FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pa ništa nisu slagali
Jbg kad smo im dali materijala i ne mozes nijedan dio teksta osporiti sto je najgore.Lucas je napisao/la: ↑25 apr 2024, 23:37TAVORENJE, STAGNACIJA
Brojke ne lažu: Sarajevo bi bilo četvrto s bilo kojim trenerom
Fudbalski klub Sarajevo u petak je doživio deveti ovosezonski poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bolji od Bordo tima bio je Zrinjski rezultatom 4:3. Iako je poslije dvadesetak minuta igre u Mostaru sve mirisalo na katastrofu gostiju iz glavnog grada BiH (3:0), izabranici Simona Rožmana na kraju su uspjeli upisati častan poraz.
Sarajevo poslije 28 odigranih mečeva ima 42 boda i na četvrtoj je poziciji na tabeli. Vrijedi istaknuti i da su Bordo timu zbog napuštanja utakmice Kupa BiH protiv Borca zvanično oduzeta tri boda. Ekipa s Koševa za vodećim Borcem kasni čak 24 boda, zaostatak za Zrinjskim je 19, a za Veležom sedam bodova.
Od svih timova koji pretendiraju za izlazak na euroscenu Sarajevo je ove sezone skupilo najviše poraza. Borac je poražen tek dva puta, a Zrinjski i Velež su teren pognutih glava napuštali po pet puta.
Kako sada stvari stoje, pet kola prije kraja sezone, Sarajevo je u igri za Evropu samo zahvaljujući tome što će jedna od dvije prvoplasirane ekipe Premijer lige BiH osvojiti i Kup BiH i tako otvoriti dodatnu poziciju za domaće prvenstvo.
U istom periodu prošle sezone Bordo tim je bio treći i, interesantno, imao identičan skor, ustvari 13 pobjeda, šest remija i devet poraza, što pokazuje i tabela iz sezone 2022/23.
Dakle, Simon Rožman, trener na duge staze, nije donio nikakav rezultatski napredak. On je na Koševo stigao na početku aktuelne sezone zajedno sa sportskim direktorom Senijadom Ibričićem. Upravo će Ibričić kasnije kazati da je Sarajevo po uvjetima Real Madrid za ostale klubove u BiH. Njegove izjave su poslije blijedih rezultata i partija postajale predmetom sprdnje na društvenim mrežama, ali i klubova koji su uzimali mjeru "Realu s Koševa".
Čak je i trener Zrinjskog Željo Petrović uoči duela sa Sarajevom kazao da tim iz glavnog grada BiH ima duplo veći budžet od Mostaraca.
A s kakvim snagama raspolaže Rožman dovoljno govori podatak da su na klupi protiv Zrinjskog bili Ajdin Hasić, Renan Oliveira, Haris Duljević, Adalberto Peneranda. Igrači koje drugi bh. klubovi teško da si mogu priuštiti. A realnost je takva da Sarajevo bitku za Evropu bije sa Posušjem i Slogom.
Ovaj Faktor jedva čeka priliku da nas oblati.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Jeste sigurno, zato je napravio fine stvari u Rijeci, a tek dobre u Domžalama. Svi su vam loši, zato smo mi hvala bogu kao klub na nivou, svake godine igramo u grupnim fazama.zagorski je napisao/la: ↑25 apr 2024, 17:59Pa i Rozman je taj nivo,cak i ispod, trenercic za male i neambiciozne klubove bez pobjednickog mentaliteta. I jedino gdje se vidi njegov ‘potpis’ je to da je taj luzerski mentalitet prenio i na ekipu.GalileoGalilei je napisao/la: ↑25 apr 2024, 16:00Kako perete na ruke s Dudićem, nerealno..
Čovjek najgori trener u historiji našeg Kluba, tako je po statistici. Otišao u Radnički koji je prosječan srpski klub, gdje nema pritiska, nema navijača, nema medijske pažnje i kojem je jedini cilj da opstanu u ligi. S takvim očekivanjima je dosta lakše raditi nego u klubu kakav je FKS, razlika nebo i zemlja.
Svaka čast Feđi na ovom što je tamo uradio, ali odvadite malo. Meni je Feđa gotivan lik, ali ima on još pure jesti da bude dobar trener.

Može li mi neko reci šta Beganović radi kod drugog gola?
Ide na Bilbiju gdje su vec 2 igraca na njemu?
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t
Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4
Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t
𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t
Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4
Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t
𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946
Jesu, da nam je budzet duplo veci od zrinjskog, tamo sunjic, bradaric, bilbija igraju za 2000 maraka

-
- Kontakt:
Mi i Zrinjski bara bara sa ulaganjima. I mi i oni imaju po par igraca koji odskaču, kod njih ti navedeni a kod nas Dulja, Pena, Renan i Ajdin (mada sam misljenja da dio njegove plate snosi i Besiktas ali je i dalje za nase uslove astronomska cifra). Svi ostali nasi i njihovi igraci, tipa Beganovic, Magdic, Jakovljevic, Anicic, Maric, Kyeremeh, Ilinkovic su tu negdje sa platama.
Ne znam iz kojeg razloga raja misli da mi odvajamo neke pofine cifre za plate igračima. Pustite se tih marketinških trikova...
Fanimo bio najjaci igrac lige haman u svoje vrijeme, imao 10 milja.
Kerim Palic znam da je igrao za 6 milja... to je i u Zelji skoro pa prosjecna plata.
Za Ahmetovica konkretno ne mogu garantovati, ali imao sam neke informacije da je dvije godine igrao za 12 milja pa mu digli na 15 milja preko bonusa i premija.
Pa jel mislite vi da su Amoah i Santos u Zelji za kikiriki igrali ?
Nemojte biti smješni. Malo bolji igrač u prvoj ligi Federacije uzima po 2000/2500KM
- hordasDoboj
- Kontakt:
Na ljeto, sa Rozmanom ili bez njega ne smije biti vise od 4 izmjene u prvoj postavi ovo je naravno pod uslovom da se niko ne proda. Moramo uhvatiti kontinuitet sa igrackim kadrom, a ne da traku dajemo nekome nakon 6mj u klubu..
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Mirvic je vecinski vlasnik prava tacnije ima 50% 50% tan, al mirvic ima president chear umjesto tog 51%_49%
- TurkishAirlines
I skontas da su na klupi zakovaniajdohordas je napisao/la: ↑26 apr 2024, 00:40Mi i Zrinjski bara bara sa ulaganjima. I mi i oni imaju po par igraca koji odskaču, kod njih ti navedeni a kod nas Dulja, Pena, Renan i Ajdin (mada sam misljenja da dio njegove plate snosi i Besiktas ali je i dalje za nase uslove astronomska cifra). Svi ostali nasi i njihovi igraci, tipa Beganovic, Magdic, Jakovljevic, Anicic, Maric, Kyeremeh, Ilinkovic su tu negdje sa platama.
Ne znam iz kojeg razloga raja misli da mi odvajamo neke pofine cifre za plate igračima. Pustite se tih marketinških trikova...
Fanimo bio najjaci igrac lige haman u svoje vrijeme, imao 10 milja.
Kerim Palic znam da je igrao za 6 milja... to je i u Zelji skoro pa prosjecna plata.
Za Ahmetovica konkretno ne mogu garantovati, ali imao sam neke informacije da je dvije godine igrao za 12 milja pa mu digli na 15 milja preko bonusa i premija.
Pa jel mislite vi da su Amoah i Santos u Zelji za kikiriki igrali ?
Nemojte biti smješni. Malo bolji igrač u prvoj ligi Federacije uzima po 2000/2500KM

Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
Šteta što nismo dobili Zrinjskog, ili upisali ranije barem jednu pobjedu više, pa da se sad potučemo sa Veležom za treće mjesto na Koševu, bila bi ekstra tekma. Ovako opet vjerovatno idemo na +4 u odnosu na Posušje i tu bi trebali prestati svi strahovi kad je barem plasman u evropu u pitanju.
Ova sezona se ne razlikuje puno od prethodne tri. Povremeni bljeskovi, sa par katastrofa i par odličnih utakmica. OStalo je sve neki prosjek bio, bez jasne filozofije i stila igre. Puno se lutalo, tražilo idealnih 11 u svemu tome neki bitni igrači ispali iz forme.
Na proljeće je Hamza Čataković bio najveći dobitak, Renan se polako vraća. Zadnja linija sa bekovima je jako slaba, neuigrana, sudaraju se na skoku, fkt ne zna ko šta radi u defanzivi. Puno golova primamo van 16m, kasni se u blok...
Ova sezona može biti uspješna samo ako je struka uspješno detektovala sve probleme i ima kvalitetna rješenja. To će sve pokazati prelazni rok, kad vidimo koga ćemo prodati, a koga dovesti sve će nam biti jasno u kojem pravcu idemo.
Ja nekako i dalje imam povjerenja u Rožmana, mislim da može uraditi dobar posao u narednoj sezoni (opet se ne može garantovati titula jer Borac i Zrinjski imaju prednost zbog stabilnosti tima, manje mijenjaju, imaju kontinuitet dobrih rezultata).
Nije fer prema klubu formalno davati podršku, a stalmo pričati o novim trenerima.
Ova sezona se ne razlikuje puno od prethodne tri. Povremeni bljeskovi, sa par katastrofa i par odličnih utakmica. OStalo je sve neki prosjek bio, bez jasne filozofije i stila igre. Puno se lutalo, tražilo idealnih 11 u svemu tome neki bitni igrači ispali iz forme.
Na proljeće je Hamza Čataković bio najveći dobitak, Renan se polako vraća. Zadnja linija sa bekovima je jako slaba, neuigrana, sudaraju se na skoku, fkt ne zna ko šta radi u defanzivi. Puno golova primamo van 16m, kasni se u blok...
Ova sezona može biti uspješna samo ako je struka uspješno detektovala sve probleme i ima kvalitetna rješenja. To će sve pokazati prelazni rok, kad vidimo koga ćemo prodati, a koga dovesti sve će nam biti jasno u kojem pravcu idemo.
Ja nekako i dalje imam povjerenja u Rožmana, mislim da može uraditi dobar posao u narednoj sezoni (opet se ne može garantovati titula jer Borac i Zrinjski imaju prednost zbog stabilnosti tima, manje mijenjaju, imaju kontinuitet dobrih rezultata).
Nije fer prema klubu formalno davati podršku, a stalmo pričati o novim trenerima.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Protiv Sloge u subotu od 16h
-
- Kontakt:
Kazna Zrinjskom i nama govori sve
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ovo je sada najbitnije, svi na Koševo!luckystrike je napisao/la: ↑25 apr 2024, 18:55Vjerni bordo navijači od sutra već pripremajte manje vjerni komšiluk, kolege, rodbinu za nedjelju. Možda bi bolji termin bio u subotu večer no šta je tu je. Posljednji je derbi na Koševu ove sezone, borba za evropu a pride i lijepo vrijeme u najavi!
Za bordo - bijele boje i Sarajevo grad!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Najavio je Rožman i promjenu formacije. 4-2-3-1 ili 4-3-3? Buljubašić, Duraković i Anđušić upitni za Velež.
Raja nešto sam se zadao gledati neke tekme i derbije iz prošlih godina, nikako ne mogu naći našu utakmicu finala kupa protiv Širokog na Koševu 3:0, je li realno da nema 
Ako neko slučajno nađe nešto sa te utakmice jer nisam mislim ni gledao golove kada sam kući sa tekme došao od euforije

Ako neko slučajno nađe nešto sa te utakmice jer nisam mislim ni gledao golove kada sam kući sa tekme došao od euforije

Prvi gol nema iz live prijenosa jer su bile tehničke smetnje na startu tekmeHz1946 je napisao/la: ↑26 apr 2024, 11:34Raja nešto sam se zadao gledati neke tekme i derbije iz prošlih godina, nikako ne mogu naći našu utakmicu finala kupa protiv Širokog na Koševu 3:0, je li realno da nema
Ako neko slučajno nađe nešto sa te utakmice jer nisam mislim ni gledao golove kada sam kući sa tekme došao od euforije![]()

- TurkishAirlines
E sad ce Velez da naHebe
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
-
- Kontakt:
Hvala ti brateFKSzuti je napisao/la: ↑26 apr 2024, 11:45Prvi gol nema iz live prijenosa jer su bile tehničke smetnje na startu tekmeHz1946 je napisao/la: ↑26 apr 2024, 11:34Raja nešto sam se zadao gledati neke tekme i derbije iz prošlih godina, nikako ne mogu naći našu utakmicu finala kupa protiv Širokog na Koševu 3:0, je li realno da nema
Ako neko slučajno nađe nešto sa te utakmice jer nisam mislim ni gledao golove kada sam kući sa tekme došao od euforije![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, broj6, Google [Bot], jasmin10, laznokrilo, nedimmmm1337, NeRi_K, Oerde, Sazg, Simi, WeekendOffender i 80 gostiju.