Slazem se. Ovdje se inzinjer ne zna snaci i onda za godinu dana u njemackoj postane šef u Bosch, Mercedes i sl. Sta ces...Zaniolo je napisao/la: ↑16 apr 2024, 15:13Ma ovi sto su otisli jednostavno nisu imali sanse da se ovdje zaposle jer nisu kvalitetni i kvalifikovani. Sad hejtaju Bosnu a vratili bi se sad odmah. To je ono kad se zajebes odes tamo, a crnjak ti se vratit jer bi ispao nesposoban. A znam iz pouzdanih izvora da je katastrofa tamo, sva sreca nisam se odlucio za Baustelsku. Porez ih dere, stan ih dere (iako defektas leorey pise da je 1k stan u Minhenu, nije), rezije, hrana, rata za auto ili kredit, gorivo, sto i jedan djavo. U Bosni je 100x bolje raditi ako imas fening vise od 2k maraka. Ja imam 3,5k pa znam sta govorim. Imam sve sto pozelim.
U Bosni osoba koja govori tecno njemacki i engleski sa prosjekom 8.9, preda 20 aplikacija i dobije ili odbijenice ili platu 1300-1400 a ovdje ... Hahha
Kakve vi gluposti pisete. Ja sa svojom skolom sam radio sam 4 mjeseca. Zgadilo mi se. Radio po 12h, subotu, plata za ku.rac, ne smijes na bolovanje otici odmah ide otkaz.
Dodjem ovdje, prilizim diplomu elektrotehnike koda sam prilozio fakultetsku diplomu...
U Bosni samo clanska stranke i rodbinska veza vrijedee a ja se time nisam htio baviti jernmi je ispod časti i obraza. Jbg