mosarajvosa83 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 11:59
Dzaba sve kad imas Vicu pa mozes samo 3 stranca imati,cak i sa EU pasosima igraci au stranci.
Ono najiskrenije brate, ja sam ubijeđen da je to dovoljno (mada eto ne bih se žalio ni da je 4). Taman to dođe - po jedan baš kvalitetan igrač u svakoj liniji. Al ne kao Peneranda šatro kvalitet (bio nekad negdje, vrijedio milione, vrtio Marcela), nego mlađi momci, željni napretka.. koji nas trebaju gledati kao odskočnu dasku, a ne kao zicer opciju za lagano uzimati pare i eventualno pokušati spasiti karijeru.
Pa i ako je ne spasi, koga boli qrac - to je bukvalno najgora transfer politika koju možemo furati.
Ostalo puniš svojim talentima i ovim poluigračima što se vrte po našim ligama. Uz kvalitetan i vrijedan rad, siguran sam da se tako može sastaviti roster za titule i kasnije neke malo duže avanture po Evropi.
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑18 apr 2024, 12:04
Ne samo po Belgiji, nego i puno šire. U Valerangi su ova dvojica skauta ( Toni i Nenad ) radili. Nedavno su momka doveli iz Latvije, Andriju Ilića, za 1.65 miliona eura, pola godine kasnije su ga prodali za 3.75 miliona eura.
Vidjet ćemo sve, ali mislim da će nam ovo biti jedan od najboljih poteza otkad je #NewEra aka Ismir tu.
Ma jasno. Nego mi je Belgija posebno interesantna, pošto znam da su oni fakat eksperti za afričko tržište (što li

). Baš veliki broj strašnih igrača je upravo tamo počeo evropski put. Skandinavija je isto izuzetno dobra po ovom pitanju.
Prvenstveno mi se sviđa što imaju tendenciju da preskaču izvikane ublehe iz Južne Amerike. Obzirom na kvalitet timova i lige, i na platežnu moć, iznenađujuće malo igrača sa tih područja. Znaju ljudi, vjeruju svojim očima, ne daju se zavarati nekim statistikama i menadžerskim bajkama kao mnogi drugi.
Uglavnom, ovo fakat djeluje obećavajuće. Na hajr!

The saddest thing in life is wasted talent.