Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

OsmaDolazi
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 apr 2024, 10:26

MortemHz je napisao/la:
14 apr 2024, 10:05
OsmaDolazi je napisao/la:
14 apr 2024, 01:54
MortemHz je napisao/la:
14 apr 2024, 01:49

Moralo je nešto proći jer su ih dosta poslali ali u globalu mislim da je ovo potop, Amerikanci i Britanci uz pomoć Jordana su odradili posao barem po trenutnom stanju.
Stvarno niste svjesni koliko je Iran velika i mocna zemlja. Ovo sto su oni uradili Izraelu ni jedna zemlja na svijetu nebi smjela uraditi. Jedni od rijetkih koji nisu USA pudlica.
Itekako sam svjestan jer sam nešto slično sam pisao par dana prije, to nema apsolutno nikakve veze sa ovim događajima od sinoć. Vrati se i pročitaj temu samo par stranica unazad.
Ma nisam se direktno tebi obracao. Quote jeste bio na tvoj post, ali vise sam u globalu pricao. :mrgreen:
Nezvanicni podaci govore da je Iran ovo igranje kostalo 3 000 000 Eura, daleko najveci proizvodjaci jednostavnih dronova, tj rojeva dronova za opterecavanje PVO. U sustini rojevi i sluze da se optereti PVO, da bi prolazile baliaticke ili neke druge rakete. Znaci 7 je proslo (kako kazu Izraelci :mrgreen: ). Iran je tacno postigao sta je htio. Gadjao vojnu infrastrukturu, direktno pokazao da moze proci do Izraela, a vojna infrastrukutra ima najveci broj PVO. Sada zamislite sta bi bilo da su gadjali naselja. Koliko god se sprdali sa Iranom, mi kao Bosanci, vjerujte mi svi znaju da se sa takvom nacijom koja 100 godina zivi pod sankcija ne moze sprdati.

Zamislite koliku je cijenu platio Izrael sa svim sistemima PVO, podizanjem aviona, trazenjem direktne pomoci od Jordana, UAE, GB, USA itd. Da ne pricam strah stanovnistva zadnjih dana zbog ometanja GPS, stavljanje van funkcije interneta. O turizmu mogu zaboraviti. Neka se Izrael drzi Palestine, Sirije, Jemena i ostalih USA pudlica. Svaki njihov napada na Iran ce dobiti adekvatan odgovor, ubijedjen sam u to. Vidjet cete sta ce sledece uraditi Izrael i hoce li? ;)
sljivo je napisao/la:
14 apr 2024, 09:59
U ratu su preko hezbolaha, indirektno, i to odavno. Govorim za razgovore jer Izrael, sve dok je Amera, nece izgubit. Moze se krhat koliko hoce ali drugaciji, iskod, za sad nece biti. Arapski covjek ce vise patiti od Izraelskog, i to je cinjenica.
A cinjenica je da nisi nikada upoznao Iranca. Njima je nista da ih sutra pogine 20 000 000 da sutra Izraela ne bude. 96% njihovog oruzja je domet do Izraela i ne trrleba im vise. Pa u nase vrijeme su uspjeli nama doturiti crvene strijele kada nismo metka kako treba uspjeli dobiti. Nevjerovatno obavjestajna sila, samo sto mediji to predstavljaju kao i Rusofasiste, da su maciji kasalj itd.

Drugovi u ratu svi pate.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 apr 2024, 10:33

Ova cijela situacija sa Izraelom pokazuje da ne postoji internacionalni zakon. Nijedan zapadni zvanicnik nije spomenuo izraelski napad na ambasadu Irana, nego osudjuju Iran za napad i eskalaciju.

Moćnici kroje stvarnost kako njima odgovara
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 apr 2024, 10:37

Brokula je napisao/la:
14 apr 2024, 10:33
Ova cijela situacija sa Izraelom pokazuje da ne postoji internacionalni zakon. Nijedan zapadni zvanicnik nije spomenuo izraelski napad na ambasadu Irana, nego osudjuju Iran za napad i eskalaciju.

Ma naravno, mediji kroje svijest građana. Tacno onako kako odgovara onima kojim je to interes u datom trenu. Dobro je Denzel Washington rekao. Ako ne citas vijesti onda si nisi informisan, ako ih citas onda si dezinformisan.

Zamisli da niko ne osudi napad na diplomatsku ambasadu jedne drzave? Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Zamisli kakav skandal bi bio da je neko raznio Izraelsku ambasadu u BiH. Pa cijeli svijet bi nas se odrekao preko novina.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 apr 2024, 10:37

Kad čovjek skonta mi imamo Amerikance uz sebe
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 apr 2024, 10:43

14 apr 2024, 10:37
Brokula je napisao/la:
14 apr 2024, 10:33

Ma naravno, mediji kroje svijest građana. Tacno onako kako odgovara onima kojim je to interes u datom trenu. Dobro je Denzel Washington rekao. Ako ne citas vijesti onda si nisi informisan, ako ih citas onda si dezinformisan.

Zamisli da niko ne osudi napad na diplomatsku ambasadu jedne drzave? Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Zamisli kakav skandal bi bio da je neko raznio Izraelsku ambasadu u BiH. Pa cijeli svijet bi nas se odrekao preko novina.

Ma ljudi doslovno lazu svima nama u face direktno i niko nista ne moze uraditi po tom pitanju.
Pogledajte izjave zvanicnika, pa covjek bi rekao Iran nije medjunarodno priznata drzava i mozes im bombardovat ambasade po zelji.

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 apr 2024, 10:45

Surreal je napisao/la:
14 apr 2024, 10:37
Kad čovjek skonta mi imamo Amerikance uz sebe
Da, onoliko koliko je njima u interesu. Zasto im nije bilo u interesu 95-e da budu uz nas? Damo interesi druze (Ne vidim nista pogresno u tome da se razumijemo, dao Bog pa da i mi imamo nacionalne glavne i sporedne planove i nase interese od kojih necemo odustajati).

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 apr 2024, 10:47

14 apr 2024, 10:26

A cinjenica je da nisi nikada upoznao Iranca. Njima je nista da ih sutra pogine 20 000 000 da sutra Izraela ne bude.
Zato što su teška bijeda.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 apr 2024, 10:49

Istinski je napisao/la:
14 apr 2024, 07:45
BIHpatriota je napisao/la:
14 apr 2024, 03:09
Ovi pogodili konzulat, ovim pogodili vojne baze, naravno da su ih usrali.

Gdje su Kupola i Patriot

Ode baza u paramparčad, goooooooriiiii

Al si se osramotio s ovim glupostima s Twittera. Vas radikalizirane SDA dijasporce je najlakše prepoznati. Imate klasičan brdsko-planinski izgled. Spiljski ljudi.
Hahahahahaha 100 % opis, valjda im dugogodisnje glasanje za Bakira popilo mozak
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 14 apr 2024, 10:53, ukupno mijenjano 1 put.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 apr 2024, 10:52

ASD je napisao/la:
14 apr 2024, 10:47
14 apr 2024, 10:26

A cinjenica je da nisi nikada upoznao Iranca. Njima je nista da ih sutra pogine 20 000 000 da sutra Izraela ne bude.
Zato što su teška bijeda.
Bijeda jesu za zapad. Teska nisu. Imaju nesto sto se zapadu ne svidja nikako a to je veliikaa, veeliiiikaaa historija i sto nikada u zivotu nisu bili potlaceni niti su bili kolonija nekome. 9 od 10 Iranaca ce ti reci da ce radije zivjeti u "bijedi" kako ti kazes, nego da im neko drugi namece svoju demokratiju. O nacionalnom ponosu da ne pricam.

Ja ti kazem, njima je dovoljno samo do Izraela, nista im drugo ne treba. ;)

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 apr 2024, 10:54

Aha jest zato ce ih sad Izrael satrat ko sto su i najavili a ovi nece moci apsolutno nista ucinit. I to sve zbog par dronova :rol:

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 apr 2024, 10:56

numanumaye22 je napisao/la:
14 apr 2024, 10:54
Aha jest zato ce ih sad Izrael satrat ko sto su i najavili a ovi nece moci apsolutno nista ucinit. I to sve zbog par dronova :rol:
Okej. Smijes li u nepisanje po forumu?
Izrael bez podrske ostalih zemalja nebi mogao satrati Kirgistan, kamo li Iran. Nece ni ovako da se razumijemo, nego ce opet gadjati neke baze po Siriji itd. ;)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 apr 2024, 10:58

O dzumandzi...rece čovjek prije uz Izrael 90% svijeta aludirajući na USA i Britaniju...a ovqmo uz Iran Rusija i Kina :urnebes:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 apr 2024, 10:59

Ostaće zapisano da je Iran ipak napao direktno Izrael, kako tako. Mislim da moderni Adolf Bibi nema muda da napravi nešto slično u kontra pravcu. Zaplatiće opet nešto ili neko što je iransko, ali van Irana.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 apr 2024, 11:02

14 apr 2024, 10:52

Bijeda jesu za zapad. Teska nisu. Imaju nesto sto se zapadu ne svidja nikako a to je veliikaa, veeliiiikaaa historija i sto nikada u zivotu nisu bili potlaceni niti su bili kolonija nekome. 9 od 10 Iranaca ce ti reci da ce radije zivjeti u "bijedi" kako ti kazes, nego da im neko drugi namece svoju demokratiju. O nacionalnom ponosu da ne pricam.

Ja ti kazem, njima je dovoljno samo do Izraela, nista im drugo ne treba. ;)
Teška bijeda su i za nas.

I daleko je to od toga što pričaš. Protesti im se nasilno guše, a nemaju mogućnost da lako odu iz države.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 14 apr 2024, 11:02

Sheyi je napisao/la:
14 apr 2024, 07:54
Ovdje na forumu isti ljudi su strucnjaci za sport, sex, drogu, auta, vize, vojne i medjuljudske odnose, naoruzanja i tehnologiju i vojnu tehniku. Zato nam i jeste drzava u kurcu kad svi sve znaju s takvom vjerom u to
Al sa kojim samopouzdanjem objašnjavaju i tvrde stvari.. ono, tako je i nema ni trunke prostora da bude drugačije. Kamo sreće da tu energiju usmjere na nešto korisno.
The saddest thing in life is wasted talent.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 apr 2024, 11:02

Ma to sta ljudi u nekoj drzavi misle i zele je sve stvar ispiranja mozga. Ako im ispires mozak dovoljno dugo dobiti ces fine poslusnike za svoje ciljeve.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 apr 2024, 11:03

14 apr 2024, 10:56
Izrael bez podrske ostalih zemalja nebi mogao satrati Kirgistan, kamo li Iran. Nece ni ovako da se razumijemo, nego ce opet gadjati neke baze po Siriji itd. ;)
Pa stvar i jest u tom sto imaju podrsku ostalih jakih zemalja. Po cemu u nepisanje? Ne lozi me rat ko vas esdeaovce.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 apr 2024, 11:06

14 apr 2024, 11:03
Pa stvar i jest u tom sto imaju podrsku ostalih jakih zemalja. Po cemu u nepisanje? Ne lozi me rat ko vas esdeaovce.
Tebi neki esdeavac izgleda bas k.arno neku koju si volio. P.išaj ih.
Eto kazem ti, imaju podrsku cijelog zapada. Da vidimo sta ce uraditi PO IRANU. :mrgreen:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 apr 2024, 11:10

14 apr 2024, 11:06
14 apr 2024, 11:03

Tebi neki esdeavac izgleda bas k.arno neku koju si volio. P.išaj ih.
Eto kazem ti, imaju podrsku cijelog zapada. Da vidimo sta ce uraditi PO IRANU. :mrgreen:
Ja se samo smijem onom sto ste vi jucer pisali, eto prelistaj stranice :rol:

Fejk eksplozije i info, kad je neko procitao pomislio bi da Izrael nestaje s lica zemlje. :urnebes:

And in reality:

:rol:
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 14 apr 2024, 11:12, ukupno mijenjano 1 put.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 apr 2024, 11:12

Jao ja se smijem šta ste postavljali u momentu napada, sad kad je sve prošlo ja gledam i smijem se iz svog njemačkog doma.

Haveru eto ba najpametniji si, svi smo ostali debili, radujemo se ratu, jel dosta za danas?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Maestro^^ i 6 gostiju.