FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
79
35%

Ukupno glasova: 226

fks74
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fks74 » 02 maj 2024, 21:42

Ne znam, zašto se priča o bivšim trenerima i igračima ?

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 02 maj 2024, 21:51

Kako Mirza Varesanovic stoji na Fantasyu?

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 02 maj 2024, 21:55

H8Z7 je napisao/la:
02 maj 2024, 21:00
AVNOJ je napisao/la:
02 maj 2024, 20:18
H8Z7 je napisao/la:
02 maj 2024, 19:42

Gdje si Krule šta ima? :mrgreen:
Pa zar nije isto, njegov asfalt i naše pripreme.
Ima sličnosti, nije da nema. Ali kako se ovoga sjeti? :mrgreen:
Ma kako neču kad je to najsličnije a i neko par postova spomenu pripreme tačno su nam fetiš postale.
Da mi je jednom u životu dočekat da tu ljetnu ili zimsku pauzu odradimo "turistički" barem po BiH nekom turnejom po gradovima, jbt kod nas čim pauza odma o priprema kao da če postati vanzemaljci kad dođu sa njih. Ozbiljne/normalne ekipe idu na turneje igraju turnire čisto da ostanu u formi kod nas svake godine autobus igrača, novi trener i pripreme pa jbt imal kraja.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 02 maj 2024, 22:43

Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 02 maj 2024, 22:46

Kmenkake je napisao/la:
02 maj 2024, 21:41
Trening bio na AFH ? A nije dan pred domaću utakmicu...🤔
I prije gostavanja Zrinjskom su odradili trening na Kosevu. Znaci ipak svake sedmice bez obzira da li domaca ili gostujuca
90!

Hz1946
Kontakt:

Post Postao/la Hz1946 » 02 maj 2024, 22:48

Legao bi kao budali šamar, on Đuricković i Čelik ako se planira igrati sa tri štopera, ostaviti Soldu kao zamjenu te Besima ako se ne odlučimo na neki vid rastanka sa njim.

Neko ko više prati juniore da li ima neki štoper zanimljiv i sličan Čeliku jer trebamo pored trojice koji bi igrali u prvih 11 da imamo barem 2 za rotaciju što radi povreda i kartona.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 02 maj 2024, 23:01

Adalberto je najbolji igrač koji je ikad došao u ovu ligu. Do trenera je da ga uklopi u sistem i izvuče maximum iz njega. Sljedeće sezone ga vidim kao našeg najboljeg igrača

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 02 maj 2024, 23:42

mirzatele je napisao/la:
02 maj 2024, 23:01
Adalberto je najbolji igrač koji je ikad došao u ovu ligu. Do trenera je da ga uklopi u sistem i izvuče maximum iz njega. Sljedeće sezone ga vidim kao našeg najboljeg igrača
E baš će ga trener uklopiti,pa on je uspio čak i Hasića isklopiti iz sistema.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 maj 2024, 00:02

AVNOJ je napisao/la:
02 maj 2024, 21:55
H8Z7 je napisao/la:
AVNOJ je napisao/la:
02 maj 2024, 20:18

Pa zar nije isto, njegov asfalt i naše pripreme.
Ma kako neču kad je to najsličnije a i neko par postova spomenu pripreme tačno su nam fetiš postale.
Da mi je jednom u životu dočekat da tu ljetnu ili zimsku pauzu odradimo "turistički" barem po BiH nekom turnejom po gradovima, jbt kod nas čim pauza odma o priprema kao da če postati vanzemaljci kad dođu sa njih. Ozbiljne/normalne ekipe idu na turneje igraju turnire čisto da ostanu u formi kod nas svake godine autobus igrača, novi trener i pripreme pa jbt imal kraja.
Zdrav temelj. Kao i svemu u životu tako i ovome treba zdrav temelj. Nažalost mi to nemamo. Krenuli smo sa Rožmanom i neka smo konačno stali iza jednog trenera (jest da sam ga pljuvao na poluvremenu protiv Zrinjskog) i trebamo sad istrpiti. Međutim imamo pogrešnog SD, psovke i onakvo ponašanje nisu dobrodošli u naš klub. Zatim predsjednik nije predsjednik, on pokušava sa svima da bude dobar dolazi na treninge i sl. ako želi da bude profesionalac i on neka se ugleda na Pereza.
Ono što mi još smeta jeste kako je problem da igrač bude dva dana prije utakmice u izlasku i to problem a nije kad se SD i predsjednik napiju i potuku sa nekim likovima? Kako tu očekivati što kažeš da nam pripreme budu kao turneja? Pa jedino se Mamić može tako ponašati.
Nemojte me pogrešno shvatiti ali kako da očekivamo uspjeh a ovakvo je ponašanje ljudi u klubu? Kontradiktorno zar ne?
Daj Bože da griješim ali nema nama uspjeha dok ne dođe neki stranac kao Nam.

P.S. nikad ova subota. :opaopa:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 03 maj 2024, 01:02

BordoBBoja je napisao/la:
02 maj 2024, 21:17
Sanchez87hz je napisao/la:
02 maj 2024, 21:05
Stroj1946 je napisao/la:
02 maj 2024, 19:24
Grob ga yebo, kako vazda da ovi naši igrači, evo sad i trener, proigraju negdje drugo a kod nas ko mrtvi konji i ko goli khurac budu..... Kakva toksična sredina
Dudic da je dobio ovakve uslove ko Rozman sigurno bi imao bolje rezultate,frajer je dobio uslove kao ni jedan trener u nasoj ligi do sad i jos SD u paketu s kojim je dugo radio,otjeraj koga hoces dovedi po svojoj zelji koga hoces,cak se i obestecenja placala, da bi na kraju dobili borbu za 4 mjesto i jos vecina sretna sto ga imamo :bow: :bih:
Dudic je najgori trener u historiji sarajeva, i sto ga voda ne moze oprati. Mrtva sisa city ti uvali 5 komada, sto je sramotno.
Jedino pozitivno u vezi njega je, sto nije kao usro taldzija, opustosio klub sa svojom odstetom kad je odlazio
I sad te Zvijezda neka otrese,najgora ekipa evrope,pa Sloga,pa nikad gori Zeljo itd i?? Sve je sramotno od drugih samo od slovenca nije sramota sto predzadnjem na tabeli 70 min sa igracem vise ne moze dati gol.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 maj 2024, 01:53

mirzatele je napisao/la:
Jeste, kao što je i Ikande bio najbolji veznjak lige ikad onih par utakmica što je odigrao.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 03 maj 2024, 01:55

H8Z7 je napisao/la:
03 maj 2024, 00:02
AVNOJ je napisao/la:
02 maj 2024, 21:55
H8Z7 je napisao/la:

Zdrav temelj. Kao i svemu u životu tako i ovome treba zdrav temelj. Nažalost mi to nemamo. Krenuli smo sa Rožmanom i neka smo konačno stali iza jednog trenera (jest da sam ga pljuvao na poluvremenu protiv Zrinjskog) i trebamo sad istrpiti. Međutim imamo pogrešnog SD, psovke i onakvo ponašanje nisu dobrodošli u naš klub. Zatim predsjednik nije predsjednik, on pokušava sa svima da bude dobar dolazi na treninge i sl. ako želi da bude profesionalac i on neka se ugleda na Pereza.
Ono što mi još smeta jeste kako je problem da igrač bude dva dana prije utakmice u izlasku i to problem a nije kad se SD i predsjednik napiju i potuku sa nekim likovima? Kako tu očekivati što kažeš da nam pripreme budu kao turneja? Pa jedino se Mamić može tako ponašati.
Nemojte me pogrešno shvatiti ali kako da očekivamo uspjeh a ovakvo je ponašanje ljudi u klubu? Kontradiktorno zar ne?
Daj Bože da griješim ali nema nama uspjeha dok ne dođe neki stranac kao Nam.

P.S. nikad ova subota. :opaopa:
Odosmo minod Krule do Mirvića :D al et kad smo ga se već dotakeli, ja uopće ne sumnjam u njegove namjere prema klubu i mislim iskreno da želi ostvariti uspjeh kao niko do sada ali neki njegovi porezi su mi toliko nelogični da se zapita kako čovjek koji upravlja sa toliko novca sad svog ili tuđeg nije me briga, da luta evo skoro 4 godine sa nama da li je toliko tvrdoglav ili ga neko toliko loše savjetuje ovde pojma nemam. Govorim samo za sportski segmet ostalo me ne interesuje toliko. Toliko promjena/promašaja trenerskih igračkih nije normalno ni za Tuzla C. a kamo za FK Sarajevo klub sa tolikom povjesti i tradicijom koja nije došla "preko noći" mi navijači smo to stvarali, znaš čudno je to da on kao vlasnik tog kapitala nikad nikog nije pozvao na odgovornost za loše rezultate nije dovoljno samo promjeniti trenera rastjerati igrače i to je to.
Tandem Ibričić/Rozman ja mislim da je to presedan u svijetu nogometa barem u ovom dijelu svijeta gdje naši klubovi egzistiraju. Nevjerovatno je da trener vezan za spotrtskog direktora i obrnuto, apsurd svih apsurda je da SD radi u interesu trenera a ne kluba.
A o važnosti pozicije SD je suvišno i pričati i kakva imena rade i rukovode u klubovima iz okruženja a kod nas je to skoro polupismen čovjek a svojim postupcima je pokazao da nije osoba dostojna obavljanja bilo koje funkcije u klubu kao što je FK Sarajevo.

Druga stvar isto greška Mirvića je davanje tolike slobode u pravljenju tima njima dvojici a da za to nikakve osnove nisu imali bez rezultata bez nekog vidljivog napretka i srvarnih potreba.
Ne mora to biti stranac, može bilo ko, ko zna da radi svoj posao a zašto on konstantno fula pitanje je svih pitanja.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 maj 2024, 02:12

03 maj 2024, 01:02
02 maj 2024, 21:05

Dudic da je dobio ovakve uslove ko Rozman sigurno bi imao bolje rezultate,frajer je dobio uslove kao ni jedan trener u nasoj ligi do sad i jos SD u paketu s kojim je dugo radio,otjeraj koga hoces dovedi po svojoj zelji koga hoces,cak se i obestecenja placala, da bi na kraju dobili borbu za 4 mjesto i jos vecina sretna sto ga imamo :bow: :bih:
Dudic je najgori trener u historiji sarajeva, i sto ga voda ne moze oprati. Mrtva sisa city ti uvali 5 komada, sto je sramotno.
Jedino pozitivno u vezi njega je, sto nije kao usro taldzija, opustosio klub sa svojom odstetom kad je odlazio
I sad te Zvijezda neka otrese,najgora ekipa evrope,pa Sloga,pa nikad gori Zeljo itd i?? Sve je sramotno od drugih samo od slovenca nije sramota sto predzadnjem na tabeli 70 min sa igracem vise ne moze dati gol.
Nismo šansu napravili sa igracem više 70 minuta, a kamoli im dali gol.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 03 maj 2024, 02:27

Lucas je napisao/la:
03 maj 2024, 02:12

Ma nema to veze,kriv je Dudic sto nije slovenac i ono moderan trener :rol: trebo je malo po Milanu da se šeta da bude moderan,meni je gora bruka od takvog Zelje izgubiti ili od Zvijezde,Sloge itd, al jok TC je bitna sto bas od njih izgubi Dudicu, E to ti halaliti necemo i narednih 20 godina cemo govoriti dobio si od TC 5 komada,a bruke Rozmana Sloga, Zeljo,Zvijezda,Siroki itd....e to nema veze on je modran trener i samo mu treba vremena,pogledas na tabelu kad ono mi cetvrti,neka sela hercegovacka i srednjobosanka te prate u stopu,pogledas prema klupi kad ono slovenac uuuu nista onda nema veze,samo mu treba vremena :rol: :bow: :bih: nema nad bosnjom nikog :D

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 03 maj 2024, 03:36

Obruko se Slovenac ne samo 3 nego većinu utakmica u ovoj polusezoni, čak i u prošloj polusezoni. Ponekad je to izgledalo na ekipu sa glavom i repom ali u vecini slučajeva tanko brate…

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 03 maj 2024, 07:54

03 maj 2024, 02:27
Lucas je napisao/la:
03 maj 2024, 02:12

Ma nema to veze,kriv je Dudic sto nije slovenac i ono moderan trener :rol: trebo je malo po Milanu da se šeta da bude moderan,meni je gora bruka od takvog Zelje izgubiti ili od Zvijezde,Sloge itd, al jok TC je bitna sto bas od njih izgubi Dudicu, E to ti halaliti necemo i narednih 20 godina cemo govoriti dobio si od TC 5 komada,a bruke Rozmana Sloga, Zeljo,Zvijezda,Siroki itd....e to nema veze on je modran trener i samo mu treba vremena,pogledas na tabelu kad ono mi cetvrti,neka sela hercegovacka i srednjobosanka te prate u stopu,pogledas prema klupi kad ono slovenac uuuu nista onda nema veze,samo mu treba vremena :rol: :bow: :bih: nema nad bosnjom nikog :D

Joj price, malo je reci glupe.
Isto ko da Dudic:
-Nije imao odrisene ruke i doveo sta je htio,
-Imao odrijesene ruke pa otjerao koga je htio,
-Nije htio stopera koji nije prosao pripreme pa igrao bez istog citavu polusezonu,
-Nije upropastio citav vezni red a i odbranu stavljanjem Djokana na stopera,
-Kao da ga nije mlatila Tuzla C pet komada,
-Kao da ga nije mlatnuo treceligas sa srednjoskolcima u ekipi?
-Kao da Dudic nije statisticki najgori trener u HISTORIJI FKS!?
BRUKA od trenera koja se ovdje nikad vise ne zreba da spominje, ni on ni Mirza Varesanovic!

Sta je vama ba? Jeste maloumni?

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 03 maj 2024, 08:10

Statistika od 15 utakmica je prerelevantna :rol:

Ali, Dudić puno laprda, ne radi dobro pod pritiskom, jednostavno se pogubio. Plus smo mi pretežak klub za svakoga, ultratoksična sredina sa milion nekakvih šićardžija i podmetača nogu. A on je imao i hendikep da je jednostavna svaka utakmica bila gostujuća jer direktor(ica) nije imala nimalo vizije i **** nam je majku za popišani milion od terena.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 03 maj 2024, 08:30

Oikamid je napisao/la:
03 maj 2024, 08:10
Statistika od 15 utakmica je prerelevantna :rol:

Ali, Dudić puno laprda, ne radi dobro pod pritiskom, jednostavno se pogubio. Plus smo mi pretežak klub za svakoga, ultratoksična sredina sa milion nekakvih šićardžija i podmetača nogu. A on je imao i hendikep da je jednostavna svaka utakmica bila gostujuća jer direktor(ica) nije imala nimalo vizije i **** nam je majku za popišani milion od terena.
Naravno da je relevantna. Prica se ovdje o njemu kao da je u najmanju ruku s nama usao u grupe a ne sa nekim Radnickim nanizao neke pobjede, gdje je pritisak i sve sto ide s velikim klubom neuporediv. Znaci dovedi ga opet sad, nista bolji od Rozmana nebi bio.
Nego me nervira prica kao ovome (Rozmanu) se sve izaslo u susret, doveli igraci koje je htio, a kao Dudic igrao na virslama? Smijesno, pa nemamo valjda ribica mozak? Otjerao 10 igraca doveo 12 ili tako nesto. Taj isti Dudic.
Da se ne upale neki da branim nekoga, ne ne branim, samo podsjecam na stanje koje se brzo zaboravilo i da se ne prizivaju bivsi vise. Imao je Dudic svoje otezavajuce okolnosti, tipa igranja u Zenici itd ali imao je i Rozman sa ovim mesetarima i Ziljkicem gdje je sve naruseno bilo.
Da podsjetim 19 bodova na 14 utakmica pod vodstvom Fedje Dudica!

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 03 maj 2024, 08:39

Ja nisam kontra Rožmana, da se razumijemo odmah. I slažem se sa dosta toga.

Samo želim istaći da nismo najbolja sredina za bilo koga.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 03 maj 2024, 08:51

mirzatele je napisao/la:
jeste jeste, dok ga docekamo bit cemo 4. mjesto i naredne 3 godine. Dobro se mi uigravamo dok Zrinjski i Borac uzimaju titule

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, belosevic23, bhfanatic14, Hajdeee, Pena, propoklopac, Proximic, rimljanin90, SamoDaKazeem, samoFKS, ubipara, Vanja8 i 71 gost.