FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

fks74
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fks74 » 15 apr 2024, 18:48

BocaJuniors1905 je napisao/la:
15 apr 2024, 18:35
One jufkice propast od ekipe, da 75 minuta ne zabiješ gol sa igračem više mogu samo najveći debili.
Muftiću povećati platu sigurno su mu šaka jada primanja. Biće **** bez Coce i Hiroša u Posušju ali nema predaje, jako do kraja
Volim te Željo!! :bih:

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 15 apr 2024, 19:27

Saučešće porodici Štilić, Ismetu i Semiru.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 15 apr 2024, 19:57

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 15 apr 2024, 20:54

fks74 je napisao/la:
15 apr 2024, 18:48
15 apr 2024, 18:35
One jufkice propast od ekipe, da 75 minuta ne zabiješ gol sa igračem više mogu samo najveći debili.
Muftiću povećati platu sigurno su mu šaka jada primanja. Biće **** bez Coce i Hiroša u Posušju ali nema predaje, jako do kraja
Volim te Željo!! :bih:
Bravo majstore :bih:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 15 apr 2024, 22:20

Mislim i vjerujem da smo sa Slogom probili tu psihičku barijeru, što se tiče gostovanja, i da bi mogli fino odigrati.
Umjesto Coce ide Vaha, umjesto Hiroša će Amoah..vjerujem da ne gubimo tu mnogo.
Odavno isčekujem Pavića da zaigra, nadam se da je konačno spreman..

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 15 apr 2024, 22:27

Ponos grada to smo mi sarajevski mangupi!!!

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 15 apr 2024, 23:01

15 apr 2024, 19:57

Hadise, na tebe je red. Ako sad Vedada ne tusnes negdje u Tursku, neces mozda nikad.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2024, 11:02

Nekoliko potencijalnih strateških partnera se već javilo na javni poziv.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 16 apr 2024, 11:03

Ima Hadis većih prioriteta, tipa naći klub zetu na ljeto i prodat Buljubašića.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 16 apr 2024, 11:04

Fudbalski klub Željezničar će u Saudijskoj Arabiji pokušati pronaći strateškog partnera

Predstavnici Željezničara planiraju putovati sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH u posjetu Saudijskoj Arabiji, a u njihovoj pratnji je i privredna delegacija iz BiH koju organizuje Vanjskotrgovinska komora BiH.
Delegacija Željezničara će ponuditi projekat strateškog partnerstva investitorima iz Saudijske Arabije, a u organizaciju ovog putovanja su uključene i Ambasada Saudijske Arabije u Sarajevu, odnosno Ambasada BiH u Rijadu.

Kontaktirali smo i klub s Grbavice iz kojeg nam je potvrđeno da će delegacija Željezničara sutra otputovati u Saudijsku Arabiju.

U intervjuu za Klix.ba, Adi Bikić, pravnik iz Beča s poslovnom adresom u Frankfurtu i član radne grupe za pronalazak strateškog partnera FK Željezničar je otkrio detalje planiranih sastanaka.

"FK Željezničar će predstaviti javni poziv za strateško partnerstvo Privrednoj komori Saudijske Arabije. Cilj je privući investitore koji mogu doprinijeti razvoju kluba, posebno u području sporta i nekretnina", kaže Bikić, te dodaje:

"Radna grupa FK Željezničar proaktivno traži strateškog partnera. Aktivirali smo svoje poslovne mreže i pokušavamo predstaviti projekat na što više različitih adresa. Umjesto čekanja, poduzimamo sve korake kako bismo pronašli partnera koji će unaprijediti poslovanje kluba. Već sada bilježimo značajan interes, s prijavama potencijalnih investitora koji ozbiljno razmatraju saradnju", kazao je Bikić.

Bikić je dodao i da delegacija FK Željezničar putuje kao dio zvanične delegacije Vanjskotrgovinske komore BiH i Ministarstva vanjskih poslova BiH.

"U okviru delegacije će biti tridesetak vrhunskih kompanija iz oblasti nekretnina, proizvodnje hrane, informacionih tehnologija, telekomunikacija, turizma, namjenske i drugih industrije. Pri tome, strateško partnerstvo za Fudbalskim klubom Željezničar predstavlja potencijalno jednu od najvećih investicija u državi", napomenuo je Bikić i za kraj poručio:

"Naš zadatak je pronaći najboljeg partnera za klub koji može, ali ne mora biti iz BiH. Spremni smo putovati širom svijeta kako bismo predstavili naše ideje. Javni poziv je otvoren do 26. maja 2024., a klub će maksimalno iskoristiti svaku priliku za privlačenje potencijalnih investitora. Poslije toga slijede intenzivni pregovori i predstavljanje najbolje ponude, koja će klubu omogućiti održivi uspjeh na svim poljima, a prije svega na sportskom planu", zaključio je Bikić.

Podsjetimo, čelnici Željezničara su prije sedam dana objavili poziv za strateško partnerstvo koje podrazumijeva dva joint venturea:

Nogometne operacije: Pravno lice koje će imati licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH s najvjernijom bazom navijača i trenutnim budžetom od otprilike 4 miliona eura, a koji se profesionalnim poslovanjem može višestruko uvećati.

Upravljanje nekretninama: Novo pravno lice s ekskluzivnim pravom građenja na nekretninama veličine gotovo 50.000 kvadratnih metara u urbanom dijelu grada, koji će sadržavati stadion, poslovnu zgradu, hotel i tržni centar s garažama.

Moguće je investirati samo u segment nogometnih operacija ili u segment upravljanja nekretninama, ali će prednost imati investitori koji budu zainteresirani za ulaganje u oba segmenta istovremeno.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 16 apr 2024, 11:46

Virtu4l je napisao/la:
16 apr 2024, 11:02

Ako Bog da da se uradi nesto i na ovome ..

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 16 apr 2024, 14:00

Bas sad pisem na PLBiH temi oko ovoga. Neka traze, ali ja sam skeptican da ce neko htjeti po ovim uslovima.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 16 apr 2024, 14:20

slika

slika

sto se tice derbija ustati i reci Marin Galić :salut: :salut: a sto se tice pljuvanja po manijacima idite sa radovanim sljedbenicima u zdenku bas pripadate takvoj ideologiji :kafa:

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 16 apr 2024, 14:27

upohaluhizugnimda je napisao/la:
16 apr 2024, 14:00
Bas sad pisem na PLBiH temi oko ovoga. Neka traze, ali ja sam skeptican da ce neko htjeti po ovim uslovima.
Nemoj misliti da te nesto napadam ili slicno. Koliko sam mogao upratiti jedan si od onih koji navijaju za Zelju, a ne za onu dvojicu egoista, mozda grijesim ali nebitno sad. Interesuje me kakve bismo uslovi po tebi trebali dati i imamo li bolje ljude od trenutnih koji bi mogli voditi pregovore?

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 16 apr 2024, 14:30

Ovo je već nešto konkretno. Prema ovome volje i odlučnosti ne fali a s obzirom na poduzete korake djeluje da ekipa koja ovo predvodi zna tačno šta i kako želi. Tražiti i iskoristiti svaku moguću priliku za prezentiranje modela, plan je više nego jasan. Već je ostvaren napredak samom idejom da se otputuje tamo i da se aktivno uključimo.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 16 apr 2024, 14:35

enterofuryl je napisao/la:
16 apr 2024, 14:27
Nemoj misliti da te nesto napadam ili slicno. Koliko sam mogao upratiti jedan si od onih koji navijaju za Zelju, a ne za onu dvojicu egoista, mozda grijesim ali nebitno sad. Interesuje me kakve bismo uslovi po tebi trebali dati i imamo li bolje ljude od trenutnih koji bi mogli voditi pregovore?
Ne navijam ni za jednog od tih, u pravu si.

Nemam zamjerke za ove ljude, svaka cast bilo kome ko se uhvatili posla. Problem je sto smo mi nerealni, po mom misljenju barem.

Bosna je mala i siromasna drzava, a Sarajevo mali i ucahuren grad.

Politicka situacija u zemlji je krajnje nestabilna u svakom smislu, a o kriminalu u nasoj ligi je glupo i pricati. Kao trziste mi nismo nikome specijalno interesantni.

Nas sport je smijesan, a pogotovo klupski fudbal. Ako nadjes nekog stranca da ulozi bilo kakav znacajniji iznos u jedan nas fudbalski klub, to je da se udaras nogom u guzicu. Treba probati, znamo da nije nemoguce, ali je jako tesko.

Na to sve mi dodjemo i postavljamo uslove, gdje trazimo od interesanata da sa nama ulaze u neke sheme gdje se mi pitamo za svasta... ne znam.

Vjerujem da bi uz puno truda i malo srece mogli pronaci nekoga, ali po ovakvim uslovima tesko. Ako neko ima zelju da dodje, mislim da ce htjeti da je sve njegovo i da se on pita. Radi se o ogromnom novcu, a kapital voli prohodan put i ciste odnose.

Mislim da smo nerealni i da se precjenjujemo, ali naravno bio bih presretan da grijesim.

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 16 apr 2024, 15:04

16 apr 2024, 14:35

Nemam zamjerke za ove ljude, svaka cast bilo kome ko se uhvatili posla. Problem je sto smo mi nerealni, po mom misljenju barem.

Politicka situacija u zemlji je krajnje nestabilna u svakom smislu, a o kriminalu u nasoj ligi je glupo i pricati. Kao trziste mi nismo nikome specijalno interesantni.

Nas sport je smijesan, a pogotovo klupski fudbal. Ako nadjes nekog stranca da ulozi bilo kakav znacajniji iznos u jedan nas fudbalski klub, to je da se udaras nogom u guzicu. Treba probati, znamo da nije nemoguce, ali je jako tesko.

Na to sve mi dodjemo i postavljamo uslove, gdje trazimo od interesanata da sa nama ulaze u neke sheme gdje se mi pitamo za svasta... ne znam.

Vjerujem da bi uz puno truda i malo srece mogli pronaci nekoga, ali po ovakvim uslovima tesko. Ako neko ima zelju da dodje, mislim da ce htjeti da je sve njegovo i da se on pita. Radi se o ogromnom novcu, a kapital voli prohodan put i ciste odnose.

Mislim da smo nerealni i da se precjenjujemo, ali naravno bio bih presretan da grijesim.
Agree 100%

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 apr 2024, 20:41

Istog sam mišljenja. Investitor želi povrat na investiciju i zaštićena sredstva. Kako može zaraditi neko ko uloži u tim? Isključivo prodajom, da bi to napravio ima dva načina skautirati afričku djecu (to je problem sa brojem stranaca), koju će unaprijediti i prodavati dalje, te se kroz bonuse ugrađivati u potencijalne transfere. Ovo radi jako puno klubova u evropi. Mora imati vrhunske skaute i evropske trenere u omladinskom pogonu. Pored toga mora imati vrhunske uslove (terene, fitnes, teretane, smjetaj..). Mi to trenutno nemamo. Druga je opcija da kupi djecu po BiH iod njih pokuša napraviti igrače. Uslovi su malo jeftiniji. Da bi imao profit mora nadograditi prvi tim, kako bi došli ti klinci do izražaja, sa par vrhunskih igrača za maše uslove, što je dodatni problem, jer savez i sudije kroje sve. Politička situacija je takva da je i Digisliću savjetovano da ne ulaže. Po meni najbolja opcija (do zakona o sportu) jeste filijala nekog evropskog kluba, gdje će oni razvijati naše igrače i dovoditi svoje talente.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 16 apr 2024, 21:01

Virtu4l je napisao/la:
16 apr 2024, 11:02
jel burazer jedan od njih … to je mahalska :rol:

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 16 apr 2024, 21:08

bablaz1 je napisao/la:
16 apr 2024, 20:41

Istog sam mišljenja. Investitor želi povrat na investiciju i zaštićena sredstva. Kako može zaraditi neko ko uloži u tim? Isključivo prodajom, da bi to napravio ima dva načina skautirati afričku djecu (to je problem sa brojem stranaca), koju će unaprijediti i prodavati dalje, te se kroz bonuse ugrađivati u potencijalne transfere. Ovo radi jako puno klubova u evropi. Mora imati vrhunske skaute i evropske trenere u omladinskom pogonu. Pored toga mora imati vrhunske uslove (terene, fitnes, teretane, smjetaj..). Mi to trenutno nemamo. Druga je opcija da kupi djecu po BiH iod njih pokuša napraviti igrače. Uslovi su malo jeftiniji. Da bi imao profit mora nadograditi prvi tim, kako bi došli ti klinci do izražaja, sa par vrhunskih igrača za maše uslove, što je dodatni problem, jer savez i sudije kroje sve. Politička situacija je takva da je i Digisliću savjetovano da ne ulaže. Po meni najbolja opcija (do zakona o sportu) jeste filijala nekog evropskog kluba, gdje će oni razvijati naše igrače i dovoditi svoje talente.
Ja mislim da bi se moglo svasta nesto probati kada bi mi, za pocetak, odlucili da li zelimo da se prodamo. Nema niko hrabrosti da podvuce liniju i kaze da ili ne. Mi nekako i bi i ne bi, pa trazimo neke varijante na pola.

Mi necemo vlasnika, daj nam "partnera." A sta mi nudimo? Klub i nekretninu (i to ne u vlasnistvo), ali da se mi pitamo isto ko i partner dok on daje pare, a mi uzivamo. Je li to realno?

Ako hoces da imas rezultate i moderan, stabilan klub, moras privuci kapital. Ako hoces da privuces kapital, moras vlasniku tog kapitala dopustiti da njime upravlja kako hoce.

Treba naravno zastititi tradiciju, brend, ime, grb, boje i slicno, ali ako si na prodaju onda si na prodaju.

Ako nismo spremni na to, onda moramo prihvatiti da cemo ostatiti prosjek lige. Nekad se fajtati za Europu, nekad ne. Eventualno se u idealnim okolnostima moze uhvatiti neki kup, proci koje pretkolo vise nego inace i to je to.

Nema niko hrabrosti da to otvoreno kaze.

Ovaj treci put koji mi sad pokusavamo da izguramo je na papiru super i nemam nista protiv da se proba pronaci neko, ko zna sta se moze desiti, ali treba sniziti ocekivanja.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Cuspajz, Napaceni87 i 31 gost.