fanatik19 je napisao/la: ↑21 apr 2024, 14:32
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑21 apr 2024, 14:22
Izbor pomoćnika je kod Barbareza važan kao ni kod jednog selektora do sada. Najviše zbog toga što sam selektor nema nikakvog trenerskog iskustva, a nije naš da je igračku karijeru završio prije dvije ili tri godine.
Nama će u suštini pomoćnici krojiti igru. Od njihovih sposobnosti ćemo zavisiti, jer ne znamo da li ih Sergej uopšte ima.
On pošto nema iskustva treba se baš potruditi i sklopiti dobar tim, inače će u red onih koji su unistavali reprezentaciju svojim neznanjem/egom.
Par dobrih odluka u vezi stručnog štaba i sve će ovo drugačije izgledati.
Šta ti je sreća tj. nesreća, da smo se kojim slučajem prije nekoliko godina odlučili za Jakirovića danas bi imali pristojnog trenera na klupi i sklopljen tim.
Ali ko zna, možda Barbarez iznenadi. Mada u većini njegovih intervjua kojem sam poslusao on ga tupi o politici i filozofiji. Ne zvuci mi kao neko ko je baš posvećen trenerskom poslu.
Trenersko iskustvo ne mora predstavljati apsolutno nista. Schevcenko je 1. Trenerski posao radio kao selektor Ukrajine i prosetao se kroz kval. Za zadnji EURO i uz to otreso Srbiju 5 0 i poslije dosao do cetvrtfinala prvenstva. Zasto Sergej ne bi mogao da bude pogodak kao sto je njima bio Andriy ?
Jednostavno smo izgubili kult reprezentacije i potrebno ga je vratit a Barba i Spaha su jedina 2 lika koja to mogu
Ne mozes porediti Shevchenka i Barbareza, ali nikako... Shevchenko je ove godine zavrsio igračku karijeru, te odmah nakon toga se bacio na edukaciju i kroz godinu 2 godine je dobio priliku da vodi Ukrajinu, naravno da je i to bio rizik za Ukrajinu, te da je dobio to na svoje ime, međutim čovjek nije u suštini imao nikakvog prekida u bavljenju fudbalom (igranje, edukacija, treniranje)... Barbarez od završetka karijere prije 16 godina nije nigdje objavio sliku da je igrao Bajramski turnir ili da igra fudbala rekreativno...čovjek se zadnjih 15 godina zivota bavi kockanjem...
Da ne bude da sam neki kontras ili provokator, mislim da je figura Barbareza na poziciji selektora nesto izuzetno pozitivno, pozrtvovanost, autoritet i sve ostalo što posjeduje mislim da itekako moze imati pozitivan efekat na ovu podmlađenu ekipu, međutim druže da poslije jako dobre igračke karijere u Njemackoj, ti se apsolutno distanciras od fudbala, pa da ne budes **** pomoćni trener pjetlićima Hamburga ili Leverkuzena - to mi neće biti nikako jasno...
Bojim se da će ovo biti potrošen "mandat" iz pro-bosanske kvote u nasem nacinu biranja selektora u FSBiH, te da je ovim Gicko kupio Bošnje još jednom, za hapanje kroz savez u naredne 4 godine, a da će eventualno sutra da krenu loši rezultati - imali ste priliku...
Nikako mi se ne sviđa što je Spahić tu, jer sam 100% siguran da će ovo se pretvoriti u javašluk o kojem je Lulić u vakat govorio... Ja kada sam vidio da je tu Hasagić, sve mi je jasno bilo... Ako ne nastavi igrati, uskoro očekujem Džeku u nekoj ulozi u FS BiH ili čak u stručnom štabu, kao što i toj ekipi očekujem kada Sarajevo najuri Slovenca sa klupe, da će se u stručnom štabu ukazati Ibričić...
Ja sam se iskreno nadao da ce se u strucnom stabu naci Ibisevic i Bajramovic, sa njima dvojicom, (mogu slobodno reci jednim od nasih rijetkih fudbalera koji su poslije igranja odlucili da se nastave skolivati i uciti), to bi bio pokazatelj da se prica zarotirala i da se stvari mijenjaju, medjutim...
Volio bih da sve ovo griješim...