Haha jeste, upratio sam. Samo sto prvo kaze da je Stilic prvi dirao Slavisu i onda vise ne zna ni sta je htio reci.mnon46 je napisao/la: ↑16 apr 2024, 07:26Zato je Nedo Turković sa zapada vidio do u detalj, vidi čovjek kroz betonmoram je napisao/la: ↑15 apr 2024, 23:59https://vm.tiktok.com/ZMMCu7S5G/
Niti je Sivac vidio niti Gigovic sta je bilo.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ekipa nam realno i jeste za diobe trećeg i četvrtog mjesta. Ja sam ubijeđen kad mi budemo kao klub i navijači ulazili u sezonu sa malo manje nadmenosti i sa većim fokusom na teren da ćemo biti bolji. Previše nama odvraćaju pažnju nebitne stvari i previše se bavimo sudijama. Sudijama treba da se bave službena lica, pravnici, mediji.
Radovićeva izjava je nepovezana, prvo spominje smrtan slučaj kao alibi (zbog čega mi je iskreno žao) a onda da je sve inscenirano. Očito je da je nasjeo na provokacije, a da li je crveni opravdan ili ne nećemo nikad ni saznati. Ono što smo saznali jeste potvrda da je Štilić jedan hinjavac i sirovina. Iznudio nam je tri ofirna crvena kartona čini mi se, a naši blećci opet nasjedaju na to iznova i iznova.
Opravdanje da smo igrali sa samo jednim igračem više je odron teški. Čudnan je taj naš pitarluk, Feđi se svašta nagovaralo što je primio gol u 95. min sa igračem manje kad je Musa pobjegao iz živog zida, kad smo igrali 50 min sa igračem manje i zabili dva gola, a Rožmana pravdaju svi redom jer nam je priredio ovo poniženje. Onakva kukavička postavka i čekanje da se otvori prostor je nedopustiva i bila bi po meni posljednje upozorenje pred otkaz.
Ono šuteva što smo nabrali su sve poluprilike bili, niti jedna izgrađena prilika, djelovali smo totalno bezidejno i nezainteresovano i to je ono što se zamjera. Remi kao remi, ni prvi ni zadnji, posebno u derbijima.
Radovićeva izjava je nepovezana, prvo spominje smrtan slučaj kao alibi (zbog čega mi je iskreno žao) a onda da je sve inscenirano. Očito je da je nasjeo na provokacije, a da li je crveni opravdan ili ne nećemo nikad ni saznati. Ono što smo saznali jeste potvrda da je Štilić jedan hinjavac i sirovina. Iznudio nam je tri ofirna crvena kartona čini mi se, a naši blećci opet nasjedaju na to iznova i iznova.
Opravdanje da smo igrali sa samo jednim igračem više je odron teški. Čudnan je taj naš pitarluk, Feđi se svašta nagovaralo što je primio gol u 95. min sa igračem manje kad je Musa pobjegao iz živog zida, kad smo igrali 50 min sa igračem manje i zabili dva gola, a Rožmana pravdaju svi redom jer nam je priredio ovo poniženje. Onakva kukavička postavka i čekanje da se otvori prostor je nedopustiva i bila bi po meni posljednje upozorenje pred otkaz.
Ono šuteva što smo nabrali su sve poluprilike bili, niti jedna izgrađena prilika, djelovali smo totalno bezidejno i nezainteresovano i to je ono što se zamjera. Remi kao remi, ni prvi ni zadnji, posebno u derbijima.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- GalileoGalilei
- Kontakt:
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ajdohordas je napisao/la: ↑16 apr 2024, 01:40Nista gore nema nego kad je čovjek pesimist i sve u životu gleda samo negativno.Lavcina je napisao/la: ↑16 apr 2024, 00:03Učinilo mi se da su drugi crveni dobili u 34min. Prenijelo me malo sto zbog huje sto zbog adrenalina.
Ali teza ostaje ista. Da je ovaj Slovenac teska ubleha koji je zijanio sve bitne utakmice. Kad nam je god trebalo za nesto mi smo zijanili ili ti remizirali isti djavo.
Porazi u Mostaru od oba njihova kluba, remiji sa Goskom i Igmanom, poraz na Kosevu od listice, poraz protiv kona prije mjesec 3:0, sramotni porazi protiv Zvijezde i Sloge...
A nisi dobio iste te mostarske klubove na koševu (dva puta po 1:0), a nisi dobio Želju istim rezultatom kući ?
A nisi dobio super nezgodno Posušje u gostima gdje se apsolutno nijedna ekipa iz lige nije naigrala ? Nisi Tuzli u dvije utakmice strpao 11 komada ?
Pa imaš 4 utakmice samo sa Borcem gdje su te zaklali, trebali smo bar dvije pobjedit regularno.
Ne kazem da je ovo sve zadovoljavajuce shodno ulaganjima, ali dajte ljudi širu i realniju sliku naseg stanja.
Na ovo sve dodaj da su te zaklali protiv Zvijezde i Igmana pa to je 6 bodova u igri dodatnih.
Omjer ulozeno - dobijeno je sasvim ok kad uzmes u obzir sve ostale faktore. Da je sve regularnije ja bi se stvarno upitao do cega je i sta je s nama vise.
Ponovo se podsjetiti hronoloski koje je klub etape prosao od ulaska investitora. Jednostavno nismo ni mi navijaci svjezi vise, zeljni uspjeha velikog sve ove godine, znajuci s cim raspolazemo. Pa je svake godine teze i teze, svaka nam je mucnija i teze nam pada. Medjutim prije 5 godine nije bilo Vice npr i nije ovakva klima u ligi bila. S manje sredstava si mogao vise. Da je ovo s Mirvicem krenulo kad je Tan tek usao, drugacije bi bilo siguran sam.
Nego smo se svi istrosili emotivno. od 2014 do danas je 10 godina.
Medjutim, kad imas saznanje kako smo prije za titulu cekali 7 a sad 3 je opet napredak.
Pomislis na nekadasnju transfer politiku. Nekad dulja ode dzaba, da je to vrijeme Buljubasic bi davno bio u U-19 Hajduka i cekao priliku da zaigra za njihov prvi tim.
Mi bi dobili ono iz fonda solidarnosti, neki menadzer ispod ruke i Sarajevo velikih 150.00 E. A Hajduk istog igraca proda za 5 miliona. karikiram.
ima mjesta za napredak, nadam se da ce se ovi malo smirit, disati ispravno, sebi samar svezati i lagano raditi kako dolikuje. Mora nam se vratiti uz sve postene namjere i nijete. A nije da samo mi valjamo, a da niko drugi ne valja. Pogledati listu trenera i igraca.
Sto se tice rezultata i igara, mogu se sloziti s tobom. Seljkan se dva derbija izvlaci i nogama i rukama. Prvi ih razbucali, razbucase i oni nas drugi. No, nedolazak Hordi, trzavice u svlacionici i sve je aminovalo onom rezultatu.
Ovaj treci nula. isto, nogama i rukama i cim sve ne. I opet jedva. A mi opet tragikomediju pravimo na svim nivoima. Idemo dalje, Simon nek uzme plasman u evropi i tamo da ga vidimo uz "normalna" sudjena. a ne omjer faulova 1-7 najfer

Zaboravljamo mi, a moramo imati podsjetnike jer ne vidimo citavu sliku i kola slomimo unutar svoje kuce.
Ko visoko leti, bas nisko pada.
@zlo87 pisao sam o sudjenju.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Ima li sta o tuzbi protiv Ziljkica i mafije, zna li se sta? Smije li Renan kod frizera?
Ili je to prozvakana tema, posluzila da malo skrene paznju sa katastrofe, da je vise ne pominjemo?
Je li Mirviceva firma i dalje sponzor Skretnicarima?
Ili je to prozvakana tema, posluzila da malo skrene paznju sa katastrofe, da je vise ne pominjemo?
Je li Mirviceva firma i dalje sponzor Skretnicarima?
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Ima li sta o seatima ciji su ugovori posluzili za stetnje radne na racun FK Sarajevo?
Ima li sta od Ikandea, Stepanova?
Ima li sta sto Sablic vodi utakmicu iz tunela, kao trener Fudbalskog Kluba Sarajevo duze od mjesec dana?
Ima li sta sto se borimo za titulu a Cali se ne dovede, ne pojacanje, nego pristojan igrac?
Ima li sta sto nemamo u klubu s investitorom marke (koliko god nelogicno zvuci), pa nemamo igrace platiti koji protracise 15 bodova prednosti?
I mnostvo jos pitanja.
i ti kao covjek s diplomom i karijerom valjda si dovoljno racionalan da biznis ne mijesas s emocijama. Pricas o nekoj privatnoj firmi i gdje se ona reklamira. Biznis ne poznaje boje i granice, to bi trebao znati.
Sta bash hamburger ima sa Fk Sarajevom.
- 1 9 4 6 -
E čuj ima li šta od Ikandea i Stepanova? Još tad "kao" imali SD-a, pa evo sad imamo profesionalnog sa stažom, pa je doveo promašaje. Hoćemo li za dvije godine govoriti, ima li šta od Penje ili Matanovića?
Greške sa transferima su normalna stvar, koliko god ti igrački bio siguran u nekoga, taj period adaptacije i prihvatanja okruženja je individualna stvar i ne prihvataju je svi jednako. Još uporedi sadašnje uslove, sa onim.
Isto ste oni političari, greške sadašnjih pravdaju greškama prethodnih, halo bolan - zar nije cilj da idemo naprijed, a bez zdravorazumske kritike toga nema. Ipak, ako ćemo da se pravimo slijepi, sve je super MashAllah, kradu nas.

Greške sa transferima su normalna stvar, koliko god ti igrački bio siguran u nekoga, taj period adaptacije i prihvatanja okruženja je individualna stvar i ne prihvataju je svi jednako. Još uporedi sadašnje uslove, sa onim.
Isto ste oni političari, greške sadašnjih pravdaju greškama prethodnih, halo bolan - zar nije cilj da idemo naprijed, a bez zdravorazumske kritike toga nema. Ipak, ako ćemo da se pravimo slijepi, sve je super MashAllah, kradu nas.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Mislim da sam napisao opsiran komentar, da nemas potrebe vaditi iz konteksta. Ikandea ne vadim kao promasaj, nego kao tracenje finansija. Nelogicna dovodjenja, populisticka.Surreal je napisao/la: ↑16 apr 2024, 10:11E čuj ima li šta od Ikandea i Stepanova? Još tad "kao" imali SD-a, pa evo sad imamo profesionalnog sa stažom, pa je doveo promašaje. Hoćemo li za dvije godine govoriti, ima li šta od Penje ili Matanovića?![]()
Poenta je u tome, sto nas staz s investitorom famoznim traje jos od tih godina, da je nefer totalno fakturisati sve trenutnom vlasniku i jos manje fer danasnje rezultate i stanje kluba posmatrati i ocjenjivati a ne znati otkad ovo i traje i sta nam se sve desavalo.
Izgleda da bi najbolje bilo da smo otisli pod stecaj, postali Sema Sarajevo ili Sarajevo Grizlis i lagano s Batonom.
I daj Boze da padne kisa u subotu, da dodje 1.500 iskrenih, dobronamjernih, stovatelja bordo boje.
- 1 9 4 6 -
Suma sumarum, prosli su radili lose, imaju pravo i ovi da budu losi?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑16 apr 2024, 10:02Ima li sta o seatima ciji su ugovori posluzili za stetnje radne na racun FK Sarajevo?
Ima li sta sto Sablic vodi utakmicu iz tunela, kao trener Fudbalskog Kluba Sarajevo duze od mjesec dana?
Ima li sta sto se borimo za titulu a Cali se ne dovede, ne pojacanje, nego pristojan igrac?
Ima li sta sto nemamo u klubu s investitorom marke (koliko god nelogicno zvuci), pa nemamo igrace platiti koji protracise 15 bodova prednosti?
I mnostvo jos pitanja.
i ti kao covjek s diplomom i karijerom valjda si dovoljno racionalan da biznis ne mijesas s emocijama. Pricas o nekoj privatnoj firmi i gdje se ona reklamira. Biznis ne poznaje boje i granice, to bi trebao znati.
Sta bash hamburger ima sa Fk Sarajevom.

- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
da te podsjetim samo, da ne isces hljeba preko pogace. Ako si u ovom vidio relativizaciju rada sadasnjih i proslih aferim.Evander je napisao/la: ↑16 apr 2024, 10:20Suma sumarum, prosli su radili lose, imaju pravo i ovi da budu losi?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑16 apr 2024, 10:02Ima li sta o seatima ciji su ugovori posluzili za stetnje radne na racun FK Sarajevo?
I mnostvo jos pitanja.
Sta bash hamburger ima sa Fk Sarajevom.![]()
- 1 9 4 6 -
Vise bi rekao da sam realist nego pesimist.ajdohordas je napisao/la: ↑16 apr 2024, 01:40Nista gore nema nego kad je čovjek pesimist i sve u životu gleda samo negativno.Lavcina je napisao/la: ↑16 apr 2024, 00:03Učinilo mi se da su drugi crveni dobili u 34min. Prenijelo me malo sto zbog huje sto zbog adrenalina.
Ali teza ostaje ista. Da je ovaj Slovenac teska ubleha koji je zijanio sve bitne utakmice. Kad nam je god trebalo za nesto mi smo zijanili ili ti remizirali isti djavo.
Porazi u Mostaru od oba njihova kluba, remiji sa Goskom i Igmanom, poraz na Kosevu od listice, poraz protiv kona prije mjesec 3:0, sramotni porazi protiv Zvijezde i Sloge...
A nisi dobio iste te mostarske klubove na koševu (dva puta po 1:0), a nisi dobio Želju istim rezultatom kući ?
A nisi dobio super nezgodno Posušje u gostima gdje se apsolutno nijedna ekipa iz lige nije naigrala ? Nisi Tuzli u dvije utakmice strpao 11 komada ?
Pa imaš 4 utakmice samo sa Borcem gdje su te zaklali, trebali smo bar dvije pobjedit regularno.
Ne kazem da je ovo sve zadovoljavajuce shodno ulaganjima, ali dajte ljudi širu i realniju sliku naseg stanja.
Na ovo sve dodaj da su te zaklali protiv Zvijezde i Igmana pa to je 6 bodova u igri dodatnih.
Mi evo vec 3 sezonu zaredom cemo zaostati za prvakom 20+ bodova. 3 sezonu zaredom kako se borimo za Evropu, a ne za titulu. Titulu zijanimo vec u oktobru.
Ako je tebi to pesimizam, izvini, ali ja ne mogu biti optimista kad pogledam rezultate unazad, a Bgm i trenutne. I kad vidim, da nam ni buducnost ne donosi nista bolje.
Pa mislim ako su navijači zadovoljni, ovo je uspješna sezona, zar ne?
Možda odemu u Evropu, treća/četvrta pozicija, dobili jedan derbi, ma malo nam za sriću triba
Možda odemu u Evropu, treća/četvrta pozicija, dobili jedan derbi, ma malo nam za sriću triba

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
- Kontakt:
Sezona 21/22 pobjego nam Zrinjski 38 bodova
Sezona 22/23 pobjego nam Zrinjski 26 bodova
Sad nam bježi Borac 21 sa tendecijom rasta
38+26+cca 25 = 89 bodova
u 3 sezone ti pobjegli prvaci 100 bodova i pričamo o nekakvom zadovoljstvu. Hajte molim vas. Za mene je ovo lično propast propasti. Kad nismo imali za viršle nije se ovo dešavalo.
Mi slijedeće godine moramo osvojit titulu. Ništa drugo nema smisla, logike. ničeg. Eto biće na okupu, trener će ostat, imaš najviše para, imaš najbolje uslove, imaš mogućnost dovest najbolje igrače, ne znam koji izgovor još treba potrošit.
Drago mi je zbog prekida, ovog onog jer će ostati stručni štab, inače bi ih potrošili, valjda ćemo igrat tu Eruopu, i kako god prošli tu ne treba dirat trenera. A iskreno nisam nešto optimističan više u vezi njih nikako, sve čekam neki napredak, a bogami kako je krenulo mrka kapa, sve nekakve sramote i blamaže.
38+26+cca 25 = 89 bodova
u 3 sezone ti pobjegli prvaci 100 bodova i pričamo o nekakvom zadovoljstvu. Hajte molim vas. Za mene je ovo lično propast propasti. Kad nismo imali za viršle nije se ovo dešavalo.
Mi slijedeće godine moramo osvojit titulu. Ništa drugo nema smisla, logike. ničeg. Eto biće na okupu, trener će ostat, imaš najviše para, imaš najbolje uslove, imaš mogućnost dovest najbolje igrače, ne znam koji izgovor još treba potrošit.
Drago mi je zbog prekida, ovog onog jer će ostati stručni štab, inače bi ih potrošili, valjda ćemo igrat tu Eruopu, i kako god prošli tu ne treba dirat trenera. A iskreno nisam nešto optimističan više u vezi njih nikako, sve čekam neki napredak, a bogami kako je krenulo mrka kapa, sve nekakve sramote i blamaže.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Gdje i kad je klub rekao da če tužiti Ziljkića za bilo šta što je radio u klubu.
O kakvoj mafiji i reketiranju kluba i igrača od bilo koga je klub iznio i zvanočno rekao da je bio takvim vidiom pritiska.
Kakve veze ima gdje se Renan šiša sa stanjem u klubu.
I na kraju, kakve veze ima reklama.na utakmici sa sponzorstvom nekog kluba, šta su sad oni neki momci što su jeli burger u bash na Barama u desu zeljezničara sponzori FK Sarajevo.
Vidi, svi smo, barem večina nezadovoljni igrom i stanjem na tabeli prvog tima ali biti protivnik svega onog što večina klubova u PL BiH samo sanja i čiji navijači priželjkuju godinama da funkcionišu kao FK Sarajevo može biti samo neko kao ti isfrutriran nečim ličnim koji je od kluba samo imao neku korist bez trunke emocije i privrženosti klubu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Sve ste vi u pravu, mi zaostajemo za prvim pofin broj bodova ali u kojim okolnostima? Oduzmi klošarima iz BL-a sve bodove koje su osvojili nečasnim radnjama i bit ćemo bara bara.
Evo primjer ove sezone, Sloga i Zvijezda u 6 tekmi oni tu imaju 18 bodova sigurnih da se i ne oznoje... dok svi ostali klubovi moraju zapeti tu i naravno moze se desit da se okliznes protiv tih ekipa, jer ti jednostavno ne leze ili te pokradu ili te iskartoniraju dva tri kola prije kraja.
Normalno je da svaka ekipa tokom prvenstva kiksa u nekih bar 6/7 utakmica jer nema svoj dan, oslabljen roster itd mnogo je faktora ali Borcu se to ne dešava. Kao sto rekoh postoje ekipe gdje imaju siguran broj bodova, postoje utakmice gdje ih poguraju sudije u slucaju da oni ne mogu nista, ostale utakmice dobiju na kvalitet ili domaci teren.
Evo primjera sljedece sezone. Imat ces tri ekipe koje ce im u tri utakmice morati dati bodove, odnosno skloniti se. Uci ce Radnik, bit ce tu sloga i kone. To je 27 bodova bez ikakve borbe... mi nema sanse da dobijemo svih tih 9 utakmica i oni tu odmah orave razliku u startu i to je odmah neregularno prvenstvo a da ne pricamo o ostalim stvarima kako funkcionisu.
Evo primjer ove sezone, Sloga i Zvijezda u 6 tekmi oni tu imaju 18 bodova sigurnih da se i ne oznoje... dok svi ostali klubovi moraju zapeti tu i naravno moze se desit da se okliznes protiv tih ekipa, jer ti jednostavno ne leze ili te pokradu ili te iskartoniraju dva tri kola prije kraja.
Normalno je da svaka ekipa tokom prvenstva kiksa u nekih bar 6/7 utakmica jer nema svoj dan, oslabljen roster itd mnogo je faktora ali Borcu se to ne dešava. Kao sto rekoh postoje ekipe gdje imaju siguran broj bodova, postoje utakmice gdje ih poguraju sudije u slucaju da oni ne mogu nista, ostale utakmice dobiju na kvalitet ili domaci teren.
Evo primjera sljedece sezone. Imat ces tri ekipe koje ce im u tri utakmice morati dati bodove, odnosno skloniti se. Uci ce Radnik, bit ce tu sloga i kone. To je 27 bodova bez ikakve borbe... mi nema sanse da dobijemo svih tih 9 utakmica i oni tu odmah orave razliku u startu i to je odmah neregularno prvenstvo a da ne pricamo o ostalim stvarima kako funkcionisu.
- napoleon72
- Kontakt:
Ne slazem se ni ja u potpunosti sa Turkishom, al malo fulate loptu. Nije poenta koliko smo mi vise igraca imali, nego s koliko igraca protivnicka ekipa pokriva cijeli teren i brani se. Da ti imas na terenu 14 igraca a protivnik 13, ti nista dobio nisi, teren je ogroman i taj covjek vise ti ne znaci nista kad ovih 13 mogu pokrit sve tacke. Al da protivnik ima 6 igraca a ti 7, u ogromnoj si prednosti. Normalno, ovdje pricamo o nekim nemogucim slucajevima, al hocu da kazem da je taj rast "tezine" pokrivanja terena eksponencijalno veci sa svakim igracem manje kojeg imas, nema veze sto je odnos i dalje -1 u odnosu na protivnika. To se cak i u malom fudbalu vidi, 3+1 i 4+1 su dva potpuno razlicita nacina igre, a to je jos izrazenije na velikom terenu.Tatamata1946 je napisao/la: ↑15 apr 2024, 23:56Odlazi ti strucnjak
I reci nam ako su oni igrali s 8 igraca u polju s koliko smo mi igrali? Reci nam i koliko su oni napravili faula dok su se branili s 8 igraca a koliko mi dok smo napadali? Reci nam jesi li ti kao navijac bio u soku kad si cuo da smo izasli iz svlacionice s igracem manje i jesu li nasi igraci bili u soku? I na ciju bi stranu stao prije Gigivica i Sivca ili Radovica i Ibricica
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Kakav je efekat izazvao crveni kojeg smo dobili a sve nakon nase euforije sto ga fasovase zeljeznicari. U psihickom smislu im je taj crveni vrijedio ko nama dva njihova. Samo kazem.napoleon72 je napisao/la: ↑16 apr 2024, 10:53Ne slazem se ni ja u potpunosti sa Turkishom, al malo fulate loptu. Nije poenta koliko smo mi vise igraca imali, nego s koliko igraca protivnicka ekipa pokriva cijeli teren i brani se. Da ti imas na terenu 14 igraca a protivnik 13, ti nista dobio nisi, teren je ogroman i taj covjek vise ti ne znaci nista kad ovih 13 mogu pokrit sve tacke. Al da protivnik ima 6 igraca a ti 7, u ogromnoj si prednosti. Normalno, ovdje pricamo o nekim nemogucim slucajevima, al hocu da kazem da je taj rast "tezine" pokrivanja terena eksponencijalno veci sa svakim igracem manje kojeg imas, nema veze sto je odnos i dalje -1 u odnosu na protivnika. To se cak i u malom fudbalu vidi, 3+1 i 4+1 su dva potpuno razlicita nacina igre, a to je jos izrazenije na velikom terenu.Tatamata1946 je napisao/la: ↑15 apr 2024, 23:56Odlazi ti strucnjak
I reci nam ako su oni igrali s 8 igraca u polju s koliko smo mi igrali? Reci nam i koliko su oni napravili faula dok su se branili s 8 igraca a koliko mi dok smo napadali? Reci nam jesi li ti kao navijac bio u soku kad si cuo da smo izasli iz svlacionice s igracem manje i jesu li nasi igraci bili u soku? I na ciju bi stranu stao prije Gigivica i Sivca ili Radovica i Ibricica
Da sam ja Simon, ekipu bi poslao pred sjever na poluvremenu npr i time bih izolovao od protivnika. Pa tek onda svlacionica. Helem, bilo proslo.
- 1 9 4 6 -
Svaka čast staroj gardi navijača, osobama koje iz drugih gradova dolaze na utakmice, ništa drugo osim ogromnog poštovanja, ali baš kao takvi bi trebali biti najrealniji, većina stvari koje su nam obećane, ispunjene nisu.
Čist primjer je panična kupovina Duljevića, ono cijelu sezonu nam govore da nam trebaju igrači u formi, da je prosto neophodno na igrač prođe pripreme sa ekipom da bi se mogao uklopiti u tako kompleksan sistem koji forsira naš trener i onda dovedemo igrača koji godinu dana nije igrao, ni psihički, a ni fizički nije na nivou čak ni za naše pašnjake. Zašto priliku nije dobio neki igrač iz Akademije? Kakvi su onda to dvostruki aršini? A kao neko mlađi, Duljević je nama bio ono što je Messi u Barceloni.
Osnovni narativ koji se provlačio kroz imenovanje Rožmana, a što je i on sam potvrdio je da je to ofanzivan trener, koji se ne boji povući potez, preuzeti rizik i da je konstantno spreman da igra na gol više. Koliko je to istina vidjeli smo na derbiju, gdje smo konstantno imali igrača više. Jednostavno, neki njegovi taktički potezi su u najmanju ruku čudni. Nekako bi čovjek i progutao manjak bodova, da makar igra i sistem liči na na nešto, nego mi cijelu sezonu još nismo utvrdili početnih 11.
O seljakluku Ibričića ne treba govoriti, administracija kluba stvarno treba porazgovarati sa njim, ne priliči ono nama.
Čist primjer je panična kupovina Duljevića, ono cijelu sezonu nam govore da nam trebaju igrači u formi, da je prosto neophodno na igrač prođe pripreme sa ekipom da bi se mogao uklopiti u tako kompleksan sistem koji forsira naš trener i onda dovedemo igrača koji godinu dana nije igrao, ni psihički, a ni fizički nije na nivou čak ni za naše pašnjake. Zašto priliku nije dobio neki igrač iz Akademije? Kakvi su onda to dvostruki aršini? A kao neko mlađi, Duljević je nama bio ono što je Messi u Barceloni.
Osnovni narativ koji se provlačio kroz imenovanje Rožmana, a što je i on sam potvrdio je da je to ofanzivan trener, koji se ne boji povući potez, preuzeti rizik i da je konstantno spreman da igra na gol više. Koliko je to istina vidjeli smo na derbiju, gdje smo konstantno imali igrača više. Jednostavno, neki njegovi taktički potezi su u najmanju ruku čudni. Nekako bi čovjek i progutao manjak bodova, da makar igra i sistem liči na na nešto, nego mi cijelu sezonu još nismo utvrdili početnih 11.
O seljakluku Ibričića ne treba govoriti, administracija kluba stvarno treba porazgovarati sa njim, ne priliči ono nama.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
- Kontakt:
100%jurisicduska je napisao/la: ↑16 apr 2024, 10:38Sezona 21/22 pobjego nam Zrinjski 38 bodova
38+26+cca 25 = 89 bodova
Sve cekam kontam hajde krenut ce nas nekad ali mi citavu sezonu osciliramo.1-2 dobre utakmice pa 4 horora i sve tako.To smo imali i dok smo dugovali po 6 plata ako ne i bolje.Kad smo na virslama bili drzali smo 2.mjesto.
Nije problem ova sezona,evo izborit cemo Evropu 3./4.mjesto nebitno.Ali kako dalje?Ako ostavimo ovaj strucni stab hocemo li se boriti sljedece sezone za titulu i na zimsku pauzu otici kao prvi ili 3-4 boda iza prvog?Ja mislim da necemo.Cinjenica da ovu ligu nikad stranac nijedan nije osvojio.Ovu ligu uzimaju Husref,Osim,Baka,Vinko itd.Znaci moras imati ligu u malom prstu.Mislio sam da mozes doci do izrazaja ako strancu dadnes vremena ali evo sve smo vidjeli.Mirza bez posla 4 godine bolji posao odradi...
Ismiru je ovo 3.sezona i nijedne se nismo primakli tituli uopste.Bar neki respektabilan zaostatak a ne 25 bodova...Ne vidim ni kako je sljedece sezone mozemo uzeti jer Simon je imao sasvim dovoljno vremena i sve se svodi na individualni kvalitet u prvom dijelu Hasica i Renana u drugom Catakovica i Kyeremeha.Luta previse ne znas ni sam sta hoce i evidentan je strah od neuspjeha jer u tom slucaju i on gubi na reputaciji.Zna i sam kakvu moc ima.Ne zna na iskustvo odraditi neke utakmice,ne vodi racuna koji igrac ima 2 zuta i kad bi bilo najbolje da ocisti.Ne kalkulise nikako sve idemo grlom u jagode.Isto se priprema ekipa za Zvijezdu 09 i Zrinjski.
Volio bi da grijesim i da proigramo u nekom kontinuitetu ali fkt mislim da necemo ni sljedece sezone uzeti titulu.Dobar covjek koji je pokazao da voli klub ali nije dorastao da ga vodi jer nema naviku osvajanja titula.
Proci cemo jedno kolo u Evropi u drugom ispadamo,na pocetku sezone kiksat cemo 2-3 utakmice i to je to.Evropu mozemo izboriti i sa Dzenom Uscuplicem sa Hebom,Dupovcem,Secerovicem,Palicem i sl.Nema potrebe za ulaganjima onda i nekim hajcom svaki rok.Sarajevo je slavan klub koji mora svake godine bar da se bori za neki trofej.Titule nema 4 godine kupa 3.Ne zelim da se dovedemo u situaciju kona i da od najtrofejnijeg kluba postanemo klub kojem je pehar stran pojam po 10 godina and still counting.
Podrska idalje do zadnjeg dana jer stali smo na taj put,ali da sam optimistican nisam.
Sarajevo!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Rendulić se ne bi složio koji je duplu krunu osvojioNajvecaRadosti je napisao/la: ↑16 apr 2024, 11:19100%jurisicduska je napisao/la: ↑16 apr 2024, 10:38Sezona 21/22 pobjego nam Zrinjski 38 bodova
38+26+cca 25 = 89 bodova
Sve cekam kontam hajde krenut ce nas nekad ali mi citavu sezonu osciliramo.1-2 dobre utakmice pa 4 horora i sve tako.To smo imali i dok smo dugovali po 6 plata ako ne i bolje.Kad smo na virslama bili drzali smo 2.mjesto.
Nije problem ova sezona,evo izborit cemo Evropu 3./4.mjesto nebitno.Ali kako dalje?Ako ostavimo ovaj strucni stab hocemo li se boriti sljedece sezone za titulu i na zimsku pauzu otici kao prvi ili 3-4 boda iza prvog?Ja mislim da necemo.Cinjenica da ovu ligu nikad stranac nijedan nije osvojio.Ovu ligu uzimaju Husref,Osim,Baka,Vinko itd.Znaci moras imati ligu u malom prstu.Mislio sam da mozes doci do izrazaja ako strancu dadnes vremena ali evo sve smo vidjeli.Mirza bez posla 4 godine bolji posao odradi...
Ismiru je ovo 3.sezona i nijedne se nismo primakli tituli uopste.Bar neki respektabilan zaostatak a ne 25 bodova...Ne vidim ni kako je sljedece sezone mozemo uzeti jer Simon je imao sasvim dovoljno vremena i sve se svodi na individualni kvalitet u prvom dijelu Hasica i Renana u drugom Catakovica i Kyeremeha.Luta previse ne znas ni sam sta hoce i evidentan je strah od neuspjeha jer u tom slucaju i on gubi na reputaciji.Zna i sam kakvu moc ima.Ne zna na iskustvo odraditi neke utakmice,ne vodi racuna koji igrac ima 2 zuta i kad bi bilo najbolje da ocisti.Ne kalkulise nikako sve idemo grlom u jagode.Isto se priprema ekipa za Zvijezdu 09 i Zrinjski.
Volio bi da grijesim i da proigramo u nekom kontinuitetu ali fkt mislim da necemo ni sljedece sezone uzeti titulu.Dobar covjek koji je pokazao da voli klub ali nije dorastao da ga vodi jer nema naviku osvajanja titula.
Proci cemo jedno kolo u Evropi u drugom ispadamo,na pocetku sezone kiksat cemo 2-3 utakmice i to je to.Evropu mozemo izboriti i sa Dzenom Uscuplicem sa Hebom,Dupovcem,Secerovicem,Palicem i sl.Nema potrebe za ulaganjima onda i nekim hajcom svaki rok.Sarajevo je slavan klub koji mora svake godine bar da se bori za neki trofej.Titule nema 4 godine kupa 3.Ne zelim da se dovedemo u situaciju kona i da od najtrofejnijeg kluba postanemo klub kojem je pehar stran pojam po 10 godina and still counting.
Podrska idalje do zadnjeg dana jer stali smo na taj put,ali da sam optimistican nisam.
Sarajevo!

Ne bi se statistika složila sa tobom.
Mirza 17 utakmica, prosječan broj osvojenih bodova 1.65
Simon 29 utakmica, prosječan broj osvojenih bodova 1.76
Mirza je imao 2 cijela prelazna roka da bi na kraju izgledali ko raštimani orkestar, ako smo tom klocu dali 2 roka da on nešto sastavlja, onda treba i Simonu pustiti taj drugi prelazni rok( okej, imao je i mali dio ljetnog, ali ne cijeli ).
Boljeg trenera sigurno ne možemo dovesti, bar sam ja takvog mišljenja.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka