FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

Hz1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hz1946 » 20 apr 2024, 18:15

KAD SA SJEVERA PJESMU ČUJEŠ TI...

HAJDEEEE :beba:

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 20 apr 2024, 18:18

Kazlagicu **** ti mamu
PS: Pripreme za veceras
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 20 apr 2024, 18:37

Borac pod pritiskom u grcu. A ionako im ne lezimo. Vinko preoprezan a inace Vinko nije motivator ,ni lozionicar.
Nama i ne treba narocito. Mozemo,opusteno i hrabro. Celika staviti,da dobijemo na brzini. Keremeha srpskog zeta i Hamzu ispocetka,dok se ne izmore,onda juznoamericki duo fantastikus,Renan,Penito da trljaju do kraja.

Kise nema,nije ni hladno. Znaci ,hrabro uz podrsku i pobjeda je pred nama !!

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 20 apr 2024, 18:45

Antikloc je napisao/la:
20 apr 2024, 18:37
Borac pod pritiskom u grcu. A ionako im ne lezimo. Vinko preoprezan a inace Vinko nije motivator ,ni lozionicar.
Nama i ne treba narocito. Mozemo,opusteno i hrabro. Celika staviti,da dobijemo na brzini. Keremeha srpskog zeta i Hamzu ispocetka,dok se ne izmore,onda juznoamericki duo fantastikus,Renan,Penito da trljaju do kraja.

Čelik ne igra, ima kartone!
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 apr 2024, 18:46

Antikloc je napisao/la:

Ti da pratis nas klub znao bi da je Celik suspendovan, ti da pratis nas klub znao bi da Vrancic nije stranac itd itd

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 20 apr 2024, 18:51

Dobijamo večeras, nek nas premiraju za srijedu i et :mrgreen:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 apr 2024, 19:03

Gledam CZV-Par dobra utakmica. Ali helem, kod CZV uglavnom 7 8 igraca im se vrti vec par sezona. Sve igrace znas vec, iako ih ne gledam cesto. Poenta, stvarno se mora zadrzati tih 7 8 igraca nekoliko sezona koji nose igru, uz 2 3 promjene sto je neizbjezno.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 apr 2024, 19:05

Ajmo veceras protiv SNSD-a i celavog po pobjedu!

Igraj bordo bjeli!

Valjda ne bude prolom oblaka, nebi trebalo. Sretno nam!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 20 apr 2024, 19:14

kupus army je napisao/la:
20 apr 2024, 18:45
Antikloc je napisao/la:

Jbg,znaci spora,neokretnia, troma odbrana. Samo se nadati da Vinko nece pustiti djecu na nas :mrgreen:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 20 apr 2024, 19:19

kupus army je napisao/la:
20 apr 2024, 18:45
Antikloc je napisao/la:

Ne prati kloc Sarajevo, samo guzznog havera masnokosog varesanovica :bih:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 apr 2024, 19:23

MAMINHO66 je napisao/la:
20 apr 2024, 16:03
Apropos ovih rasprava oko Rozmana i podrske zadnih par stranica...

Ako smo odlucili da se trpi i podrzava nije problem, ja cu podrzati. Samo ne razumijem zasto se toliko mora ici u neke krajnosti, pa cak i izmisljati, prekrajati bliza i dalja istorija kluba.

Ja sam novi ovdje pa se moja mozda ne pika toliko, ali stari sam navijac koji ima vise staza na Kosevu nego vecina vas godina. Nisam zbog toga pametniji, samo sam iskusniji i duze pamtim. I reci cu vam da se ne sjecam da je ikad jedan trener poslije rata imao ovoliku podrsku. Reci ce sad neko imao je Vinko, Husref, Cala, ovaj onaj, jesu ali su oni imali i rezultate, bar neko vrijeme ili bar u jednom momentu, imali su kredita nekog ako nista. Lako je tad podrzavati. Ovo sad je prava podrska.

Rozman nema rezultat. Sto nema rezultat je ok, jer se i trpi da bi rezultat dosao. Problem je sto nema napretka, nema igre. Sto je jos gore mi ne da ne napredujemo, mi nazadujemo. Bolje smo igrali na pocetku Rozmanovog mandata nego sto igramo danas. To je objektivna cinjenica.

Drugo, budzet. Nikad nijedan trener, ne u istoriji Sarajeva nego u istoriji ove lige, nije imao uslove i budzet koji ima Rozman. To je isto cinjenica, svidjalo se nekome ili ne. Nezabiljezeno je u nasem fudbalu da se daje po 300 hiljada za igraca jer je trener iskazao zelju. Njemu su sve zelje ispunjene, sve je dobio sto hoce. Otpustani su i dovodjeni igraci kako je on htio. I jos je tu hiljadu stvari gdje se njemu i Ibricicu izaslo u susret.

Rezime je:

Ima podrsku, ima budzet, ima sve uslove.

Nema rezultata, nema igre, nema naznaka da ce biti bolje pod njim.

Opet cu reci, ako je odluceno da trpimo i podrzavamo ja sam tu. Trpicu i podrzavati. Samo nemojte molim vas od mene traziti da lazem sam sebe.
E odličan post na koji se može odgovoriti i poklopiti ispisano sve u zadnjih par stranica.

Za svakog trenera treba neko određeno vrijeme, pojedini treneri će napraviti rezultat i napredak u prvih mjesec, nakon par korekcija, ali takvi treneri ovdje nisu mogući, oni koštaju par miliona. Imamo trenere koji će napraviti na hajp nešto, neku agresivu, na atmosferu, e to su short-time treneri, za par sedmica - utakmica, takvih je veliki primjer i u svijetu, a dešavalo se i kod nas. I imaš trenere koji su dobri, imaju svoje postulate igre (ma kakvi god oni bili, bunker, pas igra, kontra itd.), njima treba i vrijeme i atmosfera i za ozbiljan rezultat i za napredak u igri. I općenito u sportu, pogtovo u fudbalu, za ozbiljan rezultat, kontinuitet pobjeđivanja- dobrih igara, treba se spojiti atmosfera i igra (tj. kvalitet, jer igru neće donijeti loši igrači). Primjer, Vinko Marinović u Sarajevu, kada je došao imao odličan roster (već šampionski), njegovim dolaskom popravila se i atmosfera u ekipi, i došli odlični rezultati, igralo se dominantno, Europa odlično odrađena, ali dolazi januar, problemi sa parama automatski atmosfera se u klubu i ekipi kvari i rezultat i igre padaju drastično.

Rožman do prije par sedmica očigledno nije imao atmosferu niti izbilza kakva treba za normalan rad, vidljivo je i po samim predstavama igrača. Također, fali još malko kvaliteta, siguran sam da će on već u narednom prijelaznom roku doći jer se ozbiljno već sada radi po tom pitanju. Svi ste bili oduševljeni pojedinim utakmicama ove sezone, vratit forum i to će biti jasno, nekada dominantno igrali, znači može se. Potrebno je pokazati to u kontinuitetu što sam siguran da će do kraja sezone se i pokazati. Druga stvar, Rožman je pokazao da je ozbiljan trener, vrlo kvalitetan, ne ovdje u BiH nego na mnogo zahtjevnijem nivou, Slovenija, pa Hrvatska, a na kraju i EURO scena, tako da pojedini komentari na njegov račun pokazuju samo zapravo koliko je naš narod izopaćen i napaćen, ili što bi Dudić rekao bolestan. Takav CV koji ima Rožman nema niti jedan trener trenutno u BiH, izuzev Petrovića, no on je uglavnom bio pomoćnik, te Marinovića koji je osvaja titule u BiH, ali fali taj rezultat iz Europe, ali i iz ino liga. Potrebno je samo malo vremena i doći će sve na svoje.

Eh sad što se tiče tog tvog rezimea. Rožman ima vrijeme, kakvo vrijeme obavio je jedne pripreme, samo jedne, koje su izgledale odlično, to je potvrdilo 99% navijača. Nakon tog pad ozbiljan, a saznalo se i zbog čega je taj pad bio, Rožman na to uopšte nije mogao utjecati, u zadnjih par kola ekipa se vraća, postepeno. Sve ono što se igralo prošle polusezone, ne možeš nešto ozbiljno računat, bez priprema, kada je liga počela, ne možeš ti ozbiljan posao tu napraviti, utakmice svaku sedmicu, gubiš dva dana na odmor i regeneraciju, pripremanja na protivnika još eventualno 1-2 dana, i ti imaš još jedan-dva trening gdje možeš nešto slobodnije raditi neovisno o rutiniranom rasporedu. Premalo, a ko kaže da nema napretka u igri između "Mirzinog" Sarajeva i ovog trenutno, nikad nije ni poigrao nogomet, nema znanja.

Ima uslove, kakav je to argument, znači treba bez terena da napravi rezultat, pa tek onda da mu se da teren, gym ili šta već. Još jedan dokaz koliko je naš narod napaćen. Imat uslove argument u 21. vrijeku, pa to treba biti osnova, bez tog ne treba ništa ni radit, osim možda bušit lopte.

Ima budžet, pa i to je normalno. Moraš imat pare, ako hoćeš rezultat. Il, da guremišeš kao drugi klubovi, pa šta bude. Svakako i taj budžet nije garant za uspjeh. Evo PSG, ima enormno veći budžet od ostalih i šta, ništa. Na kraju krajeva, svi igrači koji su dovedeni u januaru su duplo jeftiniji od igrača koji su došli u doba Mirze Varešanovića, kojeg toliko famozno spominjete. Neko je spomenuo platu od nekoliko desetina hiljada eura, vjerovatno misleći na Adalberta Penarandu, niti mu je Rožman dao tolike novce, niti je on došao u Rožmanovom periodu. Još jedan stvar, kad su dolazili Pena, Vrančić i ostale zvijezde, bila je priča ne valja ovo, dovodimo stare, potrošene igrače, neće oni imat volje a uzet će pare, treba mlade. Evo sad se uglavnom dovode mladi, Mehmedović, Krdžalić, Matanović, Hasić... sada ni to ne valja, jer tobože neće donijeti odmah rezultat, loši su u prvim utakmicama... Još jedan dokaz napaćenog naroda.

Rožmanu i Ibričiću puna podrška, samo nastaviti ovako, i naredna sezona ukoliko bude turbulencija dati podršku, a napredak i rezultat će na kraju doći sigurno. A večeras do pobjede i nastaviti rasti iz utakmice u utakmicu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 20 apr 2024, 19:26

Da sudi Bilbija koji je 4. večeras sve bi bilo daleko regularnije. Međutim sudi lik koji svakako veze nema, a kad je na zadatku to bude totalni cirkus.

Nadam se da ćemo ostati mirni, maksimalno odigrati i dobiti.
SVI NA KOŠEVO ❗

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 apr 2024, 19:46

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 20 apr 2024, 19:49

To je to, kartonirani od prošle samo zamjenjeni
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 20 apr 2024, 19:55

J.ebem im mamu drotovsku
slika
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 20 apr 2024, 19:59

Sve iznad ulaza zatvoreno na istoku

Kad smo stoka i treba
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 20 apr 2024, 20:09

Šta je ba ovo 100 ljudi na stadionu, jesu ovo Pitari ma Brenu otišli ?
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 20 apr 2024, 20:18

gledaj redova ispred breninog koncerta, glupi balijanderi picka vam materina
NEMA NAZAD

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 20 apr 2024, 20:18

Zvezda...Partizan...Dinamo...Hajduk sa ex yu prostora i drugi svjetski klubovi nikome al nikome nije ogradjen ni jedan dio stadiona ni jedna stolica na stadionu.
Stadion Partizana JNA ima jako slican izlaz iz tunela u cosku istoka i juga. Ljudi bukvalno 1metar od igraca kada ulaze u tunel, pljuju, gađaju ma nema sta ne rade i nikad im nije taj dio ogradjen.
Zar smo mi toliko popišani navijaci od policije da se nista ne pitamo. Zar klub nece i ne zeli da stane vec 10 godina iza svojih navijaca jer je ograđen dio oko tunela a sad su đubrad otisla korak dalje pa ogradili sredinu istoka.
Kako to nikome me smeta???
Kako navijaci ne pokrenu inicijativu da se to skloni???
Zar policija ima pravo da odredjuje kako ce i gdje sjediti navijaci???
Onda neka se prave stadioni sa praznom rupom gdje treba biti tunel.
Mene ona ograda oko tunela na Istoku toliko boli, toliko mi smeta, toliko mi para oci i toliko govori da se mi nista ne pitamo a moramo da se pitamo.
Kako mi navijaci tako jos vise i klub.
Sutra bi na nekoj utakmici krenuo da to srusim zajedno sa svim navijavima.
Opet kaze ja ovo nisam vidio nigdje da se nekim navijacima ogradi prostor na sradionu na kojem igraju.
Pa bas taj tunel i bas ta blizina navijaca kad ulaze u njega daje draz Koseva, bas to uljeva strah protivnickim igracima, bas to daje pritisak i jos 1001 stvar.
LJUDI DA LI STE SVJESNI DA SU NAM UZELI SRCE STADIONA!!!!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 apr 2024, 20:22

holyman je napisao/la:
20 apr 2024, 20:18
gledaj redova ispred breninog koncerta, glupi balijanderi picka vam materina
+1

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.