgreen:
Znači nisam jedini koji je gledao tu legendarnu seriju. :)
Savršeno bi nam legao u napadu mladi Krajčec iz Čemehovca, vanserijski potencijal sa vrhunskim menadžerom :mrgreen:
I veliki Zuti je iz Cemehovca.
Ako je Mao Ce-tung iz Zagorja :mrgreen:
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 apr 2024, 23:15

Derdiyok je napisao/la:
10 apr 2024, 20:14
MortemHz je napisao/la:
10 apr 2024, 20:10
bordobijelisampion je napisao/la:
10 apr 2024, 20:07
Pozdrav braco, mislite li da se sa jednom clanskom mogu kupiti 3 karte za nedelju ili je samo po jedna?
Nisu ništa zvanično objavili.. po nekom nepisanom pravilu idu 2 karte na 1 člansku. Mogu ti javiti sutra kad ja uzmem.
Hajde pošalji i meni poruku života ti. Ne mogu prije petka otići nikako.
Dogovoreno
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 10 apr 2024, 23:27

NajvecaRadosti je napisao/la:
10 apr 2024, 01:34
Amcho1 je napisao/la:
09 apr 2024, 22:04
moreno123 je napisao/la:
09 apr 2024, 21:59

Da, veze on sa fudbalom nema a iskren da budem mislio sam na pocetku sezone da ce moci biti nesto od njega. 0 kreativnosti za veznog igraca, igra prvom do sebe najcesce.. Puno zuji a ne daje meda.
Umjesto da dižete moral igračima pred derbi, vi ih po forumima prozivate i ubijate im želju i motiv. Da je iko od vas znao procijeniti igrača u životu ne bi vam vrhunac bio piskaranje po forumima. :thumbdown:
Pa sta treba nazor da o nekome hvalospjeve sastavljamo i pravimo se da je dobar kad nije.Necemo bit mitomani ljudi.Podrska nije upitna i podrska ce uvijek biti ma kakvi god bili nasi su i za vrijeme dok su tu predstavljaju nas klub.Ali treba realnost pogledati u oci.
Nije stvar Julardzije,ako gledamo borbenost on je u ovoj jako borbenoj ekipi top 5 ali meni i mnogima se jednostavno ne svidja igracki i ovo sto pruza nije dovoljno za nesto vise od 4.mjesta.Meni to mjesto nije ni blizu zadovoljavajuce.Bio je odlican prve 2-3 utakmice onda se skroz pogubio.Niko sretniji od mene nece biti da on proigra ali ovo sto pruza je jako tanko.Mozda je do pozicije ko zna,do stila igre ili sta vec.Mozda ga probati sa klupe jer do sada ili krene u prvi 11 ili ne ulazi nikako.Ima odlicna pluca i moze trcati pa mozda sa klupe moze donijeti tu prevagu na sredini kad treba ali kad krene u prvi 11 mi smo u smislu kreacije odma sa igracem manje.Doveden je iskljucivo radi zelje trenera jer je eto radio s njima inace se nikad u ovaj klub ne bi doveo.

Opleo sam jedno vrijeme po Hamzi i Kyeremehu pa me demantovase :mrgreen: Cak i Soldo se popravio pa nek me i Edin i jos neki demantuju slobodno.Ima igraca za koje smatram da definitivno nisu za Sarajeva a to su Anicic,Durakovic,Matanovic,Penaranda prije svega.Imam igraca od koji sam dosta ocekivao ali su me razocarali a i igraca koji su me bas pozitivno iznenadili.
Samo realno gledat.
Tebi ću odgovoriti dobar si lik, dok onom@endeende uvrijeđenoj mladoj neću ništa odogovoriti, čim je njegov prvi argument "ja toliko godina idem na utakmice bla bla" od njega nema ništa, jer takvi smatraju ako su navijači i prate klub da se mogu miješati u politiku i struku samog kluba, te kukati, koliku platu ima koji igrač, ko treba da igra i. sl, a što je u suštini odron jer zna se šta je zadatak navijaca.

Sve je divno krasno buraz, samo se pitam da li postoji iko od igraca kod nas, a da nije popljuvan/opleten. Ja savršeno mogu razumjeti kritiku kada je loše, ali nikako ne mogu da razumijem kada imaš super niz i docekuješ derbi u pozitivnom raspoloženju, da se plasiraju nekakve prozivke i pljuvanja po igračima? I da Julardzija je radilica na terenu i proigrat će u smjeru kako treba da igra, isto kao što je radilica Muhamed Bešić kojeg prizivamo. Kyeremeh je bio mesi/trkača kokoš/pa opet mesi, Hamza balerina pa onda Drogba, dok je Dal igrao kod svakog trenera, a da je igrao što zna igrati sada dokazuje u Turskoj. Duraković je bio jedan od najspremnijih igrača nakon priprema, u Igmanu je briljirao prije nas, a sada ima nezgodnu povredu i da i on će biti pravi vremenom siguran sam. Pena je tri klase iznad ove lige što se tiče lopte, za sada se nije baš adaptiro na našu ligu i "fudbal" koji se igra kod nas, te se iskreno nadam da će i on proraditi i prikazati ono što zna, a prije svega mora srediti glavu.

PO POBJEDU NA DERBIJU I SVIMA KOJI SLAVE, BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN :bih:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 10 apr 2024, 23:48

luckystrike je napisao/la:
09 apr 2024, 11:52
U narednoj utakmici 4 pozadi su pod moranje. Šta mislite o postavci 4 3 2 1, nešto tipa:

slika
A u 4-4-2, umjesto Keremeha da u sredini igra Mehmedović, jest da je Keremeh malo ušao u formu ali zbog visine u tom veznom redu. Vidio si da im Krpić igra dosta u sredini i sve visoke lopte kupi i prebacuje na krila teško da se ova trojica naših veznjaka niskog rasta mogu nositi sa njim a i ako budemo igrali sa dva stopera onda bekovi če više morati defanzivno da se postavljaju a i sa četvoricom u sredini bilo bi inte neke širine prema krilima U napadu ostavit Čatakovića i Hasića jer Hasić nije za nekog veznjaka "kreativca" bar što smo vidjeli protiv Igmana a ima kvalitete i jednim svojim potezom donio je toliko preokreta i mora da igra ako ne na svojoj poziciji onda bar nešto približno tome.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 11 apr 2024, 00:15

Mehmedovic i Matanovic, koliko se sjecam, su poceli prosli derbi i podlegli pritisku. Ja ipak mislim sa su Edin, Muhamed i Mirza najbolje sto moze stati u vezni red.

Kyeremehu treba dati rolu shadow strikera koji uvijek vreba suparnika a spreman je i primiti loptu od Hamze te povuci brzo naprijed.

Nadam se da ce ekipa ovaj put biti dosta rasterecenija i borbenija.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 11 apr 2024, 00:45

pa gledajte, gore od prosli put ne moze biti
NEMA NAZAD

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 apr 2024, 01:04

luckystrike je napisao/la:
11 apr 2024, 00:15
Mehmedovic i Matanovic, koliko se sjecam, su poceli prosli derbi i podlegli pritisku. Ja ipak mislim sa su Edin, Muhamed i Mirza najbolje sto moze stati u vezni red.

Kyeremehu treba dati rolu shadow strikera koji uvijek vreba suparnika a spreman je i primiti loptu od Hamze te povuci brzo naprijed.

Nadam se da ce ekipa ovaj put biti dosta rasterecenija i borbenija.
Pa i jesu njih trojica najbolja u veznom redu nema govora, mislio sam zbog visine da se tu pojačaju sa Eldarom, a što da ne malo defanzivnije početi čisto zbog tog nekog njihovog pritiska na početku što če vjerovatno biti zbog publike.
Matanović je svakako igrač manje, pisao sam nekoliko puta iskreno ne znam na osnovu čega taj momak dobija minute.
Ajdina u napad kao protiv GOŠK što je igrao, dosta bolje je izgledao nego kao.protiv Igamna u sredini.

I što kaže @holyman teško da mogu gore odigrat nego prošli put

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 11 apr 2024, 01:18

Pozdrav braco, mislite li da se sa jednom clanskom mogu kupiti 3 karte za nedelju ili je samo po jedna?
Zadnji derbi si mogao samo jednu kartu uzeti na jednu clansku.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 11 apr 2024, 05:35

skoJaa je napisao/la:
11 apr 2024, 01:18
Zadnji derbi si mogao samo jednu kartu uzeti na jednu clansku.
Jedna članska 1 karta. Možeš pokazat slike drugih članskih na telefonu uz ličnu kartu tih osoba i može.
🇵🇸

Hz1946
Kontakt:

Post Postao/la Hz1946 » 11 apr 2024, 08:51

holyman je napisao/la:
11 apr 2024, 00:45
Sviđa mi se način razmišljanja :D

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 apr 2024, 08:59

Opet Sivac, pušta uhljupe da udaraju bez kartona.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 11 apr 2024, 09:08

fks74 je napisao/la:
11 apr 2024, 08:59
Opet Sivac, pušta uhljupe da udaraju bez kartona.
Nek udaraju kad su nasi muda u busu ostavili. Koliko im dopustis toliko ce i igrati.
NEMA NAZAD

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 11 apr 2024, 09:42

Nek se i nasi udaraju, ha ja, ma prosli derbi bilo korektno sudjenje, do nas je sto smo izgubili

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 11 apr 2024, 10:04

Korektno je sudio prosli derbi jedina zamjerka sto Hirosu nakon 10 faulova nije dao karton a bio je na rubu crvenog da zbrojimo sve jace faulove al i to su nasi krivi sto ne uzvracaju udarce.Treba od prve minute jako igrati,ostro i u srž
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 11 apr 2024, 11:35

holyman je napisao/la:
11 apr 2024, 00:45
Hahahaha bas tako.

Mada vazda moze gore nedobog.

Mislim sa ovaj derbi dobijamo, u najgorem slucaju x
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 11 apr 2024, 12:25

Baš sam optimističan za derbi
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 11 apr 2024, 12:37

mnon46 je napisao/la:
11 apr 2024, 12:25
Baš sam optimističan za derbi
Mozes ti biti optimistican u prazno.

Dok ne vidimo stav, samopouzdanje i fokus igraca kada istrce prvih 5 minuta, nemamo blage veze sta ce biti.

Za razliku od drugih slabijih timova, sa ovima imamo problem pristupa.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 11 apr 2024, 12:56

50% prodatih ulaznica za derbi već !

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 11 apr 2024, 12:57

Vakat je da gori pjesma Grbavicom "Gdje ste sada manijaci, dok zeljo umireee"

slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, Anex, enzo1, hase73, SamoDaKazeem, ŠTA_JE i 52 gosta.