Premijer liga BiH - aktuelno

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 29 apr 2024, 08:39

Nadam se da će i Manijaci uraditi nešto slično kao Horde Zla.

U ovom sranju smo svi zajedno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 29 apr 2024, 08:44

Bordo jutro bordo nacijo.
Drago mi je sto je citava tema i dalje pod utiskom sinocnjeg derbija, fenomenalne utakmice i prelijepe atmosfere pred 8000 ljudi i jos 1400 van stadiona. Zajednicko navijanje se culo do zemuna.

Prava borbena, muska utakmica uz dosta prilika i zutih kartona.
Nezasluzeno veliki rezultat obzirom da je Velez napadao, imao vise suteva i nekim momentima bio dosta konkretniji, medjutim treba nekada i srece imati. Penal se trebao ponoviti, sve ostalo bez greske.
Hvala rodjeni na predivnoj atmosferi, nasa je Bosna na nas ponosna.
NEMA NAZAD

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 29 apr 2024, 08:45

let3 je napisao/la:
29 apr 2024, 01:14
CampobelloDiMazara je napisao/la:
29 apr 2024, 00:21

Ali mi ne sizofrenisemo kada igraju nase komsije. Ne gledamo njihove utakmice i ne analiziramo svaki detalj. Ako nas dobiju ili dobiju nekoga drugog svaka cast idemo dalje. Vi imate posebnu bolest za seciranjem citavog dogadjaja i izmisljanjem raznih teorija zavjere. Trebate izlijeciti taj seoski manir iz sebe

Postao/la CampobelloDiMazara » 27 apr 2024, 15:41

Samo je fascinantna ova shizopitarska bolest pracenja Zeljinih utakmica sa detaljnim fokusom na svaku situaciju. Nevjerovatno je koji su im kompleks nabili :tokralju:
Ovo po potrebi ista prica, samo zamjenis adrese :lol:
Ma besposlicar iz Vrapcica trola na sve strane. Valjda se spusti do Fejiceve pa ispija kafe po citav dan i smislja ove gluposti sto pise svakodnevno

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 29 apr 2024, 08:55

let3 je napisao/la:
29 apr 2024, 01:14
CampobelloDiMazara je napisao/la:
29 apr 2024, 00:21

Ali mi ne sizofrenisemo kada igraju nase komsije. Ne gledamo njihove utakmice i ne analiziramo svaki detalj. Ako nas dobiju ili dobiju nekoga drugog svaka cast idemo dalje. Vi imate posebnu bolest za seciranjem citavog dogadjaja i izmisljanjem raznih teorija zavjere. Trebate izlijeciti taj seoski manir iz sebe

Postao/la CampobelloDiMazara » 27 apr 2024, 15:41

Samo je fascinantna ova shizopitarska bolest pracenja Zeljinih utakmica sa detaljnim fokusom na svaku situaciju. Nevjerovatno je koji su im kompleks nabili :tokralju:
Ovo po potrebi ista prica, samo zamjenis adrese :lol:
Isti qrac jedni i drugi naravno na pojedince mislim. Ne znam samo kako mozes braniti takve degenerike

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 29 apr 2024, 08:57

Campobello vam otvara oci, a vi tako.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 29 apr 2024, 09:02

Oni imaju neku fabriku za proizvodnju polusvijeta.
Taman kontaš ne može gore, adaptiraš se na ove, shvatiš da nisu oni krivi, malo se civilizuju kad odjednom hibridni model "kontrasvih 2.0 2024".
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 29 apr 2024, 09:04

Ne bi bilo loše napomenuti da je FK Sarajevo zajedno sa svojim navijačima jedini klub u BIH koji je digao glas protiv:

- kriminalnog suđenja
- represija MUP-a nad navijačima
- zabrane dolaska gostujućih navijača (Borca)

Ostali su svi neki fol borci protiv režima i sistema, a neki čak ni to!
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 29 apr 2024, 09:06

Zeko87 je napisao/la:
29 apr 2024, 09:04
Ne bi bilo loše napomenuti da je FK Sarajevo zajedno sa svojim navijačima jedini klub u BIH koji je digao glas protiv:

- kriminalnog suđenja
- represija MUP-a nad navijačima
- zabrane dolaska gostujućih navijača (Borca)

Ostali su svi neki fol borci protiv režima i sistema, a neki čak ni to!
zamisli plavi cetnici da dignu glas protiv ovoga gore. Pa ne bi imali ni ono malo sto im daju na kasiku
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 29 apr 2024, 09:15

donDondon je napisao/la:
29 apr 2024, 08:28
joj kmecanja kako bi prebacili pricu sa sezone gdje im ovisi opstanak i kako su morali na koljena Jagodicu kockaru ahaha

znamo sve,pamtimo sve,koliko smo se smijali ove sezone sljedece cemo jos vise
Sve pokusavaju samo da se pobjegne od price o opstanku. Umjesto da se pozabave sami sobom, upravom, igracima sš, oni ce reci da je ovo sve dobro izborili opstanak sa 3-4 najskupljom ekipom, ali jok daj da pricamo o Sarajevu.
E sta mislis dodje ti strumf i kaze imate komplekse od nas... samo treba ovo prepricavati godinamaa
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 29 apr 2024, 09:16

Kad racunam kako potajno mogu u evropu:
slika
NEMA NAZAD

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 29 apr 2024, 09:26

Lewy21 je napisao/la:
29 apr 2024, 01:50
ZaZelju je napisao/la:
29 apr 2024, 00:57
Šta je s korona titulom?
Odigrano samo 22 kola.
Šta UEFA pravilnik kaže o tome?
Zar nije pravilo da se minimalno 30 kola mora odigrati da bi prvenstvo bilo regularno?
Ah, ta 2020. godina, dokazala je koliko BiH zaostaje za ostalim državama starog kontinenta. Afera respiratori, korona titula Sarajevu i tako to. Sjećam se kada je tek krenulo to sve, bila je propaganda da se postavljaju snimci klasika ovog sporta koji se i sada mogu naći besplatno uglavnom na YouTubeu i to moram priznati da smo ispratili kao država. Naprimjer, na YouTubeu nam je dostupan snimak čitave utakmice Željezničar - Newcastle, kada je oboren rekord posjete na olimpijskom stadionu Koševo od kako su stolice postavljene. Taj postavljeni rekord još uvijek nije oboren, pa naravno da je ta utakmica interesantna i dobar je potez da se ona postavi na YouTube. :D

Međutim, u uređenim državama se nije dozvolilo da se ostane na snimcima starih utakmica. Da bi ljudi imali razlog da ne izlaze iz kuće, da ne pokupe koronu, pružen im je ugođaj gledanja nastavka svojih domaćih liga, imalo se još igrati. Pa gdje se to prvenstvo završava u martu i poslije 22 kola, pa po tome bi mi imali sigurno 2-3 titule više. :mrgreen:

Naprimjer u Njemačkoj se znalo da će Bayern osvojiti svakako, a Liverpool u Engleskoj, ogromna je to razlika bila i sve je već bilo jasno, ali sezona je morala da se završi, pravila su pravila. Ja sam te godine bio jedan od vlasnika sezonskih ulaznica, pa valjda smo mi sa sezonskim ulaznicama zaslužili bar da preko TV ekrana vidimo taj zanimljivi treći dio sezone. Evo prošle godine baš u tom trećem dijelu sezone je došao Nermin Bašić u Želju i sa njim prestigao Sarajevo i Velež da bi izborio izlazak u Europu sa trećeg mjesta. A prije toga imali 5 poraza u nizu. :wtf: Ove godine smo mi nakon tih 22 kola bili definitivno putnici u niži rang, a gledaj sada čak imamo priliku da prestignemo Široki Brijeg, koji se smatrao kandidatom za izlazak u Europu. :roll: Sjetimo se i trećeg dijela sezone baš 2021. godine kada je i dalje korona bila aktuelna, nije se prekinula liga i prestiže Borac Sarajeva, je li ono sa -12 bilo? Baš zanimljiv taj treći dio sezone, za koji smo mi iz nekih razloga ostali uskraćeni baš eto te godine kada se desila ta afera sa respiratorima i kada se vidjelo koliko je korupcije u našoj voljenoj državi. :shock:

Baš sam se tada pitao hoće li nam dozvoliti da igramo u UEFA takmičenjima, dakle sa istim pravima kao i ekipe koje su se na ljeto slomile da završe sezonu. Igrali su svi naši klubovi, Sarajevu je titula upisana i šta je tu je, ne može se to promjeniti. Navijači širom BiH koji su kupili sezonske ulaznice ispadoše prevareni od strane saveza, sreća pa ih nismo od saveza kupovali. :)

Sjećam se i tog izleta korona prvaka 2020. godine. Otišli na noge ekipi koja je već na zimu imala status prvaka Bjelorusije, jer se tada tamo i završava sezona, a tokom tada tekuće sezone su bili u užasnoj formi, to je trebao biti zicer za korona prvaka. Ali dobiše ih Bjelorusi, eto šta ti znači kada se odigraju sva kola. :mrgreen:

Ali eto, po zvaničnom su prvaci i 1999. godine i 2020. godine, vjerovatno jedini klub u BiH sa dvije titule osvojene u nezavršenim sezonama. Pa što se i nama ne bi priznala ta iz 1946, sasvim je regularna. :D Šta bi tek bilo da se nije oformio jedan politički projekat par godina kasnije, kojem na grbu ipak stoji ta godina...
Prvo da odgovorim ovom @ZaZelju - sezona je regularna ako se odigra 2/3 prvenstva a ne 30 kola. Ne mozes stavit fiksni broj kola kao referencu za bilo sta jer imas liga koje igraju i puno veci broj utakmica a i manji od tog "praga" koji si naveo. U datim okolnostima je prekid like nakon 22 kola bio i "najposteniji" prekid, buduci da je svako sa svakim igrao utakmicu kuci i na strani. Da se odigralo samo jedno kolo u nastavku to bi "poremetilo" sve, jer bi 6 ekipa bilo privilegovano jednom domacom utakmicom vise.

A kad se vec doticete pravila, zar pravila UEFAe, a tako i naseg saveza, nisu nalagala da se sve ekipe moraju testirat prije svake utakmice? Koja je jedina ekipa odmah izasla u javnost sa informacijom da ima sredstva za testiranja uoci svake utakmice? A vi ste smisljali neke nerealne scenarije da se formira mini liga od 4 ekipe iz vrha i da odigramo par kola jedni s drugim. Jbg, nemojte se ponasat kao radnik koji svaki dan izlazi sat ranije s posla, dolazi kad hoce i koristi pauzu kad hoce, al kad se radi o plati, poziva se na ugovor i Zakon o radu. :mrgreen: Pa i sa evropske tekme ste deportovani jer ste pokusali lazirat testove. Sto znaci da se ni vi niste drzali nikakvih pravila tad.

Da se razumijemo, i ja bih vise volio da je ta titula osvojena nakon 33 kola, i dan danas pisem na nasoj temi a i interno pricam s rajom kako je sramota bila onoliko slavlje kroz grad plus dzenaza. Al nit smo mi odgovorni za nju (sto i Amar Osim kaze), nit smo jedini u svijetu fudbala koji su to uradili (uradila je Zvezda prva, a ako se pozivamo na nju za tu republicku titulu, sto ne bismo i za ovo?). Nasa liga je generalno takmicenje koje je promijenilo milion i jedan format, i gdje se barem 4 kluba kroz razne parametre mogu proglasit najvecim. Ja nemam nista protiv nijednog trofeja osvojenog u bilo kojem formatu, mozemo sad vagat tezinu i uslove za svaki, al to ode u skroz nekom drugom pravcu.
Uzdravlje. :salut:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 29 apr 2024, 09:35

AjkulaCekicarka je napisao/la:
29 apr 2024, 07:46
Mjerna jedinica za lopovluk- 1fkp
(jedan fk torpedo)
I to kažu jedini presuđeni i dokazani lopovi

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 29 apr 2024, 09:42

Bojudaosinebu je napisao/la:
28 apr 2024, 12:03
Citav grad zna da je veceras 1 na kosevu ne pravite se blesavi.
.

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 29 apr 2024, 09:42

"Imamo mi previše problema,lakše nam je tuđe gledati."

STVAR FILOZOFIJE

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 29 apr 2024, 09:46

Virtu4l je napisao/la:
29 apr 2024, 08:39
Nadam se da će i Manijaci uraditi nešto slično kao Horde Zla.

U ovom sranju smo svi zajedno.
Konačno da se složim sa ovim. Nadam se da se ne zezaš.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 29 apr 2024, 09:46

FKSDoGroba je napisao/la:
29 apr 2024, 08:21
slika

Ma ide repriza zivotom :twisted:
:mrgreen:

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 29 apr 2024, 09:48

SedrenikHz je napisao/la:
29 apr 2024, 07:27
Atmosfera vrhunska, kako je lijepo vidjeti navijace Veleza po istoku, bez da im ko A kaze :bih:
Znači nije mi se učinilo da ih ima. :D Neka ih, što se mene tiče ne moraju ni biti sakriveni.

Hvala RA za Vedrana. Hvala puno.

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 29 apr 2024, 09:55

Fleke na terenu se pojavile zbog guranja problema pod isti,jer kako kažu,nisu imali dovoljno velik tepih.

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 29 apr 2024, 09:59

Dino Pekić zasadio ruže na pomoćnom...Valjda ce procvjetati...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Balorda, Beli98, bvsic, ErosViverosViv, Vanja8, VivaLaLiberta, worchester i 56 gostiju.