Ok je pokušati sa legendama reprezentacije. Barem nisu kompromitovani i može im se vjerovati u tom smislu. Osporavati znanje Barbarezu je legitimno, ali budimo realno, selektor ni ne može obavljati posao trenera u tom smislu. Na njemu je da održava atmosferu, da iz igrača izvuče maksimum, a neće on s njima uigravati ni akcije, ni neke kombinacije, to se sve nosi iz klubova. Njegovo je da ne sere i da igrače dovede na optimalan nivo. Uostalom, masa uspješnih selektora su tanušni treneri.
Uglavnom, vidjet ćemo. Niko nije garant uspjeha, niti neuspjeha. Dobra stvar je ako ih puste da rade 4 godine. Barbarez i ekipa mogu privući neke nove igrače, mogu donijeti i novu energiju, ali i pozitivnu atmosferu oko ekipe. Ja i dalje smatram da je ključno zadržati kostur i ne mijenjati previše. Ukoliko Barbarez i ekipa oko njega počne podilaziti medijima, javnosti (da ne kažem menadžerima), pa zovnu 50 igrača u dvije godine, nema od toga ništa. Nadam se da je Barbarez toga svjestan, a i ovi oko njega. Mi moramo imati sigurnih 20, ne ekspermentisati i uigrati ih do maksimuma. Ne zvati igrače koji sastave 3 dobre utakmice u osrednjim klubovima. Iz repke treba da se teško ispada, a još teže upada.
I konačno, treba ovdje promijeniti još stvari, čisto atmosfere radi. Ja bih prebacio ekipu u Sarajevo. I to ne jer je nešto bolje, jer je po meni Bilino polje najuslovniji stadion, a i sama Zenica je vrlo pitoma za reprezentaciju, svima odgovara i dosta su uhodani, lijepa komunikacija i sa Sarajevom, sve super. Nego, čisto da se okrene novi list. I to bih čak išao na Koševo za neke jače utakmice, pravio marketing kampanje da bude 20+ hiljada ljudi. Doduše, za to trebaju rezultati. I drugo, doduše, za to treba Koševo srediti (ne tribine, nego svlačionice i ostalo), a od toga nema ništa