Slike BiH stadiona

Probisvjet
Kontakt:

Re: Slike BiH stadiona

Post Postao/la Probisvjet » 22 mar 2011, 14:54

Rosas7 je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:cuj 25.000 tuga ne moze ni 10.000 primiti ... a, ciji je ovo gore stadion sto je ispisano nesto bijelim slovima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nisi ti bio nikad pod bb

http://www.hskzrinjski.ba/index.php?opt ... &Itemid=56
Bio sam je nekada na Velezovom turniru. Jbg Goli Brijeg je najruzniji, a nas Tusanj za sada fukarastinja!
Bice bolje! :cry:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 22 mar 2011, 18:19

BIjeli Brijeg je ružan stadion ali nije to tema nego kapacitet,a on stvarno iznosi nekih 20-25 tisuća. Obratite pažnju malo. Tribine su duge po 135m i zapad i stajanja (kap stajanja je cca 5000). Samo tri segmenta od pet na donjoj tribini su duga koliko i nogometni teren. Gornja tribina je duplo veća od donje na kojoj je oko 5000 sjedalica.
Što se mene tiče, da se na stajanju napravi tribina od 4-5 tisuća mjesta potpisao bih odmah rušenje gornje koja je prevelika i nefunkcionalna. U Ovoj ligi NI JEDAN klub ne treba stadino veći od 10-15 tisuća mjesta. Sve preko toga je bacanje para.
Bolje 5000 natkriveno i komforno nego prazan stadion od 15 000,a cijena im dođe ublizu.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 24 mar 2011, 01:08

Marin je napisao/la:BIjeli Brijeg je ružan stadion ali nije to tema nego kapacitet,a on stvarno iznosi nekih 20-25 tisuća. Obratite pažnju malo. Tribine su duge po 135m i zapad i stajanja (kap stajanja je cca 5000). Samo tri segmenta od pet na donjoj tribini su duga koliko i nogometni teren. Gornja tribina je duplo veća od donje na kojoj je oko 5000 sjedalica.
Što se mene tiče, da se na stajanju napravi tribina od 4-5 tisuća mjesta potpisao bih odmah rušenje gornje koja je prevelika i nefunkcionalna. U Ovoj ligi NI JEDAN klub ne treba stadino veći od 10-15 tisuća mjesta. Sve preko toga je bacanje para.
Bolje 5000 natkriveno i komforno nego prazan stadion od 15 000,a cijena im dođe ublizu.
nisi u pravu za velicinu stadiona...nama konkretno treba veci od 15000 zbog repke...tako da ti ne stoji ta teza...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 24 mar 2011, 07:34

slani grad je napisao/la:
Marin je napisao/la:BIjeli Brijeg je ružan stadion ali nije to tema nego kapacitet,a on stvarno iznosi nekih 20-25 tisuća. Obratite pažnju malo. Tribine su duge po 135m i zapad i stajanja (kap stajanja je cca 5000). Samo tri segmenta od pet na donjoj tribini su duga koliko i nogometni teren. Gornja tribina je duplo veća od donje na kojoj je oko 5000 sjedalica.
nisi u pravu za velicinu stadiona...nama konkretno treba veci od 15000 zbog repke...tako da ti ne stoji ta teza...
da, tu trebaju biti Sarajevo( 2), Zenica( vec ima), Tuzla( gradi se), Brcko ( koliko znam, gradi se polako), eventualno Mostar( vrapcici, gradi se, ali je premal za repku, treba napravti stadion kako treba) i Bihac ( treba se cijela Krajina u ovaj projekat udruziti da napravi fin stadion za repku) i mozda jedan u srednjoj Bosni (Travnik, Novi Travnik, Bugojno) i mislim da je sasvim dosta sto se tice repke 8-)
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 24 mar 2011, 10:28

Niste mi nesto upuceni u materiju.

Repka po pravilima FiFE moze igrati svoje oficijelne utakmice samo na stadionima koji su udaljeni od medzunarodnog domaceg aerodroma najdalje 99km. Isto tako smjestaj za strane fudbalere mora biti najmanje na nivou 4 zvjezdice po drzavnoj kategoriji. Stadioni moraju imati moderan press centar, ambulantu za doping kontrole, vip lozu sa posebnim ulazom, novinari moraju imati poseban ulaz. Samim tim sva ostala mjesta odpadaju osim Sarajeva, Zenice i mozda kada se uloze milioni u aerodrom i Mostara.
Zenica je ulozila kroz privatno i javno ucesce blizu 75 miliona KM u izgradnju odgovarajucih hotela sa dovoljnom kategorizacijom i za obnovu stadiona. Plus na to dolazi da je sa Sarajevom ( aerodrom) povezana skoro 100% autocestom.

Na stadionu u Ze se non stop nesto radi i do sada se ulozila bruka para, jer su svake godine sve strozija prvila FIFE.
Lako je napraviti sve to ali valja odrzavati, sta ce npr jednom Bihacu stadion? Da se igra jednom u deset godina neka prijateljska utakmica mlade repke? Ko ce platiti odrzavanje u medzuvremenu, Bihac za to sigurno nema para.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 24 mar 2011, 10:40

dinoze je napisao/la:Niste mi nesto upuceni u materiju.

Repka po pravilima FiFE moze igrati svoje oficijelne utakmice samo na stadionima koji su udaljeni od medzunarodnog domaceg aerodroma najdalje 99km. Isto tako smjestaj za strane fudbalere mora biti najmanje na nivou 4 zvjezdice po drzavnoj kategoriji. Stadioni moraju imati moderan press centar, ambulantu za doping kontrole, vip lozu sa posebnim ulazom, novinari moraju imati poseban ulaz. Samim tim sva ostala mjesta odpadaju osim Sarajeva, Zenice i mozda kada se uloze milioni u aerodrom i Mostara.
Zenica je ulozila kroz privatno i javno ucesce blizu 75 miliona KM u izgradnju odgovarajucih hotela sa dovoljnom kategorizacijom i za obnovu stadiona. Plus na to dolazi da je sa Sarajevom ( aerodrom) povezana skoro 100% autocestom.

Na stadionu u Ze se non stop nesto radi i do sada se ulozila bruka para, jer su svake godine sve strozija prvila FIFE.
Lako je napraviti sve to ali valja odrzavati, sta ce npr jednom Bihacu stadion? Da se igra jednom u deset godina neka prijateljska utakmica mlade repke? Ko ce platiti odrzavanje u medzuvremenu, Bihac za to sigurno nema para.
nisi svjestan koju si budalastinju ti napisao :lol: :lol: nemas ti pojma
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 24 mar 2011, 11:23

@fukara87

Jeste ja nemam pojma, a ti imas kompjuter pa malo procitaj pravila FIFE za odigravanje medzunarodnih utakmica, poslije toga sve vrati ovamo opet na forum pa se izvini. Hajde mali, pa ces mi trnknuti po cigare ako budes dobar. :D

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 24 mar 2011, 11:31

dinoze je napisao/la:@fukara87

Jeste ja nemam pojma, a ti imas kompjuter pa malo procitaj pravila FIFE za odigravanje medzunarodnih utakmica, poslije toga sve vrati ovamo opet na forum pa se izvini. Hajde mali, pa ces mi trnknuti po cigare ako budes dobar. :D
jarane sve si ti dobro napisao al ovo gore boldirano :lol: :lol:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 24 mar 2011, 11:43

Nemam sada vremena da puno trazim, posto radim, ali evo npr imam nesto iz Afrike od prosle godine gdje su se lomila koplja, jer nisu mogli ispuniti tih 99KM, pa su im onda rekli ok napraviti ce iznimku za igre u grupama oni imaju pravo na 150km, a sve ostale igre moraju biti u 99km.
Kao sto rekoh to je bilo iznimka za SP u Africi jer ljudi nisi imali toliko aerodroma. Kod UEFE nema iznimki ostaje 99km.
Neznam kako nisi to zapamtio, prije svjestskog prvenstva je brujalo o tome.
Tekst je na njemackom nadam se da ti ne smeta:
evo link:
http://de.fifa.com/mm/document/tourname ... halt_d.pdf

evo pasus:
1. Die Spielorte der Vorrundenspiele (falls nicht bereits durch Art. 17 Abs. 9
bestimmt) werden vom jeweiligen ausrichtenden Verband festgelegt. Die Spiele
dürfen nur in von der FIFA inspizierten Stadien ausgetragen werden. Der Gegner
und das FIFA-Generalsekretariat sind vom ausrichtenden Verband bis spätestens
3 (drei) Monate vor dem betreffenden Spiel entsprechend zu informieren. Der
Spielort darf grundsätzlich höchstens 150 km oder zwei Fahrstunden vom nächsten
internationalen Flughafen entfernt sein.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 24 mar 2011, 11:59

Evo nasao sam nesto malo starije i od UEFA:

Spielorte und Anstosszeiten
11.06 Die durch die Ausrichterverbände festgelegten Spielorte sind den Gegnern und der
UEFA-Administration spätestens 60 Tage im Voraus bekannt zu geben. Bei der
Festsetzung des Spielortes hat der Ausrichterverband die Dauer der Reise des
Gastverbandes zu berücksichtigen. Der Spielort für ein Qualifikationsspiel darf
nicht weiter als 120 Bus-Fahrtminuten vom nächsten internationalen Flughafen
entfernt sein.

http://de.uefa.com/MultimediaFiles/Down ... WNLOAD.pdf

Kada stignem naci cu ti i tih 99km a potrazi i ti. Ali eto dovoljno je i ovo malo starije sa vremenskim ogranicenjem da vidis koliko jedan bus koji vozi 80KM moze stici za 120minuta. Od Sarajeva do Zenice i to je to. Dok izadze iz grada i udze potrosi pola vremena. :D

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 mar 2011, 12:36

Ma evo napravite u Livnu stadion. Imamo aerodrom u Splitu (oko 100 km, ne znam točno) i eto ga... može se na Kupresu trening centar i eto ga. Ionako nemamo nijednog stadiona ovdje. :D :D
Hayley <3

крајишник
Kontakt:

Post Postao/la крајишник » 24 mar 2011, 13:44

Tema je SLIKE BH stadiona!!!
? у срцу, & у '!!!

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 24 mar 2011, 14:23

Te uslove (aerodrum,hoteli,stadion) sve ima grad Tuzla samo se jos mora sacekati da se stadion izgradi ..... 8-)

a evo jedan stadion koji dugo nisam vidjeo

slika
slika

evo i u ugljeviku stadiona

slika
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 24 mar 2011, 19:00

UrbanBatalion je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:cuj 25.000 tuga ne moze ni 10.000 primiti ... a, ciji je ovo gore stadion sto je ispisano nesto bijelim slovima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nisi ti bio nikad pod bb

Ima dosta prostora. Nemoj se uvrijediti ali ruzan je stadion. :roll:
jasta je nego ruzan,nemam se sta ljutiti,nema volje da se uradi nesto
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 24 mar 2011, 19:23

Rosas7 je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:
nisi ti bio nikad pod bb

Ima ogroman potencijal . Mislim da kad bi se stadion uradio lijepo i da se okruzi tribinama (kao sto je ova glavna) da bi moglo na njega stati 60 000. 8-)
Al saltcityattack je moj idol.

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 24 mar 2011, 19:40

Imamo mi dosta finih stadiona koji da se malo dorade grmili bi !

Stadion Mokri dolac , Posusje

slika

slika

Stadion Babovac, Ljubuski (od prije par godina slike )

slika
slika
Ispod tribine su se nalazile stolice koje iz nekog razloga nisu postavljenje je li sta bilo od toga ne znam.

Bice jos stadiona.....

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 24 mar 2011, 19:48

Samo F.K.S !! je napisao/la:Imamo mi dosta finih stadiona koji da se malo dorade grmili bi !

Stadion Mokri dolac , Posusje

slika

slika

Stadion Babovac, Ljubuski (od prije par godina slike )

slika
slika
Ispod tribine su se nalazile stolice koje iz nekog razloga nisu postavljenje je li sta bilo od toga ne znam.

Bice jos stadiona.....
Pa mislim ovaj Mokri Dolac da se okruzi ovim zutim tribinama, i jos malo digne i natkrije. TOP !!

Meni je zao Grbavice, mislim da se uradi onako kako se kako se krenulo sa sjevera, to bi bio nenadjebiv stadion na Balkanu.
Al saltcityattack je moj idol.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 24 mar 2011, 22:01

posto si ti upucen u materiju mozes li malo pojasnit ovo svoje razmisljanje...pogotovo ovaj dio da osim sa i ze otpadaju sva druga mjesta....konkretno...tz treba samo dobar stadion koji se trenutno gradi
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 24 mar 2011, 23:34

Ima ogroman potencijal . Mislim da kad bi se stadion uradio lijepo i da se okruzi tribinama (kao sto je ova glavna) da bi moglo na njega stati 60 000. 8-)
Gdje ti vidis potencijal jbte... Odmah iza stajanja gdje su Ultrasi je cesta a do nje su fakulteti tako da potencijala nema... Jedino ako se srusi ona glavna tribina i da se teren pomakne onda se moze nesto a ovako tesko ili bolje receno nemoguce...
Inace stadion u Ugljeviku mi se svidja, doduse izgleda nekako malen ali po tom principu se trebaju graditi stadioni u BiH, za jedno maksimalno 15000-20000 gledatelja...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 25 mar 2011, 14:20

Rosas7 je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:
nisi ti bio nikad pod bb

Ima ogroman potencijal . Mislim da kad bi se stadion uradio lijepo i da se okruzi tribinama (kao sto je ova glavna) da bi moglo na njega stati 60 000. 8-)[/quote]

ma sta ce nam 60000,gdje stajanje moze se dognuti tribina od 8000,sigurnooo,na donju staje 5000,srusit ono na brdu,natkrit tribine i ibo bi strasan.nama ne trab veci od 15000
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.