PL prepucavanja

avenija
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la avenija » 11 apr 2024, 12:48

zlo87 je napisao/la:
11 apr 2024, 11:54
Robijasi su cudna grupa. Postujem ih jako zbog svega sto rade za klub, ali misljenja sam da im je potencijal dosta veci od trenutnog, pogotovo iz razloga jer je jedan klub, jedan grad. Zenica prema zadnjem popisu ima 5000 vise stanovnika od Mostara, a realno u navijackom svijetu Red Army je trenutno ozbiljniji, a Ultrasi vise ne postoje, a bili su i oni ozbiljniji. Robijase zeza nonsalnantnoat koju propagiraju i imaju neki nivo koji ne pokusavaju prekoraciti, a mogu. Uvijek su mi vise licli na Torcidu Split, tom neorganizovanosti, a sa druge strane dozom ludosti i nemara koje imaju. Vecinski je to lose po grupu.
Sve sto si napisao je realnost, isto i ja mislim. Ja sam simpatizer od 2012 godine kada sam prestao biti navijac. Ali evo postavljam pitanje iz ugla da sam Robijas. Hajde ti animiraj raju kada igraš protiv Šija i Nemile, Famos ti najveci derbi zadnjih 5 godina, nije lagano, pa pogledaj RA na sto je licio u nasoj situaciju. Ultrasima dolazi Aston Villa i dupla Kruna a mi igramo sa Klisom baraž treće lige. I isto tako Robijasa po Sarajevu i ovim gostovanjima u nizim ligama često ode 300+ i svima je to OK normala dok kad se drugi pojave u tim brojkama svima je WOW.

Da, treba raditi na vizualnom identitetu, kopu, izgledu itd jer stvarno je potencijal prisutan ali moramo biti svjesni situacije u kojoj je klub i koliko traje borba ZA GOLO PREŽIVLJAVANJE..
Iscrpi to sve to i umori. Dodje ti Zrinjski 0:6 demotiviše to raju u gradu. Ali opet kazem pogledaj gostovanja u najnižim ligama, ne mozes me uvjeriti da su slabija od RA i UM a da nisu bolja od Lešinara a opet što kazes potencijal je jos veci. A pogledaj ligu i protivnike i rezultate.

Bihać prije 4-5 mjeseci, utakmica u 13:00

slika

Masa je ovakvih gostovanja od Hrasnice, Rahica, Bratstva, Konjica(Klis), Bihać itd sto je u ovoj lošoj situaciji sasvim zadovoljavajuće.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 apr 2024, 13:09

Ljudi ima vas 100 kući i 100 na gostovanjima i to je ok. Nema potrebe filozofirati.

Puno važnija stvar je ova koju radite za klub i način na koji se borite, na tome kapa dole.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 11 apr 2024, 13:22

avenija je napisao/la:
11 apr 2024, 12:48
zlo87 je napisao/la:
11 apr 2024, 11:54
Robijasi su cudna grupa. Postujem ih jako zbog svega sto rade za klub, ali misljenja sam da im je potencijal dosta veci od trenutnog, pogotovo iz razloga jer je jedan klub, jedan grad. Zenica prema zadnjem popisu ima 5000 vise stanovnika od Mostara, a realno u navijackom svijetu Red Army je trenutno ozbiljniji, a Ultrasi vise ne postoje, a bili su i oni ozbiljniji. Robijase zeza nonsalnantnoat koju propagiraju i imaju neki nivo koji ne pokusavaju prekoraciti, a mogu. Uvijek su mi vise licli na Torcidu Split, tom neorganizovanosti, a sa druge strane dozom ludosti i nemara koje imaju. Vecinski je to lose po grupu.
Sve sto si napisao je realnost, isto i ja mislim. Ja sam simpatizer od 2012 godine kada sam prestao biti navijac. Ali evo postavljam pitanje iz ugla da sam Robijas. Hajde ti animiraj raju kada igraš protiv Šija i Nemile, Famos ti najveci derbi zadnjih 5 godina, nije lagano, pa pogledaj RA na sto je licio u nasoj situaciju. Ultrasima dolazi Aston Villa i dupla Kruna a mi igramo sa Klisom baraž treće lige. I isto tako Robijasa po Sarajevu i ovim gostovanjima u nizim ligama često ode 300+ i svima je to OK normala dok kad se drugi pojave u tim brojkama svima je WOW.

Da, treba raditi na vizualnom identitetu, kopu, izgledu itd jer stvarno je potencijal prisutan ali moramo biti svjesni situacije u kojoj je klub i koliko traje borba ZA GOLO PREŽIVLJAVANJE..
Iscrpi to sve to i umori. Dodje ti Zrinjski 0:6 demotiviše to raju u gradu. Ali opet kazem pogledaj gostovanja u najnižim ligama, ne mozes me uvjeriti da su slabija od RA i UM a da nisu bolja od Lešinara a opet što kazes potencijal je jos veci. A pogledaj ligu i protivnike i rezultate.

Bihać prije 4-5 mjeseci, utakmica u 13:00

slika

Masa je ovakvih gostovanja od Hrasnice, Rahica, Bratstva, Konjica(Klis), Bihać itd sto je u ovoj lošoj situaciji sasvim zadovoljavajuće.
Slazem se sa svim. Zrinjski svakako nije imao navijace. Sramotne su bile posjete na stadionu, ali Ultrasi dok su postojali bili su konatantni. Slazem se da je u prividu brojka Robijasa odlicna na svim utakmicama obzirom na stanjenkluba, ali smatram da je gro grupe dosta, dosta manji od toga, odnosno jezgro grupe koji ucestvuje u svim aktivnostima. Bas to sam i navodio, da mora ta brojka dosta jaca brojka biiti u jezgru i srzi grupe obzirom na velicinu grada i broj navijaca na tribini. Ultrasima je taj broj bio veci, Red Armyu je trenutno veci broj iako su u drugoj ligi krenuli sa 15ak ljudi, cak ste ih i ganjali, ali od tih 15ak ljudi dosli su do toga da ugase reapektabilnu grupu na Balkanu. Uglavnom, sustina je da jezgro grupe Robijasa moze i treba biti veca.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 apr 2024, 13:23

Koliko momci trose vremena u klubu na volontiranje, dobro je da ikako postoji neke volje na tribini. Drugi se iskljucivo mogu fokusirati na grupu i izdanja grupe, Robijasi se od 2014-15 fokusiraju na klub. Prvo protestima, pa onda aktivnim ucescem u radu i organizaciji kluba.

Za to vrijeme je bilo malo ili nikako mladjih snaga na jugu. Prvo, grupa je bojkotovala utakmice, a to ti u isto vrijeme ubija i grupu. Onda nakon toga je dosao nesretni Turcin, dva puta ispadanje iz lige u dvije godine (ostali jednom zbog licence Borcu). Nakon toga je klub bio primoran da krene iz Kantona. Nista od toga nece privuci nove generacije da se prikljuce, a kao sto rekoh gore, starije generacije su se puno potrosile na klub. Jedno vrijeme je bilo gore biti Robijas u Zenici nego u Sarajevu. Momci se nisu predali niti prodali. Veci mentalitet pravog navijaca nisu mogli pokazati od onog kada se prijetilo, pa potom i pucalo po njima radi kluba, a nisu stali.

@kamaga11 mene bi bilo stid biti dio takve grupe, a vi se jos i hvalite. A da su gluposti, nisu, dobro ti to znas.
Celik!3,2,2.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 apr 2024, 14:03

Najveci problem robijasa je to sto su izgradili pedigre sabanske grupe, i dan danas je to mislim skupina koja ima najmanje bar salova na tribini, grupa koja najmanje vodi racuna izgledu tribine, oblacenju itd.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 11 apr 2024, 14:16

AllGunsBlazing je napisao/la:
11 apr 2024, 13:23
Koliko momci trose vremena u klubu na volontiranje, dobro je da ikako postoji neke volje na tribini. Drugi se iskljucivo mogu fokusirati na grupu i izdanja grupe, Robijasi se od 2014-15 fokusiraju na klub. Prvo protestima, pa onda aktivnim ucescem u radu i organizaciji kluba.

Za to vrijeme je bilo malo ili nikako mladjih snaga na jugu. Prvo, grupa je bojkotovala utakmice, a to ti u isto vrijeme ubija i grupu. Onda nakon toga je dosao nesretni Turcin, dva puta ispadanje iz lige u dvije godine (ostali jednom zbog licence Borcu). Nakon toga je klub bio primoran da krene iz Kantona. Nista od toga nece privuci nove generacije da se prikljuce, a kao sto rekoh gore, starije generacije su se puno potrosile na klub. Jedno vrijeme je bilo gore biti Robijas u Zenici nego u Sarajevu. Momci se nisu predali niti prodali. Veci mentalitet pravog navijaca nisu mogli pokazati od onog kada se prijetilo, pa potom i pucalo po njima radi kluba, a nisu stali.

@kamaga11 mene bi bilo stid biti dio takve grupe, a vi se jos i hvalite. A da su gluposti, nisu, dobro ti to znas.
Sve tacno, ali ne sprijecava to da se poradi bar na oblacenju kako je @Lakoste naveo, ne zahtijeva previse.

nicaze95
Kontakt:

Post Postao/la nicaze95 » 11 apr 2024, 14:46

zlo87 je napisao/la:
11 apr 2024, 14:16

Sve tacno, ali ne sprijecava to da se poradi bar na oblacenju kako je @Lakoste naveo, ne zahtijeva previse.
ako je to jedina kritika onda cemo je prihvatit.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 apr 2024, 15:02

Postovanje robijasima da ne bude da vas neko mrzi
Nasi smo kako god :bih:
Nadam se i fukare da ce biti ko nekad
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 11 apr 2024, 15:45

Gdje koga drzava stiti i koji su to?
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 11 apr 2024, 15:55

nicaze95 je napisao/la:
11 apr 2024, 14:46
zlo87 je napisao/la:
11 apr 2024, 14:16

ako je to jedina kritika onda cemo je prihvatit.
Ne mogu ja nekog kritikovati niti zelim, samo iznosim misljenje na osnovu onog sto vidim. Ovo je minimum na kojem mozete poraditi uzimajuci u obzir da imate dosta obaveza u i oko kluba, pa je jasno da nd nozete se toliko baviti grupom.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 11 apr 2024, 17:16

@AllGunsBlazing @nicaze95 i @avenija i ostali, gori ste vi što se nekome pravdate. Ko je.be i njih i njihova mišljenja i njihove tabele, šta treba neka ultra tabela nekog fočaka bit bitna i relevantna povod za diskusiju i razmatranje.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 11 apr 2024, 17:35

Robijasi su dobra grupa, realno ljudi su kroz svasta prolazili ovih godina, eto ti fukara u 1 ligi fbih pa robijasi su za njih svemirski brod. Naravno, ima nekih stvari na kojima se treba doraditi ali kad skontas gdje ljudi gostuju i ko im dolazi na BP meni je to skroz respektabilno
1946-1987

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 11 apr 2024, 17:42

NoDi80 je napisao/la:
11 apr 2024, 15:02
Robija kakva je god, uvijek je bila ozbiljnija bila od fukara. Tuzla ogroman grad, navijacka svijest 0, to mi nikad nije bilo jasno.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 apr 2024, 20:38

U SarajVu na Bistriku vodili su tesku bitku……
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 12 apr 2024, 01:41

MocMahale444 je napisao/la:
11 apr 2024, 20:38
Alija Jasarevic i Musan Topalovic
- FKS -

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 apr 2024, 01:52

zemuntrg je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
11 apr 2024, 15:02
Robija kakva je god, uvijek je bila ozbiljnija bila od fukara. Tuzla ogroman grad, navijacka svijest 0, to mi nikad nije bilo jasno.
To mi je vazda fasinatno bilo, ima haman citav ybni kanton iza sebe i dodje tamo lekcije im drze apachi :D uz duzno postovanje doticnim
=\_1921_/=

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 12 apr 2024, 05:02

Hajdeee je napisao/la:
12 apr 2024, 01:41
Topalovic junak bio al je bitku izgubio, murija ga odvede…..

Kazu ograda pala s bismiletom na usnama i pjesmom , šehidski rastanak.
Eh mashAllah za gazije iz Mostara.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 12 apr 2024, 12:45

12 apr 2024, 05:02
Hajdeee je napisao/la:
12 apr 2024, 01:41
Topalovic junak bio al je bitku izgubio, murija ga odvede….
Cijenim da vecina raje, narocito ove mladje, pa cak i iz Sarajeva, veze nemaju sta pisemo :mrgreen:
- FKS -

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 12 apr 2024, 14:14

Ima tu posla za svaku grupu.Tako i za Robijase koji se previae trose na klub a opet koliko toliko rade na grupi(koreografije,zastave,grafiti,kako neki kazu oblacenje-salovi,duksevi,fantomke,majice).Al da moze bolje, naravno da moze jer prostora i kapaciteta ima na pretek.Nije ovo jos u onom fullu koji se ocekuje.Brojka na gostovanjima od 100plus ljudi je svaku tekmu prisutna.Sto je za respekta.
!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 apr 2024, 14:40

bambus je napisao/la:
12 apr 2024, 14:14
Ima tu posla za svaku grupu.Tako i za Robijase koji se previae trose na klub a opet koliko toliko rade na grupi(koreografije,zastave,grafiti,kako neki kazu oblacenje-salovi,duksevi,fantomke,majice).Al da moze bolje, naravno da moze jer prostora i kapaciteta ima na pretek.Nije ovo jos u onom fullu koji se ocekuje.Brojka na gostovanjima od 100plus ljudi je svaku tekmu prisutna.Sto je za respekta.
Mjesta za napredak ima, samo ne razumijem ovo pisanje za oblacenje. Mislim zadnjih godina je sve na dobrom nivou. Jakne, duksevi, majice - sve od grupe. Salovi isto tako. Jedino sad da butik otvaraju kao neki :urnebes:
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Bordo10, denimen99, Fudbalmozak2 i 23 gosta.