zaostrog je napisao/la: ↑28 apr 2024, 23:47
Pa treba računati taj trofej. Isto ko što Sloboda treba računati trofeje u 1. ligi FBiH. Zapravo, ti Slobodini su jači
Bez zezancije, svaki trofej je ok, ali jednostavno trebate shvatiti da to nije trofej državnog prvaka, jer to nije bila država. To što priznaju negdje je njihova glupost
Ma ne mislim ni ja da se osvajanje tog trofeja može porediti sa trofejom prvaka današnje lige, a kamo li Prve savezne lige, ali nemoj ti misliti da je to neka pogrešna praksa koja se koristi samo u državama bivše Jugoslavije. Da vidiš šta se nekim klubovima računa kao trofej, složio bi se da se treba postaviti pitanje što nam se već do sada nije uračunao taj trofej.
Pa tehnički bila je republika, Socijalistička Republika Bosna i Hercegovina, kao sastavna republika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.
Ja superkup ne bih smatrao trofejom, govorim kao navijač kluba koji ih ima najviše ovdje, ali se računa i to svugdje, ne samo kod nas. Nigdje ne piše koliko koji trofej vrijedi, pa da se trofeji množe tim faktorom. Ali ponovit ću, najbitnija stvar je trenutna situacija tvog kluba, što podrazumijeva više stvari. Sistem, budžet, struka, ekipa, rezultati, UEFA koeficijent, baza vjernih navijača, broj članova. Ali historija nas sve čini onim što smo danas. Želju historija i osvojeni trofeji čine klubom sa najvećom posjetom i najviše članova u BiH, što nije nebitno, ali zakazali smo u nekim drugim stvarima.
EDIT: Zaboravih ti dodat, Schalke se smatra sedmerostrukim prvakom Njemačke. Nije to malo, sedam puta... Znaš li da Schalke nikad nije osvojio Bundesligu?