FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 15 apr 2024, 13:16

NajvecaRadosti je napisao/la:
15 apr 2024, 13:06
Sreca Simonu pa nam je dojadila konstantna promjena trenera inace bi davno bio bivsi sto jest jest
Apsolutno. Valja trpiti, cekati. Nismo nikada prije bili u ovoj fazi da istrpimo trenera i njegove zelje. Valjda to ne moze za godinu, nije valjda, sigurno...
Doveden je na duze staze kao i citava slovenacka ekipa.
Bit ce jos poraza i bolnijih veceri ali nema odustajanja.
Ovo se sve jednom mora isplatiti.

Vec je stvoreno u nama ovih godina da je remi protiv kmelje poraz, a njima pobjeda, i to je valjda nesto.

Neka dobro razmisle sljedeci prelazni rok, mozda treba zamijeniti 15 igraca, mozda ne..
Da smo sve rasprodali i uzeli novih 15 igraca bilo bi nisu se uklopili.. Ovaj rok su drzali okosnicu ekipe koja je nekvalitetna i nedovoljna za titulu, mozda ipak treba stalno mijenjati ko zna...

Ekipa koju kmeljo, zvijezda, ubice, gosk i igman isprate sa 3-4 komada definitivno nije ni za evrope a kamoli titule.

Jos jednom kazem ne vrijedi analizirati sinocnju utakmicu, sve je u potpunosti ocito i generalno prelose, gubite vrijeme..
NEMA NAZAD

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 15 apr 2024, 13:16

Ma i mi malo seruckamo ako cemo iskreno. Ljudi napravili bunker ala Atletiko Madrid. Nije to tako lahko probiti, kao sto pojedini misle.
Oni su uvijek fino i igrali tekme kada se brane, medjutim kada moraju napasti tu je problem. Dovoljan primjer je ona sansa Kyeremeha kada je morao zabiti 11 vs 11. Ostaje zal za pobjedom, iskreno trebalo se kako god probiti bunker i mislim da bi se probio da nije to Simon zayebao.
Izvaditi najopasnijeg igraca Kyeremeha je bilo ravno samoubistvu. Buljubasica cujem je izveo radi povrede, ali ta dva igraca su najbolja bila daleko dok su bili na terenu.
Ljudi istrpili smo ono najgore sto je bilo, nismo otjerali sve u klubu ono nase standardno nego smo se ujedinili.
Jedini smo mi imali damu i usli u direktni rat sa savezom i vickom, nemojte to nikada zaboraviti. Jucer je sudjenje bilo qrac, Radovic odmah pozutio i znao sam da ce crveni do pol dobiti ako ga ne izvadi jer nije tacan decko u glavu. Pa 7-17 u faulovima je dovoljno. Sve 50-50 je islo u njihovu korist.
Pa onda sudijska nadoknada 3 minute... u sudijskoj bilo igre 15 sekundi, al je on u 2:59 svirnuo kraj..
Nisu to bile neke ogromne greske, ali npr uvijek bih prihvatio da im da penal u prvoj minuti, ali do kraja da bude sve kako treba nego da te handri svako malo sa faulovima i ostalim glupostima.
Nama sve u svemu je bilo isto dobiti, x ili izgubiti, mi smo u evropi 99%, oni ko oni utakmica sezone, dolazi im zaista Real Madrid i oni se tako pripreme, znaju da ce ih pobjeda protiv nas izvuci i da ce dobiti aplauz zanemarivsi to sto su 11 na tabeli, sto na gostovanjima ne znaju za x, a ne pobjedu(kupljene tekme ne racunam), sto ih drugoligasi izbacuju iz kupa, sto su morali vici pusit qrac da bi dobili Slogu, Posusje i Zvijezdu i na taj nacin izborili opstanak.
Nazalost politika kroji ko ce ispasti, a ko ne, hoces li biti fin pa se naguziti borcu ili ne, uvijek imajte na umu jedno: "GUBITAK IDENTITETA PLACA SE ROPSTVOM I PONIZENJEM" !
Ne dao ALLAH da ikad dozivim ovo sto su oni morali da igraju kako vico(ceto) svira.
Ali na dobrom smo putu cim se ne zadovoljavamo bodom u derbiju i to kao gosti ! :thumbup:
Na nama je da do kraja budemo najposjeceniji i protiv borca mora biti 9-10 hiljada!
DJABA, STA CU, KAD TE LUDO VOLIM SARAJEVO ! :bih:

EDIT: jah pored Buljubasica koji je doktorirao, Celik je odigrao isto tako prvo pol vrhunski, drugo ne pikam jer su presli centar 2 puta :D
I nek neko postavi kad Buljubasic ih izvoza ko djecu kod aut linije,a moze i ono kad Hasić kroz pišu Galiću.
Hasiću psuju, al brat se okrene nasmije i nastavi :tokralju:
Zadnja izmjena: SedrenikHz, dana/u 15 apr 2024, 13:21, ukupno mijenjano 2 puta.
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

aleole
Kontakt:

Post Postao/la aleole » 15 apr 2024, 13:18

Ne hejtam ga al cim je Kyeremeh fulio onu sansu prosle su mi kroz glavu sve one njegove fule i odma sam znao da nece ici kako treba.
Razumijem zasto je izasao Keremeh jer tesko da bi on nesto na bunker uradio. Cak razumijem i sto 3 stopera, jer jedan spor drugi neiskusan sa zutim kartonom, plus bez lijevog beka, al nije mi bas jasno sto Duljevic prije Mehmedovica ili Anđušića.
Mi imamo problem da igramo protiv ekipa koje se samo brane.
Na ljeto aBd LB, CB, MC/AMC i ST al neke mudonje i ako moze makar prosjecno inteligentni fudbaleri (i to bi bio napredak)
Buljubasic i Celik :clap: :clap: :thumbup:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 15 apr 2024, 13:20

Nakon prespavane noci, prvi sam ja razocaran zbog ovog realno kiksa, imao si igraca vise cijelu utakmicu, MORAO si zabiti barem jedan gol, al neki od vas bas pretjerujete sa tim tjeranjem, psovanjem ispade da nista nije valjalo. Mene je najvise nerviralo dodavanje nasih stopera na cetru gotovo cijelo drugo poluvrijeme, umjesto da si punio sesnesterac ako vec ne moze kroz pas, i izmjene su nas dodatno izjebale, vadis Julardziju i Buljubasica, uvodis nespremnog Duljevica, Hasica stavljas na LWB, momak bio igrac manje, ne razumijem zasto, zasto nije promjenio formaciju, imao sam dojam sa tribine da su bili zadovoljni remijem i tjt.

I pohvalio bi Buljubasica, momak se igrao sa njima.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 15 apr 2024, 13:22

Morpheus je napisao/la:
15 apr 2024, 12:31
VenamaHrabrih je napisao/la:
14 apr 2024, 22:25
Ovo Sarajevo nema ništa zajedničko sa predratnim. To su dva potpuno različita kluba. Ono predratno Sarajevo je poginulo u ratu, a ovo je neki Frankeštajn koji se samo tako zove. Nije ni čudo što tzv. legende neće da imaju ništa s ovim. A što bi i imali kad ih ništa ni ne veže.
Predlažem da penzionišu bordo-dres i pronađu sebi neku drugu boju., možda rozu. Naziv: FC Ćičipi. E deda, deda... da znaš na šta ti se klub izmetnuo, opet bi umro.
Ma bravo, ma jesi ti nama pametan. :lol: Ako ti se ne sviđa, nemoj pratiti klub. Nađi drugi klub pa ga prati i seri koliko hoćeš. Vidim da dosta ljudi previše sere, a nisam još ni sve postove pročitao. Šta li me još čeka.
Nisam ja "vama" pametan nego sebi. Ako ti ne možeš razumjeti napisano, nisam ti ja kriv.
A te seljačke izjave tipa; ako ti se ne sviđa... to je esencija neznanja i mahalaštine. Od historijskog Manchestera do amaterskog Torpeda, preko Brajlovićevog fildžana.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 apr 2024, 13:23

Duljevic je nespreman ali ima najbolju tehniku u ekipi, jedini je u drugom poluvremenu nesto uradio, izbacio Beganovica na centarsut za Mehmedovicevu sansu.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 apr 2024, 13:23

Već su odbijene dvije ponude za Buljubašića, jedna iz Turske, druga iz Rusije.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 15 apr 2024, 13:26

kempes je napisao/la:
15 apr 2024, 13:15
Tatamata1946 je napisao/la:
15 apr 2024, 13:03
Pola vas ovdje treba da prati Real i Barselonu i ligu prvaka.
Cuj bruka bod na Grbavici, trebamo se ugasiti, ispisnice dijeliti, imali dva igraca vise i nismo pobijedili....sta ste vi do sad gledali i pratili, jeste li prije bili na derbiju
sramota kao sa igracem manje ne dat gol, a u vecini slucajeva je ustvari tesko prici golu jer se protivnik brani totalno.
Ma pretjerujemo bgm
Jos sudija sjeckao, svaki kontakt faul i pustao da se valjaju, nije produzio, sve radio da ostane nerijeseno.
Malo i onaj njihov golman se istakao, branili se svi ko Zepa, 10 na 9 se igralo a ne 11 na 8 kako neki pisu

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 15 apr 2024, 13:26

Aduka87 je napisao/la:
15 apr 2024, 13:20
Nakon prespavane noci, prvi sam ja razocaran zbog ovog realno kiksa, imao si igraca vise cijelu utakmicu, MORAO si zabiti barem jedan gol, al neki od vas bas pretjerujete sa tim tjeranjem, psovanjem ispade da nista nije valjalo. Mene je najvise nerviralo dodavanje nasih stopera na cetru gotovo cijelo drugo poluvrijeme, umjesto da si punio sesnesterac ako vec ne moze kroz pas, i izmjene su nas dodatno izjebale, vadis Julardziju i Buljubasica, uvodis nespremnog Duljevica, Hasica stavljas na LWB, momak bio igrac manje, ne razumijem zasto, zasto nije promjenio formaciju, imao sam dojam sa tribine da su bili zadovoljni remijem i tjt.

I pohvalio bi Buljubasica, momak se igrao sa njima.
Sličnog sam razmišljanja, ali mene je izbio iz cipela odnos igrača na prvom mjestu. Totalni luzerski govor tijela, bez imalo energije i želje. U pojedinim trenucima smješaknje i grljenje. Takvo ponašanje je ok nakon što tricu složiš. Druga moja frustracija je pogubljenost Rožmana koju je dokazo svojim izjavama. Eto mi htjeli po bokovima i to je to. Pa šefe dragi, ako nešto ne ide 70 min teško da će se promijeniti do kraja, al jok on bi igrao istom postavkom tri dana i onda rekao " mi smo htjeli preko bokova". Ima i toga da sinoć nije ušlo ono što je ušlo Gošku i Tuzli 9x, vjerovatno pritisak derbija je učinio svoje i to je ono što krasi klub već 20 god, kao da izlaze Bayernu na megdan a ne raspalom želji.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 15 apr 2024, 13:27

Surreal je napisao/la:
15 apr 2024, 13:23
Kad su dosli iz Hajduka prosle godine da gledaju Buljubasica, Mirvic im rece 5mileura i nosite ga.
ljudi se syebali, ali tako treba

I NE PADAJTE NA MITOMANSKE PRICE DA SE IGRALO 11 NA 8, NEGO 8 NA 9 U POLJU, STO ZNACI JEDNOG IGRACA SMO VISE IMALI, A NE 3(STO NE OPRAVDAVA DA NISMO ZABILI GOL) !
železničar RS !!!

kempes
Kontakt:

Re:

Post Postao/la kempes » 15 apr 2024, 13:30

SedrenikHz je napisao/la:
15 apr 2024, 13:27
Surreal je napisao/la:
Kad su dosli iz Hajduka prosle godine da gledaju Buljubasica, Mirvic im rece 5mileura i nosite ga.

I NE PADAJTE NA MITOMANSKE PRICE DA SE IGRALO 11 NA 8, NEGO 8 NA 9 U POLJU, STO ZNACI JEDNOG IGRACA SMO VISE IMALI, A NE 3(STO NE OPRAVDAVA DA NISMO ZABILI GOL) !
Prodat cemo ga za 2-3 mil eura.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 apr 2024, 13:30

Surreal je napisao/la:
Hvala Bogu što se tiče toga nema nam ravnih u Bosni i Hercegovini, a ako ovako nastavimo etablirat ćemo se i u regionu.

Buljubašić će biti naš najveći izlazni transfer u historiji.
Čelika je Inter već skautirao i to nije šuplja.
Postoji interesovanje i za Nurkovića.

Mene zaista interesuje razvoj Ignatkova, mogao bi on biti ozbiljan igrač.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 apr 2024, 13:32

Surreal je napisao/la:
15 apr 2024, 13:30
Surreal je napisao/la:
Hvala Bogu što se tiče toga nema nam ravnih u Bosni i Hercegovini, a ako ovako nastavimo etablirat ćemo se i u regionu.

Buljubašić će biti naš najveći izlazni transfer u historiji.
Čelika je Inter već skautirao i to nije šuplja.
Postoji interesovanje i za Nurkovića.

Mene zaista interesuje razvoj Ignatkova, mogao bi on biti ozbiljan igrač.
Mislim da je Čelik i na Beškitaševoj Watch Listi
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 apr 2024, 13:32

I stvarno je potrebno pohvaliti ljude koji rade u omladinskim pogonima, bio je recimo plač za Nerminom Bijelonjom, onaj malac koji je imao sulude brojke kod nas, u Sloveniji (druga liga) ne može ništa.

To je dokaz da svi tamo rade jako ozbiljno, dobro se pazi na "način" života omladinaca, svaki aspekt se gleda i očigledno jako dobro znaju ko, šta i koliko može.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

SedrenikHz
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la SedrenikHz » 15 apr 2024, 13:35

kempes je napisao/la:
15 apr 2024, 13:30
Surreal je napisao/la:

Prodat cemo ga za 2-3 mil eura.
Ma nek malog zaobidju povrede, a ostalo ne brinem.
Momak je imao povredu uzasnu i vratio se jos bolji. Ne treba ga ureci, ali bombona, sto znaci da sigurno mozemo bar jednog igraca ubacivati svake godine iz akademije i da ce nam se vratiti.

Ponavljam opet i ako su me svi napadali.. Durakovic je Marcelo za Radovica, samo decko ne dobiva nikako sansi. Zbog cega je Radovic ispred Durakovica samo me to interesuje? Ako cemo gledati evropske tekme gdje je Durakovic ispadao i prva 2 kola, vratite tekme i pogledajte koliko mu je ziljkic (smece) pomagao u odbrani. Uvijek je decko isao sam na krilo i beka.
Najlakse za prikazati je da upalis Sarajevo - Borac (1-1) i rani gol Borca, kako nas Almedin gleda i setka se..
Najbolji centarsut lige daleko ima Durakovic, a nama to fali
železničar RS !!!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 15 apr 2024, 13:38

Ispisnicu dati samo radovicu, zato sto je debil na kvadrat, koji ne moze prepoznati pozitivnu priliku i ostavi ekipu na cjedilu. Znaci izrazito glup i tankih zivaca.
Ovo ostalo je do rozmana, ali opet mi sve lici da je ovo bio neki dogovor, taman po bod, vuk sit ovce na broju.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 apr 2024, 13:39

Radoviću svakako ističe ugovor za dva mjeseca, ukoliko uzmemo u obzir špekulacije za onog Grka koji je btw isto desni bek, lahko je doći do zaključka da ćemo se poselamiti sa Slavišom.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 15 apr 2024, 13:42

SUBOTA 20:45 STADION "ASIM FERHATOVIĆ HASE"
železničar RS !!!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 15 apr 2024, 13:43

15 apr 2024, 13:42
Kisa citav dan, temperatura 4 stepena :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 15 apr 2024, 13:44

FCUM je napisao/la:
15 apr 2024, 13:43
15 apr 2024, 13:42
Kisa citav dan, temperatura 4 stepena :D
Nista novo s obzirom da igramo kući. Kad nas je protiv Goska po onom pljusku 5 milja bilo, protiv Borca bar 8 :D
Kisobrane, kabanice i put Koševa !
železničar RS !!!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: samoFKS i 59 gostiju.