Upravo tako.1921boy je napisao/la: ↑16 apr 2024, 15:05Pune tribine, sinergija igrača, selektora i stručnog štaba sa publikom, guranje u jednom smijeru, puno bitnije po meni od toga da li je radio negdje prije ili ne.laudrop je napisao/la: ↑16 apr 2024, 14:57Ma selektor reprezentacije uopšte ne treba imati nekog iskustva. Nemojte provlačiti pokeraš i ostale gluposti.
Morate shvatiti da svaki selektor ima na raspolaganju 3-4 dana maksimalno da pokuša nešto uigrati. Trener jedne ekipe izgubi 50-ak dana svakodnevnih treninga da uigrava igrače u klupskom fudbalu. U reprezentativnom je to drugačije.
U reprezentaciji je najbitnija harmonija, energija i pozitivna atmosfera, a pogotovo da svaki igrač zna za koga igra i za koju državu i koji narod.
Da je u pitanu moj Čelik u Prvoj ligi FBiH ne bi mi bilo drago da Barbarez sada treba doći sa 52 godine života i bez trenerskog iskustva.
Ali reprezentacija je nešto totalno drugačije. Ili jesi ili nisi. Za par dana u kampu se ne može ništa napraviti svakako, to podvlače svi selektori na svijetu koji rade taj posao.
Po meni, ako su tačni i ovi navodi o pomoćnicima, makar samo Spaha bio na klupi od legendi, bit će odlično. Nakon imenovanja 2 godina ugasit im mobitele i društvene mreže i da rade ljudi bez pritiska, da prave reprezentaciju.

Pa sa ovim igrackim skartom kojeg imamo jedini spas nam je neki takticar ili trener koji ima nekog iskustva pa da tu napravimo neku prednost. Nema tu ni one kvalitete vise pa da je dovoljan neko kao susic, mada je i on imao nekog trenerskog iskustva prije dolaska na klupu za razliku od barbareza.
  Pa sa ovim igrackim skartom kojeg imamo jedini spas nam je neki takticar ili trener koji ima nekog iskustva pa da tu napravimo neku prednost. Nema tu ni one kvalitete vise pa da je dovoljan neko kao susic, mada je i on imao nekog trenerskog iskustva prije dolaska na klupu za razliku od barbareza.

pa samo nek neko kaze krivi srbi i hrvati sto tim ne moze bolje
 pa samo nek neko kaze krivi srbi i hrvati sto tim ne moze bolje