Sve sto si napisao je realnost, isto i ja mislim. Ja sam simpatizer od 2012 godine kada sam prestao biti navijac. Ali evo postavljam pitanje iz ugla da sam Robijas. Hajde ti animiraj raju kada igraš protiv Šija i Nemile, Famos ti najveci derbi zadnjih 5 godina, nije lagano, pa pogledaj RA na sto je licio u nasoj situaciju. Ultrasima dolazi Aston Villa i dupla Kruna a mi igramo sa Klisom baraž treće lige. I isto tako Robijasa po Sarajevu i ovim gostovanjima u nizim ligama često ode 300+ i svima je to OK normala dok kad se drugi pojave u tim brojkama svima je WOW.zlo87 je napisao/la: ↑11 apr 2024, 11:54Robijasi su cudna grupa. Postujem ih jako zbog svega sto rade za klub, ali misljenja sam da im je potencijal dosta veci od trenutnog, pogotovo iz razloga jer je jedan klub, jedan grad. Zenica prema zadnjem popisu ima 5000 vise stanovnika od Mostara, a realno u navijackom svijetu Red Army je trenutno ozbiljniji, a Ultrasi vise ne postoje, a bili su i oni ozbiljniji. Robijase zeza nonsalnantnoat koju propagiraju i imaju neki nivo koji ne pokusavaju prekoraciti, a mogu. Uvijek su mi vise licli na Torcidu Split, tom neorganizovanosti, a sa druge strane dozom ludosti i nemara koje imaju. Vecinski je to lose po grupu.
Da, treba raditi na vizualnom identitetu, kopu, izgledu itd jer stvarno je potencijal prisutan ali moramo biti svjesni situacije u kojoj je klub i koliko traje borba ZA GOLO PREŽIVLJAVANJE..
Iscrpi to sve to i umori. Dodje ti Zrinjski 0:6 demotiviše to raju u gradu. Ali opet kazem pogledaj gostovanja u najnižim ligama, ne mozes me uvjeriti da su slabija od RA i UM a da nisu bolja od Lešinara a opet što kazes potencijal je jos veci. A pogledaj ligu i protivnike i rezultate.
Bihać prije 4-5 mjeseci, utakmica u 13:00

Masa je ovakvih gostovanja od Hrasnice, Rahica, Bratstva, Konjica(Klis), Bihać itd sto je u ovoj lošoj situaciji sasvim zadovoljavajuće.