FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

ubipara
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ubipara » 15 apr 2024, 15:06

Fkt ne kontam sta pisu pojedini ovdje. Rastavili smo ih u svemu, da im golman ne izvadi ona 2 zicera 4 gola bi im dali. Malo se dozovite. Ovdje se ispoljava neka negativa a nema potrebe. Ono sinoc sa crvenim sto je radovic dobio u tunelu cirkus teski. Nit znas za sta crveni nit jel fkt bilo icega.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 15 apr 2024, 15:12

Imali igraca vise citavu utakmicu, iskreairali dvije i po sanse i zabili 0 (nula) golova, ali rastavili smo ih :bow:

Sta ljudi pisu ovo nije humano.

Mi smo imali posjed, sto je normalno kad se ovi brane s 8 igraca. I radili smo bukvalno jedino sto ne treba, a to je nabijali u 16, gdje su lopte kupili njihovi stoperi cija je jedina karakteristika skok igra.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 15 apr 2024, 15:17

Radović i dalje naš igrač?

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 15 apr 2024, 15:25

Da bi iskoristio činjenicu što 8 starih poluigrača brani onoliki prostor, ne moraš biti ni M od Mourinha. Jedino opravdanje za takvu bruku bi eventualno mogao biti loš teren.. ono, da je grbav pa da insan i kaže nije se moglo, morala se dizati lopta. Al znamo svi ovdje da nije bilo ni izbliza tako.

Znači, nikakva nuklearna fizika. Samo visoka koncentracija, logično postavljanje, rezonski pasovi i osvajanje prostora (kojeg ima koliko ti Bog hoće).

Slijedi te principe i u 70 minuta moraš nešto ozbiljno iskreirati. Čak i ako nemaš kvalitet, prilike će doći kao posljedica umora protivnika. Pa i ako fulaš, desi se jbg, sekunde mi ne bi bilo krivo.. ali mi je nevjerovatno krivo što su nam jedine prilike bili centaršutevi - koje bi, btw, pokupili iole ozbiljni odbrambeni igrači.

Da su oni njihovi invalidi malo fudbalski pismeniji, ne bi došli ni u ove prilike. Još su na to sigurno bili i preumorni, pa im je krajem tekme padala koncentracija i ostavili su nas u tim prilikama same na haman 5-6 metara od gola.
The saddest thing in life is wasted talent.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 15 apr 2024, 15:30

Jel imamo suspendovanih igraca, osim Radovica ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Nula80
Kontakt:

Post Postao/la Nula80 » 15 apr 2024, 15:32

Aduka87 je napisao/la:
15 apr 2024, 15:30
Jel imamo suspendovanih igraca, osim Radovica ?
Celik

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 15 apr 2024, 15:36

Dzaba pišete ovim metuzalemima koji se dive sto smo imali posjed i puno prilika uz 70min igraca vise na terenu. Jos protiv Željezničara.

Da je bio Zrinjski na drugoj strani ljudi bi nas i sa igracem manje sigurno dobili. Ali nejse sve je to udure.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 15 apr 2024, 15:37

scholsey je napisao/la:
15 apr 2024, 15:25
Da bi iskoristio činjenicu što 8 starih poluigrača brani onoliki prostor, ne moraš biti ni M od Mourinha. Jedino opravdanje za takvu bruku bi eventualno mogao biti loš teren.. ono, da je grbav pa da insan i kaže nije se moglo, morala se dizati lopta. Al znamo svi ovdje da nije bilo ni izbliza tako.

Znači, nikakva nuklearna fizika. Samo visoka koncentracija, logično postavljanje, rezonski pasovi i osvajanje prostora (kojeg ima koliko ti Bog hoće).

Slijedi te principe i u 70 minuta moraš nešto ozbiljno iskreirati. Čak i ako nemaš kvalitet, prilike će doći kao posljedica umora protivnika. Pa i ako fulaš, desi se jbg, sekunde mi ne bi bilo krivo.. ali mi je nevjerovatno krivo što su nam jedine prilike bili centaršutevi - koje bi, btw, pokupili iole ozbiljni odbrambeni igrači.

Da su oni njihovi invalidi malo fudbalski pismeniji, ne bi došli ni u ove prilike. Još su na to sigurno bili i preumorni, pa im je krajem tekme padala koncentracija i ostavili su nas u tim prilikama same na haman 5-6 metara od gola.
Ja sam prije utakmice pisao, imate post, da se nadam da cemo izaci sa 3 nazad i probati na kontre protiv njihovih 4-5-1 ili 4-2-3-1. To smo i uradili, tako smo i jedine prave sanse pravili, preko Kyeremeha koji je stalno bjezao njihovoj zadnjoj linij. Prebrz je igrac, imaju dva jablana od stopera, a bekovi su im isli previsoko i nisu stizali da pomazu, dok Karic nije svemoguc da svaku presjece. Tako je pao crveni i zamalo go, tako smo najbolje sanse na utakmici napravili.

Sta nas trener radi nakon crvenog, na poluvremenu? Vadi Kyeremeha. U stvari, on je tu izmjenu cini mi se spremio u momentu kad smo imali ne jednog nego dva igraca vise, sto je jos gore. To i nije morala biti losa odluka, mada je bio najbolji pojedinac, ali je bila losa jer su ostale bile pogresne, jer se nismo nikako prilagodili situaciji na terenu. U sistemu za kontre smo igrali na posjed. Oni jesu preorali teren, jer valja pokriti sve sa osam igraca u polju, ali mi smo im olaksali posao tj. nas trener.

Umjesto da ih razvlacimo i pravimo visak, mi smo bunarili i nabacivali lopte na njihova dva spora stopera od 190cm. I onda neko postavi statistiku posjeda i kornera. Pa koga boli ****? Naravno da korner sa igracem manje mozes odbranit, kakve to veze ima. Sa igracem manje si slabiji u polju, dakle mi smo jaci u polju bili 70+ minuta. Sta imas od kornera? Odigraj skraceni i razvlaci ih do besvijesti. Ali ne, mi smo se postavili kao da mi imamo igraca manje. Eto imamo sad statistiku da drkamo na nju, blago nama.

Braco Hadziosmanovic bi bolje vodio utakmicu, barem jedan bi im uvaljali sa njim na klupi. Ozbiljno. Nije ovo neka visoka fudbalska filozofija. Rozman ne razumije prostor kao koncept. Na kraju smijesno zvuci da su crveni vise sjebali nas nego njih, a jesu, jer nam trener ne zna citati utakmicu i ne zna reagovati.

Ja sam debil sto mi ne izlazi utakmica iz glave dan kasnije i sto se ibretim. Ovi sto trebaju da znaju niti znaju niti ih interesuje. Strasno sta mi prozivljavamo i sta sami sebi radimo.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 apr 2024, 15:41

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
15 apr 2024, 15:12
Imali igraca vise citavu utakmicu, iskreairali dvije i po sanse i zabili 0 (nula) golova, ali rastavili smo ih :bow:

Sta ljudi pisu ovo nije humano.

Mi smo imali posjed, sto je normalno kad se ovi brane s 8 igraca. I radili smo bukvalno jedino sto ne treba, a to je nabijali u 16, gdje su lopte kupili njihovi stoperi cija je jedina karakteristika skok igra.
Podsjeća me na ovo :mrgreen:
""
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 15 apr 2024, 15:52

Razocaravajuce ponasanje Ibricica.
https://streamable.com/nekdak
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 15 apr 2024, 16:09

Haj ti Ibricicu iz kluba ne brukaj nas, ovo je uzas, sram te bilo.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 15 apr 2024, 16:10

kempes je napisao/la:
15 apr 2024, 12:55
Vi ljudi ba, niste normalni.

- najgora ekipa ikada
- psovanje igracima
- prodana utakmica

:puke:

Ne bi osvojili ligu da smo Livepool, Salah u ovoj ligi ne bi dao vise od 10 golova. Jel mozete vise shvatiti, da nije ambijent za osvajanje bilo cega.

Investitor je totalno iskljucen iz desavanja unutar savezaa, u ligi gdje ako nemas nikog za stolom si donji.
Ko prica o osvajanju trofeja, stvar je u tome sto se tri sezone evo grcevito borimo i ne mozemo ni na trece mjesto da izadjemo, jel vam to treba na svakoj stranici ovog pdfa pisati, dakle dvije sezone vec, a evo i trecu zaredom zavrsit cemo na 4toj poziciji uz dvocifren bodovni zaostatak za prvakom drzave, a krivac za to ti nije niko iz saveza nego smo mi kao klub krivci. Daj nam imena kakvih, Penjarandi, Duljevica, mladih modernih trenera, joj vidi mu CV i ta prica, a ono cinjenica da nemas TIM, nemas neku igru, a krivica nije samo na Rožmanu, traje ovo evo vec tri sezone.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 15 apr 2024, 16:11

skullcrusher je napisao/la:
15 apr 2024, 16:09
Haj ti Ibricicu iz kluba ne brukaj nas, ovo je uzas, sram te bilo.
i ocekujemo da se Radovic ne samara po tunelu...
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 15 apr 2024, 16:14

Osttribine je napisao/la:
15 apr 2024, 16:10
kempes je napisao/la:

- najgora ekipa ikada
- psovanje igracima
- prodana utakmica

Ne bi osvojili ligu da smo Livepool, Salah u ovoj ligi ne bi dao vise od 10 golova. Jel mozete vise shvatiti, da nije ambijent za osvajanje bilo cega.

Investitor je totalno iskljucen iz desavanja unutar savezaa, u ligi gdje ako nemas nikog za stolom si donji.
Ko prica o osvajanju trofeja, stvar je u tome sto se tri sezone evo grcevito borimo i ne mozemo ni na trece mjesto da izadjemo, jel vam to treba na svakoj stranici ovog pdfa pisati, dakle dvije sezone vec, a evo i trecu zaredom zavrsit cemo na 4toj poziciji uz dvocifren bodovni zaostatak za prvakom drzave, a krivac za to ti nije niko iz saveza nego smo mi kao klub krivci. Daj nam imena kakvih, Penjarandi, Duljevica, mladih modernih trenera, joj vidi mu CV i ta prica, a ono cinjenica da nemas TIM, nemas neku igru, a krivica nije samo na Rožmanu, traje ovo evo vec tri sezone.

jbg, sto ne istrpismo kodru, dudica ili koga vec?? Nije tog Boga bilo da nam 10x stativa po utakmici, igranje "domacih" utakmica na gostucujem terenu itd itd. Nedolazak stopera nakon odlaska Mujakica i masu stvari.
Dobili su sve do vlasnika, i Simon i Ibricic. Luksuz u vidu krizaljke tima kakvu Bajern M nema.

Zavrsiti ovu sezonu i vidjeti na sta cemo do kraja izaci. Pa planirati lagano, sad rezati glave nema potrebe.
- 1 9 4 6 -

unforgiven87
Kontakt:

Post Postao/la unforgiven87 » 15 apr 2024, 16:14

zlo87 je napisao/la:
15 apr 2024, 15:52
Drago mi je da je jos neko to primjetio…kokain ga radi nenormalno

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 15 apr 2024, 16:15

zlo87 je napisao/la:
15 apr 2024, 15:52
https://streamable.com/nekdak
Koliko nas samo bruka ovaj papak :oops:

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 15 apr 2024, 16:17

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
15 apr 2024, 15:37
scholsey je napisao/la:
15 apr 2024, 15:25

Ja sam prije utakmice pisao, imate post, da se nadam da cemo izaci sa 3 nazad i probati na kontre protiv njihovih 4-5-1 ili 4-2-3-1. To smo i uradili, tako smo i jedine prave sanse pravili, preko Kyeremeha koji je stalno bjezao njihovoj zadnjoj linij. Prebrz je igrac, imaju dva jablana od stopera, a bekovi su im isli previsoko i nisu stizali da pomazu, dok Karic nije svemoguc da svaku presjece. Tako je pao crveni i zamalo go, tako smo najbolje sanse na utakmici napravili.

Sta nas trener radi nakon crvenog, na poluvremenu? Vadi Kyeremeha. U stvari, on je tu izmjenu cini mi se spremio u momentu kad smo imali ne jednog nego dva igraca vise, sto je jos gore. To i nije morala biti losa odluka, mada je bio najbolji pojedinac, ali je bila losa jer su ostale bile pogresne, jer se nismo nikako prilagodili situaciji na terenu. U sistemu za kontre smo igrali na posjed. Oni jesu preorali teren, jer valja pokriti sve sa osam igraca u polju, ali mi smo im olaksali posao tj. nas trener.

Umjesto da ih razvlacimo i pravimo visak, mi smo bunarili i nabacivali lopte na njihova dva spora stopera od 190cm. I onda neko postavi statistiku posjeda i kornera. Pa koga boli ****? Naravno da korner sa igracem manje mozes odbranit, kakve to veze ima. Sa igracem manje si slabiji u polju, dakle mi smo jaci u polju bili 70+ minuta. Sta imas od kornera? Odigraj skraceni i razvlaci ih do besvijesti. Ali ne, mi smo se postavili kao da mi imamo igraca manje. Eto imamo sad statistiku da drkamo na nju, blago nama.

Braco Hadziosmanovic bi bolje vodio utakmicu, barem jedan bi im uvaljali sa njim na klupi. Ozbiljno. Nije ovo neka visoka fudbalska filozofija. Rozman ne razumije prostor kao koncept. Na kraju smijesno zvuci da su crveni vise sjebali nas nego njih, a jesu, jer nam trener ne zna citati utakmicu i ne zna reagovati.

Ja sam debil sto mi ne izlazi utakmica iz glave dan kasnije i sto se ibretim. Ovi sto trebaju da znaju niti znaju niti ih interesuje. Strasno sta mi prozivljavamo i sta sami sebi radimo.
Potpisujem brate od A do Ž. :salut:

Nemam ni ja apsolutno nikakvih zamjerki na postavku utakmice i njen tok do prvog crvenog. Mislim da je ono bio the way to go. Sve poslije je bilo zabrinjavajuće.

Nekako raja gleda na crveni iz pogrešne perspektive. Čim kažu "pa imali smo jednog igrača više, samo nekoliko minuta dvojicu, ne osjeti se to toliko" i slične stvari. Nije u tome poenta. Poenta je da su oni čitavo poluvrijeme imali 2 igrača manje od normalnog.

Ali jbg, da bi mogao znati koliko je teško sa 8 igrača pokrivati onoliki prostor, morao si nekad odigrati utakmicu na velikom terenu. Samo tako možeš znati koliko znači kad vas je samo jedan manje.. a i možeš imati predstavu koliki je uopšte teren.

Kao što sam danas GiSu pisao, ne mislim da je Rožman loš. Skontat će on sve ovo na prvoj površnoj analizi tekme. Jedino nisam siguran da će odustati od svojih principa. Uz nekoliko izuzetaka, mi u ovom smeću od lige moramo furati proaktivni fudbal.. od početka do kraja utakmica, kolo za kolom. Nije to bitno samo zbog rezultata, nego i zbog razvoja igrača.. razvoja i njihovih fudbalskih i mentalnih karakteristika.

Osim toga, fizička sprema igrača, nevjerovatno velike oscilacije u formi, sam kvalitet pojedinih "pojačanja" i još mnogo toga je za ozbiljne analize. Jasno da je svima dopizdilo tjeranje, treba podržati pa šta god, i slažem se s tim.. al sve ovo je drugovi do trenera i ostatka stručnog štaba. Nemojte biti levati da na nas prebace odgovornost, rijetko kad smo bili normalniji.

Sva ova bagra u i oko kluba treba Hordama bistu dići. Da braće nema da nam redovno osvjetlaju obraz, mi bi jarani bili vjerovatno i najveća ofiraža u balkanskom fudbalu.
The saddest thing in life is wasted talent.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 15 apr 2024, 16:21

Progledace nekad navijaci Sarajeva ali kasno ce tada biti za neku novu reorganizaciju.
Ismir mirvic sa sosonima oko sebe je grobar kluba.
Namazano napravili price za onog sandzoslava za savez da se spere ljaga sa neozbiljnosti amaterizma i svega sto prati ljude koji vode klub.
Jucerasnja utakmica je ogledalo cijele sezone, ne samo sezone nego trenutka od kada nas je americki uhljup namirisao.
Jucer onih 1500 ljudi prosli su kroz golgotu doline zemuna da ono prate i ostave grla radi pizdi na terenu koji ne zasluzuju dres goska...
Posebno hebavvanje majki ide jos jednom rumenom plavom qovnetu senijadu.
Zadnja izmjena: Istinasamo123, dana/u 15 apr 2024, 16:27, ukupno mijenjano 4 puta.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 15 apr 2024, 16:22

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
15 apr 2024, 16:14
kempes je napisao/la:

- najgora ekipa ikada
- psovanje igracima
- prodana utakmica

jbg, sto ne istrpismo kodru, dudica ili koga vec?? Nije tog Boga bilo da nam 10x stativa po utakmici, igranje "domacih" utakmica na gostucujem terenu itd itd. Nedolazak stopera nakon odlaska Mujakica i masu stvari.
Dobili su sve do vlasnika, i Simon i Ibricic. Luksuz u vidu krizaljke tima kakvu Bajern M nema.

Zavrsiti ovu sezonu i vidjeti na sta cemo do kraja izaci. Pa planirati lagano, sad rezati glave nema potrebe.
Sta ces sad rezati glave, kad je sezona propala, nek je privede kraju i pedala ukoliko ne izbori Evropu, mada ne znam sta cemo tamo sa ovakvom igrom, da nas neko opet istorijski nafiluje. I zivota vam popustite sa tim mitovima o tom Kodri, sto puta smo to komentarisali, imali su svoje prilike i on i Dudic, rezultati su ih otjerali pogotovo Dudica koji je statisticki i najlosiji nas trener nakon rata, covjeku jednostavno kod nas nije islo, sta je razlog tome boga pitaj.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 15 apr 2024, 16:29

15 apr 2024, 16:22
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
15 apr 2024, 16:14

Sta ces sad rezati glave, kad je sezona propala, nek je privede kraju i pedala ukoliko ne izbori Evropu, mada ne znam sta cemo tamo sa ovakvom igrom, da nas neko opet istorijski nafiluje. I zivota vam popustite sa tim mitovima o tom Kodri, sto puta smo to komentarisali, imali su svoje prilike i on i Dudic, rezultati su ih otjerali pogotovo Dudica koji je statisticki i najlosiji nas trener nakon rata, covjeku jednostavno kod nas nije islo, sta je razlog tome boga pitaj.
ne znam iskreno sta da mislim vise. Da li su mitovi Kodro, ili Dudic sa najmanje bodova po utakmici, a opet evo Rozman ima bolju statisiku od Dudica ali nema tu igru koju mi zelimo. Nije nam odgovarao ni Vinko defanzivni.
Neka SR izbori evropu aBd pa da vidimo sta dalje. U ovim ostalim utakmicama cemo vidjeti na cemu smo.

Misljenja sam da jedan mnogo kvalitetan veznjak cini ovu ekipu za 50% boljom. Sinoc pratim Mirzu, skoro uvijek kasni voz. Pas Kyeremehu izmedju linija, uvijek losa ili osrednja odluka. Avrama jednog ali duplo boljeg.
Jos fale stoper i vala bi oba beka nasao da grme.
- 1 9 4 6 -

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], HordasFks, keli, Lavcina, OzmoodPinglewood, sekac, UltraNorth, xsabicx i 38 gostiju.