Ko je birao dobar dio tog rostera?NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑15 apr 2024, 00:02Rozman jeste usrao sve sto se moglo usrati i ovo je apsolutno njegov poraz, ali nije samo to problem. Mi jednostavno nismo realni.
Pisao sam malo pred utakmicu sa AVNOJ-em da mi sami sebe precjenjujemo, a od njih pravimo invalide. Tim rijecima. Ja prvi se zaletim i to radim, ali hajmo realno.
Glavu za glavu uporedite igrace. Zaboravite na momenat cije dresove nose.
U napadu imamo Renana (doduse, van forme) i Catakovica, tu jesmo jaci.
Sredina nam Buljubasic, Julardzija, Mustafic, Matanovic, njihova Stilic, Mekic, Radovac, Hiros, Karic. Je li fakat neko misli da je ovaj nas vezni red nesto bolji od njihovog? Ali realno eto.
Bekovi su im Galic i Radinovic, nama Radovic i Beganovic. Jesu to bolja ova nasa dvojica? I danas i u proslom derbiju su vam ova dva njihova pokazala da nisu. Jednostavno nisu.
Je li to Iliev za tri klase bolji od Muftica? Je li Boljevic i Amoah ne bi kod nas minute upisali? Jesu li Soldo i Anicic vanzemaljci za Cocalica i Cavnica? Ako nisu losiji, nisu ni puno bolji.
Hasic je igrac, koji nije dosao do izrazaja jer je igrao gdje je igrao. Kyeremeh bi u dobrom sistemu dao puno, danas je bio nas najbolji igrac, ali je zamijenjen. Buljubasic je blago. Ostalo?
Tuzna realnost je da smo mi tu negdje sa njima, svidjalo se to nekome ili ne. Ko je imalo upucen zna da su oni u borbi za opstanak iz hiljadu nekih lijevih razloga, ponajmanje zbog loseg igrackog kadra, koji nakon ovih zimskih pojacanja niti je los niti je jeftin za nase uslove.
Ukratko, trener nam je pogubljen, a mi nismo ni blizu dobri koliko mislimo.
Nema alibija, vise, za ovakvo stanje ekipe. Ovo je tragedija za ono sto mi kao klub, a i ekipa, mozemo i moramo biti.