FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 04 maj 2024, 06:39

let3 je napisao/la:
04 maj 2024, 00:26
Brkooo je napisao/la:
03 maj 2024, 23:33
Ova ekipa je toliko lose selektirana, da je to nestvarno. Postoji li bar jedna pozicija u ekipi a da nam tu, ne treba minimalno 1 kvalitetno pojacanje.

Ne postoji.

Ovoj ekipi trebaju: dva bolja stopera od Coce i Selimovica (Drine), dva bolja beka od Galica i Radinovica (Ovcine), bolji veznjak od Mekica, dva bolja krila od Boljevica i Amoaha (Drlje) i bolji centarfor od Krpica (Haracica). A ako Muftic ode u Tursku, onda treba i novi golman.
Uglavnom, jedno 8 novih i boljih igraca. Sitnica :mrgreen:

Da ne pominjem da nam treba investitor sa parama, nova uprava, generalni sponzor, reorganizacija omladinskog pogona, novi trener (svaka cast Dini kao vojniku kluba :thumbup: ) i tako te neke nebitne stvari :mrgreen:
Sve je to tako samo ne znam imamo li mi snage i znanja sve to odradit i promjenit na bolje.
Prvi korak bi trebao biti ubacit ovu trojicu juniora, bar po poluvrijeme i procjenit ima li tu materijala. Moze li se na njih racunat kao u21. To je bas potrebno.
Jbt jesmo li mi jedina ekipa u ligi u kojoj krila imaju 1 ili nijedan gol u sezoni. Tamam zaboravim Veselinovica evo sad opet.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 04 maj 2024, 07:23

Ma ako ne bude kakvih ozbiljnijih para paticemo se i dalje. Koliko para, toliko muzike.
Pročepit će negdje.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 maj 2024, 10:58

nažalost to je istina, ali bez obzira na to ne smijemo dozvoliti da nam se u ovakvoj infektivnoj ligi opet desi da par kola prije kraja budemo predzadnji

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 maj 2024, 11:04

MojaMalenkost je napisao/la:
04 maj 2024, 07:23
Ma ako ne bude kakvih ozbiljnijih para paticemo se i dalje. Koliko para, toliko muzike.
Pa u ovakvoj situaciji tesko cemo bit medju 4, a posto 4 ispadaju znaci borba za opstanak
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 maj 2024, 11:36

obagol je napisao/la:
03 maj 2024, 14:31
Ovi su za Amarov racun rovarili protiv kluba kad on nije bio tu, sabotirali ekipu da bi pripremili Amarov povratak.
Mi da smo bili K od kluba Stanic i Bekric ne bi nikad dobili sansu da se vrate u Zelju nakon pis.anja po klubu kad su otisli. Ali oni jos budu nagradjeni povratkom u Zelju kad vise nigdje nisu mogli igrati. E zbog toga je Zeljo sad tu gdje jeste, jer je izgubio svoj identitet. Lahko je ovima pricati dobro o Amaru jer je Amar drzao kesu sa parama i davao kome je on htio i koliko je htio. Sta kazu ostali igraci iz tog perioda, koji nisu bili medju Amarovih nekoliko mezimaca?
Imaš na YT razgovore sa Svrakom i Adilovićem, koji nisu mezimci pa vidi šta oni pričaju.

Čovječe, braniš ljude koji su u posljednjih par godina otjerali svakog potencijalnog ulagača u FK Željezničar, od Digislića do Mirvića. Zato je Željo tu gdje jeste, jer su svaki proces opstruisali ali evo sad im je napokon kraj, od ljeta se više ništa neće pitati u klubu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 04 maj 2024, 11:43

Vidite, imamo još tri kola, i njih probati sve dobiti, zbog samopouzdanja ali i nas. Čim sudija odsvira kraj meča sa Borcem, odmah krenuti u rješavanje naših strukturalnih problema.

P.S. Malo ću izletiti sa naše teme, ali RA više ne postoje, izgleda da su ugašeni.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 04 maj 2024, 11:50

Kako ode Rumenko sa pozicije SD proigrasmo.E sad ima li tu sta povezano neznam ali proigra i Jaber.Sve su opcije moguce.Bruno javi se.Umalo nisi uspio.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 04 maj 2024, 12:55

Rastjerat pola skupustine. Dovesti ljude u upravu koji imaju novac, firme, koji mogu naći sponzore, generalnog je prva i osnovna stvar koja se mora uraditi.
Ne mogu u skupštini sjediti ljudi koji nemaju marke. Koji nemaju pojma o sportu a dižu ruke po sistemu jaranskog. Ako to ne uradimo nećemo imati ni bolje igrače i opet ćemo biti u istoj situaciji.
Plaćati trenere je glupost. Imaš sad Dinu sasvim korektno može odgovoriti zadatku a gurat će opet našu djecu. Dosta vise nekih Mijica Turanjanina i divljih brazilaca.
Sad će biti sasvim solidnih igraca koji će se moći dovesti ali to nista vez uprave.

A te priče otjerati ovog i onog je smijesno. Galic, Radinovic, Radovac, Cavnic, Ovcina ima prostora da napreduje fali mu utakmica. Ima tu igraca da se moze uz par igraca napraviti solidna ekipa za naše uslove.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 04 maj 2024, 13:08

Samo sir Amar Osim! Uz ovaj SS i uz jos par ozbiljnih ljudi u upravi uz Gredica i ovaj odbor za hitnost mislim da mozemo biti u prve tri pozicije sljedece godine.

Sad je vrijeme da pocnemo sa pripremama a ne na ljeto.

Nadam se da ce i mladji igraci sad dobiti malo vise minuta da vidimo na koga se moze ozbiljnije racunati i ko bi se mogao unovciti kroz par godina.

Sve mi mirise da se dizemo sa dna ako ode ovaj sljam ljudi koji su se skupili u upravljacke strukture u proteklih par godina. Potrebna nam je smjena svih tih ljudi a ovi sadasnji da ostanu uz dopunu jos nekih koji IMAJU PARA I ZNAJU POSAO.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 04 maj 2024, 14:12

invincible1921 je napisao/la:
04 maj 2024, 11:04
Pa u ovakvoj situaciji tesko cemo bit medju 4, a posto 4 ispadaju znaci borba za opstanak
Koliko god lose zvucalo puno je realnija borba za opstanak od borbe za evropu. U ovakvim uslovima mi i dalje samo mozemo eksperimentisati sa prinovama gdje ce se 1-2 od 10 dokazati, a i to je upitno. Bez jedno dva dotatna ziva miliona koje bi upumpali u ekipu mi cemo i dalje tavoriti.
Pročepit će negdje.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 maj 2024, 14:19

Da li je za vas iznenađenje zapravo kako defanzivno funkcioniše ovo što igramo bez klasičnog destruktivca u veznom redu posljednje 2 utakmice? U Gabeli dva centralna vezna su bili Radovac i Al Jaber, a jučer Mekić i Al Jaber. Ustvari možda i 3 utakmica jer se Karić povrijedio protiv Širokog pa je tandem u drugom poluvremenu tad bio Radovac-Mekić. Prije nego što se probao ovaj koncept, vjerovatno bi većina nas rekla da je preofanzivno, ali sad me definitivno tjera na razmišljanje.

Nešto slično je bilo kad je tandem centralnih veznih bio Dado Sadiković-Meša Alispahić i Hadžiahmetović-Blagojević, u smislu da nema klasičnog destruktivca tipa Karića i s oba navedena vezna tandema smo igrali jako lijep fudbal 2015. i 2019, a evo i sad ove 2-3 utakmice isto igramo fino s dva tehnički potkovana centralna vezna. Mada naprimali smo se golova u onoj prvoj polusezoni (covid prekinuta sezona) kad su bili Dado i Meša, ali to bih više pripisao konceptu tadašnje igre nego njima dvojici jer smo bili jako ranjivi iz kontranapada gdje su i odbrana i ostali igrači previsoko stajali, a mi spori ko puž. Mislim sjetite se onog poraza u BL od 3:0 kad je spori penzioner Kajkut pretrčao Kemu Osmankovića kod gola i to od centra se "trkali.

Uglavnom mislim da o ovom konceptu bez destruktivca mora biti jedan od faktora kad se bude razmišljalo o ljetnom prijelaznom roku, jer je jako bitno da razmišljamo o profilu veznog kojeg želimo dovesti na ljeto. Da li nam npr. treba još jedan defanzivnije orijentisan vezni igrač jer je Karić jedini tog profila i kad njega nema zbog povreda/suspenzija onda nemamo nijednog veznog tog profila. Druga varijanta je dovesti jednog defanzivnijeg veznog i jednog dubokog playmakera poput Mekića/Radovca, a treća varijanta je možda dovesti i dva duboka playa s obzirom da nas možda Mekić napušta ovog ljeta jer mu ističe ugovor. Može i Hiroš uletit na centralnog veznog ako bude puno povreda/suspenzija.

Opet zavisi kakav će koncept preferirati eventualni novi trener, da li više voli igrati sa jednim klasičnim defanzivnim veznim ili ne. Također zavisi i ko će nam sljedeće sezone biti "glavni" U-21 igrači, možda to bude neki vezni pa ćeš zbog pravila morati prilagođavat koncept.

Sad mi na kraju posta pade na pamet da imamo i Foču mada s obzirom da ga nisam gledao detaljnije, ne znam kakav je profil veznog i koja mu pozicija u veznom više odgovara, u smislu možemo li ga koristiti kao ofanzivnog veznog ili centralnog. Naša zvanična stranica ga je pri potpisu ugovora predstavila da igra na poziciji centarfora.

Zato u ove 3 preostale utakmice moramo testirati najtalentovanije juniore i kadete poput Foče da znamo zbog U-21 pravila za sljedeću sezonu, s obzirom da trenutni U-21 igrači (Karić, Drina, Drljo) se neće sljedeće sezone računati kao U-21 igrači, a neki i od njih svakako nemaju kvalitet. Mahmić je svakako samo na posudbi do kraja ove sezone, tako da ni njega ne računam iako on godištem spada među U-21 igrače za sljedeću sezonu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 maj 2024, 14:33

04 maj 2024, 14:12
Koliko god lose zvucalo puno je realnija borba za opstanak od borbe za evropu. U ovakvim uslovima mi i dalje samo mozemo eksperimentisati sa prinovama gdje ce se 1-2 od 10 dokazati, a i to je upitno. Bez jedno dva dotatna ziva miliona koje bi upumpali u ekipu mi cemo i dalje tavoriti.
Treba nam trener koji ima viziju, ali viziju koja ce proci u ovoj ligi..tj da zna koji igraci trebaju i kakav stil ce donijet rezultat iako na papiru nece izgleda impresivno..a ne da izmisljamo formacije i glumimo nake analitcare, pa nije ovo FM

Eo pogledaj pitare...pernenda je npr top igrac to samo budala moze porec, ali dzaba u ovoj ligi meda ne moze, a za njega su mogli dovest 3/4 igraca koja bi puno korisnija bila

Tuzla ima po meni sigurno jaci tim od Veleza na papiru a eno ispadose...itd itd
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 04 maj 2024, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 04 maj 2024, 14:55

braco je napisao/la:
04 maj 2024, 14:19
Da li je za vas iznenađenje zapravo kako defanzivno funkcioniše ovo što igramo bez klasičnog destruktivca u veznom redu posljednje 2 utakmice? U Gabeli dva centralna vezna su bili Radovac i Al Jaber, a jučer Mekić i Al Jaber. Ustvari možda i 3 utakmica jer se Karić povrijedio protiv Širokog pa je tandem u drugom poluvremenu tad bio Radovac-Mekić. Prije nego što se probao ovaj koncept, vjerovatno bi većina nas rekla da je preofanzivno, ali sad me definitivno tjera na razmišljanje.

Nešto slično je bilo kad je tandem centralnih veznih bio Dado Sadiković-Meša Alispahić i Hadžiahmetović-Blagojević, u smislu da nema klasičnog destruktivca tipa Karića i s oba navedena vezna tandema smo igrali jako lijep fudbal 2015. i 2019, a evo i sad ove 2-3 utakmice isto igramo fino s dva tehnički potkovana centralna vezna. Mada naprimali smo se golova u onoj prvoj polusezoni (covid prekinuta sezona) kad su bili Dado i Meša, ali to bih više pripisao konceptu tadašnje igre nego njima dvojici jer smo bili jako ranjivi iz kontranapada gdje su i odbrana i ostali igrači previsoko stajali, a mi spori ko puž. Mislim sjetite se onog poraza u BL od 3:0 kad je spori penzioner Kajkut pretrčao Kemu Osmankovića kod gola i to od centra se "trkali.

Uglavnom mislim da o ovom konceptu bez destruktivca mora biti jedan od faktora kad se bude razmišljalo o ljetnom prijelaznom roku, jer je jako bitno da razmišljamo o profilu veznog kojeg želimo dovesti na ljeto. Da li nam npr. treba još jedan defanzivnije orijentisan vezni igrač jer je Karić jedini tog profila i kad njega nema zbog povreda/suspenzija onda nemamo nijednog veznog tog profila. Druga varijanta je dovesti jednog defanzivnijeg veznog i jednog dubokog playmakera poput Mekića/Radovca, a treća varijanta je možda dovesti i dva duboka playa s obzirom da nas možda Mekić napušta ovog ljeta jer mu ističe ugovor. Može i Hiroš uletit na centralnog veznog ako bude puno povreda/suspenzija.

Opet zavisi kakav će koncept preferirati eventualni novi trener, da li više voli igrati sa jednim klasičnim defanzivnim veznim ili ne. Također zavisi i ko će nam sljedeće sezone biti "glavni" U-21 igrači, možda to bude neki vezni pa ćeš zbog pravila morati prilagođavat koncept.

Sad mi na kraju posta pade na pamet da imamo i Foču mada s obzirom da ga nisam gledao detaljnije, ne znam kakav je profil veznog i koja mu pozicija u veznom više odgovara, u smislu možemo li ga koristiti kao ofanzivnog veznog ili centralnog. Naša zvanična stranica ga je pri potpisu ugovora predstavila da igra na poziciji centarfora.

Zato u ove 3 preostale utakmice moramo testirati najtalentovanije juniore i kadete poput Foče da znamo zbog U-21 pravila za sljedeću sezonu, s obzirom da trenutni U-21 igrači (Karić, Drina, Drljo) se neće sljedeće sezone računati kao U-21 igrači, a neki i od njih svakako nemaju kvalitet. Mahmić je svakako samo na posudbi do kraja ove sezone, tako da ni njega ne računam iako on godištem spada među U-21 igrače za sljedeću sezonu.
Obavezno Foču od prve minute u paru sa Al Džaberom, iako ima samo 16 godina. U ovoj ligi ako iole imaš talenta moraš igrati u prvoj postavi.
Za ostale juniore ako sa 18 ne možeš u prvi tim odmah ga se kutarisati, liga je previše amaterska da se čeka na nekog. Hadžiahmetović, Bajić, Zolotić, Coca, Štilić su odmah počeli igrati i nametnuli se iako je u njihovo vrijeme liga malo jača bila nego što je sad.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 04 maj 2024, 15:41

braco je napisao/la:
04 maj 2024, 14:19

Dobro si primjetio strukturu veznog reda i nacin igre koju mogu iznijeti jer se Jaber i Hiros vracaju da pomognu odbrani, zato su obojica doslovno pala od umora, sa Stilom recimo to nece i ne moze funkcionisati, ne sa ovim godinama.

Foco, koliko sam primjetio je centralni vezni, a moze igrati i prednjeg veznig, bas profil kakav nam treba. Malo je nejak doduse.

Za mene je taj tip klasicnog destruktivca vise manje prevazidjen, ako ne zna lopte, a obicno ne zna.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 04 maj 2024, 16:06

slika

04.05.1992.

Oprosta i zaborava nema!!

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 04 maj 2024, 16:42

ExBlueone je napisao/la:
04 maj 2024, 16:06
slika

04.05.1992.

Oprosta i zaborava nema!!
:salut: :bih: :bih:
04.10.2009 !

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 maj 2024, 17:33

04 maj 2024, 14:33

Treba nam trener koji ima viziju, ali viziju koja ce proci u ovoj ligi..tj da zna koji igraci trebaju i kakav stil ce donijet rezultat iako na papiru nece izgleda impresivno..a ne da izmisljamo formacije i glumimo nake analitcare, pa nije ovo FM

Eo pogledaj pitare...pernenda je npr top igrac to samo budala moze porec, ali dzaba u ovoj ligi meda ne moze, a za njega su mogli dovest 3/4 igraca koja bi puno korisnija bila

Ako Tuzla ima bolji tim od Veleža, onda tek mi imamo bolji tim. Možda smo bolji na papiru , al u sezoni 2023/24 u stvarnosti to izgleda ovako, 03.09.23. Velež-Željo 1:0, 08.12.23. Željo-Velež 0:1, 29.03.24. Željo-Velež 0:1. Gol misaona imenica, dva poraza na Grbavici

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 04 maj 2024, 17:42

80% naseg tima je fudbalski nepismeno kada su u pitanju taktike i formacije. Bilo kakva "vizija" trenera je osudjena na kojekakve bojkote od strane amatera i neznalica. I 80% igraca u ligi je nepismeno. Mi trebamo traziti fizicki jake igrace i iole brze, kada vec nemamo kesa za kompletne igrace. Fizika je u ovoj ligi presudna. Za ovog malog Karica se ibretili kako osnove fudbala ne zna, a on u svakoj tekmi izgledao korektno, a to je samo zahvaljujuci trci. Santos nije mozga imao, a bio ubjedljivo najbolje krilo lige samo zahvaljujuci brzini. Ima takvih igraca i kada bi neko pametan to poslozio mozda bi i mogli biti konkurenti za evropu, ali opet trebaju pare i to duple pare u odnosu na one koje mi sad imamo. Ja bih doveo u svaku liniju po jednog kao sto je Krpic i igrati na horuk. Malo zaroviti i po regiji vidjeti kakva je tamo situacija u nizim ligama i moze li se sta upecati za manje pare posto se vise ne racunaju kao stranci. Mulalic bi za takvu ekipu bio idealan trener, ali pod uslovom da u upravi sjedi kakva mafijoza koja bi ebala mater igracima onog momenta kada bi se poceli zaebavati.

Ne kontam raju koja prica o nekim U21 reprezentativcima. Pa takvi kostaju ubjedljivo najvise zbog naknada za treniranje.
Pročepit će negdje.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 maj 2024, 17:53

Valter je napisao/la:
04 maj 2024, 17:33

Ako Tuzla ima bolji tim od Veleža, onda tek mi imamo bolji tim. Možda smo bolji na papiru , al u sezoni 2023/24 u stvarnosti to izgleda ovako, 03.09.23. Velež-Željo 1:0, 08.12.23. Željo-Velež 0:1, 29.03.24. Željo-Velež 0:1. Gol misaona imenica, dva poraza na Grbavici
Pa kazem na papiru
=\_1921_/=

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 maj 2024, 18:04

04 maj 2024, 17:53
Valter je napisao/la:
04 maj 2024, 17:33

Pa kazem na papiru
Kada nekome ne možeš zabiti gol u tri utakmice, kada te dva puta odere na tvom terenu taj je vala bolji i na papiru i u javi.
Al i ja sam Željin bolesnik pa hoću da vjerujem da smo ko biva bolji nego što ustvari jesmo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, Hrammm1921, kontra, Mana, Ramirez i 47 gostiju.