Premijer liga BiH - aktuelno

nastrojeni21
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la nastrojeni21 » 30 apr 2024, 15:33

Herson je napisao/la:
30 apr 2024, 15:21
Definitvno je Željezničar najtoksičnija sredina u državi, nije ni čudo što ih igrači zaobilaze u širokom luku.
https://radio*sarajevo.ba/sport/nogomet/procurile-prijetnje-ibricica-upucene-sudiji-musi-znam-gdje-radis-sta-ti-zena-radi/540285
Zadnja izmjena: nastrojeni21, dana/u 30 apr 2024, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 apr 2024, 15:35

Suvorov je napisao/la:
30 apr 2024, 15:20
DamirT je napisao/la:
30 apr 2024, 15:08
Svaki tim koji je nastao preko noci sto se kaze, se u vecini slucajeva ugasio ili tavori po trecim i nizim ligama. To mislim iskljucivo na Bosnu i Hercegovinu. Od Djerzeleza, Zmaja od Bosne, Olimpica pa do TC.

Nek se ljuti ko hoce, ali to su cinjenice. Mada valjalo bi pricekati do kraja sezone. Ko zna sta se sve moze izmijeniti. Ja TC ne dajem vise od 5% sansi za ostanak. Najtezi moguci raspored imaju.
Krupa, Metalege, Orasje, Mladost Velika Obarska, ima ih jos.
Nadam se da ce njihovim stopama i Zvijezda 09.
Ma ima ih koliko hoces. :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 30 apr 2024, 15:37

E gle sad sranja u Ruandi. Sta cemo sad sa nasim hrvatima u PM.

slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 30 apr 2024, 15:39

TurkishAirlines je napisao/la:
30 apr 2024, 15:37
E gle sad sranja u Ruandi. Sta cemo sad sa nasim hrvatima u PM.

slika
Nisu vise škutori nego skutori

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 apr 2024, 15:49

Herson je napisao/la:
30 apr 2024, 15:21
Definitvno je Željezničar najtoksičnija sredina u državi, nije ni čudo što ih igrači zaobilaze u širokom luku.
Bar kod nas igraci mogu otici do frizera bez straha da ce im neko prijetiti zeni ili djeci :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Herson

Post Postao/la Herson » 30 apr 2024, 15:57

Čekajući novu sezonu i trenera, Mustafić je odbijao ponude, a menadžeri ostajali u čudu kada su čuli razloge, zašto mu se ostaje na Koševu…

“Nudili su mi i garantirali mjesto u nekoliko naših klubova. Bilo je ponuda iz Evrope. S odličnom plaćom. Vjerovatno bi neki prihvatili, a ja nisam. Zato što sam želio dokazati da vrijedim. Zato što sam zavolio ovaj klub i grad. Najiskrenije vam kažem, kada bi me Barcelona zvala, ja se ne bi mogao rastati od Sarajeva. Imam sve što mi treba i što me sretnim čini. Osmjeh svih u klubu, prijateljstvo svih u klubu nema cijenu..."
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 apr 2024, 15:57

AVNOJ je napisao/la:
30 apr 2024, 15:16
Natjerali su me da ostanem i rekli da će mi dati fasadnu ciglu, da napravim kuću. Svaki put kad sam trebao otići meni su prijetili. Zvao je tadašnji gradonačelnik Sarajeva, gdin. Ante Sučić, pa onda generali... vršili su pritisak kroz medije, pisali po novinama... Stvarno je bilo dosta nerazumijevanja u klubu, bili su sebični i nisu mislili na mene“, prisjetio se Meša svojih teških trenutaka u Želji./quote]

Kao da je vrijeme stalo :kafa:
Nije to prijetnja, to je stvar filozofije... :wtf:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 30 apr 2024, 16:48

Šta bi Meši za fasadu, zna li ko?
Nikad poraz, samo lekcija.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 30 apr 2024, 17:04

Kakva panika Mirvahovih botova na temi tzv. Sarajeva sto se pojavio jedan momak koji im govori istinu :tokralju:
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 30 apr 2024, 17:05

Istina za Mesu.
Doniraj ciglu
za zeljinu legendu zivu!

slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 30 apr 2024, 17:12

TurkishAirlines je napisao/la:
30 apr 2024, 17:05
Istina za Mesu.
Doniraj ciglu
za zeljinu legendu zivu!

slika

hvala vjecni bord legende

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 30 apr 2024, 17:20

Dobro si me podsjetio. Nije odavno bila slika.

slika

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 30 apr 2024, 17:25

mesi mesi neće ništa da ti škodi
zar i ti sine Ivane!?

BrutalnaIstinaFKS
Kontakt:

Post Postao/la BrutalnaIstinaFKS » 30 apr 2024, 18:21

Zbog nevjerovatne cenzure na podforumu Sarajeva prisiljen sam pisati ovdje. Moji postovi prvenstveno su namijenjeni navijačima Sarajeva i nemam namjeru sa drugima ulaziti u rasprave. Nadam se da simpatizerima ostalih klubova to ne smeta.

Jedan od gorućih problema s kojim se mi suočavamo kao klub je upravo to nastojanje određenih ljudi i grupacija da apsolutistički nameću mišljenja i grade narative koji su dugoročno štetni po sam klub. O tome nekom drugom prilikom.

Na podforumu Sarajeva sam iznio dvije informacije:

1) Peñarandino neprofesionalno ponašanje i protekcija Mirvića koju uživa
2) Prijateljskih 3-0 na Koševu, za koje ćemo se morati odreći Guliashvilija, bodova iduće sezone, ili nečega trećeg

U vezi ovoga prvog: Često se provlači teza da Rožman i Ibričić imaju apsolutnu slobodu. Da, oni imaju puno slobode pri dovođenju igrača i raskidanju ugovora, ali isto postoje igrači koji su, uslovno rečeno, Mirvićevi i koji moraju biti u kadru. Peñaranda je jedan od njih.

Drugi primjer je Duljević. Rožman je izričito bio protiv dovođenja Duljevića, tvrdeći da će mu jedan takav stariji igrač van forme pokvariti balans u ekipi, koji je već na klimavim nogama. Duljević je bio Mirvićeva želja i zbog toga je doveden. Ako i uđe u formu, neće previše igrati, kao što sad ne igra Peñaranda. Ne želim Rožmana predstavljati kao neku žrtvu. Ima i on svoje igrače, kao što je Julardžija, koji će igrati uvijek bez obzira na okolnosti. Ovo je, ukratko, zašto se dešavaju neki na oko nelogični potezi sa igračkim kadrom.

Iste ćemo probleme imati u predstojećem prelaznom roku. Mirvić je spreman da obezbijedi ogroman novac, ali opsednut je idejom da dovodi "zvijezde." Među većim željama su mu Muhamed Bešić i Miralem Pjanić, na primjer. Ne treba napominjati da se Rožmanu te ideje ne sviđaju i da će on kao kontra-uslugu tražiti da mu se dozvoli dovođenje nekih "njegovih" igrača.

Ne radi se o nekom otvorenom sukobu na relaciji Mirvić-Rožman, više je tu Rožman u jednoj teškoj poziciji, gdje mora balansirati između želja Mirvića, potreba ekipe i nekih vlastitih relacija. Što se sve skupa, naravno, odražava na samu ekipu, u kojoj nema ni hemije, ni kohezije, ni timskog duga.

Još nekoliko bitnih tačaka, kojima se neću opširnije baviti u ovom momentu:

1) Priča oko Ziljkića nije potpuna laž, ali je dosta toga iskonstruisano. Nije ni blizu bilo onako kako se predstavljalo navijačima.
2) Mirvić je i dalje u korektnim odnosima sa Vicom, nikada nije imao namjeru da njeguje neki sukob protiv saveza. Jedino što je htio je da i on, indirektno, uđe u savez, ali izgleda da je i od te ideje odustao.
3) Između MUP-a KS i Sarajeva (kao i drugog sarajevskog kluba), od nedavno postoji neka vrsta dogovora da se oštrije postupa prema navijačkim grupama.
4) Mirvić je više frontman nego investitor, on prvenstveno raspolaže tuđim novcem; svakako puno više nego što ulaže vlastiti. Radi se o novcu njegovih američkih partnera i Vincenta Tana.
5) Mirvić je u lošim odnosima sa bratom, koji ponovo pokušava da uđe u Željezničar. Vjerovali ili ne, to je jedan od razloga što je platio da se Bash reklamira na Grbavici.
The truth shall set you free.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 apr 2024, 18:21

slika

FK Željezničar
Prodaja ulaznica: FK Željezničar – FK Tuzla City

Prodaja ulaznica za naredni susret sa Tuzlom City vršit će se u sljedećim terminima:

Četvrtak: 9:30 – 17:30 sati u Shopu FK Željezničar
Petak: 9:30 – 18:00 sati u kućicama ispred stadiona
Cijene ulaznica su sljedeće:

Jug: 5 KM
Sjever: 10 KM
Sjever djeca do 10 godina: Besplatno
Sjever djeca: 3 KM
Istok: 12 KM
Istok djeca: 5 KM
Zapad A1: 30 KM
Kapije na ulazima se otvaraju u 16:30 sati. Na istoku će biti otvorena tri ulaza (C1, C2, C4), na sjeveru četiri (B2, B3, B4, B5), na zapadu tri (A1, A2, A3) i na jugu tri ulaza.

Online prodaja ulaznica
Online prodaja ulaznica u saradnji sa KupiKartu.ba za utakmicu sa Tuzlom je počela i vršit će se do četvrtka do 23:00 sati.

Link za online prodaju ulaznica: https://****/OnlineProdajaUlaznicaFKZFKTC

Online ulaznice možete isprintati ili pokazati kod na vašem mobitelu prilikom ulaza na stadion. Isti će biti skeniran, a nakon ulaska na stadion postati neaktivan.

Utakmica se igra u petak s početkom od 18:00 sati.

Idemo braco
10 000 ludih navijaca

Najposjećeniji stadion

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 30 apr 2024, 18:22

svrakino1921 je napisao/la:
30 apr 2024, 18:21

Najposjećeniji stadion
U Novom Sarajevu :urnebes:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 30 apr 2024, 18:43

Miljacka se javlja, yebo li te dajdza u buljahu, Koševo vidii samo kad Dino Merlin pjeva .. stojko bar prizna da ne ide jer mu mama ne da, yebem i nju u buljahu

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 apr 2024, 18:48

svrakino1921 je napisao/la:
slika

FK Željezničar

Prodaja ulaznica za naredni susret sa Tuzlom City vršit će se u sljedećim terminima:

Četvrtak: 9:30 – 17:30 sati u Shopu FK Željezničar
Petak: 9:30 – 18:00 sati u kućicama ispred stadiona
Cijene ulaznica su sljedeće:

Jug: 5 KM
Sjever: 10 KM
Sjever djeca do 10 godina: Besplatno
Sjever djeca: 3 KM
Istok: 12 KM
Istok djeca: 5 KM
Zapad A1: 30 KM
Kapije na ulazima se otvaraju u 16:30 sati. Na istoku će biti otvorena tri ulaza (C1, C2, C4), na sjeveru četiri (B2, B3, B4, B5), na zapadu tri (A1, A2, A3) i na jugu tri ulaza.

Online prodaja ulaznica
Online prodaja ulaznica u saradnji sa KupiKartu.ba za utakmicu sa Tuzlom je počela i vršit će se do četvrtka do 23:00 sati.

Link za online prodaju ulaznica: https://****/OnlineProdajaUlaznicaFKZFKTC

Online ulaznice možete isprintati ili pokazati kod na vašem mobitelu prilikom ulaza na stadion. Isti će biti skeniran, a nakon ulaska na stadion postati neaktivan.

Utakmica se igra u petak s početkom od 18:00 sati.

Idemo braco
10 000 ludih navijaca

Najposjećeniji stadion

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 30 apr 2024, 18:50

Kakve mudžahedine ovaj lagani poziva na Džumu šta je ovo danas sa gospodinom prvo cigle pa sad ovo
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 30 apr 2024, 18:51

BrutalnaIstinaFKS je napisao/la:
Zbog nevjerovatne cenzure na podforumu Sarajeva prisiljen sam pisati ovdje. Moji postovi prvenstveno su namijenjeni navijačima Sarajeva i nemam namjeru sa drugima ulaziti u rasprave. Nadam se da simpatizerima ostalih klubova to ne smeta.

Jedan od gorućih problema s kojim se mi suočavamo kao klub je upravo to nastojanje određenih ljudi i grupacija da apsolutistički nameću mišljenja i grade narative koji su dugoročno štetni po sam klub. O tome nekom drugom prilikom.

Na podforumu Sarajeva sam iznio dvije informacije:

1) Peñarandino neprofesionalno ponašanje i protekcija Mirvića koju uživa
2) Prijateljskih 3-0 na Koševu, za koje ćemo se morati odreći Guliashvilija, bodova iduće sezone, ili nečega trećeg

U vezi ovoga prvog: Često se provlači teza da Rožman i Ibričić imaju apsolutnu slobodu. Da, oni imaju puno slobode pri dovođenju igrača i raskidanju ugovora, ali isto postoje igrači koji su, uslovno rečeno, Mirvićevi i koji moraju biti u kadru. Peñaranda je jedan od njih.

Drugi primjer je Duljević. Rožman je izričito bio protiv dovođenja Duljevića, tvrdeći da će mu jedan takav stariji igrač van forme pokvariti balans u ekipi, koji je već na klimavim nogama. Duljević je bio Mirvićeva želja i zbog toga je doveden. Ako i uđe u formu, neće previše igrati, kao što sad ne igra Peñaranda. Ne želim Rožmana predstavljati kao neku žrtvu. Ima i on svoje igrače, kao što je Julardžija, koji će igrati uvijek bez obzira na okolnosti. Ovo je, ukratko, zašto se dešavaju neki na oko nelogični potezi sa igračkim kadrom.

Iste ćemo probleme imati u predstojećem prelaznom roku. Mirvić je spreman da obezbijedi ogroman novac, ali opsednut je idejom da dovodi "zvijezde." Među većim željama su mu Muhamed Bešić i Miralem Pjanić, na primjer. Ne treba napominjati da se Rožmanu te ideje ne sviđaju i da će on kao kontra-uslugu tražiti da mu se dozvoli dovođenje nekih "njegovih" igrača.

Ne radi se o nekom otvorenom sukobu na relaciji Mirvić-Rožman, više je tu Rožman u jednoj teškoj poziciji, gdje mora balansirati između želja Mirvića, potreba ekipe i nekih vlastitih relacija. Što se sve skupa, naravno, odražava na samu ekipu, u kojoj nema ni hemije, ni kohezije, ni timskog duga.

Još nekoliko bitnih tačaka, kojima se neću opširnije baviti u ovom momentu:

1) Priča oko Ziljkića nije potpuna laž, ali je dosta toga iskonstruisano. Nije ni blizu bilo onako kako se predstavljalo navijačima.
2) Mirvić je i dalje u korektnim odnosima sa Vicom, nikada nije imao namjeru da njeguje neki sukob protiv saveza. Jedino što je htio je da i on, indirektno, uđe u savez, ali izgleda da je i od te ideje odustao.
3) Između MUP-a KS i Sarajeva (kao i drugog sarajevskog kluba), od nedavno postoji neka vrsta dogovora da se oštrije postupa prema navijačkim grupama.
4) Mirvić je više frontman nego investitor, on prvenstveno raspolaže tuđim novcem; svakako puno više nego što ulaže vlastiti. Radi se o novcu njegovih američkih partnera i Vincenta Tana.
5) Mirvić je u lošim odnosima sa bratom, koji ponovo pokušava da uđe u Željezničar. Vjerovali ili ne, to je jedan od razloga što je platio da se Bash reklamira na Grbavici.
Nisam znao da ovoliko brutalnih istina moze stati u jedan post :tokralju:

Svaka cast, za mene si se vec upisao u vjecnim bord legende :salut:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []