Od svega ovoga gazda vide samo ovo zadnje

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Vise trofeja osvojio nego rodjo ti prije nego je dosao u Milan, cak ima i vise trofeja od rodje ti , ali opet daleko mu kuca bila.
Slažem se u potpunosti, Enzoenzo777 je napisao/la: ↑23 apr 2024, 23:27Pioli je trebao biti otjeran u decembru 2022 kad je izgubio sve prijateljske utakmice u zimskoj pauzi. Od tada je nas brod krenuo tonut. Paolo i Massara skoro svaku utakmicu u svlacionici da motivise igrace, i na kraju jedva nekako izvucemo 5to mjesto koje nas odvelo u Ch. Ligu.
Paolo je shvatio da Pioli nije za ovaj klub jer nema pojma sta hoce, i krenuo je da trazi nove igrace i novog trenera (navodno Pirlo). Eh tu se skontaju dva pajdasa Geri i Pioli, da se otkaz ovoj dvojici mamlaza i preda ekipa potpuno Pioliju i niko vise ne smije u svacionicu. I od tada gledamo cudo nevideno. Igraci stagniraju, Reijnerds biva ismijavan a u repki odlicno igra, Krunic mogao otic za 12 mil na ljeto al zadrzimo ga da bi ga se jedva rijesili u januaru. Ekipa nema taktiku ni filozofiju, godinu dana se trazi pravi sastav, i 85% ekipe se povrijedilo na misicnoj bazi. I za sve to vrijeme se trpio Piolini, neda jaruga Geri nikom da ga dira. I tako se mi oprostimo u decembru od Scudetta i Ch. League (ali to nam navodno nisu bili ciljevi, vec odigrat grupnu fazu i bit 4ti na tabeli posto smo potrosili 100 miliona na prosperitet).
Dode ti covjek koji nam je donio Scudetto i vratio pobjednicki mentalitet u ekipu, Ibra, i odma se nesto desi. Odjednom ponovo neko dolazi na treninge, gleda "majstorije" koje izvodi Pioli, ponovo neko ulazi u svlacionicu al ovaj put Piolini ne smije pisnut, i Ibra objasni ameru da mu jaran pojma nema u svom poslu. I poslije silni gubitaka, ispadanje iz Euro League od Rome, i svaki put izvlacenja na konferenciji: "ci é mancata lucidita, non andavamo larghi, non abbiamo chisu di piu, c'era il problema nel trasferimento..." uvijek neki izgovori, ni jednom u ovi 5 godina nije rekao: "chiedo scusa, é colpa mia". Nikad!!! Uvijek su drugi krivi, ali nikad on. E sada je napokon DOSTA!!!
Ko god nam bude trener, morat ce vratit duh u ekipu, radit na motivaciji i individualnosti, objasnit im taj neki timski rad gdje svi branimo i svi napadamo, i polako gurat mlade i procijenit koje igrace ne trebamo. Jer, ponavljam, Pioli nas od decembra 2022 unistava svakim danom, htijeli vi to ili ne htijeli. Priznali ili ne, ovi igraci nisu preko noci zaboravili igrat fudbal. To dolazi vremenom
Laku noc i ko sto neko rece, i za mene je ova sezona zavrsena, jer skoro je nemoguce da budemo 6ti
Sad ovakve ocajne partije Girouda zadnjih mjeseci imaju jos vise smisla.
To sam rekao zbog meepa, jer stalno je se vodio tezom sta je to mister osvojio prije Milana, pa sam rekao sta je to Van Bommel osvojio prije Milanamuxa je napisao/la: ↑24 apr 2024, 10:08
Bez obzira što nisam za Van Bomela, nisu mi jasni pojedinci koji su protiv, a svoju argumentaciju zasnivaju na (ne)osvojenim trofejima.
Murinjo recimo ima pregršt trofeja pa jel to znači da bi nam on bio dobra opcija? Ili možda Alegri, koji će od ljeta vjerovatno biti slobodan?
Koliko je trofeja imao Xabi Alonso kad ga je Leverkusen doveo?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.