FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

OldTownDistrict
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la OldTownDistrict » 21 apr 2024, 17:41

mirzatele je napisao/la:
21 apr 2024, 17:19
OldTownDistrict je napisao/la:
21 apr 2024, 17:15
mirzatele je napisao/la:
21 apr 2024, 17:09
Nadam se da se rješavamo Francisa na kraju sezone. Bolju završnicu Anicic ima od njega. Je li on dao ijedan gol za nas?

slika
Nema ga, klikni na to all goalscorers pa probaj naći
Ima asistencije moraju i golovi doci kad tad, naravno ako ima bolji super, ali trenutno nije da nema korisnog uticaja na igru.
....sve drugo će proći!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 21 apr 2024, 17:42

Ko je centralni dio istoka nalozio da se zatvori?
I to promisljeno uradjeno da se pritisak smanji?
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

MAMINHO66
Kontakt:

Post Postao/la MAMINHO66 » 21 apr 2024, 17:44

Mislim da su to sve odluke MUP-a, ne znam sta klub moze uraditi.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 apr 2024, 17:46

tabba77 je napisao/la:
21 apr 2024, 15:29
H8Z7 je napisao/la:
21 apr 2024, 15:25
AVNOJ je napisao/la:
21 apr 2024, 15:09
Guliašvili nema nikakvu želju da se vrati kod nas.
Lagani iz doline dugova će vjerovatno završiti kod nas na ljeto.
Bodove nam neče vratiti ne beljezgajte bezveze.
Ako je istina top, momak ima itekako šta da pokaže. Možda je to i razlog što ne igra kod njih. Možda i neke Arape dovede da nas malo poguraju. :mrgreen:
Priča se da su spremni uložiti 700 milijardi u fudbal. Valjda i nas potkači bar 1% od tog iznosa. :pray: :mrgreen:
Mjera, eto neka meni još 0.1% daju za to što smo ga hvalio. :kafa: :mrgreen:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 21 apr 2024, 17:54

FKSzuti je napisao/la:
20 apr 2024, 23:18
Maroon1946 je napisao/la:
20 apr 2024, 23:14
PS ima li video golcine Julardzije??
Postavit ću ubrzo
Vala, ako možeš postavi i ono kad Julardžija izdribla onog hajvana Hereru

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 apr 2024, 17:56

Istinasamo123 je napisao/la:
21 apr 2024, 16:14
Zeko87 je napisao/la:
21 apr 2024, 16:09
Istinasamo123 je napisao/la:
21 apr 2024, 16:06
Mi neke ratove imaginarne vodimo a ni na svom stadionu se ne pitamo.
Ono razdvajanje tribine na istoku nema nigdje na svijetu.
Ono da se desi nekim velikanima iz susjedstva ne bi se utakmkia ni igrala ili bi nastali ozbiljni belaji.
Mi samo sutimo i trpimo i na internetu neke ratove vodimo...
Isti ljudi stoje iza zabrane dolaska na Grbavicu, zabrane dolaska Lešinara sinoć (što će ti se vratiti istom mjerom na prvom gostovanju) kasapljenje istoka i milion specijalaca sinoć kao da smo kriminalci i teroristi.

Trenira strogoću na nama a paljenje auta, ubistva i kriminal cvjetaju gradom.

Sve se to zahvaliti Admiru Katici, prvom čovjeku MUP KS (NiP).
Prije bi se zahvalio direktoru kluba koji nema nacin da zastiti ni klub ni navijace.
Sve samo ostane na supljoj kao i one tuzbe od nedavno....
Ja ga yebem ko je pristao na ono.
Ono su jucer uradili i vise nikad.Sljedeci put ce im zavrsit na atletskoj ona ograda
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 apr 2024, 18:00

MAMINHO66 je napisao/la:
21 apr 2024, 14:04
Mislim da su Avnoj, SamoDaKazem, NisamIsmir, Shcoles momci koji trezveno razmisljaju i potpisacu vecinu njihovih postova. Ne pljuju, pisu argumentovano i realno i ne upadaju u zamke navijackog razmisljanja.

Na savez, sudjenje i sve sto nema veze sa samim fudbalom se mora misliti, treba o tome pricati i boriti se da se nas klub zastiti. Sto ne znaci da treba gubiti iz vida one bazicne stvari.

Nas ce drugi, ne prvi, na tabeli vjerovatno ostaviti dvocifren broj bodova. To vec nije do saveza, ali bi se moglo halaliti da su se postigle neke stvari. Apsolutno je ovo sezona u kojoj se trebala praviti ekipa i ambijent za napadanje titule iduce. Nemamo ekipe, nemamo igre, nemamo izgradjen stil, nemamo autoamtizme u napadu, nemamo uigranu odbranu. Nismo uspjeli jednu formaciju da isprofilisemo kako treba, ne nesto vise od toga. Jedno Posusje je uigranije od nas, koliko god igracki slabije bilo, to je fakt. Da ne govorim o ovima sto su iznad nas na tabeli.

Mi ovakvi kakvi smo se uopste ne mozemo ni ukljuciti u borbu za titulu, a napadanje iste i uz savrseno sudjenje jednostavno nije realno. Da li cemo uspjeti preko ljeta da ispravimo sve ovo ne znam, male su sanse, ali nadam se.

Da je moguce nasu putanju od pocetka sezone, sto se tice same igre, staviti u jedan grafikon, to bi bila ravna crta koja blago ide prema dole. Dosta vas ne vidi sumu od drveta i mogli bi se hvatati za glavu iduce sezone, koja ce biti paklena.
Ti od kako si se registrovao kritikujes... Ima li ista da valja ? Tuknes da Bog kaze :zzz:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 21 apr 2024, 18:03

DzemoSmjecanin je napisao/la:
21 apr 2024, 15:32
VenamaHrabrih je napisao/la:
21 apr 2024, 07:56
Momci borbeni, svaka čast!
Sudija seronja, yebo majku ko sestru.
Razmak između linija - užas! Nema sinhronizovanih kretnji. Zadnja tri ubačaja, svaki su opucali prema golu - ne valja!
Automatizam - ne postoji, kontre - također!
Summa sumarum - najveći problem ogromna praznina između zadnje i srednje linije. Ubace se dva igrača i odmah belaj. Ako se već insistira ba 352, onda je bolje 3232. Kondicioni pad zadnjih 20min je direktna posljedica pokrivanja ogromnog prostora između linija. Ne radi se to tako. Po izgubljenoj lopti u drugoj trećini, dva stopera izlaze naprijed u blok, zadnji vezni idu na bekove i sa trećim stoperom opet čini trojicu nazad. Onoj dvojici štopera se priključuju bočni, a preostala trojica neutrališu njihove vezne igrače. Zato je jako važna sinhronizacija i ščetano kretanje, te ne veći razmak od 10, max 15m između linija. Disciplina je sve!
To je to, odlično si to uočio, da je ovaj post kako do šefa proslijediti. Ko imalo konta fudbal, ovo primjeti, kod organizovanja napada očajno, vezni uvijek daleko, stoperi prebacuju sa strane na stranu dok je ne nabiju na krilo ili vrate golmanu koji to isto uradi. Ključni naš problem je u tome. Plus, Muhamed kao najmlađi se najviše nudi i koliko toliko proigra nešto, Mustafić i Jular jako loši. U našoj defanzivi također daleko od igrača, loše pozicioniranje, četalji uvijek za korak, dva brzi, ne što su bolji nego sto se organizovano brane i organizovano napadaju. Mora se priznati da je Vinko bolje ukomponovao ekipu, bez obzira na sudijska sranja. Mislim da je ovo neki limit s Rozmanom. On hudnik spominje neki 5-6 dobrih utakmica, prošla i ova jako slabo sa svim ovim pobrojanim manama koje se provlače od proljeća. Plus, reakcije su mu sinoć spore i slabe. Hamza na škrge diše 20 min, on to ne primjeti.
U tome jest sva suština nogometne igre. Nevažna su imena, niti su ključna za postizanje uspjeha. Vjerovatno se sjećaš one utakmice protiv đeljezničara kada smo ih dobili 3:0. Ta utakmica je pandan kako bi trebao izgledati jedan tim. Pravilnim i pravovremenim pomjeranjem linija, faktički smo ih primorali da sami sebi golove daju. Prvenstveno u prvom poluvremenu. Zato je onaj Bašić jaukao kako smo davali golove iz polušansi. To je recept koji se treba primjenjivati i tad sam bio ubijeđen da smo konačno doveli osobu koja će to poluvrijeme, uz varijacije na temu, preslikati na sva poluvremena i buduće utakmice. Zašto se to nije desilo, zna sam SŠ.
Za zacrtanu strategiju nisu važna imena. Više volim, npr prosječnog Anđušića koji će sprovoditi zamisli, nego vrhunskog Hasića koji če rješavati individualnim kvalitetom Nabijem ja individualni kvalitet na neku stvar. Idi igraj tenisa, pa individuališi po Wimbledonu.
Nažalost, a to sam više puta pomenuo, naši igrači ne znaju hodati, niti ih iko tome uči. Igrač u napadu, igrač u odbrani, tim u napadu, tim u odbrani su zasebne cjeline koje se zasebno savladavaju, a sve polazi od pravilnog kretanja pojedinca. Ako se isti ne zna kretati, čitav sistem se ruši. Džaba borbenost i trka kad se disperziraš u pogrešnim pravcima. Razmak među linijama mora biti najminimalniji mogući. Utakmice dobivaju isključivo i uvijek samo tri stvari: red, rad i disciplina.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 apr 2024, 18:09

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
21 apr 2024, 17:42
Vjerovatno da se ne gađaju igrači/sudije jer bi opet popušili ogromnu kaznu, veću nego ikad. Vidio si da su opet uspjeli baciti određene stvari ali to je mnogo, mnogo manje nego da je centralni dio istoka bio otvoren. Znalo se unaprijed da će im autonomaš suditi ovako pa su ljudi poludjeli a nije ni 20 minuta prošlo. Sve je poklopljeno i smišljeno kao što sam pisao i na početku sezone.
Mogu razumjeti onaj potez iako je bilo ružno za vidjeti.
Svaki dodatni incident bi drastično naštetio klubu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 21 apr 2024, 18:16

MortemHz je napisao/la:
21 apr 2024, 18:09
Vjerovatno da se ne gađaju igrači/sudije jer bi opet popušili ogromnu kaznu, veću nego ikad. Vidio si da su opet uspjeli baciti određene stvari ali to je mnogo, mnogo manje nego da je centralni dio istoka bio otvoren. Znalo se unaprijed da će im autonomaš suditi ovako pa su ljudi poludjeli a nije ni 20 minuta prošlo. Sve je poklopljeno i smišljeno kao što sam pisao i na početku sezone.
Sve isplanirano, iscenirano. Hajd pored toga sto se smanjila mogucnost gadjanja igraca/sudija tako su i oni razdvajanjem istoka isti razbili te je podrska slabija bila sigurno 20%.
Hitchcock rezirao. Misli se na najmanji detalj.

Mislio sam da Kazlagic ne zna, ali me razuvjerio. Mnogo bezobrazan.

Sva taktika i igra padaju u vodu. Ne bi ne cudilo i da je sinoc Ajdin prelomio da nece ostati.

Doduse, mogu misliti kakvu bi nam kaznu slozili da je sta bilo. :crazy:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 21 apr 2024, 18:35

Sljedeci put svi kolektivno preskocit preko ograde i natrpat se u centralni dio :kafa:
90!

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 21 apr 2024, 19:04

21 apr 2024, 18:16
MortemHz je napisao/la:
Sve isplanirano, iscenirano. Hajd pored toga sto se smanjila mogucnost gadjanja igraca/sudija tako su i oni razdvajanjem istoka isti razbili te je podrska slabija bila sigurno 20%.
Hitchcock rezirao. Misli se na najmanji detalj.

Mislio sam da Kazlagic ne zna, ali me razuvjerio. Mnogo bezobrazan.

Sva taktika i igra padaju u vodu. Ne bi ne cudilo i da je sinoc Ajdin prelomio da nece ostati.

Doduse, mogu misliti kakvu bi nam kaznu slozili da je sta bilo. :crazy:
3:09 :mrgreen:
....sve drugo će proći!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 21 apr 2024, 19:09

MortemHz je napisao/la:
Svejedno morto, mislim da je jedno 50 onih c sokova letilo, jedan cak pogodi drota u ledja i zali ga za vrat :D
Ali realno moglo je bez toga, opet sebi pucamo u noge sa ovim

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 21 apr 2024, 19:15

MAMINHO66 je napisao/la:
21 apr 2024, 17:44
Zlatan Cakal bi se mogao sjetiti da montira rasklopivi tunel koji klub vec posjeduje, tako bi direktno sa terena ulazili u tunel.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 21 apr 2024, 19:27

JavierBosnia je napisao/la:
21 apr 2024, 19:15
MAMINHO66 je napisao/la:
Zlatan Cakal bi se mogao sjetiti da montira rasklopivi tunel koji klub vec posjeduje, tako bi direktno sa terena ulazili u tunel.
Ne, lakše je da se svađa i pametuje ljudima na istoku mašući rukama i glavom
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 apr 2024, 19:53

JavierBosnia je napisao/la:
21 apr 2024, 19:15
MAMINHO66 je napisao/la:
Ko u Argentini oni razvuku do centra tunel :D

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 21 apr 2024, 20:37

Bosniak10 je napisao/la:
21 apr 2024, 16:10
Bordo10 je napisao/la:
21 apr 2024, 15:55
SamoDaKazeem je napisao/la:
21 apr 2024, 13:40

Guliasvili nije do koljena Hasiću to treba biti svima jasno.Hasić je igrač koji svojim šutom može riješiti utakmicu na postavljnu odbranu,dok je Guliasvili igrač sličan Kieremehu i dobar je na tranziciju.
E to je to, zato sam i napisoa da nam Guli ne treba, on sve sto igra je trka, kad mu ostavis prostor, dribling mu je slab, a mi sve utakmice igramo protiv postavljene odbrane i u tom slucaju on nam je visak i nepotreban.
Nigdje nisam napisao da je Gulisha bolji igrac od Hasica. Naprotiv, Hasic je bolji igrac. Medjutim za nas sistem igre je Gulisha mozda i korisniji a i ima vec fino iskustvo u nasoj ligi. Još Hasic u prvoj polusezoni bio mozda i najbolji igrac lige, ove polusezone ok nista spec. I ako hoce da ide onda ga ne treba molit da ostaje. Nema potrebe uzimat novo krilo je moja poenta imamo Gulishu i mozda se vrati Viveros. Odlazak Hasica necemo previse osjetit jer svakako ni sad u ovoj postavci ne igra.
Nisam ni rekao da si to napisao, ali ja hocu reci da ako ciljamo prvo mjesto a da Guli bude prva opcija umjesto Hasica, da vam odmah kazem da se ne sekirate, opet ce biti borba za Evropu

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 21 apr 2024, 21:49

BegovicRamiz je napisao/la:
20 apr 2024, 23:52
Hz1946
H8Z7
GiS
Nirto
HordasOdMalena hvala vam braco moja na lijepim zeljama da svi zajedno budemo zivi i zdravi i docekali puno trofeja sa nasim Sarajevom
zezali se ko da veceras da damo ime
stariji se vec zove ko strijelac gola

solidna utakmica javasluk celavog skupa sa pomocnicima
Čestitam sa malim zakšnjenjem da bude živ i zdrav.
Ako postoji mogučnost rado bi ga počasto člnastvom u FKS.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 21 apr 2024, 22:12

Ukoliko igramo s Zrinjskim?

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 21 apr 2024, 22:15

GalileoGalilei je napisao/la:
21 apr 2024, 22:12
Ukoliko igramo s Zrinjskim?
Srijeda 20:30 h.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, Google Adsense [Bot], JavierBosnia, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, Pena, pjankesarajevo, relativizam, Rodman i 108 gostiju.