FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
84
51%
Prolazak u Play off
34
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 164

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2024, 00:55

hurem je napisao/la:
25 apr 2024, 00:22
PikachuSA je napisao/la:
24 apr 2024, 23:41
Surreal je napisao/la:
24 apr 2024, 23:18
slika

Da proslavimo?
Fun fact: Ako izgubimo još jednu, to bi nam bila treća sezona zaredom sa 10+ poraza u ligi, što nam se nikad nije desilo od nezavisnosti.
Sa najkvalitetnijom ekipom u ligi i jednim od najkvalitetnijih timova FK Sarajevo u posljednjih 20 godina.
Otjeran je trener koji bi sada sigurno bio u borbi za titulu a nakon njega i važni igrači koji su donosili prevagu.
Zašto hz sada ne preuzme krivicu?!

Ostaje nam nada da ćemo ipak izboriti ljeto u Europi pored Posušja i Sloge (stid me i staviti ova dva tima u istu rečenicu sa FK Sarajevo ali to je činjenica).

A ovi sto pričaju o napadu i boljoj igri...pa logično da ćeš napasti a tim koji vodi paziti na svoj gol...da je bilo neriješeno ili da je Zrinjski gubio, mi ne bismo prešli centra od njihove dominacije.
Haveru ti nisu gleda utakmicu dok je bilo 0-0 i 1-0

Da VICO nije uzeo 3 boda mi bi bili na -4 za velezom i u slucaju pobjede u subotu/nedelju na -1.. i bolji medju omjer.

4 utakmice prije kraja..

Ovo je 3ca utakmica sa zrinjskijem 2 gostujuce i zrinjski ni ujednoj utakmici nije pokazao da je bolji.. sa borcem 5 utakmica u svakoj utakmici smo bili bara bara i bolji tim

Nezaboravi isto tako da CIST PENAL NIJE DISUDIO I DA SMO NA TERENI BILI JACI UIGRANI BRZI KONDICIONO SPREMNI OD NJIH FULALI 6-7 100% sansu dali 3 gola i zrinjski je izgledao nivo goska danas nasprem nas.. 3 gola su na srecu dali uz slabiju intervenciju golmana..

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2024, 00:59

SamoDaKazeem je napisao/la:
24 apr 2024, 23:21
holyman je napisao/la:
24 apr 2024, 23:17
Sanchez87hz je napisao/la:
24 apr 2024, 23:09
Dobra igra u drugom poluvremenu odma dozivotni ugovor Rozmanu nema se sta cekati :bow: :bih: :bih:
dobro ba brate u zadnje vrijeme pretjerujes.
Pa nije niko od nas zadovoljan rezultatima ali evo sad kad podrzavamo trenera ne moze niko reci "simonljubac" kao da imamo neke koristi od njega, narodu je dopizdilo konstantno mijenjanje i rozman ostaje pa makar sve do kraja izgubio.
I simon i mirvic su najavili evropu ove sezone, a od sljedece titulu. Znaci cilj je skoro ispunjen za ovu sezonu. Za sljedecu cemo vidjeti, ako ne bude titule letit ce komplet ekipa i strucni stab, u to sam siguran.

Izdominirali smo sve ekipe iznad nas, borca ubijes 3 puta sa sudjenjem 95-5 sto nema ni u nikaragvi, evo gledaj danas igre od 30te minute, a pogotovu drugo poluvrijeme kad se sve ekipe gase mi igramo neprepoznatljivo.
Simon se mora istrpiti i moramo mu vjerovati.
Ali Simon je najavio da nam prvi neće bježati dvocifren broj bodova kao prošlu sezonu jer je to sramota,isto tako je najavio da ćemo nakon priprema gledati neko novo Sarajevo?
Nije li tako?
Vi samo uzmete ono što vama paše,sve ostalo zanemarite.
Vala nije najavljena borba za četvrto mjesto, samo se zahvaliti velikom dvojcu što igraju finale kupa inaće bi i taj minimalni cilj ispušili.
Šta bi onda pisali?
Takodje raj tvoj velki dvojac bi igro u finalu u kurcu da nije MUSA sudio kako je sudio..

**** bi ti ovde pisao to da smo mi u finalu kupa. Posebno posle danasnje igre..

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2024, 01:01

skullcrusher je napisao/la:
24 apr 2024, 23:45
ODLAZI SMRADINO SLOVENSKA i pola
igraca i!!! Cemu vas raduje ba ovaj poraz i igra cemu ba svjesni ste da se ovo ni blizu nece ponoviti sljedece utakmice, ovo je sramota od 2020. dobili smo ih samo dva puta ja mislim i to je ona jedna bila prosle godine sa mirzom za evropu nama zavrsena. Cemu da se radujem kidam se nerviram psujem zbog debila koji je umislio da je trener neki... brate imaj obraza odi na kraju sezone kako god zavrsilo taman i evropu izborio covjece i Velez nam 7 bodova bjezi HAHAHAHAH alo sa ovakvom ekipom 7 bodova nam treci bjezi... bez uvrede ikakve ali slavit poraz ... sramota je ovo velika za Sarajevo evo par sezona sta nam strucnjaci rade sve sam vjerovao bice dobro bice al kurcina uvijek isto.
Zrinja nam 19 bjezi a borac 22 HAHAHAHAHAAHAHAHHA hajmo slavit poraz sto se sa Posusjem tucemo za evropu hahahahahahahahaha
Pobjedili smo mi zrinjski sa ROZMANOM PRIJE 5 mjeseci samo sto ti nisi tad pratio FK SARAJEVO..

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 apr 2024, 01:19

hz033 je napisao/la:
25 apr 2024, 00:20
Kratko i jasno. Mi nismo ekipa koja treba da se brani. Formacija se mora mjenjati, daleko smo bolji kad napadamo i tacka!
P.S. Celik in Anicic out !
+1
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 25 apr 2024, 01:49

slika
Ljudi koristite opciju gnjavatora. Forum ce vam ponovo izgledati pristojno.
Šta se sve ispisalo ovdje. Sramota da se na to i pomisli a ne javno napiše.
Bravo momci. Vrhunska predstava. Pokazali ste da ste najbolja ekipa u ligi. Šteta što nismo pobijedili ali ovako smo zadeverali Vicu. Sad opet mora krasti.
Glavu gore i idemo Veležu pokazati da mu je mjesto ispod nas.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 25 apr 2024, 02:38

Jel se Radovic vraca protiv Veleža ?

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 25 apr 2024, 04:27

Vidjecemo kako ce igra izgledati za vikend.
Ako se ponovi ofanzivno igra kao sinoc, onda nema brige, protivnik se ne moze odbraniti. Sanse za golove su izgledne bez da se protivnik ne pita mnogo za pristup i formaciju. Pa kako god se postavi. Protivnik nece biti pod prevelikim pritiskom, cak moze i izgubiti utakmicu, nista se nece kljucno mijenjati.

Ali treba ponoviti igru i pristup kao u vecini sinocnje utakmice.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 25 apr 2024, 06:23

Nevjerovatno je kolike su oscilacije kod nekih igraca da se i Rozman pogubio.
Prvi Anicic koji je prošlu polusezonu u par navrata sam iznio, sad ko amater. Ovaj ga valjda pokus a Vratit u formu.
Hasic pobaca par igraca uskurchi pa na klupu i onda napravi asistenciju u rangu Rebertsona, Julardzija jednu igra drugu ga nema, Mustafic, Keyremah, golman, Beganovic…jedino sto su Dzurickovic i Hamza konstantni u zadnje vrijeme.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2024, 07:05

Zasto branim Rozman i zasto branim tezu da ROZMAN MORA DOBIT PODRSKU OD KLUBA I DA SE NETREBA MJENJAT DO kraja ove godine tacnije novembra

Kao prvo to smjenjivanje nikad NISTA DONIJELO NIJE. Jednom smo podrzali jednog trenera nakon 0;8 i to je najveci posleratni uspjeh donijelo. I TO JE CINJENICA I TACKA.

Krenucu od Vinka i druge njegove sezone, koliko je bitan trener ss uprava i sve ostalo a koliko vlasnik/investitor . CINJENICA

600 k km od prilike imamo na godisnjem nivou od navijaca
300 k km ako si prvak od tv prava
1 m km od uefe
Ako proces 2 predkola udjes u grupu konfederacije jos 4 m km
700 k km od kantona i ostali drzavni institucija
500 k km predpostavljam od turkish airlins
1,5 m od prodaje igraca

Dodjes od prilike oko 8,5 m km i to bez ispaljene petarde

Sta hocu da kazem cifra od 8,5 m km nije dovoljna da budes prvak taman da je sudjenje njemacko i da imas najboljeg trenera sd na svijetu (naravno sa ovim budzetom nikad neces imat najboljeg trenera u pl bh a kamoli svijetu)

Nam kad se povuko u roku 2 mjeseca smo se raspali i nismo znali kud gonimo. Imali smo TRENERA VINKA MARINOVICA KOJI NAM SAD BJEZI 24 boda koji je u finalu. Stobex obzira na sve pokazuje da je mefju 2 najbolja trenera lige

Sta hocu da kazem jeste da bi vi ljubili 4 mjesto da nije mirvica a da nekazem da bi nas slucns sudbina zadesila mozda i gora nego zeljku gdje bi ljubili opstanak.

Da dovedemo sad Jakira i da ima iste uslove ko Rozman nebi imao bolji rezultat nego rozman narednih 6 mjeseci. Nekazem da nije bolji trener Jakir, ali filozofija profil igraca (rozman je tu u 2-3 igraca )jakir bi sigurno trebalo jos 5 igraca, iskakanje gigovica vice Muse bi njemu takodje pravio problem..

Da bi Jakir imao igru kao danas sto je FK SARAJEVO IMALO jakir bi morao vodit klub minimum15 utakmica i imat jedan prelazni rok..

Navedite mi ijedan bod da je zrinjski izgubio sudiskom kradjom u zadnje 3 godine u 94 minuti. Evo nek Bilbija sudi protiv veleza nek nas igrac udari velezovog igraca u 16tercu kao sto je ugrac zrinjskig udari Nemanju pa des vidjet hocel svirat penal i zuti karton.

Imali smo 3 jake utakmice u 10 dana bili smo bolji u sve tri utakmice i to ubjedljivo po svakom parametru kondiciono fizicki sansama kontrolom i u sve tri UTAKMICE smo bili drasticno osteceni i sa sigurnoscu mogu reci da je sudija i sudiske odluke pridonijele da umjesto 2 boda dobesemo 7 od mogucih 9..

Ponovocu postavit pitanje molbu nek bilo ko postavi samo jednu situaciju u zadnje 3 godine gdje borac izgubio bod-ove u zadnjoj minuti greskom sudije-a

Isto vazi za zrinjski

Nek mi neko pokaze ijednu utakmicu borca zrinjskog u zadnjih 15 godina da su imali sudjenje kao mi sto smo imali u 1/4 finalu kupa u djelu ustase MUSE. I sa je taj sudija dobio ocjenu 8,3

Takodje nek me demantoje neko za ove cinjenice i nek kaze

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 apr 2024, 07:25

Hasic se izjasnio da se definitivno vraca u Besiktas i ne znam sto ikako vise dobija priliku? Jedino ako je tom posudbom definisano da mora igrat (a sumnjam da je), sta uigravas igraca koji nece bit tu za mjesec dana?
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 25 apr 2024, 07:48

Vjerujmo Simonu, treba biti naredna marketinska kampanja Mirvica.

slika

slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 25 apr 2024, 07:53

Ma ja ba mijenjaj. Hoćemo i mi svog Dinu Đurbuzovića da imamo.

Ne igra Hasić što ga uigravamo za Bešiktaša već što se vjeruje (a jeste tako) da ima individualni kvalitet da jednim potezom riješi utakmicu.

@pitar- sve se slažem, naši navijači često isto kao one tetke što gledaju Zadruge, stalno hoće nešto da se dešava u i oko kluba, da se ima pričati i mahalati. Okani se ba onog što ne znaš i što te se ne tiče, podrži klub i bodri, nek se sekira oko trenera i igrača onaj ko im plate daje. Svi mi želimo uspjeh, mi navijači to želimo bez ikvakvog interesa a ljudi u klubu žele uspjeh, neko što želi da zaradi, a neko što želi da napreduje.
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 25 apr 2024, 08:00, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 25 apr 2024, 07:55

napoleon72 je napisao/la:
25 apr 2024, 07:25
Hasic se izjasnio da se definitivno vraca u Besiktas i ne znam sto ikako vise dobija priliku? Jedino ako je tom posudbom definisano da mora igrat (a sumnjam da je), sta uigravas igraca koji nece bit tu za mjesec dana?
Jedno je sto on ima zelju da se vrati, drugo je sto je tamo vjerovatno otpisan.
Mislim da on moze bolje od Sarajeva ali da je za Besiktasa, tesko.
Brate igracina je ali uspori svaku akciju, on je nekako najvise kad protivnik igra bunker pa da potezom to rijesi.
A sto se tice igranja, sto ga nebi koristio ako trener misli da mu u tom trenutku treba? Pa i kad je dosao na posudbu sigurno nismo znali hoce li ostati ili ne, jednostavno je kvalitet koji moze prevagnuti i treba se koristiti bez obzira na odlazak ili ostanak.

Sinoc je bilo pozitivno iznendjenje za mene mali Kapetanovic i Matanovic je pokazao znakove zivota.
Definitivno se sinoc vidjelo sta nam treba za sljedecu sezonu. Jedan ili cak dva stopera. Vidjeti sta sa Durakovicem i Radovicem.
Umjesto Penerande dovesti kvalitetno lijevo krilo ili u ovisnosti sta cemo igrati koju formaciju. Prednji vezni da bas zna loptem

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 25 apr 2024, 08:01

Zeko87 je napisao/la:
25 apr 2024, 07:53

Ne igra Hasić što ga uigravamo za Bešiktaša već što se vjeruje (a jeste tako) da ima individualni kvalitet da jednim potezom riješi utakmicu.
Vidis kako ste kvarni.

Cijelo vrijeme pokusavam da kazem sta ja mislim i uvijek pokusam cinjenice da postam.

Odlazak Rozmana ne znaci da ce doci huaref, Cala ili neko dr staro lice. Nemojte tu pricu ovse da forsirate.

FKS je prezivilo nakon huarefa, vinka, sablica, vasoskog, varesanovica, jesica, kodre, dudica, itd pa ce preziviti i Rozmana.

Rozman je dobio potpunu slobodu da radi sa ekipom, kostao je klub milionske cifre samo na raskidima. Doveo je par avojih igraca, na zimu je doveo igrace i samo mu Iliv igra, a bolje da ne brani.

Igra nula bodova, rezultati katastrofa. Ekipa bezmuda.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 25 apr 2024, 08:03

Hasić valaj tanak više proda lopti nego što nešto korisno s njim odradi. Jedini kvalitet mu je što je zna opaliti da valja. Mada i sinoć jnt sudijska nadoknada, ganjaš rezultat on je sa 30m šuta nebu pod oblake

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 25 apr 2024, 08:05

TurkishAirlines je napisao/la:
25 apr 2024, 08:01
Zeko87 je napisao/la:
25 apr 2024, 07:53

Vidis kako ste kvarni.

Cijelo vrijeme pokusavam da kazem sta ja mislim i uvijek pokusam cinjenice da postam.

Odlazak Rozmana ne znaci da ce doci huaref, Cala ili neko dr staro lice. Nemojte tu pricu ovse da forsirate.

FKS je prezivilo nakon huarefa, vinka, sablica, vasoskog, varesanovica, jesica, kodre, dudica, itd pa ce preziviti i Rozmana.

Rozman je dobio potpunu slobodu da radi sa ekipom, kostao je klub milionske cifre samo na raskidima. Doveo je par avojih igraca, na zimu je doveo igrace i samo mu Iliv igra, a bolje da ne brani.

Igra nula bodova, rezultati katastrofa. Ekipa bezmuda.
Ne bih se složio da je igra tolika katastrofa a rezulalti su sasvim okej u zadnje vrijeme s obzirom kakav kriterij imamo kod sudija

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 25 apr 2024, 08:07

Jeftinije i bolje je po klub i sve nas da Rožman popravi svoje greške , nego da dovedemo nekog novog Rožmana koji će morati uraditi sve isto kao i on i dovesti novi vagon igrača da bi nešto POKUŠAO. U tome grmu leži zec, ni jedan dobar trener neće reći evo ja ću sa istim mateerijalom napraviti rezultat. Shodno našem prethodnom iskustvu otjeraćemo ROžmana, pričati o Halilhodžićima, Klopovima i na kraju dovesti NAlića ili Jusufbegovića...goni ba to. Rožman zna raditi, proces adaptacije na ligu je prošao. Izgubio je neke bodove svojim lošim odlukama, neke smo izgubili zbog slabe forme igrača a boga mi najveći dio bodova smo izgubili lošim suđenjem.

Realno imamo ekipu za poziciju 2-3 pod uslovom da nam se sve poklopi. Da bi se titula smiješila mora se zategnuti ekipa max, napraviti dobar niz rezultata kako bi naraslo samopouzdanje i da bi Borac pod ovakvom protekcijom pretekli treba ti ili 3 beton igrača još ili totalna dominacija u SAvezu da te zaštiti.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 apr 2024, 08:09

nokee je napisao/la:
25 apr 2024, 07:55
napoleon72 je napisao/la:
25 apr 2024, 07:25
Jedno je sto on ima zelju da se vrati, drugo je sto je tamo vjerovatno otpisan.
Mislim da on moze bolje od Sarajeva ali da je za Besiktasa, tesko.
Brate igracina je ali uspori svaku akciju, on je nekako najvise kad protivnik igra bunker pa da potezom to rijesi.
A sto se tice igranja, sto ga nebi koristio ako trener misli da mu u tom trenutku treba? Pa i kad je dosao na posudbu sigurno nismo znali hoce li ostati ili ne, jednostavno je kvalitet koji moze prevagnuti i treba se koristiti bez obzira na odlazak ili ostanak.

Sinoc je bilo pozitivno iznendjenje za mene mali Kapetanovic i Matanovic je pokazao znakove zivota.
Definitivno se sinoc vidjelo sta nam treba za sljedecu sezonu. Jedan ili cak dva stopera. Vidjeti sta sa Durakovicem i Radovicem.
Umjesto Penerande dovesti kvalitetno lijevo krilo ili u ovisnosti sta cemo igrati koju formaciju. Prednji vezni da bas zna loptem
Slazem se, moze bolje od nas, al Besiktas mu je prevelik zalogaj. Nije on taj kalibar.
A ovo za igranje, pa na pocetku ne znas nista, sad vec znamo. Em se ne uklapa u formaciju koja se sad igra, em je od GOSKa fakticki beskoristan na terenu, nevidljiv. Bolje pokusavat s nekim igracima koji ce sigurno bit tu i naredne godine, nego ovako.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 apr 2024, 08:10

Hasic sasvim logicno i po ugovoru na kraju sezone ide u beisktas, nije niko rekao da ce igrati tamo, mozda ga ceka posudba u bolju ligu ko zna, da sam na njegovom mjestu davno bih se ispalio iz ove mocvare
NEMA NAZAD

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 25 apr 2024, 08:16

Ja bi ovako protiv Veleža

slika
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 25 apr 2024, 08:16, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Amidzaa, benko21, James1987, muhamedhulk, Rule_hz i 89 gostiju.