FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- hordasDoboj
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ako ga primimo prvi i X je daleko.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
U 93' nakon kornera, na drugu stativu ide lopta, oni čiste ali je izbijaju na nekih 20 metara od gola, ona sjeda Mustafiću i trese mrežu domaćina.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
-
- Kontakt:
Ima ti smisla pricaMortemHz je napisao/la: ↑14 apr 2024, 11:52Raja misli da se ja zajebavam. Jako teško jer su počeli kupovati utakmice ali ako sada ispadnu to znači da se sljedeće sezone vraćaju odmah bez problema. Ostaviš ih sad u ligi i naredne sezone gledaš kako se koprcaju jer 4 kluba lete iz lige + će biti nešto teže ući nazad.
Tako da se večeras nadam bilo kakvoj pobjedi a njima opstanak u ligi i da to potvrde u narednim kolima.
I onda kaže Morto nije dobar komšija a ja im stvarno od srca želim opstanak u ligi.
Ne bi me cudilo da neko namjerno ispadne ove godine pa da ganja odma da se vrati u ligu 10.Jer ovako ko ove sezone ostane na jedvite jade,sljedece sezone nece sigurno.Nesto slicno ko 15/16 sezone,svi ovi sto su jedva ostali prethodne sezone(Drina,Slavija,Travnik)naredne ispali glat.
Nece ovi jadovi ispasti.Kupili su navodno u Posusju,dobit ce jos 2 kuci Listicu i Tuzlu i to je to.Ono njihovo kako su i titule uzimali.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 14 apr 2024, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Peneranda 0:1
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Ostaviti Hasica na klupi krenuti sa brzim Kyeremehom i njima dati loptu. Dosta golova smo primili jer Hasic drzi dugo loptu u zadnjoj trecini i svi nasi krenu gore i spakuju nam kontru.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Jedan ekser Hamza, drugi Dulja
Hajmo mi onda Posušju ponuditi veci novac, da ih dobijuNajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 apr 2024, 13:05Nece ovi jadovi ispasti.Kupili su navodno u Posusju,dobit ce jos 2 kuci Listicu i Tuzlu i to je to.Ono njihovo kako su i titule uzimali.

- Maroon1946
- Kontakt:
Kakav Pena nije igrao 100 god
-
- Kontakt:
To nam je najveca boljka
Gledam statistiku zadnjih 16 derbija,svi su relativno nedavno odigrani,najdalji je 2018.
Od 16 utakmica mi smo poveli na cak 12 derbija.Oni su se nakon naseg prvog gola na 7 utakmica uspjeli vratiti i ostati neporazeni.
Zadnji put kad smo se mi vratili nakon sto smo prvi primili je bilo 2016 kad je Merso zabio u debitantskoj utakmici.Svaki naredni put kad god smo prvi primili mi smo izgubili taj derbi.
A da smo prvi primili i na kraju pobjedili to ni sam ne sjecam se kad smo uspjeli.Onako top of the head 2007 kup na Kosevu

Ne znam do cega je to ali moramo raditi na psiholoskom planu.To me najvise nervira kod nas sto cim primimo gol raspadnemo se.Pa utakmica je 90 minuta.Igra se sat i po ne do prvog gola.Ne smije se to vise desavati da tako potonemo,igraj do kraja pa sta bude
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ova Zvijezda je i onako vec ispala, pa ne bi bilo lose vec sad kaparisati ovog Vadzea. Lik u ovakvom odronu od kluba uspjeo na 24 utakmice zabiti 4 gola i podjeliti 6 asistencija. Zaista sjajna statistika ako uzmemo u obzir za kakav klub nastupa.
Pokriva poziciju AM i RW.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa nije baš da se raspadamo nakon što gol primimo, bar ove sezone nije to baš uvijek slučaj bio. Protiv GOŠKa 2:0 gubili, na kraju 2:2, protiv Borca primili gol na Koševu, pa se vratili( Aničić zabio u praktički zadnjim sekundama utakmice ). Onda u kupu protiv Borca smo izjednačili, da nije bilo suđenje kakvo jeste, sasvim moguće da bi se opet vratili u život. Onda protiv Igmana 2:0 gubili, stignemo na 2:2.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 apr 2024, 13:26To nam je najveca boljka
Gledam statistiku zadnjih 16 derbija,svi su relativno nedavno odigrani najdalji je 2018.
Od 16 utakmica mi smo poveli na cak 12 derbija.Oni su se nakon naseg prvog gola na 7 utakmica uspjeli vratiti i ostati neporazeni.
Zadnji put kad smo se mi vratili nakon sto smo prvi primili je bilo 2016 kad je Merso zabio u debitantskoj utakmici.Svaki naredni put kad god smo prvi primili mi smo izgubili taj derbi.
A da smo prvi primili i na kraju pobjedili to ni sam ne sjecam se kad smo uspjeli.Onako top of the head 2007 kup na Kosevu![]()
Ne znam do cega je to ali moramo raditi na psiholoskom planu.To me najvise nervira kod nas sto cim primimo gol raspadnemo se.Pa utakmica je 90 minuta.Igra se sat i po ne do prvog gola.Ne smije se to vise desavati da tako potonemo,igraj do kraja pa sta bude
Doduše, ti si rečenicu iznad spominjao potpune preokrete u derbiju, tu smo slabi, slažem se. Ali eto, generalno se nismo baš uvijek raspadali ove sezone kad gol primimo.
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 14 apr 2024, 13:34, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Zadnjeg kojeg se sjetim da smo u potpunosti okrenuli je onaj ligaški iz 2007. kad je Kurto za pobjedu zabio. Nakon toga se tačno ne sjećam da smo preokrete pravili.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 apr 2024, 13:26To nam je najveca boljka
Gledam statistiku zadnjih 16 derbija,svi su relativno nedavno odigrani,najdalji je 2018.
A da smo prvi primili i na kraju pobjedili to ni sam ne sjecam se kad smo uspjeli.Onako top of the head 2007 kup na Kosevu![]()
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
-
- Kontakt:
Samo se ti opusti.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
NajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 apr 2024, 13:26To nam je najveca boljka
Ma jos jace ako primis gol, kakvo povlacenje, cvrsto jako, muski iii pametno fakinski.. malog hirosa odmah udariti po nogama. Klosar je to, klosarski odgovoriti!!!!
IGRAJTE BRACO
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
I na najmanje unošenje u lice padati, kad god pokušaju nešto provocirati odmah padati.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Tako je. TJ NE BITI GLUP!
- 1 9 4 6 -
-
- Kontakt:
Bravo strucnjak, ostaviti covjeka koji je najzasluzniji za pobjedu uu prvom derbiju ove sezone. A drugi derbi smo ga dobro popusili jer je taj isti Hasic ostao na klupi. Ako ne vjerujes u to gledaj u statistiku, jer ako nemas pojma o fudbalu onda znas valjda citati.hordasDoboj je napisao/la: ↑14 apr 2024, 13:06Ostaviti Hasica na klupi krenuti sa brzim Kyeremehom i njima dati loptu. Dosta golova smo primili jer Hasic drzi dugo loptu u zadnjoj trecini i svi nasi krenu gore i spakuju nam kontru.
-
- Kontakt:
Vadze je dobar a jos bolji igrac Killian Bevis kod Fedje u Kragujevcu.7 golova 9 asistencija ove sezone dosad u ligi koja je realno jaca od nase.Brz ko munja,sjajna kontrole lopte a igra i lijevom i desnom nogom.Malo me podsjeca na FanimaLavcina je napisao/la: ↑14 apr 2024, 13:30Ova Zvijezda je i onako vec ispala, pa ne bi bilo lose vec sad kaparisati ovog Vadzea. Lik u ovakvom odronu od kluba uspjeo na 24 utakmice zabiti 4 gola i podjeliti 6 asistencija. Zaista sjajna statistika ako uzmemo u obzir za kakav klub nastupa.
Ali ne bi bjezao od Vadze ili onog drugog Saliman.Obojica relativno mladi.Samo pitanje sta sa strancima.Imamo sad 3+vraca se Gulisha sa posudbe.Jedino da se nekako rijese Penarande ili prodaju Renana
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Pod Vasoskim dva derbija oni su tako namamili naše igrače koji su dobili crveni. Dupovac i na Koševu još neko ali se ne sjećam ko tačno.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Vodi Igman ako ostane kec u Konjicu veceras ce kone poginuti moraju spasavati zivu glavu. Bice tu i provokacija i njihovog standardnog seljakluka i na terenu i na tribinama, nadam se da ce igraci biti hladne glave. Hajde Rajvo 

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Evander, Kockoglavi, kogmagie46, mnon46, Pena i 64 gosta.